Zekatın hormonlar üzerindeki etkisi - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Tecrübe Ettikleriniz

Tecrübe Ettikleriniz Denenmiş uygulamalar

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 25.09.18, 17:36
RvP RvP isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Manevi
 
Üyelik tarihi: 08.07.15
Mesajlar: 3,099
Etiketlendiği Mesaj: 147 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Zekatın hormonlar üzerindeki etkisi

Zekât gorevlisinin hormonlar üzerinde tesirine ait çalıştay:

“(Bu paralar) cehennem ateşinde kızdırılıp bunlarla onların alınları, "böğürleri" ve sırtları dağlanacağı gün (onlara denilir ki: ) «İşte bu kendiniz için biriktirdiğiniz servettir. Artık yığmakta olduğunuz şeylerin (azâbını) tadın!»” (et-Tevbe, 35)

"Hak teâlânın ihsan ettiği malın zekâtını vermeyenler, iyi ettiklerini, zengin kalacaklarını zannediyorlar. Hâlbuki kendilerine kötülük etmiş oluyorlar. O mallar Cehennemde azap aleti olacak, yılan şeklinde "boyunlarına" sarılıp baştan ayağa kadar onları sokacaktır." [Âl-i İmran 180]



Insanlar da hormon sağlayan bezler:
- Hipofiz Bezi (Alın) – Tevbe Süresi 35. Ayet
- Epifiz Bezi (Alın ) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Tiroit Bezi (Boyun) – Âl-i Imran 180. Ayet
- Eşey Bezleri (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Pankreas Bezi (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Böbrek Üstü Bezi (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet

Böğür: Tıp böğürü her iki yanda koltuk altından başlayarak kalça kaba ete kadar belirlemektedir.

Ayetler ışığında vücudun endokrin (hormon) sistemini birlikte inceleyelim istedim.

HİPOFİZ BEZİ: Beynin alt tarafında yer alır ve TÜM BEZLERİN ÇALIŞMASINI KONTROL EDER. Hipofiz hormonlarından biri büyüme hormonudur. Büyüme ve gelişme cağında hipofiz fazla çalışırsa, büyüme hormonu fazla salgılanır ve devlik oluşur. Az salgılamışsa cucelige neden olur. Hipofiz bezinden salgılanan diğer bir hormon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]süt bezlerinin gelişerek süt salgılamasını sağlar. Annelik duygusunu geliştirir. Eğer bu bezde fazla miktarda salgılanma varsa örneğin bir mikroadenom dediğimiz tümör varsa o zaman göğüslerden süt gelmeye başlıyor bu da adetlerin durmasına sebep oluyor yani prolaktin hormonun yüksek olması hem diğer hormonların az çalışmasına hem de göğüslerden süt gelmesine ve adetlerin durmasına dolayısıyla kısırlığa sebep oluyor. Çocuk anne babanın mülkü olmasi sebebi ile verilmeyen eksik verilen zekatlar neticesinde cocuk mülkünde eksilme kısırlaşma ile isimleniyor. Hipofiz bezinden salgılanan bir başka hormonda boşaltım yoluyla vücuttan atılacak şu miktarını ayarlar. Bu hormon salgılanmazsa günlük idrar miktarı normalin üstüne çıkar ve kişi sürekli susuzluk hisseder.

EPİFİZ BEZİ: Beyin yarım küreleri arasında yer alan yuvarlak bezdir. Çocuklarda ergenlik dönemine kadar eşey organlarının gelişmesini önler. Insanlarda uyku ve uyanıklık periyodunu sağlar. Işık olmadığı zaman hormon salgılama özelliği gösteren bir bezdir.

TİROİT BEZİ: Boynun ön kısmında soluk borusunun önünde yer alan iki poptan oluşan bir bezdir. Tiroit bezi "Tiroksin" adı verilen bir hormon salgılar. Bu hormon fazla salgilandiginda zayıflık, kan basıncında yükselme, asiri terleme görünür. Yetişkinlerde tiroksin az salgılanırsa şişmanlık, uyuşukluk, sac dökülmesi, üşüme görülür. Çocuklarda tiroksin hormonu az salgılanırsa cücelik ve zeka geriliği oluşur.

BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ: Böbreklerin üzerinde yapışık şekilde bulunan 2 ayrı salgı bezidir. Böbrek Üstü bezlerinden "Adrenalin" ve "Aldosteron" hormonları salgılanır. Adrenalin hormonu, KORKU, ÖFKE, HEYECAN, ACI HİSSETME gibi durumlarda salgılanır. Kan basıncını yükseltir, kalp atışlarını hızlandırır, kan şekerini yükseltir. Aldosteron hormonu, vücudun su ve iyon dengesinin düzenlenmesinde etkilidir. Aşırı derecede çalışması aşırı kilo kaybına ve birtakım metabolik sıkıntılara yol açmaktadır.

PANKREAS BEZİ: Karin boşluğunda midenin altında yer alan bir bezdir. Iç ve dış salgı bezi olarak görev yapar. Insülin ve Glukagon hormonlarını salgılar. Bu iki hormon kandaki ŞEKER SEVİYESİNİ ayarlar. Kandaki şeker miktarı artarsa insülin salgılanarak, fazla sekerim karaciğerde glikojen şeklinde depolanmasını sağlar. Kandaki şeker miktarı düşerse Glugakon salgılanarak, karaciğerde depolanmış olan glikojenin gereken miktarı şekere dönüştürülerek ve kana geçmesi sağlanır. Insülinin yetersiz salgılanımı şeker hastalığına neden olur.

EŞEY BEZLERİ: Erkeklerde testislerde "Testosteron" hormonu üretilir. Bu hormon sesin kalınlaşması gibi esneklik özelliklerinin oluşmasını sağlar. Kadınlarda ise yumurtalıklardan "Östrojen" ve "Progesteron" hormonu üretilir. Buda kadınlarda dişilik özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlar.

Eğer sistemin bir noktasında bozukluk oluşursa zincirleme olarak hormonu kontrol eden diğer hormonlarda bozukluktan etkilenir ve vücutta genel işlev bozukluğu meydana gelir.

Örnek olarak erkeklerde, aşırı yağlanma testosteron hormonunun parçalanmasını ve östrojene dönüşmesini sağlayan aromataz aktivitesini arttırır. Dolayısıyla kan östrojen seviyesi artar, bu sebeple erkekte kadın tipi değişiklikler oluşur. Sonrasında östrojene bağlı yağlanma birçok farklı hormonun düzeyini değiştirir. Buda erkeklik fitratinin dejenerasyonu "Soysuzlaşma" ile zürriyetin kesilmesine cinsel kimlik sapmasına kapı açar! Ayrıca testesteron az çalışmaya başlarsa, solgun yüzler, kırık saçlar, yüzlerde çizgilerde belirginleşme, kan sayımında azalma ve yaşlanma ve erken demans ve ölüm meydana geliyor kemik erimesi dahil.

Polikistik over sendromu yani seyrek adet görme, kanda testosteron yüksekliği ve/veya tüylenmede artma, yağlı cilt, sivilce, saç dökülmesi ve şişmanlıkla ortaya çıkan çok önemli bir sağlık sorunu. Nedeni kesin olarak bilinmeyen bu hastalıkla ilgili araştırma, Ankara’da Hacettepe Üniversitesinde görev yapan 18-45 yaş arası, herhangi bir hormonal rahatsızlığı olmayan 392 kadın üzerinde yapıldı. Fazla kilolu kadınlarda polikistik over sendromunun daha sık görüldüğü saptandı. Rakamlar korkutucu. Türkiye’de her 5 kadından birinde polikistik over sendromuna rastlandı. Uzmanlar ise uyarıyor: polikistik over sendromu aynı zamanda kısırlık, diyabet, yüksek tansiyon, kalp damar hastalığı ve rahim iç tabaka kanseri riskini artırmakta. Çalışmada yer alan kadınların yüzde 10.2'sinde tüylenmede artış görüldü. Kadınların yüzde 18.4’ünde ise kanda erkeklik hormonunun yüksekliği ortaya çıktı. Polikistik over sendromlu kadınlarda kilo alımı erkek tipi kilo alımı olarak gelişmekte olduğu gözlemlendi. Çalışma sonrasında yapılan detaylı değerlendirmeler sonrası kadınlarda polikistik over sendromu görülme sıklığı yüzde 19.9 olarak saptandı. Seyrek yumurtlama ya da yumurtlama hiç olmamakta. Evlat anne babanın mülkü konumundadır. Ve buda kadın fıtratının dejenerasyonu " Soysuzlaşma" ile zürriyetin kesilmesine ve cinsel kimlik sapmasına sebep olan bir faktördür. Yahut da mutant formatında dna si değişmiş tüp bebeklerin doğumuna kapı açmaktadır.

Hormon bozukluğunun sık rastlanan belirtilerinden bir diğeri ise libidoda meydana gelen cinsel istek düşüşlerdir. Üreme sistemi üzerinde etkili olan hormonlar cinsel isteksizliğe neden olabilen bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ve buda çoğu evliliklerin bitmesine etken bir faktördür. Tamamlanamayan mürüvvetler.

Hormon bozukluğu belirtileri arasında yer alan semptomlardan bir diğerine örnek ise, huzursuz ruh hali ve ruh halinde ani değişimler olarak kendini göstermesidir. Ani neşe atakları, depresyon gibi psikolojik süreçler hormon bozukluğuna bağlı bir biçimde ortaya çıkabilmektedir. Ve buda kişide ani yükselme, fevri ve dikkatsiz davranışlara, mani yada depresyon gibi iki uç duyguyu bünyesinde barındıran Bipolar duygu durum bozukluğuna kapı açmaktadır.

Kişinin ne zaman yatması gerektiğini belirleyen sirkadiyen ritim, hormonlar ile doğrudan ilişkide olan hormonlardır. Bu nedenle hormon bozukluğu sorunu insomnia, aşırı uyuma, uyku apnesi gibi sorunlara neden olabilmektedir.

Tiroid, büyüme ve gelişme hormonlarının üretiminden sorumlu olan bir bezdir. Tiroidiniz iyi çalışmıyorsa, hipotiroidizm ve hipertiroidizm gibi sağlık sorunları hormonal bozukluklara neden olabilir. Şeker hastalığı, Hipotiroidi, hipertiroidi, guatr, haşimato gibi tiroid sorunları, kemik erimesi, hipoglisemi, Polikistik over sendromu,Turner sendromu, Cushing sendromu, Paratiroidi, Addison hastalığı, Graves hastalığı, Meme, yumurtalık, rahim veya tiroid kanserleri gibi endokrin sistemini olumsuz etkileyen hastalıklar hormon bozukluğu yapabilmektedir. Ayrıca sindirim sitemi bozukluk sebebini tıp tiroid kaynaklı açıklamıştır.

Yani hormonlar aslında kan değerlerini izlediğimiz, basit etkiler oluşturan moleküllerden çok bedeninizin asli formatında kalmasını sağlayan birçok farklı yapıyı olumlu/olumsuz etkileyen ve işlevinin devam etmesini sağlayan önemli bir dişli çark sisteminin parçalarıdır.
Anne baba ve üst kuşaklarda yer alan bozuk hormon genleri alt kuşaklara genetik akış sağlamakta.

Hormon dünyası apayrı bir dünya, hangi bezin nasıl çalıştığı, ne dozda çalıştığı, optimum çalışıp çalışmadığı iman ve yaşam kalitemizi ortaya koymaktadır.

Anlayacağınız yemeğin içinde bulunan tuz gibi, zekâtın içinde bulunmadığı bir hastalığa rastlamak ne yazıkki mümkün olmuyor.

Allahu alem.

__________________
“gücümü, içimdeki güçsüzlükle boğuşurken tükettim.”
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 25.09.18, 21:07
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.04.15
Bulunduğu yer: Nefes Aldığım Yerde
Mesajlar: 14,902
Etiketlendiği Mesaj: 900 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], konu paylaşımınız için teşekkür ederiz. Değerli paylaşımlarınızın devamını bekleriz.

__________________
Sözün kıymetini '' Lal'' olandan,
Ekmeğini kıymetini ''Aç '' olandan,
Aşkın kıymetini ''Hiç'' olandan öğren..

Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 25.09.18, 21:35
 
Üyelik tarihi: 23.12.17
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 259
Etiketlendiği Mesaj: 12 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun sizden

.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 25.09.18, 23:44
Acemi
 
Üyelik tarihi: 24.09.18
Bulunduğu yer: Uşak
Mesajlar: 28
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun

Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 03.11.20, 03:23
 
Üyelik tarihi: 29.03.18
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 136
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Şahane bakış ve yorum. Teşekkür ederim

Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 06.11.20, 20:40
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 24.08.20
Bulunduğu yer: novigrad
Mesajlar: 223
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
RvP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zekât gorevlisinin hormonlar üzerinde tesirine ait çalıştay:

“(Bu paralar) cehennem ateşinde kızdırılıp bunlarla onların alınları, "böğürleri" ve sırtları dağlanacağı gün (onlara denilir ki: ) «İşte bu kendiniz için biriktirdiğiniz servettir. Artık yığmakta olduğunuz şeylerin (azâbını) tadın!»” (et-Tevbe, 35)

"Hak teâlânın ihsan ettiği malın zekâtını vermeyenler, iyi ettiklerini, zengin kalacaklarını zannediyorlar. Hâlbuki kendilerine kötülük etmiş oluyorlar. O mallar Cehennemde azap aleti olacak, yılan şeklinde "boyunlarına" sarılıp baştan ayağa kadar onları sokacaktır." [Âl-i İmran 180]



Insanlar da hormon sağlayan bezler:
- Hipofiz Bezi (Alın) – Tevbe Süresi 35. Ayet
- Epifiz Bezi (Alın ) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Tiroit Bezi (Boyun) – Âl-i Imran 180. Ayet
- Eşey Bezleri (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Pankreas Bezi (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Böbrek Üstü Bezi (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet

Böğür: Tıp böğürü her iki yanda koltuk altından başlayarak kalça kaba ete kadar belirlemektedir.

Ayetler ışığında vücudun endokrin (hormon) sistemini birlikte inceleyelim istedim.

HİPOFİZ BEZİ: Beynin alt tarafında yer alır ve TÜM BEZLERİN ÇALIŞMASINI KONTROL EDER. Hipofiz hormonlarından biri büyüme hormonudur. Büyüme ve gelişme cağında hipofiz fazla çalışırsa, büyüme hormonu fazla salgılanır ve devlik oluşur. Az salgılamışsa cucelige neden olur. Hipofiz bezinden salgılanan diğer bir hormon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]süt bezlerinin gelişerek süt salgılamasını sağlar. Annelik duygusunu geliştirir. Eğer bu bezde fazla miktarda salgılanma varsa örneğin bir mikroadenom dediğimiz tümör varsa o zaman göğüslerden süt gelmeye başlıyor bu da adetlerin durmasına sebep oluyor yani prolaktin hormonun yüksek olması hem diğer hormonların az çalışmasına hem de göğüslerden süt gelmesine ve adetlerin durmasına dolayısıyla kısırlığa sebep oluyor. Çocuk anne babanın mülkü olmasi sebebi ile verilmeyen eksik verilen zekatlar neticesinde cocuk mülkünde eksilme kısırlaşma ile isimleniyor. Hipofiz bezinden salgılanan bir başka hormonda boşaltım yoluyla vücuttan atılacak şu miktarını ayarlar. Bu hormon salgılanmazsa günlük idrar miktarı normalin üstüne çıkar ve kişi sürekli susuzluk hisseder.

EPİFİZ BEZİ: Beyin yarım küreleri arasında yer alan yuvarlak bezdir. Çocuklarda ergenlik dönemine kadar eşey organlarının gelişmesini önler. Insanlarda uyku ve uyanıklık periyodunu sağlar. Işık olmadığı zaman hormon salgılama özelliği gösteren bir bezdir.

TİROİT BEZİ: Boynun ön kısmında soluk borusunun önünde yer alan iki poptan oluşan bir bezdir. Tiroit bezi "Tiroksin" adı verilen bir hormon salgılar. Bu hormon fazla salgilandiginda zayıflık, kan basıncında yükselme, asiri terleme görünür. Yetişkinlerde tiroksin az salgılanırsa şişmanlık, uyuşukluk, sac dökülmesi, üşüme görülür. Çocuklarda tiroksin hormonu az salgılanırsa cücelik ve zeka geriliği oluşur.

BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ: Böbreklerin üzerinde yapışık şekilde bulunan 2 ayrı salgı bezidir. Böbrek Üstü bezlerinden "Adrenalin" ve "Aldosteron" hormonları salgılanır. Adrenalin hormonu, KORKU, ÖFKE, HEYECAN, ACI HİSSETME gibi durumlarda salgılanır. Kan basıncını yükseltir, kalp atışlarını hızlandırır, kan şekerini yükseltir. Aldosteron hormonu, vücudun su ve iyon dengesinin düzenlenmesinde etkilidir. Aşırı derecede çalışması aşırı kilo kaybına ve birtakım metabolik sıkıntılara yol açmaktadır.

PANKREAS BEZİ: Karin boşluğunda midenin altında yer alan bir bezdir. Iç ve dış salgı bezi olarak görev yapar. Insülin ve Glukagon hormonlarını salgılar. Bu iki hormon kandaki ŞEKER SEVİYESİNİ ayarlar. Kandaki şeker miktarı artarsa insülin salgılanarak, fazla sekerim karaciğerde glikojen şeklinde depolanmasını sağlar. Kandaki şeker miktarı düşerse Glugakon salgılanarak, karaciğerde depolanmış olan glikojenin gereken miktarı şekere dönüştürülerek ve kana geçmesi sağlanır. Insülinin yetersiz salgılanımı şeker hastalığına neden olur.

EŞEY BEZLERİ: Erkeklerde testislerde "Testosteron" hormonu üretilir. Bu hormon sesin kalınlaşması gibi esneklik özelliklerinin oluşmasını sağlar. Kadınlarda ise yumurtalıklardan "Östrojen" ve "Progesteron" hormonu üretilir. Buda kadınlarda dişilik özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlar.

Eğer sistemin bir noktasında bozukluk oluşursa zincirleme olarak hormonu kontrol eden diğer hormonlarda bozukluktan etkilenir ve vücutta genel işlev bozukluğu meydana gelir.

Örnek olarak erkeklerde, aşırı yağlanma testosteron hormonunun parçalanmasını ve östrojene dönüşmesini sağlayan aromataz aktivitesini arttırır. Dolayısıyla kan östrojen seviyesi artar, bu sebeple erkekte kadın tipi değişiklikler oluşur. Sonrasında östrojene bağlı yağlanma birçok farklı hormonun düzeyini değiştirir. Buda erkeklik fitratinin dejenerasyonu "Soysuzlaşma" ile zürriyetin kesilmesine cinsel kimlik sapmasına kapı açar! Ayrıca testesteron az çalışmaya başlarsa, solgun yüzler, kırık saçlar, yüzlerde çizgilerde belirginleşme, kan sayımında azalma ve yaşlanma ve erken demans ve ölüm meydana geliyor kemik erimesi dahil.

Polikistik over sendromu yani seyrek adet görme, kanda testosteron yüksekliği ve/veya tüylenmede artma, yağlı cilt, sivilce, saç dökülmesi ve şişmanlıkla ortaya çıkan çok önemli bir sağlık sorunu. Nedeni kesin olarak bilinmeyen bu hastalıkla ilgili araştırma, Ankara’da Hacettepe Üniversitesinde görev yapan 18-45 yaş arası, herhangi bir hormonal rahatsızlığı olmayan 392 kadın üzerinde yapıldı. Fazla kilolu kadınlarda polikistik over sendromunun daha sık görüldüğü saptandı. Rakamlar korkutucu. Türkiye’de her 5 kadından birinde polikistik over sendromuna rastlandı. Uzmanlar ise uyarıyor: polikistik over sendromu aynı zamanda kısırlık, diyabet, yüksek tansiyon, kalp damar hastalığı ve rahim iç tabaka kanseri riskini artırmakta. Çalışmada yer alan kadınların yüzde 10.2'sinde tüylenmede artış görüldü. Kadınların yüzde 18.4’ünde ise kanda erkeklik hormonunun yüksekliği ortaya çıktı. Polikistik over sendromlu kadınlarda kilo alımı erkek tipi kilo alımı olarak gelişmekte olduğu gözlemlendi. Çalışma sonrasında yapılan detaylı değerlendirmeler sonrası kadınlarda polikistik over sendromu görülme sıklığı yüzde 19.9 olarak saptandı. Seyrek yumurtlama ya da yumurtlama hiç olmamakta. Evlat anne babanın mülkü konumundadır. Ve buda kadın fıtratının dejenerasyonu " Soysuzlaşma" ile zürriyetin kesilmesine ve cinsel kimlik sapmasına sebep olan bir faktördür. Yahut da mutant formatında dna si değişmiş tüp bebeklerin doğumuna kapı açmaktadır.

Hormon bozukluğunun sık rastlanan belirtilerinden bir diğeri ise libidoda meydana gelen cinsel istek düşüşlerdir. Üreme sistemi üzerinde etkili olan hormonlar cinsel isteksizliğe neden olabilen bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ve buda çoğu evliliklerin bitmesine etken bir faktördür. Tamamlanamayan mürüvvetler.

Hormon bozukluğu belirtileri arasında yer alan semptomlardan bir diğerine örnek ise, huzursuz ruh hali ve ruh halinde ani değişimler olarak kendini göstermesidir. Ani neşe atakları, depresyon gibi psikolojik süreçler hormon bozukluğuna bağlı bir biçimde ortaya çıkabilmektedir. Ve buda kişide ani yükselme, fevri ve dikkatsiz davranışlara, mani yada depresyon gibi iki uç duyguyu bünyesinde barındıran Bipolar duygu durum bozukluğuna kapı açmaktadır.

Kişinin ne zaman yatması gerektiğini belirleyen sirkadiyen ritim, hormonlar ile doğrudan ilişkide olan hormonlardır. Bu nedenle hormon bozukluğu sorunu insomnia, aşırı uyuma, uyku apnesi gibi sorunlara neden olabilmektedir.

Tiroid, büyüme ve gelişme hormonlarının üretiminden sorumlu olan bir bezdir. Tiroidiniz iyi çalışmıyorsa, hipotiroidizm ve hipertiroidizm gibi sağlık sorunları hormonal bozukluklara neden olabilir. Şeker hastalığı, Hipotiroidi, hipertiroidi, guatr, haşimato gibi tiroid sorunları, kemik erimesi, hipoglisemi, Polikistik over sendromu,Turner sendromu, Cushing sendromu, Paratiroidi, Addison hastalığı, Graves hastalığı, Meme, yumurtalık, rahim veya tiroid kanserleri gibi endokrin sistemini olumsuz etkileyen hastalıklar hormon bozukluğu yapabilmektedir. Ayrıca sindirim sitemi bozukluk sebebini tıp tiroid kaynaklı açıklamıştır.

Yani hormonlar aslında kan değerlerini izlediğimiz, basit etkiler oluşturan moleküllerden çok bedeninizin asli formatında kalmasını sağlayan birçok farklı yapıyı olumlu/olumsuz etkileyen ve işlevinin devam etmesini sağlayan önemli bir dişli çark sisteminin parçalarıdır.
Anne baba ve üst kuşaklarda yer alan bozuk hormon genleri alt kuşaklara genetik akış sağlamakta.

Hormon dünyası apayrı bir dünya, hangi bezin nasıl çalıştığı, ne dozda çalıştığı, optimum çalışıp çalışmadığı iman ve yaşam kalitemizi ortaya koymaktadır.

Anlayacağınız yemeğin içinde bulunan tuz gibi, zekâtın içinde bulunmadığı bir hastalığa rastlamak ne yazıkki mümkün olmuyor.

Allahu alem.
Kaynak nedir

Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 18.05.23, 08:36
Üye
 
Üyelik tarihi: 06.04.19
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 59
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
RvP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zekât gorevlisinin hormonlar üzerinde tesirine ait çalıştay:

“(Bu paralar) cehennem ateşinde kızdırılıp bunlarla onların alınları, "böğürleri" ve sırtları dağlanacağı gün (onlara denilir ki: ) «İşte bu kendiniz için biriktirdiğiniz servettir. Artık yığmakta olduğunuz şeylerin (azâbını) tadın!»” (et-Tevbe, 35)

"Hak teâlânın ihsan ettiği malın zekâtını vermeyenler, iyi ettiklerini, zengin kalacaklarını zannediyorlar. Hâlbuki kendilerine kötülük etmiş oluyorlar. O mallar Cehennemde azap aleti olacak, yılan şeklinde "boyunlarına" sarılıp baştan ayağa kadar onları sokacaktır." [Âl-i İmran 180]



Insanlar da hormon sağlayan bezler:
- Hipofiz Bezi (Alın) – Tevbe Süresi 35. Ayet
- Epifiz Bezi (Alın ) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Tiroit Bezi (Boyun) – Âl-i Imran 180. Ayet
- Eşey Bezleri (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Pankreas Bezi (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Böbrek Üstü Bezi (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet

Böğür: Tıp böğürü her iki yanda koltuk altından başlayarak kalça kaba ete kadar belirlemektedir.

Ayetler ışığında vücudun endokrin (hormon) sistemini birlikte inceleyelim istedim.

HİPOFİZ BEZİ: Beynin alt tarafında yer alır ve TÜM BEZLERİN ÇALIŞMASINI KONTROL EDER. Hipofiz hormonlarından biri büyüme hormonudur. Büyüme ve gelişme cağında hipofiz fazla çalışırsa, büyüme hormonu fazla salgılanır ve devlik oluşur. Az salgılamışsa cucelige neden olur. Hipofiz bezinden salgılanan diğer bir hormon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]süt bezlerinin gelişerek süt salgılamasını sağlar. Annelik duygusunu geliştirir. Eğer bu bezde fazla miktarda salgılanma varsa örneğin bir mikroadenom dediğimiz tümör varsa o zaman göğüslerden süt gelmeye başlıyor bu da adetlerin durmasına sebep oluyor yani prolaktin hormonun yüksek olması hem diğer hormonların az çalışmasına hem de göğüslerden süt gelmesine ve adetlerin durmasına dolayısıyla kısırlığa sebep oluyor. Çocuk anne babanın mülkü olmasi sebebi ile verilmeyen eksik verilen zekatlar neticesinde cocuk mülkünde eksilme kısırlaşma ile isimleniyor. Hipofiz bezinden salgılanan bir başka hormonda boşaltım yoluyla vücuttan atılacak şu miktarını ayarlar. Bu hormon salgılanmazsa günlük idrar miktarı normalin üstüne çıkar ve kişi sürekli susuzluk hisseder.

EPİFİZ BEZİ: Beyin yarım küreleri arasında yer alan yuvarlak bezdir. Çocuklarda ergenlik dönemine kadar eşey organlarının gelişmesini önler. Insanlarda uyku ve uyanıklık periyodunu sağlar. Işık olmadığı zaman hormon salgılama özelliği gösteren bir bezdir.

TİROİT BEZİ: Boynun ön kısmında soluk borusunun önünde yer alan iki poptan oluşan bir bezdir. Tiroit bezi "Tiroksin" adı verilen bir hormon salgılar. Bu hormon fazla salgilandiginda zayıflık, kan basıncında yükselme, asiri terleme görünür. Yetişkinlerde tiroksin az salgılanırsa şişmanlık, uyuşukluk, sac dökülmesi, üşüme görülür. Çocuklarda tiroksin hormonu az salgılanırsa cücelik ve zeka geriliği oluşur.

BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ: Böbreklerin üzerinde yapışık şekilde bulunan 2 ayrı salgı bezidir. Böbrek Üstü bezlerinden "Adrenalin" ve "Aldosteron" hormonları salgılanır. Adrenalin hormonu, KORKU, ÖFKE, HEYECAN, ACI HİSSETME gibi durumlarda salgılanır. Kan basıncını yükseltir, kalp atışlarını hızlandırır, kan şekerini yükseltir. Aldosteron hormonu, vücudun su ve iyon dengesinin düzenlenmesinde etkilidir. Aşırı derecede çalışması aşırı kilo kaybına ve birtakım metabolik sıkıntılara yol açmaktadır.

PANKREAS BEZİ: Karin boşluğunda midenin altında yer alan bir bezdir. Iç ve dış salgı bezi olarak görev yapar. Insülin ve Glukagon hormonlarını salgılar. Bu iki hormon kandaki ŞEKER SEVİYESİNİ ayarlar. Kandaki şeker miktarı artarsa insülin salgılanarak, fazla sekerim karaciğerde glikojen şeklinde depolanmasını sağlar. Kandaki şeker miktarı düşerse Glugakon salgılanarak, karaciğerde depolanmış olan glikojenin gereken miktarı şekere dönüştürülerek ve kana geçmesi sağlanır. Insülinin yetersiz salgılanımı şeker hastalığına neden olur.

EŞEY BEZLERİ: Erkeklerde testislerde "Testosteron" hormonu üretilir. Bu hormon sesin kalınlaşması gibi esneklik özelliklerinin oluşmasını sağlar. Kadınlarda ise yumurtalıklardan "Östrojen" ve "Progesteron" hormonu üretilir. Buda kadınlarda dişilik özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlar.

Eğer sistemin bir noktasında bozukluk oluşursa zincirleme olarak hormonu kontrol eden diğer hormonlarda bozukluktan etkilenir ve vücutta genel işlev bozukluğu meydana gelir.

Örnek olarak erkeklerde, aşırı yağlanma testosteron hormonunun parçalanmasını ve östrojene dönüşmesini sağlayan aromataz aktivitesini arttırır. Dolayısıyla kan östrojen seviyesi artar, bu sebeple erkekte kadın tipi değişiklikler oluşur. Sonrasında östrojene bağlı yağlanma birçok farklı hormonun düzeyini değiştirir. Buda erkeklik fitratinin dejenerasyonu "Soysuzlaşma" ile zürriyetin kesilmesine cinsel kimlik sapmasına kapı açar! Ayrıca testesteron az çalışmaya başlarsa, solgun yüzler, kırık saçlar, yüzlerde çizgilerde belirginleşme, kan sayımında azalma ve yaşlanma ve erken demans ve ölüm meydana geliyor kemik erimesi dahil.

Polikistik over sendromu yani seyrek adet görme, kanda testosteron yüksekliği ve/veya tüylenmede artma, yağlı cilt, sivilce, saç dökülmesi ve şişmanlıkla ortaya çıkan çok önemli bir sağlık sorunu. Nedeni kesin olarak bilinmeyen bu hastalıkla ilgili araştırma, Ankara’da Hacettepe Üniversitesinde görev yapan 18-45 yaş arası, herhangi bir hormonal rahatsızlığı olmayan 392 kadın üzerinde yapıldı. Fazla kilolu kadınlarda polikistik over sendromunun daha sık görüldüğü saptandı. Rakamlar korkutucu. Türkiye’de her 5 kadından birinde polikistik over sendromuna rastlandı. Uzmanlar ise uyarıyor: polikistik over sendromu aynı zamanda kısırlık, diyabet, yüksek tansiyon, kalp damar hastalığı ve rahim iç tabaka kanseri riskini artırmakta. Çalışmada yer alan kadınların yüzde 10.2'sinde tüylenmede artış görüldü. Kadınların yüzde 18.4’ünde ise kanda erkeklik hormonunun yüksekliği ortaya çıktı. Polikistik over sendromlu kadınlarda kilo alımı erkek tipi kilo alımı olarak gelişmekte olduğu gözlemlendi. Çalışma sonrasında yapılan detaylı değerlendirmeler sonrası kadınlarda polikistik over sendromu görülme sıklığı yüzde 19.9 olarak saptandı. Seyrek yumurtlama ya da yumurtlama hiç olmamakta. Evlat anne babanın mülkü konumundadır. Ve buda kadın fıtratının dejenerasyonu " Soysuzlaşma" ile zürriyetin kesilmesine ve cinsel kimlik sapmasına sebep olan bir faktördür. Yahut da mutant formatında dna si değişmiş tüp bebeklerin doğumuna kapı açmaktadır.

Hormon bozukluğunun sık rastlanan belirtilerinden bir diğeri ise libidoda meydana gelen cinsel istek düşüşlerdir. Üreme sistemi üzerinde etkili olan hormonlar cinsel isteksizliğe neden olabilen bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ve buda çoğu evliliklerin bitmesine etken bir faktördür. Tamamlanamayan mürüvvetler.

Hormon bozukluğu belirtileri arasında yer alan semptomlardan bir diğerine örnek ise, huzursuz ruh hali ve ruh halinde ani değişimler olarak kendini göstermesidir. Ani neşe atakları, depresyon gibi psikolojik süreçler hormon bozukluğuna bağlı bir biçimde ortaya çıkabilmektedir. Ve buda kişide ani yükselme, fevri ve dikkatsiz davranışlara, mani yada depresyon gibi iki uç duyguyu bünyesinde barındıran Bipolar duygu durum bozukluğuna kapı açmaktadır.

Kişinin ne zaman yatması gerektiğini belirleyen sirkadiyen ritim, hormonlar ile doğrudan ilişkide olan hormonlardır. Bu nedenle hormon bozukluğu sorunu insomnia, aşırı uyuma, uyku apnesi gibi sorunlara neden olabilmektedir.

Tiroid, büyüme ve gelişme hormonlarının üretiminden sorumlu olan bir bezdir. Tiroidiniz iyi çalışmıyorsa, hipotiroidizm ve hipertiroidizm gibi sağlık sorunları hormonal bozukluklara neden olabilir. Şeker hastalığı, Hipotiroidi, hipertiroidi, guatr, haşimato gibi tiroid sorunları, kemik erimesi, hipoglisemi, Polikistik over sendromu,Turner sendromu, Cushing sendromu, Paratiroidi, Addison hastalığı, Graves hastalığı, Meme, yumurtalık, rahim veya tiroid kanserleri gibi endokrin sistemini olumsuz etkileyen hastalıklar hormon bozukluğu yapabilmektedir. Ayrıca sindirim sitemi bozukluk sebebini tıp tiroid kaynaklı açıklamıştır.

Yani hormonlar aslında kan değerlerini izlediğimiz, basit etkiler oluşturan moleküllerden çok bedeninizin asli formatında kalmasını sağlayan birçok farklı yapıyı olumlu/olumsuz etkileyen ve işlevinin devam etmesini sağlayan önemli bir dişli çark sisteminin parçalarıdır.
Anne baba ve üst kuşaklarda yer alan bozuk hormon genleri alt kuşaklara genetik akış sağlamakta.

Hormon dünyası apayrı bir dünya, hangi bezin nasıl çalıştığı, ne dozda çalıştığı, optimum çalışıp çalışmadığı iman ve yaşam kalitemizi ortaya koymaktadır.

Anlayacağınız yemeğin içinde bulunan tuz gibi, zekâtın içinde bulunmadığı bir hastalığa rastlamak ne yazıkki mümkün olmuyor.

Allahu alem.

ne güzel şeyler, çok sağolun.

Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 22.05.23, 03:01
Üye
 
Üyelik tarihi: 12.04.22
Bulunduğu yer: Turkey
Mesajlar: 55
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Çok sıradışı bilgiler hayretle okudum

Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 24.05.23, 16:11
Acemi
 
Üyelik tarihi: 18.02.20
Bulunduğu yer: Mardin
Mesajlar: 9
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
RvP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zekât gorevlisinin hormonlar üzerinde tesirine ait çalıştay:

“(Bu paralar) cehennem ateşinde kızdırılıp bunlarla onların alınları, "böğürleri" ve sırtları dağlanacağı gün (onlara denilir ki: ) «İşte bu kendiniz için biriktirdiğiniz servettir. Artık yığmakta olduğunuz şeylerin (azâbını) tadın!»” (et-Tevbe, 35)

"Hak teâlânın ihsan ettiği malın zekâtını vermeyenler, iyi ettiklerini, zengin kalacaklarını zannediyorlar. Hâlbuki kendilerine kötülük etmiş oluyorlar. O mallar Cehennemde azap aleti olacak, yılan şeklinde "boyunlarına" sarılıp baştan ayağa kadar onları sokacaktır." [Âl-i İmran 180]



Insanlar da hormon sağlayan bezler:
- Hipofiz Bezi (Alın) – Tevbe Süresi 35. Ayet
- Epifiz Bezi (Alın ) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Tiroit Bezi (Boyun) – Âl-i Imran 180. Ayet
- Eşey Bezleri (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Pankreas Bezi (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet
- Böbrek Üstü Bezi (Böğür) - Tevbe Süresi 35. Ayet

Böğür: Tıp böğürü her iki yanda koltuk altından başlayarak kalça kaba ete kadar belirlemektedir.

Ayetler ışığında vücudun endokrin (hormon) sistemini birlikte inceleyelim istedim.

HİPOFİZ BEZİ: Beynin alt tarafında yer alır ve TÜM BEZLERİN ÇALIŞMASINI KONTROL EDER. Hipofiz hormonlarından biri büyüme hormonudur. Büyüme ve gelişme cağında hipofiz fazla çalışırsa, büyüme hormonu fazla salgılanır ve devlik oluşur. Az salgılamışsa cucelige neden olur. Hipofiz bezinden salgılanan diğer bir hormon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]süt bezlerinin gelişerek süt salgılamasını sağlar. Annelik duygusunu geliştirir. Eğer bu bezde fazla miktarda salgılanma varsa örneğin bir mikroadenom dediğimiz tümör varsa o zaman göğüslerden süt gelmeye başlıyor bu da adetlerin durmasına sebep oluyor yani prolaktin hormonun yüksek olması hem diğer hormonların az çalışmasına hem de göğüslerden süt gelmesine ve adetlerin durmasına dolayısıyla kısırlığa sebep oluyor. Çocuk anne babanın mülkü olmasi sebebi ile verilmeyen eksik verilen zekatlar neticesinde cocuk mülkünde eksilme kısırlaşma ile isimleniyor. Hipofiz bezinden salgılanan bir başka hormonda boşaltım yoluyla vücuttan atılacak şu miktarını ayarlar. Bu hormon salgılanmazsa günlük idrar miktarı normalin üstüne çıkar ve kişi sürekli susuzluk hisseder.

EPİFİZ BEZİ: Beyin yarım küreleri arasında yer alan yuvarlak bezdir. Çocuklarda ergenlik dönemine kadar eşey organlarının gelişmesini önler. Insanlarda uyku ve uyanıklık periyodunu sağlar. Işık olmadığı zaman hormon salgılama özelliği gösteren bir bezdir.

TİROİT BEZİ: Boynun ön kısmında soluk borusunun önünde yer alan iki poptan oluşan bir bezdir. Tiroit bezi "Tiroksin" adı verilen bir hormon salgılar. Bu hormon fazla salgilandiginda zayıflık, kan basıncında yükselme, asiri terleme görünür. Yetişkinlerde tiroksin az salgılanırsa şişmanlık, uyuşukluk, sac dökülmesi, üşüme görülür. Çocuklarda tiroksin hormonu az salgılanırsa cücelik ve zeka geriliği oluşur.

BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ: Böbreklerin üzerinde yapışık şekilde bulunan 2 ayrı salgı bezidir. Böbrek Üstü bezlerinden "Adrenalin" ve "Aldosteron" hormonları salgılanır. Adrenalin hormonu, KORKU, ÖFKE, HEYECAN, ACI HİSSETME gibi durumlarda salgılanır. Kan basıncını yükseltir, kalp atışlarını hızlandırır, kan şekerini yükseltir. Aldosteron hormonu, vücudun su ve iyon dengesinin düzenlenmesinde etkilidir. Aşırı derecede çalışması aşırı kilo kaybına ve birtakım metabolik sıkıntılara yol açmaktadır.

PANKREAS BEZİ: Karin boşluğunda midenin altında yer alan bir bezdir. Iç ve dış salgı bezi olarak görev yapar. Insülin ve Glukagon hormonlarını salgılar. Bu iki hormon kandaki ŞEKER SEVİYESİNİ ayarlar. Kandaki şeker miktarı artarsa insülin salgılanarak, fazla sekerim karaciğerde glikojen şeklinde depolanmasını sağlar. Kandaki şeker miktarı düşerse Glugakon salgılanarak, karaciğerde depolanmış olan glikojenin gereken miktarı şekere dönüştürülerek ve kana geçmesi sağlanır. Insülinin yetersiz salgılanımı şeker hastalığına neden olur.

EŞEY BEZLERİ: Erkeklerde testislerde "Testosteron" hormonu üretilir. Bu hormon sesin kalınlaşması gibi esneklik özelliklerinin oluşmasını sağlar. Kadınlarda ise yumurtalıklardan "Östrojen" ve "Progesteron" hormonu üretilir. Buda kadınlarda dişilik özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlar.

Eğer sistemin bir noktasında bozukluk oluşursa zincirleme olarak hormonu kontrol eden diğer hormonlarda bozukluktan etkilenir ve vücutta genel işlev bozukluğu meydana gelir.

Örnek olarak erkeklerde, aşırı yağlanma testosteron hormonunun parçalanmasını ve östrojene dönüşmesini sağlayan aromataz aktivitesini arttırır. Dolayısıyla kan östrojen seviyesi artar, bu sebeple erkekte kadın tipi değişiklikler oluşur. Sonrasında östrojene bağlı yağlanma birçok farklı hormonun düzeyini değiştirir. Buda erkeklik fitratinin dejenerasyonu "Soysuzlaşma" ile zürriyetin kesilmesine cinsel kimlik sapmasına kapı açar! Ayrıca testesteron az çalışmaya başlarsa, solgun yüzler, kırık saçlar, yüzlerde çizgilerde belirginleşme, kan sayımında azalma ve yaşlanma ve erken demans ve ölüm meydana geliyor kemik erimesi dahil.

Polikistik over sendromu yani seyrek adet görme, kanda testosteron yüksekliği ve/veya tüylenmede artma, yağlı cilt, sivilce, saç dökülmesi ve şişmanlıkla ortaya çıkan çok önemli bir sağlık sorunu. Nedeni kesin olarak bilinmeyen bu hastalıkla ilgili araştırma, Ankara’da Hacettepe Üniversitesinde görev yapan 18-45 yaş arası, herhangi bir hormonal rahatsızlığı olmayan 392 kadın üzerinde yapıldı. Fazla kilolu kadınlarda polikistik over sendromunun daha sık görüldüğü saptandı. Rakamlar korkutucu. Türkiye’de her 5 kadından birinde polikistik over sendromuna rastlandı. Uzmanlar ise uyarıyor: polikistik over sendromu aynı zamanda kısırlık, diyabet, yüksek tansiyon, kalp damar hastalığı ve rahim iç tabaka kanseri riskini artırmakta. Çalışmada yer alan kadınların yüzde 10.2'sinde tüylenmede artış görüldü. Kadınların yüzde 18.4’ünde ise kanda erkeklik hormonunun yüksekliği ortaya çıktı. Polikistik over sendromlu kadınlarda kilo alımı erkek tipi kilo alımı olarak gelişmekte olduğu gözlemlendi. Çalışma sonrasında yapılan detaylı değerlendirmeler sonrası kadınlarda polikistik over sendromu görülme sıklığı yüzde 19.9 olarak saptandı. Seyrek yumurtlama ya da yumurtlama hiç olmamakta. Evlat anne babanın mülkü konumundadır. Ve buda kadın fıtratının dejenerasyonu " Soysuzlaşma" ile zürriyetin kesilmesine ve cinsel kimlik sapmasına sebep olan bir faktördür. Yahut da mutant formatında dna si değişmiş tüp bebeklerin doğumuna kapı açmaktadır.

Hormon bozukluğunun sık rastlanan belirtilerinden bir diğeri ise libidoda meydana gelen cinsel istek düşüşlerdir. Üreme sistemi üzerinde etkili olan hormonlar cinsel isteksizliğe neden olabilen bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ve buda çoğu evliliklerin bitmesine etken bir faktördür. Tamamlanamayan mürüvvetler.

Hormon bozukluğu belirtileri arasında yer alan semptomlardan bir diğerine örnek ise, huzursuz ruh hali ve ruh halinde ani değişimler olarak kendini göstermesidir. Ani neşe atakları, depresyon gibi psikolojik süreçler hormon bozukluğuna bağlı bir biçimde ortaya çıkabilmektedir. Ve buda kişide ani yükselme, fevri ve dikkatsiz davranışlara, mani yada depresyon gibi iki uç duyguyu bünyesinde barındıran Bipolar duygu durum bozukluğuna kapı açmaktadır.

Kişinin ne zaman yatması gerektiğini belirleyen sirkadiyen ritim, hormonlar ile doğrudan ilişkide olan hormonlardır. Bu nedenle hormon bozukluğu sorunu insomnia, aşırı uyuma, uyku apnesi gibi sorunlara neden olabilmektedir.

Tiroid, büyüme ve gelişme hormonlarının üretiminden sorumlu olan bir bezdir. Tiroidiniz iyi çalışmıyorsa, hipotiroidizm ve hipertiroidizm gibi sağlık sorunları hormonal bozukluklara neden olabilir. Şeker hastalığı, Hipotiroidi, hipertiroidi, guatr, haşimato gibi tiroid sorunları, kemik erimesi, hipoglisemi, Polikistik over sendromu,Turner sendromu, Cushing sendromu, Paratiroidi, Addison hastalığı, Graves hastalığı, Meme, yumurtalık, rahim veya tiroid kanserleri gibi endokrin sistemini olumsuz etkileyen hastalıklar hormon bozukluğu yapabilmektedir. Ayrıca sindirim sitemi bozukluk sebebini tıp tiroid kaynaklı açıklamıştır.

Yani hormonlar aslında kan değerlerini izlediğimiz, basit etkiler oluşturan moleküllerden çok bedeninizin asli formatında kalmasını sağlayan birçok farklı yapıyı olumlu/olumsuz etkileyen ve işlevinin devam etmesini sağlayan önemli bir dişli çark sisteminin parçalarıdır.
Anne baba ve üst kuşaklarda yer alan bozuk hormon genleri alt kuşaklara genetik akış sağlamakta.

Hormon dünyası apayrı bir dünya, hangi bezin nasıl çalıştığı, ne dozda çalıştığı, optimum çalışıp çalışmadığı iman ve yaşam kalitemizi ortaya koymaktadır.

Anlayacağınız yemeğin içinde bulunan tuz gibi, zekâtın içinde bulunmadığı bir hastalığa rastlamak ne yazıkki mümkün olmuyor.

Allahu alem.
Selamün aleyküm yaptıginiz araştırma doğru ve yerinde bir araştırma yakın zamanda Prolaktin seviyem çok yüksek geldi bunun için şuanda tedavi görüyorum hipofiz bezi adenomu çıktı küçülme.gorulmesse ameliyat istenebilir

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bezi, epifiz, etkisi, eşey, hipofiz, hormonlar, pankreas, troit, uzerindeki, zekatin


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
cinlerin insanlar üzerindeki etkisi Gulsahfiliz Sorularınız 14 20.04.24 18:45
Rabıtanin kalp gözü üzerindeki etkisi? avira Sorularınız 9 24.05.21 19:04
Zihinin vücut üzerindeki etkisi ve zihin üzerindeki vücut shahkhu Metafizik 2 10.09.20 15:22
Berhetiyye okumanın vefkler üzerindeki etkisi Barben Sorularınız 2 05.07.20 21:32
Dolunayın İnsanlar Üzerindeki Etkisi ve Oruç Tuana Gizemli Olaylar ve Mekanlar 2 16.06.18 22:36


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147