Bilinmesi gereken şeriatler husudunda - Sayfa 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > islam & Tasavvuf > Tasavvuf & Tarikatler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Alt 23.07.23, 03:13
 
Üyelik tarihi: 14.04.23
Bulunduğu yer: Afrika - nuaksot
Mesajlar: 433
Etiketlendiği Mesaj: 25 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Hocam ordaki kasıt bu batıl inanç olarak mum yakma, çaput bağlama, o turbeden medet ummak asıl vereni unutup batıla düşmek benim anladığım. Sizin kastettiğiniz sufi davranışlar değil. Onlar zaten ilahi aşktan dolayı . Asıl hedefi belli metinde geçen ise benim anladığım batıl olan kısmı .

Alıntı ile Cevapla
  #12  
Alt 23.07.23, 04:15
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 07.08.22
Bulunduğu yer: bir çok yerde
Mesajlar: 4,181
Etiketlendiği Mesaj: 223 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Rad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunu kabul ediyorsan kendi büyüklerini inkar etmiş olursun. Mevlana Hz. Halk içinde sema dönerken havalandığı olmuş 2.5 saat sonra bu sebeple halk içinde sema dönmeyi kendine yasaklamıştır fitne çıkmasın diye herkes konuşuyor fakat hakikatten bi haber...
aklima hallaci mansur kissasi geldi
şeriat hükümleri keskin fakat ben bi haberim allah doğru yu gorenlerde eylesin...

__________________

- Kul ne der Mevla ne der acep
Alıntı ile Cevapla
  #13  
Alt 23.07.23, 05:02
Rad Rad isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 31.05.21
Bulunduğu yer: Yaşamıyor
Mesajlar: 850
Etiketlendiği Mesaj: 173 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aklima hallaci mansur kissasi geldi
şeriat hükümleri keskin fakat ben bi haberim allah doğru yu gorenlerde eylesin...
Mansur'u zindana attıklarında birinci gün bakıyorlar kendisi yok. İkinci bakıyorlar yine yok üçüncü gün bakıyorlar orada sonra soruyorlar madem kurtulabilecek kuvvetin var ne diye geldin? O da diyor ki Şeriatı Muhammedi'ye zarar gelsin istemedim. Hallac Mansur Hz. Hem şeriatın korunmasını hem de hakikatin yayılmasını sağlamıştır

Alıntı ile Cevapla
  #14  
Alt 23.07.23, 05:08
Rad Rad isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 31.05.21
Bulunduğu yer: Yaşamıyor
Mesajlar: 850
Etiketlendiği Mesaj: 173 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aklima hallaci mansur kissasi geldi
şeriat hükümleri keskin fakat ben bi haberim allah doğru yu gorenlerde eylesin...
Hallac Mansur Hz nin medrese geçmişi zahiri geçmişi çok iyidir. İnsanlar sanıyor ki zahiren şeriatı bilmez etmez bu karar verilmeden önce ben bunu göze aldım diyip hareket ediyor zaten ve sonra ekliyor "Dara asılmak, erenlerin miracıdır." Boynumda asılı halat dahi bu dünyanın yüküdür bana.

Alıntı ile Cevapla
  #15  
Alt 23.07.23, 07:21
Üye
 
Üyelik tarihi: 19.07.23
Bulunduğu yer: Manisa
Mesajlar: 74
Etiketlendiği Mesaj: 39 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Onca Şey Yazmışsın. Amma Velakin Geniş bakmalısın. Eski Tarihte Raks Etmek aynı Osmanlı haremlerimdeki gibi oryantal tarzı oynamak, dans etmek ve birbiri etrafında dönmekten kasıttır. Orda Kast edilen Şiilerin Alevi Cemevlerinde Bu tip eğlenceler düzenlemeleri ve bunları tekkelere alet eden kişiler re nazaran belirten bir uyarıdır. Şems ile Mevlana Kıssalarını tekrar okumanı gözden geçirmeni sana tavsiye ederim ki mevlevilerin Dönme Amacı İlahi Aşktır. Burda Bahsi geçen dans etmek raks etmek anlamı farklıdır. Lütfsn Sevgili arkadaşlar. Karşınızdaki kişiyi eleştirebilirsiniz Amenna Ve Saddakna Lakin Tanımadığınız yada dinlemediğiniz Kişiye Önyargıda bulunmak sadece yakışan bir durum değildir. Selametle..

Alıntı ile Cevapla
  #16  
Alt 23.07.23, 10:35
Seher Yıldızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 09.11.21
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 1,294
Etiketlendiği Mesaj: 35 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
dervishekim00 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çalgı ile, kadın ve oğlan sesi ile şarkı söylemek ve dinlemek harâmdır. Ansızın işitir ve oradan kaçarsa günâh olmaz.
Günâh olmayan şeyleri böyle olmayan seslerle dinlemek câiz olur.
İlm, ahlâk bulunan şiir yazmak, söylemek câizdir.
Diri ve belli bir kadını anlatan söz, yazı mekrûhdur.
Kur’ân-ı kerîm okumaya, namâz kılmaya vakti bırakmayan her mubâh iş mekrûhdur.
Tekkelerde ilâhîler okuyarak raks etmek, oynamak, dönmek harâmdır.
Bu tekkelere gitmek, oturmak da harâmdır. Şimdi, dinden haberi olmayan fâsıklar, böyle tarîkatcılık yapıyorlar. Düğünlerde ve küçük çocuğu eğlendirmek için kadının def çalması câizdir.
Helâl şarkılarla, çalgı ile birlikte çalması câiz değildir.
Erkeklerin bayramlarda def, davul çalmaları da böyledir. Günâh şey söylemeden ve başkalarını güldürmek için olmayan mizâh, latîfe söylemek câizdir.
Kuvvetlenmek için güreşmek câizdir.
Oyun ve eğlence için mekrûhdur. Tavla,
onaltı taş, iskambil, briç ve bilardo, bezik, futbol, voleybol gibi oyunlar, kumarsız da olsalar, mâlâ-ya’nî oldukları için harâmdır. İlm öğrenmeğe, namâz kılmağa mâni’ olan herşey harâmdır. Satranç, kumar ile olursa harâm, kumarsız mekrûhdur. Yalan söylemek harâmdır. Yalnız, harpte düşmana ve iki müslümanı barışdırmak için ve zâlimden mazlûmu kurtarmak için câiz olur.
Günâh işlemeği düşünmek,işlemeğe niyyet etmek, karâr vermek günâh olmaz, yapmak günâh olur.
Günâh işleyene tatlı sözle Emr-i ma’rûf, ya’nî nasîhat edilir.
Dinlemezse, fitne çıkacak ise edilmez, susulur. Sözü dinlenecek ise, sert söylenir. Sövmek , kötü söylemekle Emr-i ma’rûf yapmamalıdır. Karşılık verecek kimseye, Emr-i ma’rûf ve nehy-i münker yapılmaz. Karşılığa sabr edebilirse yapması efdal olur. Âmirler el ile,âlimler dil ile, câhiller kalb ile Emr-i ma’rûf yapar.
İnsan evvelâ kendine Emr-i ma’rûf yapmalıdır. Câhil, âlime Emr-i ma’rûf yapmamalıdır.
Bir günâhı yapmak âdeti olan, o günâhı işleyeni görünce, Emr-i ma’rûf yapar. Günâh işleyene Emr-i ma’rûf yapamayan kimse, onun babasına söyler veyâ yazar. Babası Emr-i ma’rûf
yapmaz veyâ yapamıyacak ise, babasına bildirmez. Zevcine, hükûmete bildirmek de böyledir.
Tevbe edenin günâh işlediği başkasına bildirilmez. Hırsızı gören, zararından korkmazsa haber verir.
Günâh işleyen zevce, nasîhat vermekle tevbe etmezse, bunu boşamak vâcib olmaz.
Çalgı âletlerini evinde muhâfaza etmek, kendi
kullanmazsa da, mekrûh olur. Âlimin câhil üzerine hakkı, hocanın talebesi üzerine olan hakkı gibidir. Zevcin zevcesine hakkı, bunlardan dahâ çokdur. Mubâh olan emrlerine itâ’at etmesi ve malını koruması da lâzımdır. Başka yol yok ise, başkasının tarlasından geçmek câiz olur. İzin vermezse geçemez.
İbâdet ve kazanç ilmlerini öğrenmek farzdır. Dahâ fazlasını öğrenmek efdaldir. Fıkh öğrenmeyip, hadîs, tefsîr öğrenmek iflâs alâmetidir. Kıble ve namâz vakitleri için ve cihâd için astronomi
öğrenmek câizdir. Falcılık bilgileri öğrenmek harâmdır.
Mücâdele, münâkaşa için kelâm ilmi öğrenmek mekrûhdur.
Câhillerin, bid’at fırkaları üzerinde, mezhebler üzerinde konuşmaları câiz değildir. Eski yunan felsefecilerinin ve bid’at ehlinin, mezhebsizlerin
din kitâplarını okumak, evinde bulundurmak câiz değildir. Böyle kitâplar, insanın i’tikâdını, îmânını bozar. Din bilgilerini, îmân bilgilerini (Ehl-i sünnet) âlimlerinin kitâplarından öğrenmeden evvel, fen bilgilerini, felsefe bilgilerini öğrenmek câiz değildir. Her müslimân, çocuklarına, önce, islâm harflerini, Kur’ân-ı kerîm okumasını, namâz kılmasını, din ve islâm ahlâkını öğretmeli, ondan
sonra oğlunu mektebe gönderip, fen ve san’at ve sâir lüzûmlu, fâideli şeyleri öğretmelidir. Her nev’ oyun, meselâ top oynaması, (Mâ-lâ-ya’nî) olur, ilm öğrenilmesine mâni’ olur. İbni Âbidîn, beşinci cildde diyor ki: (Arabî, lisan-ı Cennetdir. Diğer lisanlardan efdaldir). Arabca öğrenmek ve öğretmek, ibâdetdir. İlmi, Allah rızâsı için, islâm dînine ve müslümânlara hizmet için öğrenmelidir.
Mal, mevki’ kazanmak için, kibir ve şöhret için öğrenmemelidir.
Hoca hakkı, ana- baba hakkından öncedir. İlmi, Ehl-i sünnet âlimlerinden veyâ onların yazdıkları kitâplardan öğrenmeli ve sâlih insanlara öğretmelidir. İlmi iyi insanlardan esirgememelidir. Sâlih insan, iyi insan demektir. Ehl-i sünnet i’tikâdında olan ve harâm işlemekten sakınan müslümâna sâlih yani iyi insan denir. Ehl-i sünnet i’tikâdında olmayan müslimânlara bid’at sâhibi veyâ mezhebsiz denir. Ehl-i sünnet i’tikâdını ve harâmları öğrenmek, binlerce İhlâs sûresi okumakdan dahâ sevâbtır. Fıkıh öğrenmek, hâfız
olmakdan efdaldir. Hâfız olmak da, nâfile ibâdetden efdaldir.
Vaaz verirken, Allahü teâlâ demelidir. Yalnız, Allah demek hürmetsizlikdir. Fasık meclisinde tesbîh, tahmîd ve Kur’ân-ı kerîm, hadîs-i şerîf ve fıkıh okumak günâhdır. Fasığa mâni’ olmak için tesbîh
okumak câiz olur. Görülüyor ki, kaval ile, zurna ile, çalgı ile birlikte veyâ bunların fâsılasında, tekbîr, salevât okumak günâhdır.
Duâ ederken avuçları açmak, iki el arası açık olmak, kolları göğüs hizâsına kaldırmak, duâdan sonra elleri yüze sürmek müstehapdır.
Köy halkı, imâm için tohum ekseler, mahsûl imâma teslim edilmemiş ise, mahsûl tohum sâhiblerinin olur. Yardım için toplanan para, mal da böyledir.
Ayakta bevl yapmak câizdir veyâ mekrûhdur. Özür varsa, mekrûh olmaz. Fakat, üstüne sıçratmamak ve bevl çıkan yeri yıkamak veyâ kurulamak lâzımdır.
İdrâr kaçıran, idrâr çıkan yere bez sarmalı, bunu naylon torbacığa koyup ağzını bağlamalı, idrâr bezi ıslatınca, torbadan çıkarıp, yıkayıp, kurutup tekrâr kullanmalıdır.
Böylece, iki, üç bez senelerce kullanılabilir.
Dünyâ sıkıntılarından kurtulmak için, ölümü istemek mekrûhdur. Zamânın fitnesinden
kurtulmak, günâha düşmemek için istemek câiz olur. Zelzele olunca, evden dışarı kaçmak câizdir. İnsanlara müdârâ etmek müstehabdır. Ya’nî, herkese karşı tatlı dilli, güler yüzlü olmalıdır. Fakat
müdâhane etmemelidir. Ya’nî hâtır için, günâh işlememelidir. Mâl sâhibinin, kirâdaki malına girerek incelemeğe hakkı vardır.
Zamânda ve yıldızlarda uğursuzluk yoktur. Çocukları sâlih olan kimsenin, malını, bunlardan birine vermesi günâh olur. Fâsık olanları
varsa, bunlara vermemesi câiz olur. Bülbülü kafesde hapis câiz değildir. Kanarya gibi, kafese alışık olanları kafesde beslemek câizdir. Dâr-ül-İslâmda Hâkimin, sihirbazı, büyücüyü öldürtmesi lâzımdır. Zındık için de böyledir.
Zındık, Allahü teâlâyı ve âhıreti inkâr eden ve başkalarını da, inkâr etmeleri için, aldatan kimsedir. Fen yobazları, masonlar ve komünistler böyledir. Selam ve Dua ile...
Allah razı olsun emeğinize sağlık paylaşımlarinizin devamını bekliyoruz

Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sitede sanirim bir tartışma kokusu aliyorum hayr olsun inşallah diyelim

ülkemize seriat gelmesini isterdim nasipimizde yokmuş malesef

Neden öyle koku aldın arkadaşım

__________________
Yaralayanda, Yarayı Dağlayanda, İyileştirip, Yaraya Kabuk Bağlayanda, YARADAN'dir İmtihandasin, Ey İnsan SÜKUT ET, ŞÜKÜR ET, SABIR ET...
Alıntı ile Cevapla
  #17  
Alt 23.07.23, 10:38
Seher Yıldızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 09.11.21
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 1,294
Etiketlendiği Mesaj: 35 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Barani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Büyük zatlar tarafından o müjde verilmiş zaten hocam. Eli kulağında. Emin olun gelecek çünkü Rabbimiz vaad etmis kıyametten önce mutlak İslam hâkimiyeti olacak. Hatta rahmetli mısıroğlu 10 Osmanlı gücünde olacak diyordu. Ve herkesin ümidini kestiği bir vakitte olacakmış hemde . Tam da o zamanlar işte ilmi olanlar bile ümitsiz nasıl diye düşünürken bir "kün" emrine bakıyor halbuki...
10 Osmanlı gücünde olacak diyen İbn-i Arabi hazretleri diye biliyorum

__________________
Yaralayanda, Yarayı Dağlayanda, İyileştirip, Yaraya Kabuk Bağlayanda, YARADAN'dir İmtihandasin, Ey İnsan SÜKUT ET, ŞÜKÜR ET, SABIR ET...
Alıntı ile Cevapla
  #18  
Alt 23.07.23, 10:52
 
Üyelik tarihi: 14.04.23
Bulunduğu yer: Afrika - nuaksot
Mesajlar: 433
Etiketlendiği Mesaj: 25 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Seher Yıldızı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
10 Osmanlı gücünde olacak diyen İbn-i Arabi hazretleri diye biliyorum
Evet sohbetlerinde Mısıroglu diyordu. O aracı olarak aktarıyordu . Mısıroğlu tarihçiydi . Mana alemi ile bağı varmıydi bilmiyorum açıkçasi ama okuduğunu duyduğunu aktarıyordu.
Ben de Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin talebelerine söylediklerini işitmiş idim.
Elhamdülillah Müslümanlar o kadar zenginleyecek ki ülkelerinde zekat verecek fakir bulamayacaklar . Zekatlarını devlete verecekler . Bu olacak kardeşlerim diye aktarıyormus büyük zatlar. Elhamdülillah hiç şüphemiz yok ve az kaldı ...
İnşallah İslam birliği kurulacak

Alıntı ile Cevapla
  #19  
Alt 23.07.23, 11:19
Seher Yıldızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 09.11.21
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 1,294
Etiketlendiği Mesaj: 35 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Barani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet sohbetlerinde Mısıroglu diyordu. O aracı olarak aktarıyordu . Mısıroğlu tarihçiydi . Mana alemi ile bağı varmıydi bilmiyorum açıkçasi ama okuduğunu duyduğunu aktarıyordu.
Ben de Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin talebelerine söylediklerini işitmiş idim.
Elhamdülillah Müslümanlar o kadar zenginleyecek ki ülkelerinde zekat verecek fakir bulamayacaklar . Zekatlarını devlete verecekler . Bu olacak kardeşlerim diye aktarıyormus büyük zatlar. Elhamdülillah hiç şüphemiz yok ve az kaldı ...
İnşallah İslam birliği kurulacak

Benim bilgim o dönem en doğrusunu Allah bilir melhamei kubra savaşından yecuc ile mecuc öldükten sonra Hz Mehdi ve Hz İsa döneminde olacak diye biliyorum kim bilir belki yarın belki yarından da yakın o dönem biz görürmuyuz Allah bilir ama daha vakti var

__________________
Yaralayanda, Yarayı Dağlayanda, İyileştirip, Yaraya Kabuk Bağlayanda, YARADAN'dir İmtihandasin, Ey İnsan SÜKUT ET, ŞÜKÜR ET, SABIR ET...
Alıntı ile Cevapla
  #20  
Alt 23.07.23, 12:04
Rad Rad isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 31.05.21
Bulunduğu yer: Yaşamıyor
Mesajlar: 850
Etiketlendiği Mesaj: 173 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
dervishekim00 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Onca Şey Yazmışsın. Amma Velakin Geniş bakmalısın. Eski Tarihte Raks Etmek aynı Osmanlı haremlerimdeki gibi oryantal tarzı oynamak, dans etmek ve birbiri etrafında dönmekten kasıttır. Orda Kast edilen Şiilerin Alevi Cemevlerinde Bu tip eğlenceler düzenlemeleri ve bunları tekkelere alet eden kişiler re nazaran belirten bir uyarıdır. Şems ile Mevlana Kıssalarını tekrar okumanı gözden geçirmeni sana tavsiye ederim ki mevlevilerin Dönme Amacı İlahi Aşktır. Burda Bahsi geçen dans etmek raks etmek anlamı farklıdır. Lütfsn Sevgili arkadaşlar. Karşınızdaki kişiyi eleştirebilirsiniz Amenna Ve Saddakna Lakin Tanımadığınız yada dinlemediğiniz Kişiye Önyargıda bulunmak sadece yakışan bir durum değildir. Selametle..
Biz ön yargıda bulunmadık yazılan yazıyı eleştirdik daha geniş yazabilirdiniz. Tekkelerde ilahi ile dönmek haramdır yazısından ne çıkarmamızı bekliyorsunuz?

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Cinler alemi bilinmesi gerekenler La Tahzen12 Sorularınız 5 22.02.21 19:42
Muska ve nazarlıkla ilgili bilinmesi gereken önemli bilgiler islamkalesi Rukye ve Tedavi 0 08.02.20 03:36
İlkyardımda bilinmesi gerekenler Tuana Sağlık 5 29.06.19 19:36
Bilinmesi Gerekli Olan İsimler Aliye Hadisler 4 01.05.18 20:52
Hipertansiyon hakkında bilinmesi gerekenler SiLence Sağlık 1 16.04.17 16:14


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147