Kendimi disipline etmek için hangi ismi zikredeyim? - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 02.04.23, 23:40
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 28.09.22
Bulunduğu yer: Mersin
Mesajlar: 661
Etiketlendiği Mesaj: 18 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kendimi disipline etmek için hangi ismi zikredeyim?

El kahharı zikrettim disipline ettim biraz ama zikri bırakinca teceslliside geçti.Önerisi olan

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 05.01.24, 19:49
 
Üyelik tarihi: 14.06.19
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 165
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Disipline etmek, kişinin kendine belirlediği hedeflere ulaşması için önemlidir. İşte kendinizi disipline etmek için izleyebileceğiniz bazı adımlar:

1. Hedefler belirleyin: Öncelikle, ulaşmak istediğiniz hedefleri net bir şekilde belirleyin. Hedeflerinizi spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve zamana bağlı (SMART kriterleri) olarak formüle edin.

2. Zaman yönetimine önem verin: Zamanınızı etkili bir şekilde kullanmak için bir günlük veya haftalık program oluşturun. Önemli görevlere öncelik verin ve zamanınızı gereksiz aktivitelere harcamaktan kaçının.

3. Rutin oluşturun: Sabahları aynı saatte uyanmak, düzenli bir öğün planı yapmak ve egzersiz yapmak gibi günlük rutinler oluşturun. Rutinler, disiplin sağlamada yardımcı olabilir.

4. Motivasyon kaynakları kullanın: Motive olmanızı sağlayacak kaynaklar belirleyin. Kitaplar, podcast'ler, hedeflerinizi hatırlatan notlar veya ilham veren insanlar gibi kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

5. Kendinize takip sistemi oluşturun: Hedeflerinizi ve ilerlemenizi takip edebileceğiniz bir sistem oluşturun. Bu, ulaşmanız gereken kilometre taşlarını veya haftalık hedeflerinizi belirlemek ve kendinizi izlemek için yardımcı olabilir.

6. Kendinizi ödüllendirin: Hedeflere ulaştıkça kendinizi küçük hediyeler veya ödüllerle motive edin. Başarılarınızı kutlamak, disiplin sürecinde sizi motive edebilir.

7. Olumsuz düşüncelerle mücadele edin: Kendi kendinize sabote edici düşünceleri tanıyın ve bunları pozitif ve yapıcı düşüncelerle değiştirin. Kendinize olumlu söylemler geliştirin ve olumsuz düşüncelere takılmaktansa, hedeflerinize odaklanın.

8. Hesap verebilirlik sağlayın: Başkalarıyla hedeflerinizi ve ilerlemenizi paylaşarak, kendinizi daha sorumlu hissedebilirsiniz. Bir arkadaşınızla veya mentorunuzla düzenli olarak iletişim kurarak ilerlemenizi tartışabilirsiniz.

Kendinizi disipline etmek zaman alabilir ve bazen zorlayıcı olabilir, ancak düzenli pratik ve sabır ile bu beceriyi geliştirebilirsiniz. Kendinizi motive eden ve hedeflerinize ulaşmanızı sağlayan adımları takip ederek daha disiplinli bir hayat sürdürebilirsiniz.


Böyle kendinizce detaylı bir şekilde dua etmeniz de büyük etki ve motivasyon ekleyecektir size.

Ey Rabbimiz, disipline erişebilmemiz ve hayatımızı düzenli bir şekilde yaşamamız için sana dua ediyoruz. Bilinciyle davranıp hedeflerimize odaklanmak için bize yardım et. Kalbimizi ve zihnimizi disiplinle doldur, istikrarlı bir şekilde çalışmamıza, sorumluluklarımızı yerine getirmeye ve kendimizi geliştirmeye adanmamıza yardımcı ol.

Ey Rahim ve Merhametli Allah, bize disiplinle dolu bir yaşam sunmanızı diliyoruz. Zamanımızı doğru bir şekilde kullanmayı, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı, düzenli bir şekilde çalışmayı ve kendimize iyi bakmayı öğrenmemiz için bize güç ver. Disiplin sayesinde başarıya ulaşmamızı, sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmemizi nasip eyle.

Ey Kerim Allah, sabahları erkenden kalkabilmemiz için bize enerji ve motivasyon bahşet. İşimizi düzenli bir şekilde yaparken yorulduğumuzda da bize güç ve azim ver. Disiplin sayesinde planlı ve programlı bir hayat yaşayarak hedeflerimize ulaşmamıza destek ol.

Ey Şefkatli Allah, disiplinle ilgili zorluklarla karşılaştığımızda sabırlı olmayı, hatalarımızdan ders çıkarmayı ve tekrar denemeyi bize öğret. Kurduğumuz rutinleri sürdürebilmemiz için içsel motivasyonumuzu yükselt. Disiplinli olmanın bize sağlayacağı faydaları görmemize yardımcı ol.

Ey Merhametli Rabbimiz, disiplin sayesinde ruhumuzu ve bedenimizi güçlendir. Bize sorumluluklarımızı yerine getirebilmek, başarılar elde etmek ve hayatımızın her alanında düzen sağlamak için gereken gücü ver. Disiplinle yürüdüğümüz yolda bize doğru yön göster ve bizi şaşırmadan ayık tut.

Ey Rahman ve Rahim Allah, bu dualarımızı kabul eyle. Bizlere disiplinli bir hayat yaşama imkanı sunarak bizi daha iyi insanlar haline getir ve huzurlu bir hayat sürmemizi sağla. Bizlere verdiğin her şey için sana minnettarız. Amin.

Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 06.01.24, 16:38
Teyrebaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Manevi
 
Üyelik tarihi: 25.10.22
Bulunduğu yer: Alem-i Lahutiye
Mesajlar: 3,348
Etiketlendiği Mesaj: 203 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Tuheymefyail33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
El kahharı zikrettim disipline ettim biraz ama zikri bırakinca teceslliside geçti.Önerisi olan
Ya Kahhar zikrini nefsi dizginlemek için çekebilirsin bu zikrin bilincinde olmazsan etrafındaki insanlarada zarar verebilirsin her zikri gelişi güzel çekmek tavsiye edilmez

.
__________________
Ya ALLAH
La ilâhe illallâh
Yâ bâkî entel bâkî


2023..(Saff - 8)..2053

Hayat akıp gidiyor. Ertelemek, zaman kaybından başka bir şey değil. Sonrası olur da, sen olur musun acaba...?
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 06.01.24, 17:12
Yusufiyeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Manevi
 
Üyelik tarihi: 24.09.16
Bulunduğu yer: Trabzon
Mesajlar: 3,380
Etiketlendiği Mesaj: 269 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Tuheymefyail33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
El kahharı zikrettim disipline ettim biraz ama zikri bırakinca teceslliside geçti.Önerisi olan
Allah’ın her biri sonsuz sırlar taşıyan isimleri aynı zamanda kullarının ona yöneldiği birer kapı mahiyetindedir. Farklı ihtiyaçlar içindeki insanlar o derdinin devası olan ilahi ismi zikrederek Allah’a halini arz eder. Mesela hasta olan bir insan ‘’Rahim ve Rauf’’ veya ‘’Şafi ve Muafi’’ isimleriyle; ihtiyaç sahibi fakir bir insan ‘’Rezzak Fettah Kerim ve Vehhab’’ isimleriyle; hidayete mazhar olmak isteyen bir insan ‘’Hadi ve Nur’’ isimleriyle; sabırlı olmak isteyen bir insan da ‘’Sabur’’ ismiyle duada bulunur.
Fahrettin Razi’ye göre Allah’ın isimlerinden her birisi belli bir manaya delalet eder ve hangi ruha o mana galip gelirse o ismi zikretmeye devam ederse süratle o isimden istifade eder.
İlla El Kebir veya El Mütekebbir zikri çekilecekse yanında muhakkak, Allah, Es Selam, El Kuddüs, El Mümin, El Fettah, El Adl, El Gaffar, En Nur, El Halim esmalarından en az üç tanesi ile birlikte çekilmelidir. Ayrıca her bir Esmayı söylediğinizde niyetinizle veya duanızla birlikte tekrar etmelisiniz. Yani El Kuddüs ismi 170 kere tekrar gerektirir, bir kere El Kuddüs dediğinizde arkasından sürekli işlediğim şu günahımdan kurtar demeli her defasında tekrar etmelisiniz. Başka bir söyleyişte 170 kere işlediğim şu günahımdan kurtar Ya Kuddüs şeklinde olabilir.
Allah’ın nerede ne zaman ve kime ne vereceğini kimse bilmediği ve hiç kimse tam manasıyla adl olmadığı için; El Cebbar, El Kabid, EL Hafid, El Müzil, El Kebir, El Mütekebbir, El Mümit, El Muahhir, Ed Dar, El Kahhar gibi esmaları Yaratıcı, sevk ve idare edici özelliklerinden kaynaklandığı için insanlara has değildir.
Esma’ül-Hüsna’nın bir kısmı ‘’Müzdevice’’ (çift) olup, bu gruba giren isimlerin tek başına kullanılması uygun değildir. El Baasit, EL Kabid, El Hafid, Er Rafi, El Muiz, El Müzil, Ed Dar, En Nafi gibi birbirlerine zıt kavramlardan oluşan bu çift isimler grubu, sevgi ile korku, lütuf ile kahır açısından incelendiğinde, bunlardan sadece Hafid, Müzil, Kabız ve Dar isimlerinin ‘’ korku ve kahır’’ anlamını yansıttığı göze çarpmaktadır. Ancak söz konusu bu dört isim her ne kadar ilk bakışta ‘’kahır’’ ifade ediyor gibi görünüyorsa da bunların her birinin karşıt anlamlı bir başka isimle birlikte kullanılmış olması, ilahi fiillerin beşer alemine nasıl bir denge içinde taalluk ettiğini dile getirmesi açısından dikkat çekicidir.
Sıklıkla bu zikirleri çekmeyiniz! Zira kendinize ve çevrenize hiç hesap edemeyeceğiniz ve anlamdırılamaz sonuçlara sebebiyet verebilirsiniz. Bu durum kişiyi şirke, esmalardan, duadan, ibadetten, Allah’ın adaletinden soğutmaya götürebilir. Zira o esmaları çekmekle Allah’ın o özelliğini çağırıyorsunuz. Örneğin Ed Darr ismi ‘’elem ve zarar verecek şeyleri yaratan’’ manasına gelir. Siz Darr’ı sürekli çağırırsanız geldiğinde yarattığı şeyler olur ki sizi de içine alan elem ve zarar verici olaylar yaratır. ‘’Allah bilir siz bilemezsiniz’’ ayetini hep hatırlamak lazım.
.
Bu noktada ‘’Şayet Allah insana şah damarından daha yakın olduğu ve her şeyi mükemmel şekilde işitip gördüğü halde niçin ondan medet dileyen kimse ‘Ya Rabbi ve Ya Allah’ gibi ifadeler kullanır’’ şeklinde bir soru akla gelebilir. Zemahşeri bu soruya şöyle cevap verir: ‘’Kul bu tarz bir hitap ifadesini kullanmak suretiyle kendini küçümsemekte yani kendisinin Allah’a yakın onun rızasını kazanmış bahtiyar kimselerden olduğu düşüncesinden imtina etmektedir. Dahası nefsini küçük görerek Allah katında kendine değer biçmemekte ve aynı zamanda Allah’ın davetine icabet edip O’nun hitabına kulak verme azmini göstermektedir. (Zemahşeri el-Keşşaf)
Tavsiyem Yasin süresini oku her mübine geldiğinde Yasinin 9. ayeti olan ''ve cealna ........la yubsirun''. ayetini 21 kere tekrar et malum Yasinde 7 adet mümin var hepsinde bu işlemi yap korunursun biiznillah insanların zararı sana ilişmez hergün bu uygulamayı yap çok istifade edersin.
.

__________________
Yunusça sevgimizden anlamayana cevabımız Yavuzca olacaktır...
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 06.01.24, 19:17
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 28.09.22
Bulunduğu yer: Mersin
Mesajlar: 661
Etiketlendiği Mesaj: 18 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah’ın her biri sonsuz sırlar taşıyan isimleri aynı zamanda kullarının ona yöneldiği birer kapı mahiyetindedir. Farklı ihtiyaçlar içindeki insanlar o derdinin devası olan ilahi ismi zikrederek Allah’a halini arz eder. Mesela hasta olan bir insan ‘’Rahim ve Rauf’’ veya ‘’Şafi ve Muafi’’ isimleriyle; ihtiyaç sahibi fakir bir insan ‘’Rezzak Fettah Kerim ve Vehhab’’ isimleriyle; hidayete mazhar olmak isteyen bir insan ‘’Hadi ve Nur’’ isimleriyle; sabırlı olmak isteyen bir insan da ‘’Sabur’’ ismiyle duada bulunur.
Fahrettin Razi’ye göre Allah’ın isimlerinden her birisi belli bir manaya delalet eder ve hangi ruha o mana galip gelirse o ismi zikretmeye devam ederse süratle o isimden istifade eder.
İlla El Kebir veya El Mütekebbir zikri çekilecekse yanında muhakkak, Allah, Es Selam, El Kuddüs, El Mümin, El Fettah, El Adl, El Gaffar, En Nur, El Halim esmalarından en az üç tanesi ile birlikte çekilmelidir. Ayrıca her bir Esmayı söylediğinizde niyetinizle veya duanızla birlikte tekrar etmelisiniz. Yani El Kuddüs ismi 170 kere tekrar gerektirir, bir kere El Kuddüs dediğinizde arkasından sürekli işlediğim şu günahımdan kurtar demeli her defasında tekrar etmelisiniz. Başka bir söyleyişte 170 kere işlediğim şu günahımdan kurtar Ya Kuddüs şeklinde olabilir.
Allah’ın nerede ne zaman ve kime ne vereceğini kimse bilmediği ve hiç kimse tam manasıyla adl olmadığı için; El Cebbar, El Kabid, EL Hafid, El Müzil, El Kebir, El Mütekebbir, El Mümit, El Muahhir, Ed Dar, El Kahhar gibi esmaları Yaratıcı, sevk ve idare edici özelliklerinden kaynaklandığı için insanlara has değildir.
Esma’ül-Hüsna’nın bir kısmı ‘’Müzdevice’’ (çift) olup, bu gruba giren isimlerin tek başına kullanılması uygun değildir. El Baasit, EL Kabid, El Hafid, Er Rafi, El Muiz, El Müzil, Ed Dar, En Nafi gibi birbirlerine zıt kavramlardan oluşan bu çift isimler grubu, sevgi ile korku, lütuf ile kahır açısından incelendiğinde, bunlardan sadece Hafid, Müzil, Kabız ve Dar isimlerinin ‘’ korku ve kahır’’ anlamını yansıttığı göze çarpmaktadır. Ancak söz konusu bu dört isim her ne kadar ilk bakışta ‘’kahır’’ ifade ediyor gibi görünüyorsa da bunların her birinin karşıt anlamlı bir başka isimle birlikte kullanılmış olması, ilahi fiillerin beşer alemine nasıl bir denge içinde taalluk ettiğini dile getirmesi açısından dikkat çekicidir.
Sıklıkla bu zikirleri çekmeyiniz! Zira kendinize ve çevrenize hiç hesap edemeyeceğiniz ve anlamdırılamaz sonuçlara sebebiyet verebilirsiniz. Bu durum kişiyi şirke, esmalardan, duadan, ibadetten, Allah’ın adaletinden soğutmaya götürebilir. Zira o esmaları çekmekle Allah’ın o özelliğini çağırıyorsunuz. Örneğin Ed Darr ismi ‘’elem ve zarar verecek şeyleri yaratan’’ manasına gelir. Siz Darr’ı sürekli çağırırsanız geldiğinde yarattığı şeyler olur ki sizi de içine alan elem ve zarar verici olaylar yaratır. ‘’Allah bilir siz bilemezsiniz’’ ayetini hep hatırlamak lazım.
.
Bu noktada ‘’Şayet Allah insana şah damarından daha yakın olduğu ve her şeyi mükemmel şekilde işitip gördüğü halde niçin ondan medet dileyen kimse ‘Ya Rabbi ve Ya Allah’ gibi ifadeler kullanır’’ şeklinde bir soru akla gelebilir. Zemahşeri bu soruya şöyle cevap verir: ‘’Kul bu tarz bir hitap ifadesini kullanmak suretiyle kendini küçümsemekte yani kendisinin Allah’a yakın onun rızasını kazanmış bahtiyar kimselerden olduğu düşüncesinden imtina etmektedir. Dahası nefsini küçük görerek Allah katında kendine değer biçmemekte ve aynı zamanda Allah’ın davetine icabet edip O’nun hitabına kulak verme azmini göstermektedir. (Zemahşeri el-Keşşaf)
Tavsiyem Yasin süresini oku her mübine geldiğinde Yasinin 9. ayeti olan ''ve cealna ........la yubsirun''. ayetini 21 kere tekrar et malum Yasinde 7 adet mümin var hepsinde bu işlemi yap korunursun biiznillah insanların zararı sana ilişmez hergün bu uygulamayı yap çok istifade edersin.
.
Eyvallah sağol abi bugünde birşeyler öğrendim

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Susmak için. Az konuşmak için. Hangi esma hangi dua Cihadfarz1453 Sorularınız 13 28.12.22 18:07
kendimi geliştirmek allah rızası için insanlara yardim etmek istiyorum Devran008 Sorularınız 22 22.01.22 18:08
El şafi ismi berhetiyyede hangi esmaya denk geliyor Yarnn Sorularınız 2 07.09.21 13:34
Yazar olmak için hangi ismi şerif ile zikr etmek ? Ninexus Sorularınız 5 02.10.20 04:43
Rabbimiz dedi: Beni zikredin ben de sizi zikredeyim Hal Tasavvuf Sohbetleri 0 03.05.19 11:20


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147