Tüm günahların affolması için okunacak dua var mıdır? Birde intiharın yeri - Sayfa 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Alt 14.12.22, 14:54
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 07.08.22
Bulunduğu yer: bir çok yerde
Mesajlar: 4,181
Etiketlendiği Mesaj: 223 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sorulan soru.......

Dağda yetişip, hiçbir din duymayıp puta tapan müşrikler, Cehennemde sonsuz kalmazsa, Cennete girmesi lâzım gelir. Bu da olamaz. Çünki müşriklere, Cennet harâmdır, yani yasakdır. Bunların yeri Cehennemdir. Nitekim Allah u Teâlâ, Mâide sûresi 75. âyetinde, İsâ aleyhisselâmın meâlen, “Allah u Teâlâdan başkasına tapanlar, başkalarının sözlerini O’nun emrlerinden üstün tutanlar, Cennete giremez. Onların konacağı yer Cehennemdir” dediğini beyân buyurdu. Âhirette Cennet ile Cehennemden başka yer de yokdur. (A’râf)da kalanlar, bir müddet sonra Cennete gideceklerdir. Sonsuz kalınacak yer, yâ Cennetdir, yâ Cehennem! Bunlar hangisinde kalacakdır?"

imami rabbaninin verdigi cevap......

Buna cevâb vermek çok güç! Kıymetli yavrum! Biliyorsun ki, çok zaman bunu, bana sormuştun. Kalbe rahat verecek bir cevab bulunmamıştı. Bu suâli, halletmek için, (Fütûhât-i Mekkiyye) sâhibinin [Muhyiddîn-i Arabî]: (Peygamberimiz “sallallahü aleyhi ve sellem”, kıyâmet günü, bunları dine da’vet eder. Kabûl eden Cennete, etmiyen Cehenneme sokulur) sözü, bu fakire iyi gelmiyor. Çünki âhiret, mükâfat yeridir, hesâb yeridir. Emir yeri, iş yeri değildir ki, oraya Peygamber gönderilsin!"

"Çok zaman sonra, Allah u Teâlâ, merhamet ederek, bu mes’elenin hâllini ihsân eyledi. Şöyle bildirdi ki, bu müşrikler, ne Cennette, ne Cehennemde kalmıyacak, âhiretde dirildikden sonra, hesâba çekilip, kabâhatleri kadar mahşer yerinde azab çekecekdir. Herkesin hakkı verildikden sonra, bütün hayvanlar gibi, bunlar da, yok edileceklerdir. Bir yerde sonsuz kalmıyacaklardır. Bu cevâbımız Peygamberlerin “aleyhimüssalevâtü vetteslîmât” huzûrunda söylenseydi, hepsi beğenir, kabûl buyururdu. Her şeyin doğrusunu Allahü Teâlâ bilir."

"Herkesin aklı, birçok dünya işlerinde bile, şaşırıp yanılırken, iyiliklerine, merhametine son bulunmayan sâhibimizin, Peygamberleri ile haber vermeden, yalnız akılları ile bulamadıkları için, kullarını sonsuz olarak ateşte yakacağını söylemek, bu fakire ağır geliyor. Böyle kimselerin sonsuz olarak Cennette kalacaklarını söylemek, nasıl çok yersiz ise, sonsuz azâb çekeceklerini söylemek de, öyle yersiz oluyor. Nitekim, itikâdda ikinci imâmımız Ebü’l-Hasen-i Alî Eş’arî, bunların Cehenneme girmiyeceklerini söylüyorsa da, bu sözünden, Cennette kalacakları anlaşılıyor. Çünkü, ikisinden başka yer yokdur. O hâlde, cevâbın doğrusu bize bildirilendir. Yani mahşer günü, hesâbları görüldükden sonra, yok edileceklerdir."

"Bu fakire göre, kâfirlerin çocukları da böyle olacaktır. Çünki Cennete girmek, îmân iledir. Yâ kendisi îmân etmiş olacak veyâ îmânlının çocuğu olduğu için, yâhud ana-babası birlikte mürted olunca, kendisi Dâr-ül-İslâm'da kaldığı için îmânlı sayılmış olacaktır. Dâr-ül-İslâm'da bulunan müşriklerin çocukları ve zimmîlerin çocukları da Dâr-ül-harbdeki kâfirlerin çocukları gibidir. Çünkü bu çocuklarda îmân yoktur. Bunlar Cennete giremez. Cehennemde sonsuz kalmak da, teklîften sonra, inanmamanın cezâsıdır. Çocuk ise, mükellef değildir. Bunlar hayvanlar gibi, diriltilip, hesâbları görüldükden sonra, yok edileceklerdir. Eskiden, bir Peygamberin vefâtından sonra, çok vakit geçip, zâlimler tarafından din bozulup, unutulduğu zamânlarda yaşayıp, Peygamberlerden haberi olmıyan insanlar da kıyâmette böyle sonradan, tekrâr yok edileceklerdir."(1)

Üstadlarımızdan olan İmam-ı Rabbanî Hazretlerinin bu görüşü ve içtihadı, hem Üstad Hazretleri ile hem de ekser Ehl-i sünnet âlimlerinin görüşleri ile uyuşmamaktadır. Biz ekser âlimlerin görüşünü esas alacağız; buna göre ehl-i fetret denen dinin ulaşmadığı kişiler müşrik ve putperest de olsa ehl-i necattırlar. Bu durumda olan insanlar yok olmazlar, sonunda cennete girerler; ama makamları sair cennet ehli gibi olmaz. Bu fikir Allah’ın adalet ve merhametine daha uygundur, zira yok etmek cehennemden daha ağır bir cezadır. Allah’ın, mes’ul olmayan birisini şiddetle cezalandırması; adalet ve merhametine uygun düşmez.

İmam-ı Rabbanî Hazretleri bu içtihadında isabet etmediği için bir sevap kazanmıştır; sair âlimler ve müçtehidler isabet ettiği için iki sevap kazanmışlardır. Meseleye bu şekilde bakmak gerekir, diye düşünüyoruz. İmam-ı Rabbanî Hazretlerinin isabet etmemesi, onun büyüklüğüne halel vermez.

Üstad Hazretleri bu mesele hakkında şöyle buyuruyor:

“Fakat zaman-ı fetrette وَمَا كُنَّا مُعَذِّبِينَ حَتّٰى نَبْعَثَ رَسُولاً sırrıyla; ehl-i fetret, ehl-i necattırlar. Bil’ittifak, teferruattaki hatiatlarından muahezeleri yoktur. İmam-ı Şâfiî ve İmam-ı Eşarî'ce; küfre de girse, usûl-i imanîde bulunmazsa, yine ehl-i necattır. Çünkü teklif-i ilâhî irsal ile olur ve irsal dahi, ıttıla ile teklif takarrur eder. Madem gaflet ve mürur-u zaman, enbiya-i salifenin dinlerini setretmiş; o ehl-i fetret zamanına hüccet olamaz. İtaat etse sevap görür, etmezse azap görmez. Çünkü mahfî kaldığı için hüccet olamaz.”(2)

Yine bu mânayı teyid eden ayetlerden birisinde şöyle buyuruluyor:

"Hem rabbin, memleketleri, ana noktasında (merkezinde), kendilerine âyetlerimizi okuyan bir resul göndermedikçe helâk etmez. Ve biz, ahalisi zalimler olan memleketlerden başkasını helâk edici değiliz.“ (Kasas Suresi, 28/59)

Ayrıca İmam-ı Gazzalî bu hususta açık ve net olarak şöyle der:

“Peygamberin gönderildiğini bilmeyenler; bunlar ehl-i necattır. Bilip de inkâr edenler; bunlar ehl-i cehennemdir. Duyan fakat tahkik etmeyen, yanlış işitenler; bunların da necat ehli olması ümit edilir.
benimde bildiğim dagda olan vb yerde olan kisilere muhakkak allah bir vesile verir allahin yaratıcının olduğu na tekilligine dair bu durumda kisi inanir ise inanci gereği cennete gider nasil deliler ve bebekler buluga girmemis cocuklar cennetlik ise
yani cennet nasil her mumine vaat edilmis olsa bile dereceleri mukafat lari farkli farklidir bu yuzden o kisilerin gidicegi yeri allah bilsede muhtemelen cennetin daha az mukafatli yere giriceklerdir nede olsa allah kula verir de kul nasil razi olmasin o adl dir ve kullar cuzi irade sahibidir allah kulli yani aklen inkar isyan etme durumu olma hakki bile bence olmaycak insanlar icin vel hasil ben cennet e mi cehennem e mi giricek boyle ayrt ettim

__________________

- Kul ne der Mevla ne der acep
Alıntı ile Cevapla
  #12  
Alt 14.12.22, 18:40
NGB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 12.06.22
Bulunduğu yer: Arz
Mesajlar: 5,663
Etiketlendiği Mesaj: 118 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Moongirl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tüm günahların affolması için okunacak dua var mıdır?
Estağfirullah el Azim Anlamı: “Şânı pek yüce olan Allah’tan bağışlanmamı diliyorum.” bunu hergün sayı sınırı olmadan çekersen faydası olur.
-----------------------
El Afüvv Esması ve Sırları

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

konuda detayı var ara vermeden devam edersen sonuç alınabilir.
Sonuç nasılmı alınır.Cebe sms mail whastapp dan mesaj gelecek hali yok rüya gösterilir rüyada rahmani olur orda günahlarından dolayı tevben kabul oldu gibi düşün yorumlayınca ve aynen devam et gibi düşün tevbeye görürsünde işte ondan sonrası köprüden sonraki son çıkış tevbem kabul oldu diyip havalara kişi girip gene çalsın sazlar oynasın kızlar moduna girerse emek boşuna gider.Yani köprüden önce sola değil sağa dönülecek ve Allah CC sığınılıp amellere tam gaz edilirse gene rahmani bir rüyalar görürsün diye umuyorum.Selametle.
rüyalarınıda kendin yorumla ortaya saçmadan araştır çöz.

__________________
Nasıl yaşarsanız öyle öleceksiniz.
Nasıl ölürseniz öyle dirileceksiniz.


Unutmayasın!!!
Elindeki sırrı saklayamayana yeni sır vermez.
Sırların Sahibi.
Şeyh-ül Ekber Muyhiddin İbn’ül Arabi KS
.
Alıntı ile Cevapla
  #13  
Alt 15.12.22, 03:46
 
Üyelik tarihi: 16.04.22
Bulunduğu yer: Konya
Mesajlar: 308
Etiketlendiği Mesaj: 13 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Tamam bunu sormuştum asıl olarak aslında..
bu duayı ettikten sonra tüm günahlarımın affolması adına son kez allaha el açıp daha sonrasında ise bu dünyadan gidebilirim artık , teşekkürler..

Alıntı ile Cevapla
  #14  
Alt 17.12.22, 14:47
La Tahzen12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 17.01.21
Bulunduğu yer: Yaradanın Rahmetinde
Mesajlar: 3,107
Etiketlendiği Mesaj: 109 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Intihar edene Allah ahmak diyor bakara suresini meal den okuyun intihar edenlere Allah ne diyor

__________________
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
Alıntı ile Cevapla
  #15  
Alt 17.12.22, 17:48
 
Üyelik tarihi: 08.10.21
Bulunduğu yer: Bilinmezlikte
Mesajlar: 649
Etiketlendiği Mesaj: 30 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
intiharla ilgili aklimdaki ayet nisa suresinde var,bu konuda hadis cok,intihar eden ebedi cehennemliktir ne kadar iyi insan olursa olsun, ama bunun icin kisinin akli basinda olarak bilerek bu eylemi yapmasi gerekir.....

ben fetva veremem,fakat intihar etmedigi icin ırakta ebu garib cezaevinde abd askerlerinin tecavuzu sonucu hamile kalan 40.000 müsluman kadinin durumu....

myanmardan kacip afganistana siginip,afganlilar tarafindan para karsiligi satilan binlece myanmarli masum kizlar kadinlar...
bunun gibi çok örnek var,iste bu kişilerin intihar etme durumunda sonuc ne olur?
Bunu ben de merak ediyorum Hocam.Mesela Komando Özel Harekatlar düşmana yakalanınca İntihar ediyor.Hem Düşmana boy eğmemek için Hem de Vatan için.Yani İşkence edilince bilgi vermemek için.Mesela Kesin Cehenneme mi gidecekler yoksa Allahın Çok az da olsa Affetme ihtimali var mı?

Alıntı ile Cevapla
  #16  
Alt 17.12.22, 18:34
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 16,011
Etiketlendiği Mesaj: 3386 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
BenBenMiyim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunu ben de merak ediyorum Hocam.Mesela Komando Özel Harekatlar düşmana yakalanınca İntihar ediyor.Hem Düşmana boy eğmemek için Hem de Vatan için.Yani İşkence edilince bilgi vermemek için.Mesela Kesin Cehenneme mi gidecekler yoksa Allahın Çok az da olsa Affetme ihtimali var mı?
kritik gorevi varsa düsman ondan devletin gizli bilgilerini ögrecek olursa devleti zora girecekse Allahin affina siginarak yapilabilir.....
esir düsenlerin dinini degistirmesi icin iskence gorecegi durumda dinimi degistirdim demesine cevaz vardir...

__________________
اِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُٓ اَسْلِمْۙ قَالَ اَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَم۪ينَ
_______________________________________________

Bir acaip derde düştüm herkes gider kârına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem
Alıntı ile Cevapla
  #17  
Alt 17.12.22, 18:41
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 16,011
Etiketlendiği Mesaj: 3386 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Moongirl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamam bunu sormuştum asıl olarak aslında..
bu duayı ettikten sonra tüm günahlarımın affolması adına son kez allaha el açıp daha sonrasında ise bu dünyadan gidebilirim artık , teşekkürler..
bu isler ruyada gormeyle olmaz,rüya tabiri herjesin hsrci degil,huc kimse gördugü ruya ile ne oldugunun sonucunu alamaz,bizim gibi avamin ruyalarina şeytanin dahli cok olur,ve rüyayla anel edilmez,sakın sakin cok bilmis bir boşbogazin söyledigi saçma sözle dedigin eylem yapilmaz SAKIN HA SAKIN KAFİR OLARAK ÖLÜRSÜN SONUN EBEDİ CEHENNEM OLUR...

__________________
اِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُٓ اَسْلِمْۙ قَالَ اَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَم۪ينَ
_______________________________________________

Bir acaip derde düştüm herkes gider kârına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem
Alıntı ile Cevapla
  #18  
Alt 17.12.22, 20:23
 
Üyelik tarihi: 08.10.21
Bulunduğu yer: Bilinmezlikte
Mesajlar: 649
Etiketlendiği Mesaj: 30 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Moongirl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamam bunu sormuştum asıl olarak aslında..
bu duayı ettikten sonra tüm günahlarımın affolması adına son kez allaha el açıp daha sonrasında ise bu dünyadan gidebilirim artık , teşekkürler..
Yapma Kardeşim,değmez.Dayan.Seni Anlayamam zor şeyler yaşadın gibi evet ama Allah Sevdiği kullarına zor şeyler yaşatır.Allah seni Seviyorsa böyle şeylere kalkışma.Allah seni en iyi anlayan.Gören,Bilen,Duyan'dır.Bu Yüzden Sabret ve Allahın Daha çok Sevgisini Kazan.

Alıntı ile Cevapla
  #19  
Alt 17.12.22, 23:15
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 28.10.20
Bulunduğu yer: Mavi Gezegen
Mesajlar: 825
Etiketlendiği Mesaj: 21 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

İntihar ederken duyacağın yada cekeceğin acı ikincisi azrailin ruhunu alırken cekeceğin ızdırap şöyle bişey duymustum intihar eden kişi kıyamete kadar o anı (ızdırap çekmesi için) yaşar yani her saniye intihar eder...En doğrusunu Allah bilir

Alıntı ile Cevapla
  #20  
Alt 19.12.22, 10:44
Seher Yıldızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 09.11.21
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 1,294
Etiketlendiği Mesaj: 35 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Moongirl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana detaylı bilgi verebilir misiniz intihar eden tüm herkesin akibeti direkt cehennemlik midir? Allahın yarattığı canı sadece allah alır bu cinayettir kendini öldürmek ama kesin kesin yolun sonu cehennemdir diye bir kesinlik söz konusu mudur? Ya o kişi yaşarken çok iyilik yaptıysa ?
Nerelerdesin özledik seni

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yıldızname var mıdır? Varsa islamiyette yeri nedir? ByBuRaK Sorularınız 17 27.05.21 14:10
günahların affı için okunacak dua Karga Dualar & Dua Kardeşliği 1 15.02.21 11:31
Dinimizde Burçların Yeri var mıdır? Och Burçlar & Astroloji & Yıldızname 3 23.08.20 21:27
Günahların Esiri Olanlara Okunacak Esma Sadi Özel Günler & Bayramlar 0 09.08.20 08:16
Günahların esiri olanlara okunacak esma desperado Diğer Havas Konuları 13 10.06.18 23:38


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147