Kafamda deli sorular ? - Sayfa 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Alt 30.10.22, 08:32
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 07.08.22
Bulunduğu yer: bir çok yerde
Mesajlar: 4,181
Etiketlendiği Mesaj: 223 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin canın tartışmak mı arzu ediyor. Tartışalım yalnız bu işin sonunda birimiz hakkı batıldan ayırmış olsun inşaAllah.
Konu dağılmasın, İblisin kibrindeki hikmetden girdin Hızır as gibi sıradan bir kul diyerek yine çorba ettin. Hızır as sıradan bir kul değil. Hızır as verilen ilim bir çok enbiyaya verilmedi, demin Azrail örneğini verdim oradan bir pencere açtım, zikirle davetle riyazatla bilmem ne yaparsan yap asla Azrail olamazsın, Hızır da olamazsın. Rabbimiz de bizlerden böyle bir beklenti içinde değil, Rasulü de aynı şekilde. Herkes kendisinden bekleneni yapsın yeter. Gelelim Kuran’a Elmalılı Hamdi yazır mealinden aktarayım.

Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. Zariyat 56

Buradan da anlaşıldığı üzere bir kul olarak insan ve cinlerin yaradılış amacı Allah’a kulluk etmek, nasıl kul olunur, nasıl rızaya nail olunur en güzel örnek Allah Rasulüdür.

Ne zaman ki Süleyman'a ölümü hükmettik, cinlere onun ölümünü sezdiren olmadı. Yalnız bir güve böceği yere dayandığı asâsını yiyordu. Bu sebeple Süleyman yere yıkılınca ortaya çıktı ki, cinler eğer gaybı bilir olsalar o zilletli azab içinde bekleyip durmazlardı. Sebe 14

Buradan da anlaşılacağı üzere, dipnot öyle yalandan cinler değil ağa babaları bunlar seviyorsun bu konuları detay veriyorum, Süleyman As emrinde olanlar, cincilerimiz de iyi bilir sorabilirsin.
Öldüğünü dahi farkedememişler, bir kurt asayı kemirip çürümesine sebep olup da asa kırılınca Süleyman As yere düşüyor o zamana kadar geçen süreyi Allah bilir. Başında beklemişler. Allah yalan söylemez hatta cincilerimizin bazıları ölmeden kendi cinlerini kabirlerine bağlarlar, ölmüşsün zaten cin seni kimden koruyacak? Korktuğun ne var kabirde? Nerden tutsan batıl, hangisine ne diyeyim bilmiyorum.
Cinler Süleyman As bile öldüğünü anlayamıyorsa, sen bunların söyledikleriyle nasıl amel edersin sorarım şimdi ? Çok büyütme bu cin konusunu gözünde.Zor olan Allaha kul olmaktır unutma, bugün 3 cafeden 2 sinde cinci ablalar var.
Rabbine tevekkül edenin Ondan başkasına ihtiyacı olmadığına kuşkusuz iman edeni, Rabbim kimseye muhtaç etmez. Korkulmaya da layık olan da yanlız O’dur.Şifa verecek olan da Odur. Dirilten O’dur, öldüren O’dur. Güldüren de O’dur ağlatan da O’dur. Yemişim cinini perisini. Kim onlardan medet umuyorsa onların borusu onlara öter. Vesile dediğin şey aha bu yazıyı okur da gider aslı var mı diye açar Kuran okur Rabbine kalben yönelirsin o da sana tak tak serer cevaplarını, mağfiret diler ben olayı çok yanlış anlamışım Allahım dersin. Bunun için bana sarılırsan şirk olur, Kuran’a sarılırsan vesile olur mesela.Çizgiler çok karışık ahir zamanda.Onca şey karıştırdın araya hepsine cevap vermeye çalışıyorum hoş gör.
—-
O gün Allah, onları hep birlikte mahşere toplayacak, sonra meleklere: "Şunlar size mi tapıyorlardı?" diyecektir.
Onlar da: "Seni tenzih ederiz. Bizim onlara karşı sığınacak velimiz sensin. Hayır, onlar cinlere tapıyorlardı. Çoğu onlara inanmışlardı." diyecekler.

İşte o gün birbirinize ne bir menfaate, ne de bir zarara sahip olabilirsiniz. Ve biz o zulmedenlere: "Tadın bakalım o yalan deyip durduğunuz ateşin azabını!" deriz.
Sebe 40-42
Tefekkür edilesi, yorum yapmayım.
-
Allah), onların hepsini topladığı gün, cinlere: "Ey cin topluluğu! İnsanların çoğunu yoldan çıkardınız" der. İnsanlardan cinlerin dostu olanlar da şöyle derler: "Rabbimiz! Biz birbirimizden faydalandık. Nihayet bize tayin ettiğin vademize ulaştık". Allah da:"Sizin durağınız cehennemdir. Orada, Allah'ın dilemesi müstesna, ebedi olarak kalacaksınız" der. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, her şeyi bilendir.
Enam süresi- 128. ayet.
Özellikle şu ayeti tekrar tekrar oku.Mesaj çok açık.
1 sana katilmadiklarima cevap vericem

2 Süleyman as ölüsü zaten cinlerin bir cok ozelligine delil ediyor o aga babalari dediklerimiz in gaybi asla bilemeyceklerine allahin izni ile nasil emire boyun egip bircok seyi yaptirildigina delil ve daha cok bilinen bilinmeyen hikmet var

3 cincilerimiz derken geneleme yaparak kendini zan altinda birakiyorsun ölünce baglama vs ben oyle yapan birimiyim ki bana dersin bunu yapan kisiye demek daha dogru olur geneleyerek yapmayanlarin vebalini alma bence

4 en zor seylerden biri zaten nefsi terbiye etmektir terbiye eden zaten Allah'ın istedigi bir kul yada olmaya yakin olanlardandir ben kim ki onlarla kendimi kiyas ediyim fakat ornek alip elimden geldigince calisiyorum neyse..

5 kafede orda burda abla cocuk erkek herkesde cin olabiliyor musallat olarak ayetlede sabit

6 senin tevekkul anlayasinla benimki farkli benim ornegim allah bircok seyi vesile kildi nasip peygamber efendimiz ayet inmedigi bir konuda insanlarla istişare yapiyorsa ve dua ederekde yardim istiyorsa bende rabbimin verdigi imkanlarla önlemler alip dua ederek rabbimden bekliyorum kilic alip adam öldürerek kilice sukur etmek tapmak var birde kilici ona nasip edene onunla kkendini korhmaya veya zulüm kara cihat edip öldüren var arada Kİ fark cok baska o bana yeter dersin ama vesile leri sen farkli yorumluyorsun

7 gozutme zaten buyutmuyorum nerden cikardin acaba bunu
ben bildigim kadariyla dogru olduguna dusundugum seyi savunuyorum tartisiyorum istişare ediyorum

8 medet ummakdan anladigin senin o ben kendi adima sunu tekrar diyeyim ne cin ne melek ne insan sifay i da veren allah insani da diger mahlukati da olduren allah ayetlerle zaten sabit bu durum hem derin hemde bakis acisi zaten sana zorlamaya ikna etmeyede calismiyorum sen in din anlayasina gore cinlerle irtibat kurmak yanlisdir bana gore belli sartlarsa dogrudur ben ayetler hadisler baktığımda bu duruma akil irademle dogru gordum sen ise yanlış karar senin zorlaycsk ne halimiz nede cabam yok

9vesile dedigim seyi tak tak 1 hem katiliyorum hem katilmiyorum sen dort dortluk musluman olsanda rabbim seni imtihan etmek isterse sana o tak tak cevabi vermez veya verir veya bela verir veya bir bakarsin dinden cikar veya manevi anlamda ucmaya baslarsin sen ki bunun kararini kesin olarak veremezsin o rasini sadece allah bilir ve o na kalmisdir kimin hidayete ericegi ermeycegi umit ile korku ile allahdan medet umar ve hidayet isteriz evliya olursun biranda 2 cihanda rezil olanlara donersin eskiyasindir bir anda 2cihanda yükselen lerden olursu ALLAH bilir bence yapilan hersey onu ilmi kudretinin icinde kulli iradeye boyun egiyoruz cuzzi irademizle

10Mesaj cok acik dimi diledigi mustesna yaziyor degil mi ne ben ne de sen kimler müstesna allah biliyor

Alıntı ile Cevapla
  #12  
Alt 30.10.22, 09:11
Pancareken - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11.08.21
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 417
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Cinlerden medet ummak değilde nasıl müslüman bir kardeşinden yardım istersin ,tüm sebeblere yapışırsın en son vesile olacaksa Rabbim bir insanı ya da başka bir alemden birini size vesile kılabilir öyle düşünülebilinir.Taparcasına medet ummaktan bahsetmiyorum o konuda haklısınız ,çogu insan haşa gaybı onlara soruyor.

Alıntı ile Cevapla
  #13  
Alt 30.10.22, 12:46
 
Üyelik tarihi: 25.10.20
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 1,274
Etiketlendiği Mesaj: 41 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Pancareken Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cinlerden medet ummak değilde nasıl müslüman bir kardeşinden yardım istersin ,tüm sebeblere yapışırsın en son vesile olacaksa Rabbim bir insanı ya da başka bir alemden birini size vesile kılabilir öyle düşünülebilinir.Taparcasına medet ummaktan bahsetmiyorum o konuda haklısınız ,çogu insan haşa gaybı onlara soruyor.
Cinlerler görüşmek yasak ama

Alıntı ile Cevapla
  #14  
Alt 30.10.22, 12:58
Why - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Why Why isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 15.10.22
Bulunduğu yer: Kamer
Mesajlar: 425
Etiketlendiği Mesaj: 40 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

İnsan hür yaratılmıştır. Dünya da herşey serbest belli sınırlar içerisinde. Küfre düşebilir dilersen kafir de olabilirsin istersen elmaya da tapabilirsin, şeytana da tapabilirsin, dilediğine inanmakta herkes şuan için özgür. Büyü yapmak yada cinlerle iletişime geçmek asla zor değil, zaten her yerdeler çağırmaya bile lüzum yok.Bunun olabilmesi, bu işin doğru olduğunu göstermez. Büyücüler diyor ya büyü yaptık tuttu Allah izin vermese tutmazdı. Demek ki doğru iş yapıyorum mu demek oluyor bu. Biraz düşünün.Yaptığımız yanlışlarda helak olmadığımız için sürekli yapmaya devam ediyoruz.Kıbleyi şaşırmamak lazım, İslamı kendi zanlarımızla şekillendirmeyelim.Okudun Kuranı kalktın açtın ellerini filancayı perişan et Rabbim dedin adamın hayatı tarumar oldu şimdi Kuran ve dua ile yaptığın için bu doğru mu diyeceğiz. Allah dilemese perişan olmazdı bak haklıymışım mı diyeceğiz.Aynı şekilde açıp ellerini bir kimse için hayır dua da edersin, o kimsenin hayatı düzene girebilir.Ameller niyetlere göredir. Allah hayrın da şerrin de sahibidir. Ama diyor ki şerre bulaşma, hayırla uğraş. Külli iradeyi cezbeden cüzi irade bizler cüzzi irademiz ile imtihandayız zaten.
Benim üzerimde büyü var diyelim. Ya Rabbi benim üzerindeki düğümleri çöz, şüphesiz sen müminlerin velisi ve yardımcısısın. Senden diliyor senden istiyorum benim başka güvendiğim kimse yok kimseden de medet ummuyorum.
Dua kabul olursa ve Allah dilediği şeyi kişiyi vesile eder o benim umurumda değil. Cin olur şeytan olur melek olur evliya olur bir çocuk olur bir deli olur bir veli olur. Kimin bozduğu bana o an kimin yardımcı olduğu beni ilgilendirmez. Benim sıkıntım hallolur ben yine Rabbime şükrederim. Ama filanca cin bu sıkıntıdan beni kurtardı diye ona yapışmam, yanımda kal sürekli demem. Büyüyü bozana değil bozdurana bakarım. Allah rızası için yardımcı olduysa zaten ecri Allah tarafından ödenir kimseye borçlu kalmaz Alemlerin Rabbi. Vesilede keramet yok, vesileyi gönderende keramet. Kıbleyi şaşırıyoruz yanlış olan budur. Cinden periden ölüden medet ummayın. Allah’ın ortağı da yoktur, yardımcısı da yoktur. Ol der düşmanın sana yardımcı olur.Cin için bilmem ne için zikir çekilmez. Allah rızası için yapılır tüm ibadetler, gaye yalnızca onun rızasıdır. Ardından el açar dua eder istersin ne istiyorsan misal filancaya borcum var Allahım senden başka zengin tanımıyorum, benim bu borcumu ödemem için yardımcı ol ben acizim bir başka acize bana el açtırma beni senden başkasına muhtaç etme dersin. Devlet yardım dağıtır, edevlette bir anda adına yatmış para görürsün başvuru dahi yapmamışsındır. Hemen partiye kayıt mı olacaksın para yatırdılar valla diye. Allah yatırdı o parayı, vesileye takılma. Sen Allah’a yaklaşmak için dua edersin, sen bilmesen de Allah tarafından gönderilenler olur, sana yardımcı da olur senin için dua eder, seni sevdiklerini muhafaza eder. Ama bunları kazanmak için ibadet etmezsin, kalmaları da gitmeleri de çok umurunda olmaz. Allah beni korur ben ona sığınırım, tevekkülüm de O’nadır. Allah da vesile bitmez, tüm kainat emrindedir.Allah bizleri de rızasına nail olacağımız hayırlara vesile kılsın inşaAllah. Allah çok büyük, O’na yaklaşmaya, Rasülü gibi olmaya gayret edelim. Dünya imtihan mahali, elbet her birimiz sınanacağız. Hiç birimiz kusursuz değiliz, hatalarımız yanlışlarımız muhakkak var. Ama yanlışı da sırf kendimizi aklamak adına doğru göstermek doğru değil. Allah hepimizi sıratı müstakim üzere sabit kılsın, hakkı batıldan ayıracak basiret nasip etsin. Allah’ın selamı rahmeti ve mağfireti tüm müminlerin üzerine olsun.

Alıntı ile Cevapla
  #15  
Alt 30.10.22, 13:34
Pancareken - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11.08.21
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 417
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Afatsum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cinlerler görüşmek yasak ama
Nerde yazıyor bilmediğimden soruyorum...

Alıntı ile Cevapla
  #16  
Alt 30.10.22, 14:00
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 07.08.22
Bulunduğu yer: bir çok yerde
Mesajlar: 4,181
Etiketlendiği Mesaj: 223 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsan hür yaratılmıştır. Dünya da herşey serbest belli sınırlar içerisinde. Küfre düşebilir dilersen kafir de olabilirsin istersen elmaya da tapabilirsin, şeytana da tapabilirsin, dilediğine inanmakta herkes şuan için özgür. Büyü yapmak yada cinlerle iletişime geçmek asla zor değil, zaten her yerdeler çağırmaya bile lüzum yok.Bunun olabilmesi, bu işin doğru olduğunu göstermez. Büyücüler diyor ya büyü yaptık tuttu Allah izin vermese tutmazdı. Demek ki doğru iş yapıyorum mu demek oluyor bu. Biraz düşünün.Yaptığımız yanlışlarda helak olmadığımız için sürekli yapmaya devam ediyoruz.Kıbleyi şaşırmamak lazım, İslamı kendi zanlarımızla şekillendirmeyelim.Okudun Kuranı kalktın açtın ellerini filancayı perişan et Rabbim dedin adamın hayatı tarumar oldu şimdi Kuran ve dua ile yaptığın için bu doğru mu diyeceğiz. Allah dilemese perişan olmazdı bak haklıymışım mı diyeceğiz.Aynı şekilde açıp ellerini bir kimse için hayır dua da edersin, o kimsenin hayatı düzene girebilir.Ameller niyetlere göredir. Allah hayrın da şerrin de sahibidir. Ama diyor ki şerre bulaşma, hayırla uğraş. Külli iradeyi cezbeden cüzi irade bizler cüzzi irademiz ile imtihandayız zaten.
Benim üzerimde büyü var diyelim. Ya Rabbi benim üzerindeki düğümleri çöz, şüphesiz sen müminlerin velisi ve yardımcısısın. Senden diliyor senden istiyorum benim başka güvendiğim kimse yok kimseden de medet ummuyorum.
Dua kabul olursa ve Allah dilediği şeyi kişiyi vesile eder o benim umurumda değil. Cin olur şeytan olur melek olur evliya olur bir çocuk olur bir deli olur bir veli olur. Kimin bozduğu bana o an kimin yardımcı olduğu beni ilgilendirmez. Benim sıkıntım hallolur ben yine Rabbime şükrederim. Ama filanca cin bu sıkıntıdan beni kurtardı diye ona yapışmam, yanımda kal sürekli demem. Büyüyü bozana değil bozdurana bakarım. Allah rızası için yardımcı olduysa zaten ecri Allah tarafından ödenir kimseye borçlu kalmaz Alemlerin Rabbi. Vesilede keramet yok, vesileyi gönderende keramet. Kıbleyi şaşırıyoruz yanlış olan budur. Cinden periden ölüden medet ummayın. Allah’ın ortağı da yoktur, yardımcısı da yoktur. Ol der düşmanın sana yardımcı olur.Cin için bilmem ne için zikir çekilmez. Allah rızası için yapılır tüm ibadetler, gaye yalnızca onun rızasıdır. Ardından el açar dua eder istersin ne istiyorsan misal filancaya borcum var Allahım senden başka zengin tanımıyorum, benim bu borcumu ödemem için yardımcı ol ben acizim bir başka acize bana el açtırma beni senden başkasına muhtaç etme dersin. Devlet yardım dağıtır, edevlette bir anda adına yatmış para görürsün başvuru dahi yapmamışsındır. Hemen partiye kayıt mı olacaksın para yatırdılar valla diye. Allah yatırdı o parayı, vesileye takılma. Sen Allah’a yaklaşmak için dua edersin, sen bilmesen de Allah tarafından gönderilenler olur, sana yardımcı da olur senin için dua eder, seni sevdiklerini muhafaza eder. Ama bunları kazanmak için ibadet etmezsin, kalmaları da gitmeleri de çok umurunda olmaz. Allah beni korur ben ona sığınırım, tevekkülüm de O’nadır. Allah da vesile bitmez, tüm kainat emrindedir.Allah bizleri de rızasına nail olacağımız hayırlara vesile kılsın inşaAllah. Allah çok büyük, O’na yaklaşmaya, Rasülü gibi olmaya gayret edelim. Dünya imtihan mahali, elbet her birimiz sınanacağız. Hiç birimiz kusursuz değiliz, hatalarımız yanlışlarımız muhakkak var. Ama yanlışı da sırf kendimizi aklamak adına doğru göstermek doğru değil. Allah hepimizi sıratı müstakim üzere sabit kılsın, hakkı batıldan ayıracak basiret nasip etsin. Allah’ın selamı rahmeti ve mağfireti tüm müminlerin üzerine olsun.
E yani sen iliminle insanlara fayda sağlamaktansa zalimlerden olup mahlukata zülüm edersen istersen evliya ol rezil olman yakındır buda kılıç meselesine döner zaten ister katlet ister ameliyat et neyse hayırlı günler vesselam

Alıntı:
Pancareken Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nerde yazıyor bilmediğimden soruyorum...
bende görmedim oyle birşey fakat müslüman cin padişahları insanlarla görüşmeyin diye uyarılar varmış veya buna benzer en iyisini allah bilir

Alıntı ile Cevapla
  #17  
Alt 30.10.22, 14:08
Pancareken - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11.08.21
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 417
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
E yani sen iliminle insanlara fayda sağlamaktansa zalimlerden olup mahlukata zülüm edersen istersen evliya ol rezil olman yakındır buda kılıç meselesine döner zaten ister katlet ister ameliyat et neyse hayırlı günler vesselam



bende görmedim oyle birşey fakat müslüman cin padişahları insanlarla görüşmeyin diye uyarılar varmış veya buna benzer en iyisini allah bilir
Sanmıyorum efendimizin görüştüğü rivayetlerde var ,bilmeyen insanları yanlış yönlendirmemeli.


İbn Hişam’da (213/835) Cin Sûresiyle ilgili rivayetleri anlatırken konuyu Hz. Peygamber (asm)’in Tâif’ten dönüşüyle ilgili olarak anlatmaktadır. Hz. Peygamber (asm) Tâif’ten umduğunu bulamadan üzgün ve kederli olarak dönmekteydi.

Mekke’ye bir gecelik mesafeye gelince, gecenin karanlığında (ortasında) namaza durdu. Açıktan (cehrî) olarak Kur'an kıraat etmeye başladı. Bunun üzerine bir grup cin okunan Kur'an’a kulak verdi, dinledir. Daha sonra da kavimlerine giderek onlara bu dinlediklerine tâbi olmalarını istediler. Muhammed b. Ka’b el-Kurazî’den yaptığı bu nakilde İbn Hişam şu detayları da kaydetmektedir: Bu cinler yedi kişi idiler ve Nusaybin cinleriydiler.

Alkame’nin İbn Mesûd’dan naklettiği bir rivayet ise şöyledir: Alkame: Cin gecesi sizden hiç kimse Rasûlullah (asm) ile beraber miydi? İbn-i Mesûd: Hayır. Ancak bir gece onu Mekke‘de kaybettik. Her tarafta onu aradık, ama bulamadık. Acaba kendisine bir suikast mı yapıldı, yoksa onu cinler mi kaçırdı diye endişelendik. Çok kötü bir gece geçirdik. Nitekim gün ağarırken Hira dağı tarafından çıkageldi.

Kendisine çok endişelendiğimizi nereye gittiğini sorduğumuzda bize şu cevabı verdi:

“Bana cinlerin bir davetçisi geldi. Ben de gidip onlara Kur'an okudum.” İbn Mesûd devamla şunları anlatıyor: Rasûlullah (asm) sonra bizi cinlerle buluştuğu yere götürdü. Orada onların izlerini ve yaktıkları ateşlerin kalıntılarını bize gösterdi. Cinler o gece Hz. Peygamber (asm)'den neleri yiyip yiyemeyeceklerini sormuşlar, Rasûlullah (asm) da onlara; “Üzerine Allah’ın adının anılarak kesilen hayvanların kemiklerinin ve deve atıklarının (gübresi) kendilerine helal olduğunu.” söylediğini anlatmaktadır. Rasûlullah (asm) bunu söyledikten sonra ashabına; “Bunlarla taharetlenmeyiniz onlar cin kardeşlerinizin azıklarıdır.” buyurmuştur.
"ALINTI"

Alıntı ile Cevapla
  #18  
Alt 30.10.22, 14:21
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 07.08.22
Bulunduğu yer: bir çok yerde
Mesajlar: 4,181
Etiketlendiği Mesaj: 223 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Pancareken Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sanmıyorum efendimizin görüştüğü rivayetlerde var ,bilmeyen insanları yanlış yönlendirmemeli.


İbn Hişam’da (213/835) Cin Sûresiyle ilgili rivayetleri anlatırken konuyu Hz. Peygamber (asm)’in Tâif’ten dönüşüyle ilgili olarak anlatmaktadır. Hz. Peygamber (asm) Tâif’ten umduğunu bulamadan üzgün ve kederli olarak dönmekteydi.

Mekke’ye bir gecelik mesafeye gelince, gecenin karanlığında (ortasında) namaza durdu. Açıktan (cehrî) olarak Kur'an kıraat etmeye başladı. Bunun üzerine bir grup cin okunan Kur'an’a kulak verdi, dinledir. Daha sonra da kavimlerine giderek onlara bu dinlediklerine tâbi olmalarını istediler. Muhammed b. Ka’b el-Kurazî’den yaptığı bu nakilde İbn Hişam şu detayları da kaydetmektedir: Bu cinler yedi kişi idiler ve Nusaybin cinleriydiler.

Alkame’nin İbn Mesûd’dan naklettiği bir rivayet ise şöyledir: Alkame: Cin gecesi sizden hiç kimse Rasûlullah (asm) ile beraber miydi? İbn-i Mesûd: Hayır. Ancak bir gece onu Mekke‘de kaybettik. Her tarafta onu aradık, ama bulamadık. Acaba kendisine bir suikast mı yapıldı, yoksa onu cinler mi kaçırdı diye endişelendik. Çok kötü bir gece geçirdik. Nitekim gün ağarırken Hira dağı tarafından çıkageldi.

Kendisine çok endişelendiğimizi nereye gittiğini sorduğumuzda bize şu cevabı verdi:

“Bana cinlerin bir davetçisi geldi. Ben de gidip onlara Kur'an okudum.” İbn Mesûd devamla şunları anlatıyor: Rasûlullah (asm) sonra bizi cinlerle buluştuğu yere götürdü. Orada onların izlerini ve yaktıkları ateşlerin kalıntılarını bize gösterdi. Cinler o gece Hz. Peygamber (asm)'den neleri yiyip yiyemeyeceklerini sormuşlar, Rasûlullah (asm) da onlara; “Üzerine Allah’ın adının anılarak kesilen hayvanların kemiklerinin ve deve atıklarının (gübresi) kendilerine helal olduğunu.” söylediğini anlatmaktadır. Rasûlullah (asm) bunu söyledikten sonra ashabına; “Bunlarla taharetlenmeyiniz onlar cin kardeşlerinizin azıklarıdır.” buyurmuştur.
"ALINTI"
o eski bir kaynak şuan için değişmiş olabilir tabi ilim sahibi kişiler daha iyi yorum yapabilir

Alıntı ile Cevapla
  #19  
Alt 30.10.22, 14:58
Pancareken - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11.08.21
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 417
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
o eski bir kaynak şuan için değişmiş olabilir tabi ilim sahibi kişiler daha iyi yorum yapabilir
Tabi ki ilim sahibi olanlar bilir ,hatta nusaybin cinlerinin padişahının efendimizle görüştüğüde var ,ayrıca göremediğimiz alemle meleklerde var o zaman aynı sonuc onlar içinde mi geçerli oluyor, bence sence gibi olmuş,cinlerle görüşmek yasak denilirken,hz.Süleyman a.s var, daha da artırmak mümkün bu örnekleri.

Alıntı ile Cevapla
  #20  
Alt 30.10.22, 15:11
La Tahzen12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 17.01.21
Bulunduğu yer: Yaradanın Rahmetinde
Mesajlar: 3,107
Etiketlendiği Mesaj: 109 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin canın tartışmak mı arzu ediyor. Tartışalım yalnız bu işin sonunda birimiz hakkı batıldan ayırmış olsun inşaAllah.
Konu dağılmasın, İblisin kibrindeki hikmetden girdin Hızır as gibi sıradan bir kul diyerek yine çorba ettin. Hızır as sıradan bir kul değil. Hızır as verilen ilim bir çok enbiyaya verilmedi, demin Azrail örneğini verdim oradan bir pencere açtım, zikirle davetle riyazatla bilmem ne yaparsan yap asla Azrail olamazsın, Hızır da olamazsın. Rabbimiz de bizlerden böyle bir beklenti içinde değil, Rasulü de aynı şekilde. Herkes kendisinden bekleneni yapsın yeter. Gelelim Kuran’a Elmalılı Hamdi yazır mealinden aktarayım.

Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. Zariyat 56

Buradan da anlaşıldığı üzere bir kul olarak insan ve cinlerin yaradılış amacı Allah’a kulluk etmek, nasıl kul olunur, nasıl rızaya nail olunur en güzel örnek Allah Rasulüdür.

Ne zaman ki Süleyman'a ölümü hükmettik, cinlere onun ölümünü sezdiren olmadı. Yalnız bir güve böceği yere dayandığı asâsını yiyordu. Bu sebeple Süleyman yere yıkılınca ortaya çıktı ki, cinler eğer gaybı bilir olsalar o zilletli azab içinde bekleyip durmazlardı. Sebe 14

Buradan da anlaşılacağı üzere, dipnot öyle yalandan cinler değil ağa babaları bunlar seviyorsun bu konuları detay veriyorum, Süleyman As emrinde olanlar, cincilerimiz de iyi bilir sorabilirsin.
Öldüğünü dahi farkedememişler, bir kurt asayı kemirip çürümesine sebep olup da asa kırılınca Süleyman As yere düşüyor o zamana kadar geçen süreyi Allah bilir. Başında beklemişler. Allah yalan söylemez hatta cincilerimizin bazıları ölmeden kendi cinlerini kabirlerine bağlarlar, ölmüşsün zaten cin seni kimden koruyacak? Korktuğun ne var kabirde? Nerden tutsan batıl, hangisine ne diyeyim bilmiyorum.
Cinler Süleyman As bile öldüğünü anlayamıyorsa, sen bunların söyledikleriyle nasıl amel edersin sorarım şimdi ? Çok büyütme bu cin konusunu gözünde.Zor olan Allaha kul olmaktır unutma, bugün 3 cafeden 2 sinde cinci ablalar var.
Rabbine tevekkül edenin Ondan başkasına ihtiyacı olmadığına kuşkusuz iman edeni, Rabbim kimseye muhtaç etmez. Korkulmaya da layık olan da yanlız O’dur.Şifa verecek olan da Odur. Dirilten O’dur, öldüren O’dur. Güldüren de O’dur ağlatan da O’dur. Yemişim cinini perisini. Kim onlardan medet umuyorsa onların borusu onlara öter. Vesile dediğin şey aha bu yazıyı okur da gider aslı var mı diye açar Kuran okur Rabbine kalben yönelirsin o da sana tak tak serer cevaplarını, mağfiret diler ben olayı çok yanlış anlamışım Allahım dersin. Bunun için bana sarılırsan şirk olur, Kuran’a sarılırsan vesile olur mesela.Çizgiler çok karışık ahir zamanda.Onca şey karıştırdın araya hepsine cevap vermeye çalışıyorum hoş gör.
—-
O gün Allah, onları hep birlikte mahşere toplayacak, sonra meleklere: "Şunlar size mi tapıyorlardı?" diyecektir.
Onlar da: "Seni tenzih ederiz. Bizim onlara karşı sığınacak velimiz sensin. Hayır, onlar cinlere tapıyorlardı. Çoğu onlara inanmışlardı." diyecekler.

İşte o gün birbirinize ne bir menfaate, ne de bir zarara sahip olabilirsiniz. Ve biz o zulmedenlere: "Tadın bakalım o yalan deyip durduğunuz ateşin azabını!" deriz.
Sebe 40-42
Tefekkür edilesi, yorum yapmayım.
-
Allah), onların hepsini topladığı gün, cinlere: "Ey cin topluluğu! İnsanların çoğunu yoldan çıkardınız" der. İnsanlardan cinlerin dostu olanlar da şöyle derler: "Rabbimiz! Biz birbirimizden faydalandık. Nihayet bize tayin ettiğin vademize ulaştık". Allah da:"Sizin durağınız cehennemdir. Orada, Allah'ın dilemesi müstesna, ebedi olarak kalacaksınız" der. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, her şeyi bilendir.
Enam süresi- 128. ayet.
Özellikle şu ayeti tekrar tekrar oku.Mesaj çok açık.


Allah c.c kurani vesile etseydi sadece kimse dr falan gitmezdi acar sifa ayetlerini okur nasibine ulasirdi sifayi aricaksin yani bizler hicbirimiz hz meryem degilki Allah c c bize sofra kursun bu yuzden kulun şifa aramasi lazim yani cinlerden medet ummuyoruz ummayizda fakat müslüman müslümandir SIYAHI BEYAZIDA INSI DE CINNIDE AYrim yok yani misal Allah rizasi icin muslumanlar yardimlaşyor cinnilerde öyle yani yardimlaşma insanlardan medet umma mi oluyor en basiti aksama kadar çalisiyon parani aliyorsun rizkini aliyorsun ve sen rizkimi ben calisip kazandimmi diyorsun yoksa rizki veren Allah tir mi diyorsun bi cogumuz çalistim benim kazancim der yani basit örnekler verdim Yanliş anlama sende benim din kardeşmsin müslüman olan cinnilerde irkçilik yok basite Almak yok Allah in laneti ve muminlerin lanetii kafirlerin üzerine olsun
Ayetlerden örnek vermişsin fakat ayeti sen okusan bişey anlarsin ben okusam bisey anlarim cunku herkes kalbinin ekmegini yer herkesin penceresi bakis acisi farklidir . Kimse cinleri kücumseyemez mümin olanlari tabi hayvan veya insan i kücük göremeyecegin gbi mumin cinnileride kücük göremezsin ha gıruyorsan itakadinda zayiflik var Selam .

__________________
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kişilik bozukluğuna sahibim, kafamda kişiler fısıldıyor ve beni kontrol ediyolar EmirKafKef Sorularınız 69 22.10.22 22:12
Kafamda sürekli boş / gereksiz düşünceler, yardım edin !!! Yolcu40 Sorularınız 6 05.10.22 13:23
Saçma ve sapkın düşunceler var kafamda? byblack Sorularınız 8 14.03.22 11:15
Deli bat bat - Deli pat pat ! Tuana Alternatif Tıp ve Bitkiler 2 03.05.18 09:34


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147