Ölmeyi istemek günah mı - Sayfa 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Alt 02.11.21, 00:08
Acemi
 
Üyelik tarihi: 01.06.17
Bulunduğu yer: almanya
Mesajlar: 13
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Buhari ve Nesai Ebû Hüreyre (r.a.)‘dan o da Peygamber Efendimizden; şöyle buyurduğunu rivayet etmişlerdir: «Sakın hiçbiriniz ölümü istemesin; eğer iyi ise umulur ki iyiliğini arttırır. Şayet kötü ise umulur ki vazgeçer.»

Câbir (r.a.)‘dan rivayet edildiğine göre, Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: «Ölümü istemeyiniz. Çünkü, ölümden sonra, âhirete çıkışın korkunçluğu çok şiddetlidir. Hem de Allah, insana tevbe ve dönüşü nasip edinceye kadar ömrünün uzaması, mutluluktur.»

Alıntı ile Cevapla
  #12  
Alt 02.11.21, 00:09
Acemi
 
Üyelik tarihi: 04.11.20
Bulunduğu yer: Van
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

ölüp napacaksınız böceklere akşam yemeği olsınız varsa zaten çok ölen oldu yeterince yiyecekleri var acele etmeyin ecel gelene kadar sabredin
ölünce herşey bitecekmi tabiki hayır esas mesele orda başlayacak
yaşayınce ne mi olacak ölülerin yapmak isteyipte yapamadığı herşeyi yapabilecek durumdasınız sizin yerinize gelmek isteyen kaç tane ölü var mezarlarda hiç düşündünüzmü sizle yer değiştirme imkanları olsa birdaha ölmek isterlermiydi acaba
ayrıca peygamberimiz bile ölüm anından korktuğunı söyşemişken peygamberya onun canı acımadan alınmalı büze göre ama hiçte öyle değil ki resulullah efendimiz sav bile korkarlen ölüm anındaki acıdan siz neden korkmuyorsunuz ? ne yaptı bu bedeniniz size sizin ruhunuza giysi olmaktan başka neden yok olsun istiyorsunuz?
psikologla görüşün çıkarın aklınızdan bunu çok ölmek isteyenide inadına uzun tutuyor allah bu dünyada bunuda bi düşünün bakalım. vakitli hayırlı ölüm güzel bir hayat nasip et diye dua edin
şöyle düşünün zil çalsada sınavdan yırtsam diye düşünen haylaz tembel öğrencinin gözü duvardaki saatteyse öğretmen bunu yaşatmamak için ilk önce onu sınava sözlüye kaldırır yada en sona bırakır herkes çıkar o tenefüsün yarısını sınavda sözlüde geçirmekzorunda kalır hayatta böyle doğru düşünüp istemek lazımki doğru şeyler yaşayalım bana ne ya ölecem diye tutturan intihar edenlerdenden %95 i felçli kötürüm kalıyorlar ve üstüne 40 50 sene öyle yaşayanlar o kadar çok ki ne zaman süre dolaraa o vakit gidiciyiz zaten yırtamıypruz ecel gelmiş adama canını aşa am demiş adam şu isiş. var biraz daha bs derken yok alacam listenin en başında sen varsın süren dolmuş demiş adamda uyanıkya gel oturalım bi kahve içelim sonra al canımı demiş ve azrail kabul edince uyku ilacı atmış kahveye ecel uyumuş adam hemen adını en baştan ensona yazmış değiştirmiş güya neyae ecel uyanmış demişki adma sen bana çok iyi dvrandın kahvede ısmarladın uyudum uyandım dinlendim senin hatrına bugünlük baştan değil sondam başlayacağım mesaime demiş yani ne edersen et zaten öleceksin aceleye ne gerek var güdecen beğenmedim geri döneyim seçeneğin yok tek hakkın var akıllı olan bekler aceleci davranmak neden sana zarar veren varsa kanun var nizam var hastaysan dr var
çok mutsuzsan bir kedi sahiplen tekirdr olabilir cinsde hem dünyan güzelleşir hem ahiretin çiçek açar sevap kazanırsın seni çok sever annandan bile daha çok herkeslerden herşeylerden daha çok sever karşılıkfa beklemez mama ve kum alacan o kadar kucaklayığ uyuyacaksın sabah kalk bak herşey değişmiş kedisiz hayat susuz dere gibidir kediyle yaşamaya başla ölü. aklına bile gelmez hayatını yaşa çıkar aklından hiç ölmeyecekmiş gibi kedinle yaşa heran ölecek işsin gibi de merhametli ol sev sevil kedinle yaşa umarım uzun uzun yazdım sıkılmadan okursun ve yeniden başlarsın hayata yarın sabah geri kalan hayatının ilk günü unutma !…

Alıntı ile Cevapla
  #13  
Alt 02.11.21, 00:11
Acemi
 
Üyelik tarihi: 12.06.19
Bulunduğu yer: Tarsus
Mesajlar: 4
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bir insann ölümü arzuluyorsaa sorunlar üst üste geliyorsa bu yük agir geliyorsaa !! Öncelilikle tavsiyem noroloji dr. Görünün insanin sinirleri bozuldumu böle düsünceler olmasi dogaldir !! Ölüm zatenn bir gün gelicek size !! Her insan bu hayati 4×4 yasamiyor . Dua ilee önce allah siginin o sana bir cikis göstericekdir vesselam.

Alıntı ile Cevapla
  #14  
Alt 02.11.21, 00:12
Acemi
 
Üyelik tarihi: 06.06.21
Bulunduğu yer: Lüleburgaz
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Soruyu şöyle soralım ölmekten korkuyormusun? Ve öldükden sonra ne oldunu biliyormusun? Ve nasıl ölmeyi düşünüyorsun? Ve inancın ne?

Alıntı ile Cevapla
  #15  
Alt 02.11.21, 00:12
 
Üyelik tarihi: 06.05.19
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 213
Etiketlendiği Mesaj: 16 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Her fiil niyete bağlıdır. Ölümü istiyorsanız. " ölmeden önce ölünüz " hadis-i şerif i size ferman olsun . Salın ne varsa dünyalık. Tefekküre verin aklınızı ...

Alıntı ile Cevapla
  #16  
Alt 02.11.21, 00:13
Acemi
 
Üyelik tarihi: 25.07.17
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 4
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Şunu müslümanın bilmesi gerekir kalubela da Allahu teala ben sizin rabbinizim dedi tüm ruhlar bundan haberdar o gün iman edenler oldu etmeyenler oldu Allahu teala insanları o gün direk imanına göre derecelendirip cennete cehenneme gönderebilirdi ama daha sonra dünyayı yarattı kim ne amel işleyeceğini biliyordu insanların hakettikleri yere gitmesi için imtihan etti. Ve ilmi ile ezelde bildi yazdı ha o yazdı diye diretme olarak anlaşılmasın o rab olarak herşeyi geleceği bilendir. Ve insanın kaderinde başına gelecekleri yiyeceği alacağı nefes ecel hepsi yazılı idi ve insan ana rahmine düşer düşmez bunu muhafaza meleklerine bildirdi. Ecel saati gelecekse değişmez o yüzden insanoğlu herşeyin hayırlısını istemeli çünkü biz yazılanı bilmiyoruz ölümün dahi hayırlısını istemeli mevla neyi murat etmişse kula istetir insan dua eder kabul olmadı dersin o hayır gördüğünde şer şer gördüğünde hayır vardır. Olmadı dersin günahına kefaret olur ecir sevap olur . Intihar gibi niyetin varsa tevbe et o şeytani düşüncedir kardeşim Allahu teala ne buyuruyor benden uzaklarını dünya sıkar huzur bulamaz buyuruyor. Nice örnekler var zenginler dahi hayattan bıkmış canına kıymış nice fakir yoksullar Allah ile hoşnut olmuş i yüzden huzur islamda ibadette selametle kal

Alıntı ile Cevapla
  #17  
Alt 02.11.21, 00:44
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 28.10.20
Bulunduğu yer: Mavi Gezegen
Mesajlar: 825
Etiketlendiği Mesaj: 21 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

“Başına bir musibet geldi diye hiç biriniz ölümü temenni etmesin. Mutlaka böyle bir şey temenni etmek zorunda kalırsa: ‘Allahım, benim için yaşamak hayırlı olduğu sürece beni yaşat, hakkımda ölüm hayırlı olduğu zaman da beni öldür’ desin.”

(Buhârî, Merdâ 19; Daavât 30; Müslim, Zikir 10, 13. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cenâiz 9; Nesâî, Cenâiz 1; İbni Mâce Zühd 31)

Alıntı ile Cevapla
  #18  
Alt 02.11.21, 12:16
Üye
 
Üyelik tarihi: 22.11.18
Bulunduğu yer: Salzburg
Mesajlar: 61
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

İslami açıdan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyi ve detaylı olarak anlatılmış.

Alıntı ile Cevapla
  #19  
Alt 02.11.21, 13:12
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 13.06.20
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 1,052
Etiketlendiği Mesaj: 61 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Veys Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kesinlikle evet..
İntihar vakalarının;
cinni şeytanların vermiş olduğu vesveseler sonucu Allah'ü Teala'nın Rahmetinden ümid kesilmesi sebebi ile yaşandığına inanıyormusunuz ?

HAYAT ÜZERİNE YAPILANLAR= CANIMIZA KAST ETMEKTİR. (maneviyatta)

BU ÖLMEK HİSSİ NEREDEN GELİYOR.

Sen hayata lanetler edersen, şeytanda senin canınla ilgili ruhsatı kapar.. Sen unutursun dediklerini ama şeytan unutmaz. İlk fırsatta başlar seni daraltmaya. ölde kurtul bu hayattan gibi hisler vermeye başlar. Sende bunları kendim istiyorum sanarsın.
Halbuki yaptığın isyan ve lanet sözlerin yüzünden yaşam sevincin alınmış, şeytana ruhsat vermişsin. Ve bunu sen elinle yapmışsın. Bu bir tanesi.
Acil tevbesi yapılacak aşağıya koydum. Ve bir daha agizdan cıkmayacak. Burası imtihan dünyası olduğu unutulmayacak İNŞAALLAH.

.
CANA KAST OLABILECEK BAZI SEBEPLER:
1)Hayatımızla, canımızla iligili yaptığımız isyanlar
2)CANLA alakalı hayatla alakalı;
"ALLAH canını alsında kurtulalım senden
şeklinde anne babadan aldığımız
beddualar ya da bizim yaptığımız lanetler, beddualar.
3)Birinin ölümünü istemek.
4)Birinin ölümüne sebep olmak.
5)Yaşarsa şunu kesecem bunu kesecem deyip adayıp, sonrada yerine getirilmeyen adaklar.
6)Kürtaj, bilerek çocuk düşürme, düşmesini isteme ya da düşmesi için yapilan teşebbüsler.
7)Soyda olan cinayet, ölme, öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, işkence vs...

Bu esmaya isyanda bulunandan YAŞAM SEVİNCİ alınır.
Lanet edilen şey ne ise ondan hayır görülmez. Bu bir can olur, eşya olur, bir hayvan olur.. vs..
DOGRUSUNU ALLAH TEALA BİLİR.

Not: Bunların gerekleri yapılmazsa; siz, çocuklarınız, torunlarınız ve 7 alt soyunuza büyük b.lalar kalır. ALLAH C.C. muhafaza eylesin. Amin.

İSYAN-ŞİRK SÖZLERİNDEN SADECE BAZILARI:
Lanet olsun bu hayata
Olmaz olsun böyle hayat
Benim hayatım neden böyle
Doğduğum gune lanet olsun
Allahım benimde canımı al
Allah'ım canımı alda kurtulayım
ALLAH'ım onun yerine benim canımı al
ALLAH'ım onu niye aldın, benim canımı alaydın
Dünyaya geleceğime hiç gelmeseydim
Bu yaşamı ve böyle yaşamayı ben seçmedim
Allah senin canını alsın da kurtulayım(anne babasının laneti.)

.
EL-HAYY ismine şirk koşmuş insanların lisanında ruhsatlı şeytandan küfür sözleri;
- HAYY gerizekalı!
- HAYY aksi şeytan!
- HAYY ağzına ...
- HAYY kör olasıca!
- HAYY senin yapacağın işin içine ...
- HAYY yok olasıca!
- HAYY kahrolasıca!
- HAYY geberesice!
- HAYY dilim tutulaydı ...
- HAYY görmez olaydım!
- HAYY demez olaydım! vs...
Lütfen karşınızdaki insanın lisanından dökülen her söze dikkat ediniz!

ve adaklar..yerine gelmeyince ruhsat alan şeytan sizi öldürmekle görevlendirilir ..intihara sürükler..
Yazını okudum kardeşim dediğin gibi en doğrusunu ALLAH C.C bilir .

Lakin sen ayetler veya hadisler varken kendi fikrine göre hüküm vermişsin ki doğru değil insan elbette beşer şaşar ölmek isteyebilir kimileri imtihanı ağır gelir kimileri ise rabbul alemine bir an önce kavuşma dileğiyle ölmeyi ister yani arkadaşların yaşadıklarını İslam dinine ayetlere ve hadislerin ilk muhatabı olan sahabeler yaşadı ve hadisler var bu konuyla alakalı lütfen hüküm vermeden önce biraz araştıralım selamelte kardesim ...

Alıntı ile Cevapla
  #20  
Alt 07.01.22, 06:25
 
Üyelik tarihi: 07.01.22
Bulunduğu yer: dünya zindanı
Mesajlar: 134
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ağır geliyor bazen yaşamak, ölüm kurtuluş gibi görünüyor. Ne zaman imhihanım ağırlaşsa, dayanamıyorum demeye başlasam şu kutsi hadisi hatırlamaya çalışıyorum "Kim ki hükmüme razı olmaz ve belama sabretmezse benden başka rab arasın!"

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
ölme isteği, ölmeyi istemek, ölmeyi istemek günah


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
küçük günah, BüYüK GüNAH Gercek islam & islami Konular 6 07.08.24 01:25
Bir günahı herkes işliyor diye o günah günah olmaktan çıkmaz Torlak Derin Konular & Beyin Fırtınası 3 30.10.21 22:05
Dua edip istemek AresTR Sorularınız 14 27.05.21 07:32
Allahtan ölmeyi istemek günah mı? şşi’râ Sorularınız 12 04.11.20 21:57
Kız istemek için Sadi Havas Dersleri 0 27.07.20 11:55


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147