Kolu olmayan biri dua ettiğinde neden kolu yeniden çıkmaz ? - Sayfa 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Alt 24.03.21, 17:05
Acemi
 
Üyelik tarihi: 22.07.17
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

ALLAH senin bu dediklerinin çaresini ARAF 55 . ve 56. Ayetlerde vermiştir Kuranda aslında .Hatta bu ayetleri Furkan 77 Mumin 60 ve Bakara 186. Ayetler ilede desteklemiş ve açıklamıştır.
Şimdi burada ALLAH a yapılacak Niyaz yani Dua için yaptığımız 2 şekilde ALLAH tan istediğimiz dua şekli vardır.
1. si her zaman her an yaptığımız o an içimizden geldiği gibi davrandığımız bazen ritüel olan bazende olmayan samimi ama yüzeysel sınırı aşamadığımız dualarımız vardır ve bunları sürekli sık sık yaparız.
2. si işte bu ARAF 55. Ayette açıklanan gizlice tazarru göstererek zillet halinde yapacağımız bir dua vardırki bu öyle her zaman yapılan 1. Şıktaki gibi Dua değildir.
Bu duayı gizlice sadece sen ve ALLAH arasında olacak olan araya başka hiçbir kimsenin olamayacağı bir duadır bu Dua..
Bu Duayı ederken öncelikle O nu 99 esma isimleriyle överek acizliğini hem dilinle hemde boyun bükerek belini kırarak bedeninle ruku ederek tüm samimiyetinle ,bütün benliğinle, kibirlenmeden, dürüstçe, haddini aşmadan ALLAH tan korkarak yaklaşacak bir ruh hali içinde ,duanın kabul edileceğini umarak ,kendini O na tamamen teslim ederek yani secde ederek hatta yüzükoyun yere çenesi üstü kapanarak ona zilletinin en son halini arz edip O na bir hiç olduğunu sadece onun kulu olduğunu gösterek içinden geldiği gibi kendi anlayacağın dilde O na kendi durumunu ve halini anlatacak, yalvaracak ve isteyeceksin.ALLAH senin zaten içinden geçenleri ve samimiyet dereceni o anki hal durumunu bilmiyormu, pek ala biliyor ama bunu senin göstermeni senin iyiliğin için senden istiyor ALLAH.
İşte bu duayı yapabiliyormusun bu şekilde O ndan isteyebiliyormusun işte budur gerçek Dua .Ne mutlu o zaman sana bunu yapabiliyorsan.
Sen bunu yap ve umarak bekle ve ALLAH ın tecellisine her zaman güven. Neyin ne zaman nasıl olacağını ve nasıl ortaya çıkıp şekilleneceğini, oluşacağını ,gelişeceğini sadece ALLAH bilir. O kulunun daima yanında yaşamındadır, gereğinin en doğrusunu o bilir ve yapar.Sen sadece iman gücünün nispetinde kendini ona emanet et ve O na kul ol. O na güven.Gerisini O na bırak.
Bu denendiğimiz ve O na söz verdiğimiz bu geçici yaşamımızda ,bu dünyevi isteklerden ziyade ALLAH ve Ahirete olan imanımızın O nun koruması altında bu dünyadaki görevlerimizi en iyi ve güzel bir şekilde yerine getirip asıl Ahiret yaşamımızdaki güzellikleri ve sonsuz cennet yaşamımızı istemek vede bunu elde etmek için salih işler yaparak bunu kazanmak olmalıdır amacımız....(Maide 69 ayet ).Her insanın bu dünyada her ne şekilde vede durumda olursa olsun mutlaka varoluşunun bir amacı ve sebebi vardır. Öncelikle bunun idrakinde olup haline hamd etmeli ve şükretmelidir.

Araf 55.Rabbinize alçala alçala ve gizlice/ açıkça göstererek dua edin; namaz kılın. Kesinlikle O, sınırı aşanları sevmez. 56.Ve düzeltildikten sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın. O’na, ürpererek ve rahmetini umarak dua edin. Kesinlikle Allah’ın rahmeti, iyileştirenlere-güzelleştirenlere çok yakındır.

Furkan 77.De ki: “Yakarışınız olmasa, Rabbim size değer verir mi ki de siz, kesinkes yakarmadınız, yalanladınız? Artık yakarmama, yalanlama sizin ayrılmazınız olacaktır; kendinizi bu durumdan kurtaramayacaksınız.”

Mumin 60.Ve sizin Rabbiniz: “Bana yalvarın, dua edin ki size karşılık vereyim. Şüphesiz Bana kulluk etmekten büyüklenen kimseler yakında horlanmış olarak cehenneme gireceklerdir” dedi.

Bakara 186.Ve kullarım sana Benden sordukları zaman, biliniz ki şüphesiz Ben çok yakınımdır. Bana yakarınca, yakaranın yakarışına cevap veririm. O hâlde rüşte ermeleri için, onlar da Bana karşılık versinler ve Bana inansınlar.

Alıntı ile Cevapla
  #12  
Alt 24.03.21, 17:36
Acemi
 
Üyelik tarihi: 22.07.17
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Verdiğiniz dua örneklerine pek cok yenisi ve urkutucu olanlari da eklenir.eger bunlar gerceklesebilir olsaydi muazzam bir nizamda işleyen bu düzen kontrol dışına cikmazmıydi.Hiç bu açidan düşünmediniz mi? Öyle bir düzendir ki milim sapmaz.Hücrelerinizdeki düzenden nizamdan taaa kainattaki nizama kadar.Bilemiyorum.örnek verdiğiniz dualar sadece kişinin sağlıği eksenli.Acaba sadece bu acidan mi ele aldiniz?

Alıntı ile Cevapla
  #13  
Alt 24.03.21, 20:05
Acemi
 
Üyelik tarihi: 22.07.17
Bulunduğu yer: malatya
Mesajlar: 18
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Elbette sizi korku, açlık; mallar, canlar ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele! Bakara 155

Alıntı ile Cevapla
  #14  
Alt 24.03.21, 20:24
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 21.07.17
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 2
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Hz. Ali, ben senin Allah olduğuna her duami kabul etmemenden anladım,diyor.
Geçmişte insan Allah tan dua ile neler işlemiştir. Sonra dşünüdüğünde bakıyorsun ki bela istemişız. İstediğimiz şeyin hayırlı olup,olmadığını anlayamayız. Bazen sağlık,geçim bile imtihan, Allah sevdiği kulunu bazen yola gelmesi,kendini hatirlaması için dert ,sıjınti verebilir. Olaya bu şekilde bakılması gerektiğini düşünüyorum

Alıntı ile Cevapla
  #15  
Alt 25.03.21, 21:35
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 16,011
Etiketlendiği Mesaj: 3386 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
mehlika Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kolu olmayan biri dua ettiğinde neden eli/kolu yeniden çıkmaz ? yada hastalanan biri dua ettiğinde neden iyileşmez ? yada zeki olmayan biri zeki olmak için dua ettiğinde neden kabul olmaz bu dualar işlemiyor mu tekrar ediyorum işlemiyor mu yoksa bunlar olmayacak şeyler mi ? yoksa başka bir açıdan bakalım tanrı duaları somut değilde soyut olarak mı kabul edip gerçekleştiriyor ? biri bana cevap verebilir mi çünkü bu sorularımın cevabını hiç bir yerde bulamadım .
soru cok ince ince oldugu kadarda absürt,sorunun cevabi kendinde sakli,kisaca Allah diyorki " her duaya icabet ederim fakat her duayi kabul kabul etmem" her dua kabul olsaydi dunyada sinava ne gerek vardi cennete cehenneme ne gerek vardi, bu tur sorulari ya ikilemde kalmislar sorar, yada itikadi tam kavrayamanlar sorar, bu tur sorularin cevabi Allaha teslim olmak Allaha inanmak ile ilgilidir,her soruya cevap aramakla degil iman etmekle ilgilidir,anlatabildimnmi sorunun cevabinin sende oldugunu?

__________________
اِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُٓ اَسْلِمْۙ قَالَ اَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَم۪ينَ
_______________________________________________

Bir acaip derde düştüm herkes gider kârına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem
Alıntı ile Cevapla
  #16  
Alt 26.03.21, 03:29
 
Üyelik tarihi: 28.11.17
Bulunduğu yer: EDİRNE
Mesajlar: 110
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Dünya çeşitlilik üzerine kuruludur. Bu çeşitlilik standartların arasında kusur olarak algılanır. Aslında bu kusurun var olması gerekir. Çünkü dünyadaki tüm sorun ve kusurlarla insan ilmi ve bilimi gelişmiştir. Dünya eylemseldir. Neden sonuç ile işler. Duaya bakmaz. Birisi sizi canı istediği için vurursa ölürsünüz. Burdan derin bir yere atarsanız boğulursunuz. Kolunuzu kaybettiyseniz yenileyemezsiniz. Dua ederek özellikle. Ama Allah ver bana ver bana diye ağlayan kulları dışında böyle bir sorun var bunu nasıl düzeltirim, çözüme kavuştururum diyen diğer insanlarına o ilmi verir ve size robotik kolu yaptırır.

Alıntı ile Cevapla
  #17  
Alt 26.03.21, 05:01
 
Üyelik tarihi: 22.09.19
Bulunduğu yer: Kahramanmaras
Mesajlar: 104
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bende yazayım bisey bari
Ölüyü kabrinden diriltebilen Allah c.c, kolu olmayanın kolunu çıkartamaz mi çıkarır şüphesiz.
Kulum beni nasil bilirse,Ben(c.c)kulum icin öyleyim buyuruyor ya hani.
O kolu şüphesiz ordan çıkaracağına İman ederek ve inanarak dua ederdim ben olsam.
Hemen anında kol belirivermesede oyle bi inanç beni ölene dek oyalasin kol cikacak diye
Soyle bi düşününce kolu kopan,oyle bi dua etme gereği duymaz koptu gitti yani der ve tıbben imkansız olduğu cevap onu o duaya dahi yöneltmez diye düşünüyorum.
Koptu yani gitti,yara bere olsa sifa dile de hani der ne bilim işte.
Kalp ve dil yerinde olduğu sürece ve Allahi c.c zikredebildigi surece,diğer uzuvlarin pek bi önemi kalmayadabilir. İman derecesine bağlı
Ben olsam koluma karşılık affedilme arzu ederdim..
Halbuki tum hayirli amellerimi o kolum ile yapacak der ve nazlanirdim Allaha

Alıntı ile Cevapla
  #18  
Alt 13.06.21, 16:21
Üye
 
Üyelik tarihi: 02.05.21
Bulunduğu yer: romanya
Mesajlar: 35
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Dua, büyü değil istek/dilektir. Doğal olarak imtihan dünyasında olduğumuz için her istediğimiz hemen kabul olmuyor. Kolunu kaybeden kişi kolunu kaybetmeseydi belki çok büyük bir yanlışa bulaşıp hem kendisini hem de çevresindekileri sıkıntıya sokacaktı. Bu yüzden kolu ondan alındı... Bu sadece bir olasılık ve bunun gibi birçok şey sayabiliriz. En doğrusunu yaratan bilir. Ayrıca biz insanlar kertenkelelerin kuyruklarında olduğu gibi rejenere olamayız, fıtrata aykırıdır...

Dualar 3 şekilde kabul olunur;
✦ Hemen, dua edildiği an kabul olur.
✦ Hemen kabul olmaz; herhangi bir dünya zamanında ya da ölürken, kabirde, mahşerde, cennette... kısaca öbür tarafta kabul olur.
✦ Dua kişi için hayırlı değilse o dua kabul olmaz, onun yerine istenilenden daha güzel bir şey verilir.

Örneğin kişi kolunu bir kazada kaybetti. Bu kaybın bile muhakkak bir sebebi vardır, çünkü evren sebep-sonuç yasası ile işler. Diyelim ki yeni, sağlıklı bir kol istedi. Eğer o kol onun için hayırlıysa elbet verilir, değil ise yukarıda saydığım 3 şekilden birinde kabul olur.

Mesela herkes genellikle kendine bir maddi bir hedef belirler, fakat herkes hedefine ulaşıp ondan nasiplenemez. Araba ister, arabasına kavuşur ama binmek bile nasip olmadan haciz koyulur ya da kaza olur. Yeni bir iş ister, girdiği işte üç kuruşa çalışır veya kişiye haram olur. Güzel bir bölüm ister, fakat okulu kötü gelir ve haliyle bölümde ona zehir olur. Velhasıl; kimden ya da neyden isterseniz isteyin, inancınız olsun ya da olmasın isteklerinizde hep en sağlıklısını, en hayırlısını isteyin. Fakat isterken bunun bir istek olduğunu ve sizin de sınavda olduğunuzu bilin.

Böylelikle sorduğunuz soruların ve örneklerin cevabını almış oldunuz. Sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. ^^

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dua ile organ, eksik organ, olmayan organ


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Dökülen Saçları yeniden çıkarmak - Saçın Yeniden Çıksın RvP Rukye ve Tedavi 81 03.05.24 03:03
Mürşidi olmayan biri hangi nefis terbiyesinde bilebilir mi? lindaa Sorularınız 13 14.05.21 18:42
O sırada genç kızı var kolu kaldırıyor ve koltuk altındaki kılları görünüyor banubay Rüya ve Rüya Tabirleri 5 02.12.17 10:54
Kadiri tarikatı hüseyni kolu vazife telkini Devrimci Tasavvuf & Tarikatler 6 08.10.17 12:33
Rüyada Elbise kolu Havasokulu E-F-G Harfleri Rüya Tabirleri 0 29.09.17 23:48


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147