Ülkemizde kaç Tarikat vardır - Sayfa 3 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #21  
Alt 27.11.20, 02:59
 
Üyelik tarihi: 14.07.19
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 410
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Erzurum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Burak bu konunun neyine yorum yapiyim. 70 küsüre ayrılmışlar.
Kendi içlerinde çok korkunç kavgalar edip dışa pek yansıtmıyorlar. Fakat tuhaf bir şekilde de icazet açısından hep birbirlerini referans verirler. Ciddi rakamlar dönmekte. Baya baya profesyonelleşmiş, kurumsallaşmış olanları var. Örneğin X tarikatı ciddi anlamda devlet desteği ile ayakta dururken Y tarikati ise ülke genelinde vakıflaşarak müslümanların infak ettiklerini çatır çatır yiyor. Belgeli delilli dir hepsi. İtiraz eden olursa buyursun çıkarır göstririz.

Müridler ise içler acısı bir halde. Genelinin eğitim seviyesi ilkokul düzeyi bile değil. Örneğin biraz düşünebilmeyi başarabilenler kesinlikle kalmıyor orada. Üniversite mezunu insan yok denecek düzeyde ki zaten üniversite ilim bilim yuvası olarak görülemez bunlar tarafından. Küçük yaşta medreselere verilmiş çocukları alır orada tüm melekelerini törpüler mürşidin emrine verirler.
Arap kültüründe çocuk yaşta evlilik vardır. Fakat İslam dininin bir parçası olduğunu düşündükleri için hem çocuk gelin meselesi ayıp görülmez hemde çok eşlilik olağandır.
Yanı sıra ülkede faaliyet yürüten tarikatlerin mecmuaları dikkatle incelenirse içleri maalesef tevrrat kaynaklı bilgiler yada hurafeler yada şirk ile dolu olduğu görülür. Fakat bu mecmualar da Kuran temelli pek fazla bilgi yoktur. (konu dallanıp budaklanmasın diye delillerini paylaşmıyorum. Fakat talebi olan varsa tek tek çıkarırız.)
Zaten yanmayan kefen yok bilemem ne terliği, yok buharinin bilmem neler okunmuş hadis kitapları fln gibi bir çok hurafeden de ekmek yerler.

Gel gelelim şefaat meselesine. Gavs tanımına ve algısına girmek istemiyorum fakat yapılan tüm tanımlar, atfedilen tüm sözde kerametler evvela İslamın temel çizgisi olan Halik ile mahluk arasında ki prensipleri yok edici düzeyde. İşte Ölüm meleğinin elinden yardımcısının canını geri alan şeyh den tut, ete kemiğe büründü Mahmut diye göründü kelamlarından çık. Tonca küfür şirk.
Şefaat vereceğine inandıkları şeyhleri ve bu şefaat meselesini, hakkında onlarca reddeden muhkem ayetler varken senedi güçsüz bir kaç hadise bağlar şeyhleri de peygambere denk görürler ki ahirette Allah hüküm verdikten sora bu şeyhlrn hatrına cehenneme gidecek olanları cennete alsın. Ben bilemedim şimdi Adili Mutlak olan Allah zülcelal'in sözünü inkar etmek olmuyor demek ki. Yada ayet olarak delil ortaya koyulduğunda ise "allah aslında onu demedi bunu demek istedi" falan gibi teviller getirir de Allah'a konuşma Biçimi dahi öğretecek cesaretleri vardır. Velhasıl konu sıkıntılı. Sofiler ise delili yine kendisi olan saçma sapan kaynaklar ile yazıp duracaklar. Kurani yüzlerce delil ortaya koysak da imam Şafii nin şu sözünü her seferinde hatrıma getirirler. "kırk alimi bir delil ile yendim de bir cahili kırk delil ile yenemedim"
Sürü pisikolojisimi desek ne desek bilemedim🙂Ağlanacak halimize gülüyorum. Bu kadar çok gurup olması malesefki bize milletimizin ne kadar cahil ve tembel ( okuyup araştırmayan ) olduğunu gösteriyor. İşte Türk toplumunun sorunu bu.

Alıntı ile Cevapla
  #22  
Alt 27.11.20, 03:33
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Erzurum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu nasıl şey Nesim abi? Elli tane günde ayet çıkarıp koyuyoruz ortaya birine bir kelam edemiyorsunuz ama birden bire en bilgisi muteber şu adamdır. Ya dinleyin yada susun ne abi? Sizin adalet anlayışınz bu ise zaten hal ortada.
Hüccetsiz konuşan adam duvara yaslanır konuşur. Kerameti kendinden menkuldür. Biz mushaf dan hüccet koyuyoruz ortaya. Daha yüksek bir makamdan edindiğiniz bilgi varsa buyrun. Siz bunların karşısına yalnızca bilmem ne efendinin yazdığı kitaplardan alıntılar ile filan çıkıyorsunuz. Ya kitap yalan söylüyor ya siz? Vallahi mushaf yalan söylemiyor...
Biz delille konuşurruz lakin insaflı ve hakkı arayana. Niyeti bozuk olup evliyaullaha düşmanlık eden Ellah un harp ilan ettiği bidat ehli ne değil. Onlar delil peşinde değil milleti yoldan çıkarıp münafık lara hizmet peşin deler. Hak tarikatlere içlerindeki sui istimalleri fırsat kollayıp iftira atmakla nemalanma peşindekilere delil dunöak hakka karşı hurmetsizliktir. Bu mahluklar islamın dahili düşmanları Sufyaniyetin de en kuvvetli yardımcıları dır. Burada delil sunmuyorlar cibilli bir intikama düşmanlığa delil kılıfı giydirmişler.
Yazdıkların bir müslümanın yazacağı şeyler değil.
Biz tarikatlarden daha yüksek bir yolla işaret ettik ve böyle ince bir yolda bu zamanda gitmek zor dedik de tarikatı küçümseme diye anlamak istedilerse niyetleriyle hasrolalar. Amacı niyeti bozuk olmayaydı müdellel bir ifadeyle anlatırdım. Çok demedim. Okuyan yok ilim peşinde yok maksat Ellah a giden o ulvi tarikat yollarından milleti alıkoyup bazı sui istimalleri bahane edip avamı teröre teslim etmek. Zındıklara hizmetin iki dünyada da cezası var. Kah övdük yola geleler bile alırlar hesabı. Yooook . amaç tarikat değil İslami yıkmak. Gururlu hainler. Tarikatlar bunca evliya ve güzel insan yetiştirdi de tarikatten bağını koparıp açıp kuramdan hüküm çıkaran Mevlana ya İbni Arabiye Yunusa dil uzatan şeref yoksulları ne yetiştirdi. Ben diyim. Bugün alemi İslami bin parçaya bölüp kan akıtan adı müslüman tüm zalim bidat fırkalarını yahudiye köle bunca fırka-i kslile-i muzırrayı yetiştirip İslam alemini ateşe verdiler. Basaramıyacaklar. Delil peşinde olsaydılar uzunca yazardım. Meram ifade oldu.
İmdii. Bu sözlerden keri Sen @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sen @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] perdeyi yırtarsanız sizi affetmem. Ben alimlerin ve Ellah dostlarını yetiştiren tarikatların savunucusuyum. Ellahın harp ilan ettiklerine biz dahi ettik biline. Mufteriler cezasını bulsun. Sufyanilerle aynı dili kullanan, Türk bayrağı üzerine dünyanın en büyük munafıgının teröristinin resmini naksetme peşinde olanlarla iki dünyada da hesabımız var.
Gatelehumullah. Fe enna yu'fekuun.

Alıntı ile Cevapla
  #23  
Alt 27.11.20, 06:45
 
Üyelik tarihi: 26.08.19
Bulunduğu yer: Mukaddes Vatan Ötüken
Mesajlar: 1,656
Etiketlendiği Mesaj: 201 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Post

Alıntı:
Oğuz Baba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir gün bu yazdıklarını okuyacaksın ve diyeceksin ki bunları ben demişim... Hayat çok garip Oğuz dediydi dersin. En azından yazdıklarının bir kısmı hakkında böyle düşüneceksin dediydi dersin


Sevgili dostum.
Herşey Allah'ın dilemesiyle olur. Yolumuz mu yanlış? Yada gerçek Allah dostlarını mı inkar ediyoruz? Elbette hayır. Bizim karşı çıktıklarımız Kur'an ayetlerin muhkem olan anlamlarının yerine, sırf yollar bir yere çıksın diye uzak biçimde tevil edilmiş mushaftan uzak olan bir din algısı.
Ufkunuzu geniş tutunuz lütfen. Kur'an da ki Allah ile bu tarikatlerin anlattığı Allah neden birbirine uzak bu kadar? İslam dini temel akideler üzerinedir. Bu meselelerden birini çekip alsanız işler karışır. Allah bize bu kaideleri mübin Bir biçimde kelamında bildiriyor.. Bakalım rabbimiz bize ve aslında müşriklerede neler diyor;


+ Yahudiler efendimze "Senin Allah'ın kimdir? Tarif et" dediler ve orada Cebrail şu mübarek sureyi getirdi;
Kul huvAllahu ehad.
-De ki; O Allah ehed'tir. (eşsiz)
Allahussamed
-Samed'tir. (hiçbir şeye muhtaç olmayan)
Lem yelid ve lem yuled
-Doğmamış, doğrulmamıştır.
Ve lem yekun lehu kufuven ehed
-Hiç bir şey O'nun dengi değildir.

Sofiler;
Bakın bu yukarıda ki ihlas suresidir sofiler. Namaz erken bitsin diye okuncak bir sure değildir. Allah Azze ve Celle sizin vahdeti vücut dediğiniz meseleyi esasen burda tamamen men etmiş ve yaradan ile yaratılan arasında ki o kalın çizgiyi çizmiş mi? Çizmiş. Bu sureye göre vahdeti vücut saçmalık mıdır? Akledebilene göre saçmalıktır. Fakat merak ettiğim nokta şu ki; burada ki bizim inandığımız Allah neyinize yetmedi ki bir de Gavsın "Allah bana dedi ki ey Gavs......" diye uzayan şu şirk dolu metni yazmasını beklediniz. Beyler ya ihlas suresi yalan söylüyor yada gavs. Vallahi ihlas suresi doğrudur.

Bir Diğer mevzu da şu;
Ben Allah zülcelal'in emirlerini okudum. O emirler içerisinde hiç" gidin peygambere töbe edin" diye bir kelam yoktu. Sürekli töbe yi Allah'a edin diyor mushaf.
E hangi mantığa şeyhe töbe verilir ben hala anlamadım. Bu noktada ya Allah (haşa) yanılgı içinde yada sofiler. Vallahi Allah zülcelal bu işlerden uzaktır.


Bir de bu şeyhin günahkar bir müridini cehennemden kurtaracağı safsatası var ki Allah kelamında Allah'ın adili mutlak olduğu ve o gün tüm yetkinin yalnızca kendisinde olacağını buyuruyor. Örnek olarak bir kaç tane Allah'ın biz zavallıları dikkate alıp gönderdiği ama hiç açıp bakmadığınız kitabından ayet paylaşalım;

"O, kimsenin kimseye yardım etmeye gücünün yetmeyeceği bir gündür. İzin Günü, karar vermek bütünüyle Allah'a aittir.*" 82:19

"Allah'ı bırakıp da sana fayda da zarar da veremeyecek olanlara yönelme. Böyle yaparsan zalimlerden olursun" 10:106

"De ki: "Ben de ancak sizin gibi bir beşerim. Sizden farkım; bana, ilahınızın ancak tek ilah olduğu vahyedilmiş olmasıdır. Onun için her kim Rabb'ine kavuşmayı umuyorsa, salihatı* yapsın ve Rabb'ine kullukta hiç kimseyi ortak koşmasın." 18:110

"Ortak koştukları da onlara şefaatçi* olmayacaktır. Ortaklarını da inkar edeceklerdir." 30:13


Şirk o gün de bugün de en büyük din olduğu için çok fazla ayetler var bu hususta ama bu kafi gelir. Mübin olan kuran bize bir başkasının şefaati olmayacağını, Allah ile kulu arasına kimsenin girmemesi gerektiğini, yaratanın kendisi olduğunu ve gücünü asla kimseyle paylaşmadığını, hüküm koyanın da yalnız kendi olduğunu, koyup arşa istiva buyurduğunu daha hangi şekide anlatmalıydı ki başka arayışlara, tevillere gerek duymayasınız?


Sevgili oğuz baba sözlerim elbet sana değildir yanlış anlama. İleride ne olur bilmiyorum fakat benim inandığım ve ahirette de en azından şahitliği kabul görecek olan Kur'an da ki Allah zülcelal ile bu sofilerinkini kuranı delil göstererek tarif etmeye çalıştım. Benim imanımın kefili kitap. Zor oldu, geç oldu falan ama mıh gibi yüreğime de çaktı.. Eman ı Allah'tan diledim.. Üstünlüğü yalnızca takvada kabul eden bu evrensel kitap benm gibi bir yaratılmışa kul olmayı yasaklıyor en hafif hali ile.


Hüccete hüccet gerek. Allah kelamından büyük hücceti olan koysun ortaya hele..


Alıntı ile Cevapla
  #24  
Alt 27.11.20, 08:04
Yusufiyeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Manevi
 
Üyelik tarihi: 24.09.16
Bulunduğu yer: Trabzon
Mesajlar: 2,997
Etiketlendiği Mesaj: 234 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
CahCahi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tasavvuf ilminş öğtenmeyen fasık olur sözü imam Malikin olamaz onunda ya hakikat ilmini kastetmil yada büyük hata etmiştir. Hiçbir müslümanın tasavvufu öptenme mecburiyeti yok.
Soruna gelirsek 12 hak tarikat var bşjaöı hariç tabisi kalmadı yolları kapandı. Sorudan amacın ne ola. Zaman tarikat zamanı değil. Ve bu zamanda tarikatle yol akmak son derece müşkil.Neyi sorarsın
İmam Malik'in sözü hakkında ben kaynak belirttim senin yorumuna da saygı duyarım. Ayrıca Seyyid Ahmet Arvasi Türk-İslam ülküsü adlı kitabında şöyle diyor ''Şeriat insanı dıştan kuşatır, tarikat içten feth eder.'' Dejenere olmuş yolundan sapmış akçeli işlere bulaşmış birtakım Tarikatları nazar-ı itibare alarak genele şamil kılmak bence pek doğru olmaz. İslam da bilgiye ulaşmada üç yol vardır. Seleficilik nakil ve nasa istinad eder, Kelamcılık akıl ve istidlale Sufilik ise keşf ve ilhama bu üç yolun temsilcileri arasında günümüze kadar devam eden belkide devam edecek olan çatışmalar çıkmıştır.

__________________
Yunusça sevgimizden anlamayana cevabımız Yavuzca olacaktır...
Alıntı ile Cevapla
  #25  
Alt 27.11.20, 08:30
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
asof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İmam Malik derki: ''Fıkıh ilmini öğrenip Tasavvuf ilmini öğrenmeyen kimse fasık olur, tasavvufu öğrenip de fıkhı öğrenmeyen zındık olur, her ikisini de öğrenen hakikate ulaşır:'' Şerhu Ayan'ılmi ve Zeynil'hılmi, 1/33

İmam-ı Malik hazretleri buyurdu ki:
Fıkhı öğrenmeden tasavvuf ile uğraşan dinden çıkar, zındık olur. Fıkhı öğrenip tasavvuftan haberi olmayan bid'at ehli, sapık olur. Her ikisini edinen hakikate kavuşur. (Merec-ül bahreyn)
Aluntınuzda hata olmalı. Fıkıh bize haram ve helali öğretir. Haramı öğrenen fasık olmaz.İradesini haram işlemekte kullanırsa fısk yolu açılır. Günahkar olur fasıklık ayrı

---------- Post added 27.11.20 at 08:33 ----------

Alıntı:
asof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İmam Malik'in sözü hakkında ben kaynak belirttim senin yorumuna da saygı duyarım. Ayrıca Seyyid Ahmet Arvasi Türk-İslam ülküsü adlı kitabında şöyle diyor ''Şeriat insanı dıştan kuşatır, tarikat içten feth eder.'' Dejenere olmuş yolundan sapmış akçeli işlere bulaşmış birtakım Tarikatları nazar-ı itibare alarak genele şamil kılmak bence pek doğru olmaz. İslam da bilgiye ulaşmada üç yol vardır. Seleficilik nakil ve nasa istinad eder, Kelamcılık akıl ve istidlale Sufilik ise keşf ve ilhama bu üç yolun temsilcileri arasında günümüze kadar devam eden belkide devam edecek olan çatışmalar çıkmıştır.
Selefi lık denen bugün selef düşmanlığı bidat e taraftar luk İslam âlimlerine düşmanlık .... Mezhep sizlik. İsksmı anlamaya n her türlü frekansın adı olmuöş.

Alıntı ile Cevapla
  #26  
Alt 27.11.20, 08:57
Yusufiyeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Manevi
 
Üyelik tarihi: 24.09.16
Bulunduğu yer: Trabzon
Mesajlar: 2,997
Etiketlendiği Mesaj: 234 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
CahCahi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İmam-ı Malik hazretleri buyurdu ki:
Fıkhı öğrenmeden tasavvuf ile uğraşan dinden çıkar, zındık olur. Fıkhı öğrenip tasavvuftan haberi olmayan bid'at ehli, sapık olur. Her ikisini edinen hakikate kavuşur. (Merec-ül bahreyn)
Aluntınuzda hata olmalı. Fıkıh bize haram ve helali öğretir. Haramı öğrenen fasık olmaz.İradesini haram işlemekte kullanırsa fısk yolu açılır. Günahkar olur fasıklık ayrı

---------- Post added 27.11.20 at 08:33 ----------


Selefi lık denen bugün selef düşmanlığı bidat e taraftar luk İslam âlimlerine düşmanlık .... Mezhep sizlik. İsksmı anlamaya n her türlü frekansın adı olmuöş.
Kardeşim ben fıkıh bilen fasık olur demedim sen neyi nasıl okuyorsun anlamadım ben cahil değilim herkesin takdiri idraki kadardır.

__________________
Yunusça sevgimizden anlamayana cevabımız Yavuzca olacaktır...
Alıntı ile Cevapla
  #27  
Alt 27.11.20, 09:18
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 16,011
Etiketlendiği Mesaj: 3386 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
CahCahi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Biz delille konuşurruz lakin insaflı ve hakkı arayana. Niyeti bozuk olup evliyaullaha düşmanlık eden Ellah un harp ilan ettiği bidat ehli ne değil. Onlar delil peşinde değil milleti yoldan çıkarıp münafık lara hizmet peşin deler. Hak tarikatlere içlerindeki sui istimalleri fırsat kollayıp iftira atmakla nemalanma peşindekilere delil dunöak hakka karşı hurmetsizliktir. Bu mahluklar islamın dahili düşmanları Sufyaniyetin de en kuvvetli yardımcıları dır. Burada delil sunmuyorlar cibilli bir intikama düşmanlığa delil kılıfı giydirmişler.
Yazdıkların bir müslümanın yazacağı şeyler değil.
Biz tarikatlarden daha yüksek bir yolla işaret ettik ve böyle ince bir yolda bu zamanda gitmek zor dedik de tarikatı küçümseme diye anlamak istedilerse niyetleriyle hasrolalar. Amacı niyeti bozuk olmayaydı müdellel bir ifadeyle anlatırdım. Çok demedim. Okuyan yok ilim peşinde yok maksat Ellah a giden o ulvi tarikat yollarından milleti alıkoyup bazı sui istimalleri bahane edip avamı teröre teslim etmek. Zındıklara hizmetin iki dünyada da cezası var. Kah övdük yola geleler bile alırlar hesabı. Yooook . amaç tarikat değil İslami yıkmak. Gururlu hainler. Tarikatlar bunca evliya ve güzel insan yetiştirdi de tarikatten bağını koparıp açıp kuramdan hüküm çıkaran Mevlana ya İbni Arabiye Yunusa dil uzatan şeref yoksulları ne yetiştirdi. Ben diyim. Bugün alemi İslami bin parçaya bölüp kan akıtan adı müslüman tüm zalim bidat fırkalarını yahudiye köle bunca fırka-i kslile-i muzırrayı yetiştirip İslam alemini ateşe verdiler. Basaramıyacaklar. Delil peşinde olsaydılar uzunca yazardım. Meram ifade oldu.
İmdii. Bu sözlerden keri Sen @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sen @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] perdeyi yırtarsanız sizi affetmem. Ben alimlerin ve Ellah dostlarını yetiştiren tarikatların savunucusuyum. Ellahın harp ilan ettiklerine biz dahi ettik biline. Mufteriler cezasını bulsun. Sufyanilerle aynı dili kullanan, Türk bayrağı üzerine dünyanın en büyük munafıgının teröristinin resmini naksetme peşinde olanlarla iki dünyada da hesabımız var.
Gatelehumullah. Fe enna yu'fekuun.
bak guzel kardesim....vellezine keferu lehum naru cehennem....insanlarin ic dunyasini,yasadiklarini ve yasiyor olduklarini bilmeden insanlari suna karsi,buna karsi diye isim vererek yaftalamak gunah kismini bir kenara koydum,gaflet delalet ve hiyanettir,kimsenin icindeki inanci itikadi kimse bilemez buna olcu koyamaz heleki o kisiyi tanimiyor o kisi hakkinda bilgi sahibi degilse,kimse icin konusmam sadece kendim icin konustuklarim, ben hic bir tarikata hic bir cemaate mensup degilim,hic bir tarikate hic bir cemaate KARŞI degilim bu benim haddim degil,karsi olacak bilgimde yok,ben yarim aklimla nasil karsi olurum...benim karsi oldugum alimin ulemanin evliyanin gunahsiz masum kabul edilmesi,bu kabul edis neticesinde,onlari gunahsiz olan Hz Peygamberle ayni kefeye konmasi ki ben buna karsiyim... ben neye karsiyim biliyormusun, 200 tl lik bilet karsiligi semanin ve Mevlana nin gavura kafire pazarlanmasina karsiyim,Mevlananin tum dunyaya semadan ibaret olarak tanitilmasina karsiyim,bak benim karsi olduklarimla senin karsi olduklarin ne kadar farkli,ben yarim aklimla bunlari dusunurum,sen tam aklinla ne dusunursun bilmem....simdi sana sorsam mesnevideki cinsel icerikli hikayelerin hikmeti nedir? cok sey anlatirsin...dersem ki sana hz Peygambere maledilen kureyza kabilesi hadisesi iftiradir, buna bir sey anlatabilirmisin,ben buna karsiyim...arif olan laftan anlar...ve inne ileykum le hafizin,kiramen katibin,yağlemune ma tef alun....

__________________
اِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُٓ اَسْلِمْۙ قَالَ اَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَم۪ينَ
_______________________________________________

Bir acaip derde düştüm herkes gider kârına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem
Alıntı ile Cevapla
  #28  
Alt 27.11.20, 09:30
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 29.04.18
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 901
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sağdan soldan duyduğunuz şeylerle hiç bilmediğiniz bir topluluğu veya kişileri yargılayabiliyorsunuz. Başkalarının günahını almayın yazık olur size.

Ayrıca tarikat hakkında yorum yapan arkadaşların şimdiye kadar tarikate gifmediğini garanti ederim.
Konu zaten olmayan hayali iftiralarla ilerlediği için bu kadar yazıyorum.
Gavs'a tövbe etmek nereden çıktı?
Tövbe ederken ''yarabbi ben pişmanım'' diye başlıyorsun ve kendine şeyh kabul ettiğin kişiyi söylüyorsun. Gavs'a tövbe ne demektir? Neden o kadar insanın günahına giriyorsunuz?

Alıntı ile Cevapla
  #29  
Alt 27.11.20, 10:41
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 29.04.19
Bulunduğu yer: Yalova
Mesajlar: 603
Etiketlendiği Mesaj: 43 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben zamana bırakıyorum kardeşim bakalım ileride ne olacak hep beraber göreceğiz yolumuz açık olsun inşallah

Alıntı ile Cevapla
  #30  
Alt 27.11.20, 11:33
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 20.10.20
Bulunduğu yer: Aşk Adasında
Mesajlar: 368
Etiketlendiği Mesaj: 37 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Kimseye iftira etmiyoruz , deşifre ediyoruz izleyince yorum yaparsınız

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Daha onlarcası var... bakalım ne cevap gelecel

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ateizm ve deizm ülkemizde neden bu derece yaygınlaştı? Altuni Sorularınız 21 19.08.22 07:20
Tasavvuf ve tarikat yolunun bazı temel esasları vardır Hal Tasavvuf Sohbetleri 0 29.04.21 13:47
Aşk ve tarikat bahsi Havasokulu Tasavvuf & Tarikatler 3 08.05.20 07:29
%45 Kafir var ülkemizde fatih1 Derin Konular & Beyin Fırtınası 2 04.08.19 16:00
Tarikat bahsi Havasokulu Tasavvuf & Tarikatler 4 06.04.19 18:06


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147