Allahi inkar etmek - Sayfa 4 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #31  
Alt 13.08.20, 23:57
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 16,395
Etiketlendiği Mesaj: 3492 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
CennetOrdusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hepiniz uçuruma yuvarlanmak istiyorsunuz.
Buna diyecek birşeyim yok, lakin bizden de yardım beklemeyin.
sende takmissin ucuruma,ne ucurumu ne dusmesi kim dusuyor niye dusuyor sifreli konusma,bir anlatsana

Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sende takmissin ucuruma,ne ucurumu ne dusmesi kim dusuyor niye dusuyor sifreli konusma,bir anlatsana
anlatmistin ya adiyamana gittim boyle durumlar oldu diye,o sana Allah nasip ettigi icin Ayetteki ilmi isteyene veririm buyurdugu icin oldu,adiyamana gittigin icin olmadi nasip etmek Allah tandir...alkolik olan teyze oglumu 4 defa goturdum hic bir sey olmadi en son izmirde bir otel odasunda ickiden catlamis,kimligi olmadigi icin garipler mezarligina gommusler,6 aylik aramadan sonra mezarini bulduk,kaderi boyleymis adiyamana gittik olmadi yada oldu diyemem nasipse olur nasip etmekte Allahin kudretindedir...

__________________
اِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُٓ اَسْلِمْۙ قَالَ اَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَم۪ينَ
_______________________________________________

"Kötü günlerdeyiz.
Şimdi, ne kişinin kendini sorgulaması,
ne de vefa kaldı.
Er kişiler gitti, geride çer çöp kaldı."

Meymun bin Mihran
Alıntı ile Cevapla
  #32  
Alt 14.08.20, 00:11
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ibn Arabiyi okumussun,tum kitaplari bende de mevcut devamli okurum haleti ruhiyemde hic bir degisiklik olmadi.. sana soracagim su:
Risaletu'l Ula 18 yada eş sehadetul ula 18 i anlatabilirmisin?
Dediğinizi ya anlamadım yada büyük ihtimalle bilmiyorum.
Konya ibadet eden de o edilen de gibi alıntılardan dolayı vahdul vücutta ilgili bikaç yerden birini daha eklemek gerekiyor diye dusubuyirum:

Sual: Vahdetü'l-vücud mes'elesi, çoklar tarafından en yüksek makam telakki ediliyor. Halbuki velayet-i kübrada bulunan başta Hulefa-yı Erbaa olmak üzere Sahabeler ve hem başta Hamse-i Âl-i Abâ olarak Eimme-i Ehl-i Beyt ve hem başta Eimme-i Erbaa olarak müçtehidîn ve tâbiînden bu çeşit vahdetü'l-vücud meşrebi sarihan görülmemiş. Acaba onlardan sonra çıkanlar daha ileri mi gitmişler, daha mükemmel bir cadde-i kübra mı bulmuşlar?
Elcevab:
Hâşâ! Şems-i Risalet'in en yakın yıldızları ve en karib vereseleri bulunan o asfiyadan hiç kimsenin haddi değil, daha ileri gidebilsin. Belki cadde-i kübra onlarındır.
Vahdetü'l-vücud ise, bir meşreb ve bir hal ve bir nâkıs mertebedir. Fakat zevkli, neş'eli olduğundan, seyr ü sülûkta o mertebeye girdikleri vakit çoğu çıkmak istemiyorlar, orada kalıyorlar; en münteha mertebe zannediyorlar.
İşte şu meşreb sahibi, eğer maddiyattan ve vesaitten tecerrüd etmiş ve esbab perdesini yırtmış bir ruh ise, istiğrakkârane bir şuhuda mazhar ise; vahdetü'l-vücuddan değil, belki vahdetü'ş-şuhuddan neş'et eden, ilmî değil, hâlî bir vahdet-i vücud onun için bir kemal, bir makam temin edebilir. Hattâ Allah hesabına kâinatı inkâr etmek derecesine gidebilir. Yoksa esbab içinde dalmış ise, maddiyata mütevaggil ise, vahdetü'l-vücud demesi, kâinat hesabına Allah'ı inkâr etmeye kadar çıkar.
Evet cadde-i kübra, sahabe ve tâbiîn ve asfiyanın caddesidir. حَقَٓائِقُ الْاَشْيَٓاءِ ثَابِتَةٌ cümlesi, onların kaide-i külliyeleridir. Ve Cenab-ı Hakk'ın لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ mazmunu üzere, hiçbir şey ile müşabeheti yok. Tahayyüz ve tecezziden münezzehtir. Mevcudatla alâkası, hâlıkıyettir. Ehl-i vahdetü'l-vücudun dedikleri gibi; mevcudat, evham ve hayalât değil. Görünen eşya dahi, Cenab-ı Hakk'ın âsârıdır. "Heme Ost" değil, "Heme Ezost"tur. Yani herşey O değil, belki herşey Ondandır. Çünki hâdisat, ayn-ı Kadîm olamaz. Şu mes'eleyi iki temsil ile fehme takrib edeceğiz:
Birincisi:
Meselâ bir padişah var. O padişahın hâkim-i âdil ismiyle bir adliye dairesi var ki, o ismin cilvesini gösteriyor. Bir ismi de halifedir. Bir meşihat ve bir ilmiye dairesi, o ismin mazharıdır. Bir de Kumandan-ı A'zam ismi var. O isim ile devair-i askeriyede faaliyet gösterir. Ordu, o ismin mazharıdır. Şimdi biri çıksa dese ki: "O padişah, yalnız hâkim-i âdildir; devair-i adliyeden başka daire yok." O vakit bilmecburiye, adliye memurları içinde, hakikî değil itibarî bir surette, meşihat dairesindeki ulemanın evsafını ve ahvalini onlara tatbik edip, zıllî ve hayalî bir tarzda, hakikî adliye içinde tebeî ve zıllî bir meşihat dairesi tasavvur edilir. Hem daire-i askeriyeye ait ahval ve muamelâtını yine farazî bir tarzda, o memurîn-i adliye içinde itibar edip, gayr-ı hakikî bir daire-i askeriye itibar edilir ve hâkeza... İşte şu halde, padişahın hakikî ismi ve hakikî hâkimiyeti, hâkim-i âdil ismidir ve adliyedeki hâkimiyettir. Halife, kumandan-ı a'zam, sultan gibi isimleri hakikî değiller, itibarîdirler. Halbuki padişahlık mahiyeti ve saltanat hakikatı, bütün isimleri hakikî olarak iktiza eder. Hakikî isimler ise, hakikî daireleri istiyor ve iktiza ediyorlar.
İşte saltanat-ı uluhiyet Rahman, Rezzak, Vehhab, Hallak, Fa'al, Kerim, Rahîm gibi pek çok esma-i mukaddeseyi hakikî olarak iktiza ediyor. O hakikî esma dahi, hakikî âyineleri iktiza ediyorlar. Şimdi ehl-i vahdetü'l-vücud madem
لَا مَوْجُودَ اِلَّا هُوَ
der, hakaik-i eşyayı hayal derecesine indirir. Cenab-ı Hakk'ın Vâcibü'l-Vücud ve Mevcud ve Vâhid ve Ehad isimlerinin hakikî cilveleri ve daireleri var. Belki âyineleri, daireleri hakikî olmazsa; hayalî, ademî dahi olsa, onlara zarar etmez. Belki vücud-u hakikînin âyinesinde vücud rengi olmazsa, daha ziyade safî ve parlak olur. Fakat Rahman, Rezzak, Kahhar, Cebbar, Hallak gibi isimleri ise, tecellileri hakikî olmuyor, itibarî oluyor. Halbuki o esmalar, Mevcud ismi gibi hakikattırlar, gölge olamazlar; aslîdirler, tebeî olamazlar. İşte sahabe ve asfiya-i müçtehidîn ve eimme-i Ehl-i Beyt,
حَقَٓائِقُ الْاَشْيَٓاءِ ثَابِتَةٌ
derler ki, Cenab-ı Hakk'ın bütün esmasıyla hakikî bir surette tecelliyatı var. Bütün eşyanın, Onun icadıyla bir vücud-u ârızîsi vardır. Ve o vücud çendan Vâcibü'l-Vücud'un vücuduna nisbeten gayet zaîf ve kararsız bir zıll, bir gölgedir; fakat hayal değil, vehim değildir. Cenab-ı Hak, Hallak ismiyle vücud veriyor ve o vücudu idame ediyor.
İkinci Temsil:
Meselâ şu menzilin dört duvarında dört tane endam âyinesi bulunsa, herbir âyine içinde her ne kadar o menzil öteki üç âyine ile beraber irtisam ediyor.. fakat herbir âyine, kendinin heyetine ve rengine göre eşyayı kendi içinde ihtiva eyler; kendine mahsus misalî bir menzil hükmündedir. İşte şimdi iki adam o menzile girse; birisi bir tek âyineye bakar, der ki: "Herşey bunun içindedir." Başka âyineleri ve âyinelerin içlerindeki suretleri işittiği vakit, mesmuatını o tek âyinedeki iki derece gölge olmuş, hakikatı küçülmüş, tagayyür etmiş o âyinenin küçük bir köşesinde tatbik eder. Hem der: "Ben öyle görüyorum, öyle ise hakikat böyledir." Diğer adam ona der ki: "Evet sen görüyorsun.. gördüğün haktır; fakat vaki'de ve nefsülemirde hakikatın hakikî sureti öyle değil. Senin dikkat ettiğin âyine gibi daha başka âyineler var; gördüğün kadar küçücük, gölgenin gölgesi değiller."
İşte esma-i İlahiyenin herbiri, ayrı ayrı birer âyine ister. Hem meselâ: Rahman, Rezzak hakikatlı, asıl oldukları için, kendilerine lâyık, rızka ve merhamete muhtaç mevcudatı ister. Rahman nasıl hakikî bir dünyada rızka muhtaç hakikatlı zîruhları ister; Rahîm de, öyle hakikî bir Cennet'i ister. Eğer yalnız Mevcud ve Vâcibü'l-Vücud ve Vâhid-i Ehad isimleri hakikî tutulup öteki isimler onların içine gölge olmak haysiyetiyle alınsa, o esmaya karşı bir haksızlık hükmüne geçer.
İşte şu sırdandır ki: Cadde-i Kübra, elbette velayet-i kübra sahibleri olan sahabe ve asfiya ve tâbiîn ve eimme-i Ehl-i Beyt ve eimme-i müçtehidînin caddesidir ki, doğrudan doğruya Kur'anın birinci tabaka şakirdleridir.
سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَٓا اِلَّا مَا عَلَّمْتَنَٓا اِنَّكَ اَنْتَ الْعَل۪يمُ الْحَك۪يمُ
رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ اِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً اِنَّكَ اَنْتَ الْوَهَّابُ
اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَ سَلِّمْ عَلٰى مَنْ اَرْسَلْتَهُ رَحْمَةً لِلْعَالَم۪ينَ وَ عَلٰٓى اٰلِهِ وَ صَحْبِهِ اَجْمَع۪ينَ
Mektubat - 83

Alıntı ile Cevapla
  #33  
Alt 14.08.20, 00:20
mubarack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 11.09.19
Bulunduğu yer: türkiye
Mesajlar: 596
Etiketlendiği Mesaj: 48 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ben de yazayim bi seyler
İşin özü;
Mulk Suresi 2.ayet;
Hanginizin davranışça daha iyi olduğunu deneyerek göstermek için ölümü ve hayatı yaratan O’dur. O, güçlüdür, çok bağışlayıcıdır.
Ya abiler iyi mi davranacagiz kotu mu davranacagiz,Allah alemleri bunun icin yaratmis dusunsenize,
ne kadar derin bi ayet,
iyi miyiz kotu muyuz?
Butun mesele bu,
derin konular var ama olay bundan ibaret degil mi?

__________________
Allahumme Salli Alâ Seyyidina Muhammedin ve Alâ âli Muhammed.
Alıntı ile Cevapla
  #34  
Alt 14.08.20, 00:24
Och Och isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 23.11.17
Bulunduğu yer: Tuna Boyunda
Mesajlar: 6,320
Etiketlendiği Mesaj: 411 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
CennetOrdusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hepiniz uçuruma yuvarlanmak istiyorsunuz.
Buna diyecek birşeyim yok, lakin bizden de yardım beklemeyin.
Bizden yardım beklemeyin derken siz kimsiniz ?

Alıntı ile Cevapla
  #35  
Alt 14.08.20, 00:48
Hadimulkutup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 28.11.18
Bulunduğu yer: Henüz dünyada
Mesajlar: 482
Etiketlendiği Mesaj: 409 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
CennetOrdusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu üç cümlenin derinlemesine ve net şekilde tefsir edilmesi bile sayfaları bulur. Çünkü bu cümleler, derin tasavvufi bir aklın ürünüdür. Zahir de, kelamda şeriata aykırıymış gibi gözüken batında hakikatin de hakikati olabilir.

O yüzden İbn-i Arabi'nin kitaplarını anlamak kolay değildir. Mevlana'yı ve İbn-İ Arabi'yi anlamaya başlayabilmek için 5 vakte, 5 vakit daha katmak gerekir.

Bak yukarıdaki dediğim de, şeriata ters gibi gözüküyor değil mi? Allah adına yeni hükümler koymak gibi gözüküyor? 5 vakte, 5 vakit katmak? Ama zahiri böyle bu işin.
5 vakte 25 de eklesek bu sekilde olmaz ama ilk adimi su sekilde atabilriz Mevlana ksa veyahut Mevlana Hz leri gibi bu mübarek zatların isimlerini anarken sanki sınıf arkadaş ımızmış gibi telafuz etmemek lazım gelir

__________________
Sen Kendine Dost Ara Düşmanı Anan Bile Dogurur
M.A.Ersoy
Alıntı ile Cevapla
  #36  
Alt 14.08.20, 04:28
 
Üyelik tarihi: 02.01.17
Bulunduğu yer: Tokat
Mesajlar: 151
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
CennetOrdusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hepiniz uçuruma yuvarlanmak istiyorsunuz.
Buna diyecek birşeyim yok, lakin bizden de yardım beklemeyin.


Niye uçuruma düşelim bir arayağım şeriatte olduğu sürece diğeri ayağımı istediğim yere atarım.
Şehadet aleminde yaşıypruz ve şeriatle mükellefim. Şeriata uyduğum sürece gerisinde sıkıntı yok.

Alıntı:
CennetOrdusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hepiniz uçuruma yuvarlanmak istiyorsunuz.
Buna diyecek birşeyim yok, lakin bizden de yardım beklemeyin.
Herkesin kabı farklı herkes kabı kadarı olanı alır. Senin kabın küçük diye benim kanımda seninki kadar mı olacak hangi mantık ve sen kimsin? Her şeyin doğrusunu biliyormuş gibi konuşmanız yok mu?

Vahdeti Vucud yolu benim fıtratına göre. Birçok tarikat gördüm nakşiler kadiriler vs vs beni tatmin etmedi benim fıtratına uygun değil. Sizlerin fıtratına uygunsa bir şey diyemem. Arabi hazretleri bizim yolumuzu anlamak herkesin karı değil diyor.
Siz bu alemi sadece emir aleminden mi ibaret sanırsınız emrinin ötesinde Hakkın iradesi var Hakkın iradesiyle ne kadar bakabiliyorsun? Hem iradesini hemde emrini ne kadar cem edebiliyorsun? Mesele bu dersen iradesine idrakım yetmez emrine sarıl yeterse iradesine de sarıl amma şunu asla unutmamak lazım şehadet alemindesin ve emrine göre hareket edeceksin ve iradesini de idrak etmeye gayret edeceksin. Mutlak olarak idrak eden asla olmaz ama en kâmil en üstün idrak edecek olan önderimiz Hazreti Muhammed (s.a.v) efendimiz

Alıntı ile Cevapla
  #37  
Alt 14.08.20, 06:40
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Kendi bilmez bişe bilirim sanır bir de kalkar yanlış bilgilerle birilerine Akol vermeye edebten yoksun uslublarla söyle ya böyle et demeye çalışır. Tarikat i bilmez fitratima göre değil der. Tarikatler şeriat içinde hakikate giden kısa yollar dir. Fitratima göre değil demek enim yaradilisim islami göre değil demektir. Bu ulkede her 4 kişiden biri muafiyeti yada bilerek yada bilmeyerek onlara hizmet ediyor ihtimaline binaen cumhurun hakim olmadığı cumhuriyetin ilanından bu yana şeriat tarikat düşmanlığı için canını verecek zalimler sokaklarimizi doldur musa eğer nedendir sormak lazım. Ben dahi sorarım. hüküm veremem. seriatin hakim olmadığı yerde mahkemeler adalet edebilir mi cevabı siz verin. vahdul vücut ile ilgili yazdıklarımı zahmet edip okumamış hele daha nefsin in turkusunu çağırır. bir sürü güzel bilgili insanı forumdan kacirttiniz belki yadakladiniz İlm de gitti cahil ler ahkam kesiyor kendi hasta bilmediği alet edevatla tedavi satar olmuşlar enaniyeti KAVİ ilmi yok. Senin tarikat diye düşmanlık ettiğin Ella resulu sav in açtığı o mübarek müessese asırlardır sayısız hakikat erbabı yetistirmus topluluklar yonetmis sayısız insanın iki dünya saadeti ne hizmet etmiş. Dünyada dahi erbabına Baki lezzetleri tattirmis. Kedi uzanamadigi ciğere pis dermis. Hariciler ve onarım yolunda giden ibni yevmiye benzeri zindiklardan ders alıp islami içerden yıkmaya bunun için de en büyük düşmanları olan Resulullah in yolunda cennete adam ywtistirmeye çalışan ulen ve mesayihe dil uzatanlar in dilleri kurusun. onlar mağlup olucudur. Kuran i bir kışır sandıkları için nasip şişlikler şeytanın aldıkları dersle satmaya çalışanlar her biat ehli gibi ekalli muzirra hükmünde defolacaklar dünyayı Osmanlı dan on kat daha büyük bir güçle yönetecek bu ülke de mezheosiz kuran düşmanları mağlup olucudur. Eye Ali eyne Zülfikar!

Alıntı ile Cevapla
  #38  
Alt 14.08.20, 09:33
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 16,395
Etiketlendiği Mesaj: 3492 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Hadimulkutup Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
5 vakte 25 de eklesek bu sekilde olmaz ama ilk adimi su sekilde atabilriz Mevlana ksa veyahut Mevlana Hz leri gibi bu mübarek zatların isimlerini anarken sanki sınıf arkadaş ımızmış gibi telafuz etmemek lazım gelir
kime sorsan İbnul Arabi hz lerini okudum diyor,kitaptan bir sey soruyorsun cevap veremiyor,acaba okudum ona inandim diyenler bazi kisilerden duyduklari ile hic okumadanmi inandim diyor mesele burda...diyorum ki okuduysan bana anlat,Risaletu'l Ula 18 yada eş sehadetul ula 18 i anlatabilirmisin? cevap yok okumamis bilmiyor,o zaman diyorum ki burada muhterem miraca ciktigini,kalbinin semada temizlendigini,semanin katlarini gezdigini,cenneti cehennemi gordugunu,ve dahi,Allah azze ve celle ile konustugunu anlatiyor,bu nedir diyorum,İbnul Arabi hz. lerini savunan,cildirma derecesinde savunanlar cevap veremiyor....

Alıntı:
Och Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizden yardım beklemeyin derken siz kimsiniz ?
yine tam senden beklenen,nokta atisi,12 nin tam gozunden....

__________________
اِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُٓ اَسْلِمْۙ قَالَ اَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَم۪ينَ
_______________________________________________

"Kötü günlerdeyiz.
Şimdi, ne kişinin kendini sorgulaması,
ne de vefa kaldı.
Er kişiler gitti, geride çer çöp kaldı."

Meymun bin Mihran
Alıntı ile Cevapla
  #39  
Alt 14.08.20, 09:37
Hadimulkutup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 28.11.18
Bulunduğu yer: Henüz dünyada
Mesajlar: 482
Etiketlendiği Mesaj: 409 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kime sorsan İbnul Arabi hz lerini okudum diyor,kitaptan bir sey soruyorsun cevap veremiyor,acaba okudum ona inandim diyenler bazi kisilerden duyduklari ile hic okumadanmi inandim diyor mesele burda...diyorum ki okuduysan bana anlat,Risaletu'l Ula 18 yada eş sehadetul ula 18 i anlatabilirmisin? cevap yok okumamis bilmiyor,o zaman diyorum ki burada muhterem miraca ciktigini,kalbinin semada temizlendigini,semanin katlarini gezdigini,cenneti cehennemi gordugunu,ve dahi,Allah azze ve celle ile konustugunu anlatiyor,bu nedir diyorum,İbnul Arabi hz. lerini savunan,cildirma derecesinde savunanlar cevap veremiyor....
Meselede bu ya zaten kurban kulaktan dolma bilgilerle alim dededen kalma bilgilerle müslüman yaşıyoruz Malesef

__________________
Sen Kendine Dost Ara Düşmanı Anan Bile Dogurur
M.A.Ersoy
Alıntı ile Cevapla
  #40  
Alt 14.08.20, 09:49
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 16,395
Etiketlendiği Mesaj: 3492 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Hadimulkutup Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Meselede bu ya zaten kurban kulaktan dolma bilgilerle alim dededen kalma bilgilerle müslüman yaşıyoruz Malesef
Abi tarihi ozellikle turk ve islam tarihini cok severim,cok arastiririm,bagdatin talaninda 1 tek moğol savascisi 100 kisilik musluman erkeklerin arasina giriyor hepsini tek tek kesiyor,hic birinde mudahale mucadele yok,iclerinden biri ölmuyor,tedavi edilirken diyorki:bize kadere iman ogretildi kaderinize razi olun dendi,sıkıştiginiz zaman yetis ya filan bana yardim et diye soylememiz ogretidi,bizde oyle yaptik ama yetisen kurtaran olmadi...anlatabildim mi abi

Alıntı:
Hadimulkutup Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Meselede bu ya zaten kurban kulaktan dolma bilgilerle alim dededen kalma bilgilerle müslüman yaşıyoruz Malesef
Abi su bilgi yeterlimi bazi konulari anlamak icin:İbn-i Arabi'hz.nin ateşli savunucularından olan eş-Şa'rani hz. bu tür sözlerin en fazla geçtiği*'Futuhatu'l Mekkiye'*adlı kitabı için şöyle der:

'Futuhatta zahiri şeriata uygun olmayan şeyler gördüm. Müellifin (İbn-i Arabi) el yazması olan nüshayı buldum. Şeriata aykırı olarak tespit ettiğim yerlerin hiçbiri müellifin el yazması olan nüshada mevcut değildi.' (Mealen)

__________________
اِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُٓ اَسْلِمْۙ قَالَ اَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَم۪ينَ
_______________________________________________

"Kötü günlerdeyiz.
Şimdi, ne kişinin kendini sorgulaması,
ne de vefa kaldı.
Er kişiler gitti, geride çer çöp kaldı."

Meymun bin Mihran
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Atalardan (soydan) gelen aktarımları inkar etmeyin Devrimci Kadim Bilgelik 10 24.09.24 16:19
Mehdi (a.s) inkar ediliyor Cyduss Sorularınız 16 16.06.22 09:46
Kabullenmeyin veya inkar etmeyin, Gözlemleyin ve Dinleyin Nea Farkındalık 0 12.09.21 02:04
Allahi yemege davet etmek imas Allah Dostları & Evliyalar 5 24.09.20 07:56
Kimler mucizeleri inkar ediyor? Och Peygamberler 0 25.05.20 14:41


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147