Arabesk Müziğin Zararları - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Off Topic > Sizden Gelenler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 29.04.24, 10:27
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 27.02.23
Bulunduğu yer: .
Mesajlar: 2,304
Etiketlendiği Mesaj: 108 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Arabesk Müziğin Zararları

⚜️Arabesk müzik, ülkemizde yaş itibari ile 15 ve 65 yaş arası bazı kesimler tarafından çok fazla dinlenen bir müzik türüdür. Her müzik türünün insanda bir göstergesi vardır. Yani dinlenilen* müzik kişinin ruh haline ve karakterine dair bizlere bazı bilgiler verir. Mesela, trap tarzında müzikler dinleyen bir insan, genellikle eğlenceye düşkündür.

Aynı şekilde bazı müzikler vardır ki* bu müzikleri sadece uyuşturucu kullanan insanlar dinler. Yani kişinin dinlediği müzik, karakterine ve zevklerine dair ipuçları verir.* *İşte tamda bu noktada arabesk müzik dinlemek ağır bir yıkıklığın* göstergesidir diyebiliriz .*Çünkü arabesk müziğin mantığı*ve öğretisi hep olumsuz düşünceler üzerine kurulmuştur.

❗️Arabesk müziğin mantığı ve öğretisi:

Hayatta ki en büyük mutluluk bir dişi bulup üremektirAncak bizim üremek için seçtiğimiz dişi ya bize bakmamıştır ya da başka birisine kaptırılmıştır.Bu yüzden çok üzgünüm, çünkü dünya üzerinde başka kadın yokBen bu dünya hayatı için güçsüzümHayatta her zaman dertler vardır; Dertlere derman yokturSen Garibansın, Haddini bilAlkol içmek dertleri azaltırTek dileğim var mutlu ol yetervs.

Fark edebileceğiniz üzere arabesk şarkıların insanlara verdiği telkinler, insanı*eziklik psikolojisine sokacak güce sahiptir. Çünkü insana hissettirdiği duygular bu yöndedir.*“Yıkılmışım ben, virane olmuşum, batsın bu dünya”*tarzında cümlelerin ve arka fonda çalan müziğin sizlere başka duygular hissettirmesi mümkün değildir. Ve mümkünde olamaz. Nasıl ki hamama giren bir insanın terlememesi mümkün değilse, arabesk dinleyip de mutlu olmak, geleceğe umutla bakmak, huzurlu olmak, karamsar olmamak gibi durumlar söz konusu dahi olamaz.*

Bazılarınız burada diyebilir ki* “Kardeşim, mutsuz olacaksam mutsuz olayım, karamsar olacaksam karamsar olayım, ama ben yine de arabesk müziği dinlemeye devam etcem”* Eğer bu şekilde bir zihniyetiniz varsa, bende size derim ki “Kardeşim hayatın bu kadar mı değersiz? Hayatının hiç mi anlamı yok? Sana tekmeyi vurmuş ve belki de başka erkekler ile birlikte olan bir kadın için, senin aptal gibi ağlamanın, arabesk müziğe sarmanın, hayatını zindan etmenin mantığı ne?”

Gereksiz ve saçma acıyı seven insanlar, yukarıda sorduğum* soruları gerçekten düşünsünler ve cevap arasınlar. Objektif bakabilirlerse, yavaş yavaş* bazı gerçeklerin farkına varmaya başlayacaklardır.*

Sizlere şunu söyleyebilirim ki*bu hayatta hiçbir acı baki değildir.*Ve sizlere çok açık ve net olarak şunu da söyleyebilirim ki “Hayatta hiçbir zaman, sorunlar, acılar bitmeyecek” Bu yüzden sizin*gereksiz*acıyı ,*arabesk zihniyeti değil de* gücü seçmeniz gerekir. Nitekim* güçlü olursanız, kendi hayatınız ve ileride sahip olacağınız çocuklar için daha kaliteli bir yaşam seçmiş olursunuz.*

Şarkı İncelemesi; Müslüm Gürses – Küskünüm

Şarkı incelemesine geçmeden önce sizlere bilinçaltının bir yasasından bahsetmek istiyorum;*Bilinçaltı sürekli maruz kaldığı bir düşünceyi doğru kabul eder*ve onu gerçek hayatta var olarak ispatlamaya çalışır. Sürekli olaraktan*hissederek*“hastayım” derseniz* ve buna inanırsanız bir müddet sonra gerçek anlamda hastalanırsınız.

Bilinçaltı belli bir süre maruz kaldığı düşünce kalıbını içselleştirip önünüze gerçek hayatta var olarak koyar. Bilinçaltının bu yasası, Arabesk müziğin verdiği öğretilere, telkinlere sürekli olaraktan maruz kalmanız durumunda da geçerliliğini koruyacaktır.*

❗️(*BİLİNÇALTI*)

Şimdi arabesk müzik kültürüne ait bir tane şarkının sözlerini inceleyelim.

Şarkı; Müslüm Gürses – Küskünüm

Yaşamak içimden gelmiyor artık
Öylesine dertli öyle üzgünüm
Bu dünya hiçbir tat vermiyor artık
Aldığım nefese cana küskünüm
Aldığım nefese cana küskünüm

Her şey boş anlamsız şimdi gözümde
Bin öfke bin nefret her bir sözümde
Her şey boş anlamsız şimdi gözümde
Bin öfke bin nefret her bir sözümde

Şarkının yarısına ait sözler bu şekilde. Şimdi sizlere soruyorum; bu sözler bir kişinin bilinçaltına kodlanırsa ne olur?

İlk olarak o kişi*intihara meyilli olur, psikolojik olarak güçsüz kalır ve büyük ihtimalle depresyona girer. Çünkü bu sözler sizlere üstü kapalı bir şekilde “git kendini öldür, sen değersizsin, yaşamak anlamsız” tarzında telkinler veriyor. Sizler bilinçli zihniniz ile ben kendimi öldürmem dersiniz ancak bilinçaltı zihin doğru ile yanlışı ayıramadığı için sizin aklınıza intihar düşüncelerini getirir. Çünkü onun aklı yok,* o siz ne derseniz, neyi duyar ise onu doğru kabul ediyor ve gerçek hayatta o düşünceyi ispatlamaya çalışıyor.

Bu yüzden “Arabesk Şarkıları Duyduğunuz Yerden Kaçın!“

❗️(Zihin Nasıl Çalışır*)

❗️Sizin Kanınızdan Besleniyorlar Dev Sektör!

Arabesk kültürün ironi kısmı, bu tarz müzikleri söyleyen adamların her konuda varlık içinde olmalarıdır. Örnek vermem gerekirse 2019’un en popüler isimlerinden bir tanesi Reynmen’dir. “Derdim olsun” isimli şarkısı (Arabesk rap ) an itibari ile 234 milyon kez tıklanma almıştır ve sosyal medyada takipçi sayısı 5 milyonun üzerindedir.

Kısaca Reynmen Türkiye’nin en ünlü isimlerinden bir tanesidir. O ün sayesinde ona para, ev, araba, kadın aklınıza gelebilecek çoğu dünya nimeti gelir. Bundan emin olabilirsiniz. Ancak gelin görün ki bu tipte bir adam bile arabesk kültüre ait şarkılar yapıyor. Kendi yaşantısı ile alakası olmayan bir kültürün dalına ait şarkılar yapıyor. Peki Neden?

Bakın bu soru çok önemli, nitekim varlık içinde olan bir adam neden yıkıklık, yokluk zihniyetine ait şarkılar yapıyor?* Çünkü toplumun iç dünyasını çok iyi biliyor,*arabesk şarkıların para edeceğini çok iyi biliyor.*Toplumun kültürsüzlüğünden dolayı arabeski, karamsarlığı, acıyı sevdiğini biliyor. Toplum televizyonlar yüzünden kavgayı, arabeski, acıyı içten içe sevmeye başladı. Bununla paralel olarak da arabesk şarkılarını* sevmeye başladı.

❗️(Televizyon neden var? Kimin işine yarar?*)

Toplumda arabesk kültürünün çok büyük bir kitlesi var. Bu büyük kitlenin olduğu yerde ise büyük paralar var. Bu yüzden bir firmanın ürettiği ürün ile arabesk müzik aynı kefededir. İkisinin de ortak amacı paradır .

Hiçbir arabesk şarkıcısı sizin derdinizi umursamaz , sizin derdinizle ilgilenmez. Hatta sizin dertlenip, kendinizi jiletlemeniz onların daha fazla işine yarar. Çünkü gidersiniz arkadaşınızın yanında o şarkıyı açarsınız, o arkadaşınızda başka bir arkadaşının yanında derken o şarkı patlar gider. Ve sonunda arabesk şarkıcısı “Türkiye’nin en iyi sanatçısı seçilir (!) ” sanki topluma bir yararı dokunmuş gibi .

Kısaca arabesk müziği söyleyen insanların tek amacı söyledikleri şarkının daha fazla insan tarafından dinlenilmesidir. Çünkü ne kadar hit o kadar para anlamına gelir. Ürettikleri şarkının dinlenilmesi içinde sizin çaresizliğinizi kullanırlar. Söyledikleri sözlerde, sizin derdinizi anlıyoruz algısı oluştururlar, hayatlarını sizin yaşantınızmış gibi gösterirler ama hepsi varlık içindedir.

Bu yüzden gereksiz acıya hayran olmak, kendinizi jiletlemek gibi aptal davranışlar sergilemek yerine, gözünüzü açın ve toplumu inceleyin. Toplumu incelemek bile sizlere bazı, gerçekleri gösterecektir. Farkına varacağınız bazı gerçekler ise sizi daha kaliteli bir yaşama götürecektir.*

Arabesk Müziğin Zararları*İlişkiler Konusunda sizi yokluk psikolojisine sürükler. Yokluk psikolojisi de*Oneitis SendromunaMental anlamda kendinizi enerjik hissedemezsiniz, ve dolaylı yoldan fiziksel anlamda da kendinizi enerjik hissedemezsiniz. Neticede ise* hayatta kendi gelişiminiz üzere harekete geçemezsiniz.*Kendinizi değerli hissedemezsiniz. Çünkü arabesk kültür size*“Sen garibansın, haddini bil”*tarzında söylemlerde bulunur. Aldığınız bu mesajlar doğrultusunda, kendinizi değerli hissetmek bir kenara dursun, aşağılık kompleksine dahi girersiniz.İntihara meyilli bir insan haline gelebilirsiniz. Nitekim hayata karamsar bakmanın doğurabileceği* en vahim sonuç budur.*Depresyona girmenize sebep olur.Hayatın sadece aşk etrafında döndüğünü düşünmenize sebep olur. Çünkü* arabesk kültürün öğretisinde, büyük oranda aşk vardır.*En güzel varlığımız olan beynimizi bir çöplüğe dönüştürür.*
Ve bunlara benzer binlerce zarar ile karşılanırsınız.*

Benim için arabesk kültürün zararı saymakla bitmez. Ancak iş fayda kısmına gelince emin olun düşünüyorum ama aklıma bir şey gelmiyor. Sadece içimden bir ses “zevk ” diyor. Ama bu zevk kişiyi pskolojik anlamda öldürüyor ise o zevke de dur denilmelidir. Nitekim, dünya üzerinde insana fayda sağlayan binlerce zevk alınabilecek eylem vardır.

❗️Arabesk Müzik Ve Hayatın Gerçekleri*

Arabesk müzik en temelde sizlere der ki ; Dünya üzerinde bir tane kadın var o kadın da seni terk etti artık hiçbir kadın ile ilişki yaşayamayacaksın .

Arabesk müzik sizlere der ki ; Aşk acısını hayatının sonuna kadar yaşayacaksın .

Arabesk müzik sizlere der ki ; Sen bir yıkıksın !!!

Arabesk müzik sizlere der ki ; Kadınlar sana bakmaz vs …

Bunlar arabesk müziğin sizlere üstü kapalı söyledikleri ve yalanları .

HAYATIN GERÇEKLERİArkadaşlar ilk olarak şunu söylemeliyim ki dünya üzerindeki her insanın ilişki yaşayabileceği bir kadın veya bir erkek mutlaka vardır. İster kör olun ister topal olun, fark etmez. Dünya üzerindeki her insan için yeteri kadar erkekte vardır kadında vardır. Bu çok bariz bir gerçektir.*

Eğer çok sevdiğiniz kız arkadaşınız sizi terk ettiyse ve sizde*aşk acısı*çekiyorsanız bilin ki o kızı unutmayı içten isterseniz o kız çok kısa bir zaman sonra aklınızın ucuna dahi gelmeyecek.*Bu yüzden bırakın “Ben sensiz nefes alamam hiç buralarda duramam, tek başıma yalnız kalamam” ayaklarını. Yeter ki bir terk edildiğinizde, unutmak isteyin, bunu başarırsınız.( Bkz:*Eski sevgili nasıl unutulur?*)

Kadınlar sana gerçek hayatta seninle ilgilenmeye bilir ama bunun sebebi sensindir. Erkek olaraktan kendi kişisel gelişimine odaklanıp, hem maddi hem de manevi anlamda güçlenirsen, birçok kadını etrafına çekmeye başlarsın..

Dünya üzerinde ki her insanın bir derdi vardır. Kimisi hayıflanır şikayet eder. Kimisi ben bu derdimi nasıl çözebilirim diye düşünür ? Ve*hayatta daima sorunlarını çözmeye odaklananlar kazanır.

Arabesk müzik dinleyerek kendinin güçsüz bir insan olduğunu tescillersiniz. Çünkü güçsüz insanların yapacağı gibi oturduğun yerden hayatı şikayet edersin.

Dünya kötü veya iyi bir yer değildir. Dünyanın iyi veya kötü olduğunu söyleyen sadece zihinlerimizdir. Zihnimizi oluşturanda duyduklarımız ve söylediklerimizdir . Bu yüzden*bilinçaltına olabildiğince, sana fayda sağlayacak düşünceler ve öğretiler ile doldur.*Arabesk kültürden uzak dur.*Hayatta daima acıların ve sorunların olacak, bu hayatın bir gerçeği. Önemli olan acının veya sorunun varlığı değildir. Senin bu sorunlar karşısındaki tutumundur. Eğer her sorunun karşısında ağlar, kendini saçma sapan alkole vurursan, hiçbir zaman kazanamazsın.*Kazanmak için sorunlar karşısında güçlü durman gerekiyor.

Son olarak sizlere şunu söylemek istiyorum; Arabesk kültür, bizlere hiçbir faydası olmayan, kişisel gelişimimize engel olan, bilinçaltımıza güçsüzlük, yokluk tohumları eken, bizleri intihara, depresyona meyilli insanlar haline getiren bir müzik türüdür. Bu yüzden Arabesk müzik tarzında şarkıları duyduğunuz yerden kaçmanız sizler için her zaman daha hayırlısı olacaktır.

❗️Bütün bunlar bir Deccaliyet sisteminin oyunudur.
Zinalar intiharlar çoğalsın, aile düzeni çöksün isterler. İblis aşıladığı tüm oyunları başarıyla gerçekleştirmeye çalışmaktadır. O yüzden kardeşlerim dinlemeyin dinlettirmeyin.

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 30.04.24, 14:43
ideal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 26.11.23
Bulunduğu yer: İST
Mesajlar: 463
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Aynı derdi paylaşmak, senin acını aynen çekmiş ve paylaşan insan elbet sağlıklı bir ortam oluşturur.
Yinede ama arabesk bence haddini fazla aşıyor ve dert çileyi apacik yersiz yere popüler bir kılıfa taşıyarak, artı isyani met ederek, vede isyan etmek o insana ilaç gibi gelir derce sahneler kuruyor.

Ve kötü olanı ise bu isyankar tarafıninda ortamda apaçık paylaşinabilir bir gurur ve şeref meselesine getirilmesi.

Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 30.04.24, 14:47
ideal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 26.11.23
Bulunduğu yer: İST
Mesajlar: 463
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
ideal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynı derdi paylaşmak, senin acını aynen çekmiş ve paylaşan insan elbet sağlıklı bir ortam oluşturur.
Yinede ama arabesk bence haddini fazla aşıyor ve dert çileyi apacik yersiz yere popüler bir kılıfa taşıyarak, artı isyani met ederek, vede isyan etmek o insana ilaç gibi gelir derce sahneler kuruyor.

Ve kötü olanı ise bu isyankar tarafıninda ortamda apaçık paylaşinabilir bir gurur ve şeref meselesine getirilmesi.
Diğer tarafta bu acıya derde merhem olabilecek elbet tiyatro ve romanlar var.

Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 30.04.24, 15:03
ideal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 26.11.23
Bulunduğu yer: İST
Mesajlar: 463
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
ideal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Diğer tarafta bu acıya derde merhem olabilecek elbet tiyatro ve romanlar var.
Ben son zamanlar musallattan çektiğim izdraba manen ve zihnen güç buluyordum mesale radyo yayınlarında. Radyo onbeş 'salacak kahvesi' yahut 'hatırla' vede bazı eski sanatların anlatiminda zihnen rahat oluyordum.
Mektubati imamı rabbani yahut diğer başka eserleri sohbetlerde taniyabildim ve çok saygı göstermeyi öğrendim.
En olumlu tarafı ise, beni bana tanıttı bu sohbetler.
Beni bana geri emanet verdiler bu manevi sözler.
İnsan olmak insanı değerler taşımak çok güzel olduğunu anlayıp bu güzellikler ilen kendimi keşf ettim. Şükürler olsun hamd ederim subhana tealahu ya.

Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 01.07.24, 20:47
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 03.12.18
Bulunduğu yer: H
Mesajlar: 1,104
Etiketlendiği Mesaj: 144 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Thumbs up

Alıntı:
Cazgircinx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
⚜️Arabesk müzik, ülkemizde yaş itibari ile 15 ve 65 yaş arası bazı kesimler tarafından çok fazla dinlenen bir müzik türüdür. Her müzik türünün insanda bir göstergesi vardır. Yani dinlenilen* müzik kişinin ruh haline ve karakterine dair bizlere bazı bilgiler verir. Mesela, trap tarzında müzikler dinleyen bir insan, genellikle eğlenceye düşkündür.

Aynı şekilde bazı müzikler vardır ki* bu müzikleri sadece uyuşturucu kullanan insanlar dinler. Yani kişinin dinlediği müzik, karakterine ve zevklerine dair ipuçları verir.* *İşte tamda bu noktada arabesk müzik dinlemek ağır bir yıkıklığın* göstergesidir diyebiliriz .*Çünkü arabesk müziğin mantığı*ve öğretisi hep olumsuz düşünceler üzerine kurulmuştur.

❗️Arabesk müziğin mantığı ve öğretisi:

Hayatta ki en büyük mutluluk bir dişi bulup üremektirAncak bizim üremek için seçtiğimiz dişi ya bize bakmamıştır ya da başka birisine kaptırılmıştır.Bu yüzden çok üzgünüm, çünkü dünya üzerinde başka kadın yokBen bu dünya hayatı için güçsüzümHayatta her zaman dertler vardır; Dertlere derman yokturSen Garibansın, Haddini bilAlkol içmek dertleri azaltırTek dileğim var mutlu ol yetervs.

Fark edebileceğiniz üzere arabesk şarkıların insanlara verdiği telkinler, insanı*eziklik psikolojisine sokacak güce sahiptir. Çünkü insana hissettirdiği duygular bu yöndedir.*“Yıkılmışım ben, virane olmuşum, batsın bu dünya”*tarzında cümlelerin ve arka fonda çalan müziğin sizlere başka duygular hissettirmesi mümkün değildir. Ve mümkünde olamaz. Nasıl ki hamama giren bir insanın terlememesi mümkün değilse, arabesk dinleyip de mutlu olmak, geleceğe umutla bakmak, huzurlu olmak, karamsar olmamak gibi durumlar söz konusu dahi olamaz.*

Bazılarınız burada diyebilir ki* “Kardeşim, mutsuz olacaksam mutsuz olayım, karamsar olacaksam karamsar olayım, ama ben yine de arabesk müziği dinlemeye devam etcem”* Eğer bu şekilde bir zihniyetiniz varsa, bende size derim ki “Kardeşim hayatın bu kadar mı değersiz? Hayatının hiç mi anlamı yok? Sana tekmeyi vurmuş ve belki de başka erkekler ile birlikte olan bir kadın için, senin aptal gibi ağlamanın, arabesk müziğe sarmanın, hayatını zindan etmenin mantığı ne?”

Gereksiz ve saçma acıyı seven insanlar, yukarıda sorduğum* soruları gerçekten düşünsünler ve cevap arasınlar. Objektif bakabilirlerse, yavaş yavaş* bazı gerçeklerin farkına varmaya başlayacaklardır.*

Sizlere şunu söyleyebilirim ki*bu hayatta hiçbir acı baki değildir.*Ve sizlere çok açık ve net olarak şunu da söyleyebilirim ki “Hayatta hiçbir zaman, sorunlar, acılar bitmeyecek” Bu yüzden sizin*gereksiz*acıyı ,*arabesk zihniyeti değil de* gücü seçmeniz gerekir. Nitekim* güçlü olursanız, kendi hayatınız ve ileride sahip olacağınız çocuklar için daha kaliteli bir yaşam seçmiş olursunuz.*

Şarkı İncelemesi; Müslüm Gürses – Küskünüm

Şarkı incelemesine geçmeden önce sizlere bilinçaltının bir yasasından bahsetmek istiyorum;*Bilinçaltı sürekli maruz kaldığı bir düşünceyi doğru kabul eder*ve onu gerçek hayatta var olarak ispatlamaya çalışır. Sürekli olaraktan*hissederek*“hastayım” derseniz* ve buna inanırsanız bir müddet sonra gerçek anlamda hastalanırsınız.

Bilinçaltı belli bir süre maruz kaldığı düşünce kalıbını içselleştirip önünüze gerçek hayatta var olarak koyar. Bilinçaltının bu yasası, Arabesk müziğin verdiği öğretilere, telkinlere sürekli olaraktan maruz kalmanız durumunda da geçerliliğini koruyacaktır.*

❗️(*BİLİNÇALTI*)

Şimdi arabesk müzik kültürüne ait bir tane şarkının sözlerini inceleyelim.

Şarkı; Müslüm Gürses – Küskünüm

Yaşamak içimden gelmiyor artık
Öylesine dertli öyle üzgünüm
Bu dünya hiçbir tat vermiyor artık
Aldığım nefese cana küskünüm
Aldığım nefese cana küskünüm

Her şey boş anlamsız şimdi gözümde
Bin öfke bin nefret her bir sözümde
Her şey boş anlamsız şimdi gözümde
Bin öfke bin nefret her bir sözümde

Şarkının yarısına ait sözler bu şekilde. Şimdi sizlere soruyorum; bu sözler bir kişinin bilinçaltına kodlanırsa ne olur?

İlk olarak o kişi*intihara meyilli olur, psikolojik olarak güçsüz kalır ve büyük ihtimalle depresyona girer. Çünkü bu sözler sizlere üstü kapalı bir şekilde “git kendini öldür, sen değersizsin, yaşamak anlamsız” tarzında telkinler veriyor. Sizler bilinçli zihniniz ile ben kendimi öldürmem dersiniz ancak bilinçaltı zihin doğru ile yanlışı ayıramadığı için sizin aklınıza intihar düşüncelerini getirir. Çünkü onun aklı yok,* o siz ne derseniz, neyi duyar ise onu doğru kabul ediyor ve gerçek hayatta o düşünceyi ispatlamaya çalışıyor.

Bu yüzden “Arabesk Şarkıları Duyduğunuz Yerden Kaçın!“

❗️(Zihin Nasıl Çalışır*)

❗️Sizin Kanınızdan Besleniyorlar Dev Sektör!

Arabesk kültürün ironi kısmı, bu tarz müzikleri söyleyen adamların her konuda varlık içinde olmalarıdır. Örnek vermem gerekirse 2019’un en popüler isimlerinden bir tanesi Reynmen’dir. “Derdim olsun” isimli şarkısı (Arabesk rap ) an itibari ile 234 milyon kez tıklanma almıştır ve sosyal medyada takipçi sayısı 5 milyonun üzerindedir.

Kısaca Reynmen Türkiye’nin en ünlü isimlerinden bir tanesidir. O ün sayesinde ona para, ev, araba, kadın aklınıza gelebilecek çoğu dünya nimeti gelir. Bundan emin olabilirsiniz. Ancak gelin görün ki bu tipte bir adam bile arabesk kültüre ait şarkılar yapıyor. Kendi yaşantısı ile alakası olmayan bir kültürün dalına ait şarkılar yapıyor. Peki Neden?

Bakın bu soru çok önemli, nitekim varlık içinde olan bir adam neden yıkıklık, yokluk zihniyetine ait şarkılar yapıyor?* Çünkü toplumun iç dünyasını çok iyi biliyor,*arabesk şarkıların para edeceğini çok iyi biliyor.*Toplumun kültürsüzlüğünden dolayı arabeski, karamsarlığı, acıyı sevdiğini biliyor. Toplum televizyonlar yüzünden kavgayı, arabeski, acıyı içten içe sevmeye başladı. Bununla paralel olarak da arabesk şarkılarını* sevmeye başladı.

❗️(Televizyon neden var? Kimin işine yarar?*)

Toplumda arabesk kültürünün çok büyük bir kitlesi var. Bu büyük kitlenin olduğu yerde ise büyük paralar var. Bu yüzden bir firmanın ürettiği ürün ile arabesk müzik aynı kefededir. İkisinin de ortak amacı paradır .

Hiçbir arabesk şarkıcısı sizin derdinizi umursamaz , sizin derdinizle ilgilenmez. Hatta sizin dertlenip, kendinizi jiletlemeniz onların daha fazla işine yarar. Çünkü gidersiniz arkadaşınızın yanında o şarkıyı açarsınız, o arkadaşınızda başka bir arkadaşının yanında derken o şarkı patlar gider. Ve sonunda arabesk şarkıcısı “Türkiye’nin en iyi sanatçısı seçilir (!) ” sanki topluma bir yararı dokunmuş gibi .

Kısaca arabesk müziği söyleyen insanların tek amacı söyledikleri şarkının daha fazla insan tarafından dinlenilmesidir. Çünkü ne kadar hit o kadar para anlamına gelir. Ürettikleri şarkının dinlenilmesi içinde sizin çaresizliğinizi kullanırlar. Söyledikleri sözlerde, sizin derdinizi anlıyoruz algısı oluştururlar, hayatlarını sizin yaşantınızmış gibi gösterirler ama hepsi varlık içindedir.

Bu yüzden gereksiz acıya hayran olmak, kendinizi jiletlemek gibi aptal davranışlar sergilemek yerine, gözünüzü açın ve toplumu inceleyin. Toplumu incelemek bile sizlere bazı, gerçekleri gösterecektir. Farkına varacağınız bazı gerçekler ise sizi daha kaliteli bir yaşama götürecektir.*

Arabesk Müziğin Zararları*İlişkiler Konusunda sizi yokluk psikolojisine sürükler. Yokluk psikolojisi de*Oneitis SendromunaMental anlamda kendinizi enerjik hissedemezsiniz, ve dolaylı yoldan fiziksel anlamda da kendinizi enerjik hissedemezsiniz. Neticede ise* hayatta kendi gelişiminiz üzere harekete geçemezsiniz.*Kendinizi değerli hissedemezsiniz. Çünkü arabesk kültür size*“Sen garibansın, haddini bil”*tarzında söylemlerde bulunur. Aldığınız bu mesajlar doğrultusunda, kendinizi değerli hissetmek bir kenara dursun, aşağılık kompleksine dahi girersiniz.İntihara meyilli bir insan haline gelebilirsiniz. Nitekim hayata karamsar bakmanın doğurabileceği* en vahim sonuç budur.*Depresyona girmenize sebep olur.Hayatın sadece aşk etrafında döndüğünü düşünmenize sebep olur. Çünkü* arabesk kültürün öğretisinde, büyük oranda aşk vardır.*En güzel varlığımız olan beynimizi bir çöplüğe dönüştürür.*
Ve bunlara benzer binlerce zarar ile karşılanırsınız.*

Benim için arabesk kültürün zararı saymakla bitmez. Ancak iş fayda kısmına gelince emin olun düşünüyorum ama aklıma bir şey gelmiyor. Sadece içimden bir ses “zevk ” diyor. Ama bu zevk kişiyi pskolojik anlamda öldürüyor ise o zevke de dur denilmelidir. Nitekim, dünya üzerinde insana fayda sağlayan binlerce zevk alınabilecek eylem vardır.

❗️Arabesk Müzik Ve Hayatın Gerçekleri*

Arabesk müzik en temelde sizlere der ki ; Dünya üzerinde bir tane kadın var o kadın da seni terk etti artık hiçbir kadın ile ilişki yaşayamayacaksın .

Arabesk müzik sizlere der ki ; Aşk acısını hayatının sonuna kadar yaşayacaksın .

Arabesk müzik sizlere der ki ; Sen bir yıkıksın !!!

Arabesk müzik sizlere der ki ; Kadınlar sana bakmaz vs …

Bunlar arabesk müziğin sizlere üstü kapalı söyledikleri ve yalanları .

HAYATIN GERÇEKLERİArkadaşlar ilk olarak şunu söylemeliyim ki dünya üzerindeki her insanın ilişki yaşayabileceği bir kadın veya bir erkek mutlaka vardır. İster kör olun ister topal olun, fark etmez. Dünya üzerindeki her insan için yeteri kadar erkekte vardır kadında vardır. Bu çok bariz bir gerçektir.*

Eğer çok sevdiğiniz kız arkadaşınız sizi terk ettiyse ve sizde*aşk acısı*çekiyorsanız bilin ki o kızı unutmayı içten isterseniz o kız çok kısa bir zaman sonra aklınızın ucuna dahi gelmeyecek.*Bu yüzden bırakın “Ben sensiz nefes alamam hiç buralarda duramam, tek başıma yalnız kalamam” ayaklarını. Yeter ki bir terk edildiğinizde, unutmak isteyin, bunu başarırsınız.( Bkz:*Eski sevgili nasıl unutulur?*)

Kadınlar sana gerçek hayatta seninle ilgilenmeye bilir ama bunun sebebi sensindir. Erkek olaraktan kendi kişisel gelişimine odaklanıp, hem maddi hem de manevi anlamda güçlenirsen, birçok kadını etrafına çekmeye başlarsın..

Dünya üzerinde ki her insanın bir derdi vardır. Kimisi hayıflanır şikayet eder. Kimisi ben bu derdimi nasıl çözebilirim diye düşünür ? Ve*hayatta daima sorunlarını çözmeye odaklananlar kazanır.

Arabesk müzik dinleyerek kendinin güçsüz bir insan olduğunu tescillersiniz. Çünkü güçsüz insanların yapacağı gibi oturduğun yerden hayatı şikayet edersin.

Dünya kötü veya iyi bir yer değildir. Dünyanın iyi veya kötü olduğunu söyleyen sadece zihinlerimizdir. Zihnimizi oluşturanda duyduklarımız ve söylediklerimizdir . Bu yüzden*bilinçaltına olabildiğince, sana fayda sağlayacak düşünceler ve öğretiler ile doldur.*Arabesk kültürden uzak dur.*Hayatta daima acıların ve sorunların olacak, bu hayatın bir gerçeği. Önemli olan acının veya sorunun varlığı değildir. Senin bu sorunlar karşısındaki tutumundur. Eğer her sorunun karşısında ağlar, kendini saçma sapan alkole vurursan, hiçbir zaman kazanamazsın.*Kazanmak için sorunlar karşısında güçlü durman gerekiyor.

Son olarak sizlere şunu söylemek istiyorum; Arabesk kültür, bizlere hiçbir faydası olmayan, kişisel gelişimimize engel olan, bilinçaltımıza güçsüzlük, yokluk tohumları eken, bizleri intihara, depresyona meyilli insanlar haline getiren bir müzik türüdür. Bu yüzden Arabesk müzik tarzında şarkıları duyduğunuz yerden kaçmanız sizler için her zaman daha hayırlısı olacaktır.

❗️Bütün bunlar bir Deccaliyet sisteminin oyunudur.
Zinalar intiharlar çoğalsın, aile düzeni çöksün isterler. İblis aşıladığı tüm oyunları başarıyla gerçekleştirmeye çalışmaktadır. O yüzden kardeşlerim dinlemeyin dinlettirmeyin.
Ben bunu yıllar önce bir arkadaş meclisinde söyledim, topa tuttular, sevmiyorsan dinleme ağa diye, ama her insanın algısı anlayışı aynı değil.
Arabesk müziklerinde söz olmasa bile kullanılan notalar özellikle seçilen notalardır, müzik ve frekanslar hakkında araştırmalarım oldu, toparlamak nasip olursa bir gün burada paykaşmak isterim.
Müzik ille de dinleyecekseniz klasik müzik dinleyin.

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kaparinin faydaları ve zararları nelerdir? Kâf-u Nûn Zahiri Hastalıklar 1 30.07.24 00:10
Çakşır Otu Faydaları ve Zararları & Çakşır Otu Neden Kullanılır? Skoda Alternatif Tıp ve Bitkiler 0 23.09.22 02:13
Sls, sles ve parabenin zararları Yet80 Sağlık 0 14.08.20 10:30
Alkol ve sigaranın zararları aşk Sağlık 1 06.05.17 08:48
Alkolün Zararları Tuana Sizden Gelenler 3 21.04.17 20:32


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147