Hangi Mineral Hangi İşe Yarıyor - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Sağlık

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 17.02.17, 23:23
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,466
Etiketlendiği Mesaj: 1587 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Hangi Mineral Hangi İşe Yarıyor

KLORÜR: Yaşam için küçük miktar klorür zorunludur, sindirim sistemini değişmeden geçip, idrarın bir kısmı olur Klorür sodyum ile hücresel sıvıda bulunur ve vücut ağırlığının yaklaşık %0.15'ini oluşturur. Sodyum ve potasyumla birlikte klorür tüm vücut sıvılarının pH'sının uygun dağılımını ve sağlıklı . sinir ve kas fonksiyonunu sağlar. Bağımsız olarak, Klorür sindirim ve atık yok etmeye katkıda bulunur. Klorür besinleri sindirmede en önemli sıvılardan olan . hidroklorik asidin ana bileşenidir. Azlığı aşırı terleme, kusma veya ishalden oluşabilir. Düşük klorür seviyesi vücut sıvılarının bazikleşmesi, dehidrasyon ve idrarda potasyum azlığına neden olur.



SODYUM: Sodyum su dengesi ve etkin mide, sinir ve kas fonksiyonu için kan pH'sının seviyeleşmesi ve . potasyumun hücre zarlarından dışarı pompalanması için uygun ortamı sağlamaya yardım eder. Sodyum azlığı mide krampları, anorexia, karıştırma, dehidrasyon, depresyon, baş dönmesi, yorgunluk, hayal görme, başarısı, kalp çarpıntısı, tat duyusu bozukluğu, uyuşukluk, düşük kan basıncı, hafıza bozukluğu, kas zayıflığı, tiksinme, zayıf koordinasyon, nöbet ve kilo kaybına sebep olur.

Kaynakları: Maden suları,hamsi balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmızı ve yeşil biber ve deniz sebzeleri.



SÜLFÜR: Sülfür kanı dezenfekte etmekte/temizlemekte önemlidir ve vücudun bakterilere direncine yardımcı olur. Mineraller vücudumuzun zehirli maddelere, radyasyonun ve hava kirliliğinin zararlı etkilerine karşı korur. Safra salgısını canlandırır ve yaşlanma prosesini yavaşlatır.



Kaynakları:Maden suları, Brüksel lahanası, kuru fasulye, lahana, yumurta, balık, sarımsak, et, soğan, deniz tuzu, soya fasulyesi, şalgam.



KALSİYUM: Kalsiyum bir çok kişinin bildiği gibi . kemik ve dişlerin yapı, oluşum ve sürdürülmesinde temel bir gereksinimdir. Kemik erimesini azaltmada yardımcı olur. Bu temel mineral aynı zamanda. kan basıncı, kan pıhtılaşması, kas büyümesi, sinir geçirme, kanser önleme, enerji üretme, yağ parçalamaya yardımcı olur ve erken kalp hastalıkları riskini azaltığına inanılır. Kalsiyum magnezyumla birlikte birbirini tamamlayarak mükemmel çalışır. Örneğin kalsiyum kasları kasarken/gererken magnezyum gevşetir. Azlığı eklem ağrıları, tırnak kırılması, depresyon, çarpıntı, hayal görme, yüksek kan kolestorölü, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon, hiperaktif egzama, uykusuzluk, kas krampları, sinirlilik, renk solukluğu, romotoit artirit, raşitizm ve diş çürümesine yol açar.

Kaynakları: Maden suları, Badem, asparagus, brokoli, tereyağı, lahana, keçiboynuzu, karahindiba çiçeği, yeşil yapraklı sebzeler, keçi sütü, incir, süt ve süt ürünleri, somon balığı, sardunya balığı, deniz tuzu, deniz ürünleri, susam tohumları, şalgam yeşilliği, böğürtlen yaprağı, kuşburnu, nane, yulaf, hardal yeşilliği.



MAGNEZYUM: İnsan vücudunda %0.05 magnezyum bulunur. Buda ortalama bir insanda 35 gr'a karşılık gelir. Kanın litresinde 1.6-2.1 miliekivalan magnezyum bulunur. Magnezyum insan vücuduna kalsiyumun kullanımı, kalp fonksiyonları, kan basıncı, enerji üretimi, dinlenerek uyumaya yardım etmede gereklidir. Eğer vücutta magnezyum eksikliği varsa, kasları kalsiyum istila edip kramplara/seğirmelere neden olabilir. Beslenme düzeninde kalsiyum, magnezyum, sodyum ya da potasyum eksikliği bacak kramplarına sebep olabilmektedir. Terlendiğinde vücutta depolanan bu mineral kullanılmaya başlar. Araştırmacılar kalp krizi kurbanlarının genellikle kanında ve kalp kaslarında .magnezyum azlığını tespit etmişlerdir. Azlık belirtileri astım, kalp tutukluluğu, kronik yorgunluk, uykusuzluk, asabiyet, sindirim azlığı, solunum bozuklukları, hızlı kalp atışları ve kuşatılmadır. .Kalp krizlerinde hastaya hemen magnezyum verilişi yaşamasını %60 artırdığı bilinmektedir. Çocuklar ve yaşlılar için özellikle kış aylarında magnezyum gereklidir. .Migrene karşı özellikle magnezyum mineral takviyesi yapılmaktadır. Magnezyum beyindeki damarları rahatlatarak kan akışını iyileştirmektedir.

Kaynakları:Maden suları, elma, kayısı, avokado, muz, pekmez-tahin, bezelye, esmer pirinç, süt ürünleri, balık, incir, sarımsak, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, limon, Lima fasulyesi, et, ceviz, karabiber, maydanoz, şeftali, nane, somon balığı, deniz tuzu, susam tohumu, soya fasulyesi, tofu, tahıl ve tahıl taneleri.



POTASYUM: Potasyum vücut sıvılarının dengesinin sürdürülmesi, sinir sinyallerinin iletimi, insülün serbest bırakması, kas gerilmesine yardımcı olur. Rafine ürünler kullanıldığı için .potasyum azlığı insanlar için sık görülür çünkü diüretik alışı ve fazla miktarda su içişi hayati potasyumun dışarı atılmasına neden olur. Domatesteki potasyum vücudun ihtiyacı olan ama tansiyonu artıran sodyumun yerine geçer. Potasyum yorgunluk, zayıflık, ruhsal depresyon, düşük tansiyon, kas yorgunluğu, tuz tutunumu ve normal dışı kalp atışlarına sebep olur.

Kaynakları: Maden suları, avokado, muz, kırmızı pancar, esmer pirinç, hurma, meyve kurusu, incir, balık, meyve, sarımsak, pırasa, domates, et, fındık, portakal, patates, piliç, kuru üzüm, sebzeler, tahıl taneleri.



BOR: Bor sağlıklı kemikler, dişler ve kalsiyum, magnezyum ve fosforun uygun metabolizması için ihtiyaç duyulan iz mineralidir. Bor .beyin fonksiyonlarını geliştirir, kemik erimesini azaltır ve kas yapar. Bor azlığı D vitamini azlığını hızlandırır. D vitaminini böbreklerde en aktif form haline dönüştürmek için gereklidir. .Östrojen gibi belli hormonların aktive edilmesi için bor gerekmektedir.

Kaynakları:Maden suları, elma, havuç, tahıl, üzüm, yapraklı sebzeler, fındık, armut.



DEMİR: Demir bir çok enzim için hayati bir bileşendir. Hastalıklara direnci azaltır, yorgunluğu azaltır ve .kanın kırmızı hücrelerinin oksijenlenmesini sağlar. Azlığı anemi, konsantrasyon azlığı, kırılgan saçlar, uyku hali, kırılgan kemikler, sinirlilik, şişmanlık, azalan fiziksel kapasite ve azalan bağışıklık fonksiyonlarına sebep olur.

Kaynakları: Maden suları, badem, avokado, fasulye, kırmızı pancar, pancar, mısır gevreği, hurma, yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, Lima fasulyesi, böbrek, et, yumurta, balık, akdarı, fındık, midye, şeftali, armut, piliç, kabak, kuru üzüm, pirinç, kahve, tahıl, deniz sebzeleri istiridye.



MANGANEZ: Manganez minerali kemik oluşumu ve bakımı, bağ dokuları için çok gereklidir. .Protein ve genetik malzemelerin sentezine katkıda bulunur ve besinlerden enerji üretmeye yardımcı olur. Aynı zamanda antioksidan görevi görür ve normal kan pıhtılaşmasına yardımcı olur. Manganez . glikoz metabolizmasının anahtar enziminde önemli bir yardımcı faktördür. Azlığı diyabet ve sık sık pankreas sorunlu .erken doğumlara sebep olabilmektedir. Diyabetliler normal kişilerin yaklaşık yarısı kadar manganeze sahiptirler.



Kaynakları: Maden suları, avokado, kuru bezelye, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, deniz sebzeleri, tahıl taneleri, kara hindiba çiçeği.



FOSFOR: Fosfor hem. kemik hem de diş oluşumu için gereklidir ve hücrelerin büyümesine yardım eder. Azlığı pek yaygın olmamakla birlikte kötü absopsiyon, endişe, kuruntu, düzensiz nefes, deri hassaslığı, zayıflık ve kilo değişimine sebep olur.

Kaynakları: Maden suları, asparagus, mısır, süt ürünleri, yumurta, balık, meyveler, meyve suyu, pırasa, piliç, et, kepek..



LİTYUM: Lityum beyinin depresyon ve alkol bağımlılığı gibi .ruhsal bozuklukların sebeplerini azaltma ve önlemeye yardımcı olur. Bu mineral azlığı pek yaygın değildir.

Kaynakları: Maden suları, inek ciğeri, patlıcan yapraklı sebzeleri pırasa, patates, tahıllar, deniz ürünleri ve domates..



SELENYUM: Savunma sisteminin güçlendirilmesinde katkıda bulunur. .Kanserden korumada etkilidir. Serbest radikallerin artığı durumlarda (sigara içilmesi, hava kirliliği, ultraviole ışınları ve radyasyona maruz kalma) etkilidir. Kardiyovasküler hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. Karaciğer fonksiyonlarının korunmasına yardımcıdır. Üreme yeteneğinin korunmasını sağlar .



ÇİNKO: Tüm mineraller vücut için önemli iken, çinko diğerleri içinde en ağır işçilerden biridir. Çinko sperm üretiminde çok önemlidir. Çinko azlığı .sperm sayısı azlığı ve testosteron seviyesinin azlığına sebep olmaktadır. Geç iyileşen kesik ve yaralar bedenin çinkoya ihtiyacını gösterebilir. Bu madde yaraların iyileşmesini hızlandırmakta önemlidir. .Hücreleri yenilemek ve yenilerinin oluşmasını sağlamada çinko önemlidir.

Kaynakları: Maden suları, biftek, istiridye, hindi ,tahıl ve baklagiller, kahvaltı gevrekleri, lifli yiyecekler.



EN SAĞLIKLI 60 BESİN MADDESİ

BESİNLER NELERİ İÇERİYOR? NEYE YARIYOR?



ELMA Pektin, Bioflanovoid, C vitamini Kolesterol düzeyini düşürüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.



ENGİNAR Cynarin, bol miktarda B ve C vitamini Kan şekerini düzenliyor. C vitamini kalbi güçlendiriyor.



AVOKADO Doymamış yağ asidi Kalp ve kan dolaşımı için birebir. Kansere karşı koruyucu

MUZ Potasyum, B6 vitamini, Serotonin, Magnezyum Rahatlatıyor ve uyumaya yardımcı oluyor.



FASULYE Demir, Kalsiyum, B ve C vitamini, Protein Kan ve hücre yapımına yardımcı oluyor.



BROKOLİ Magnezyum, A ve C vitamini, Potasyum Kansere karşı koruyor, kasları güçlendiriyor.



ESMER BUĞDAY Lysin, Lezithin Beyni ve sinirleri besliyor, öğrenmeyi güçlendiriyor.



MANTAR Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum Kasları güçlendiriyor, saç ve tırnakları besliyor.



ACI MARUL Yaşamsal önem taşıyan maddeler, Eser element, Potasyum, Fosfor Yağ metabolizmasını düzenliyor, felç riskine karşı koruyor.



BEZELYE Bitkisel protein, Magnezyum Kolesterol düzeyini düşürüyor, bğırsak kanser riskni azaltıyor.



ÇİLEK C vitamini, Kalsiyum, Potasyum Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, metabolizmayı harekete geçiriyor.



REZENE C vitamini, Uçucu yağlar, Demir, Potasyum, Kalsiyum Öksürüğü önlüyor, vücuda oksijen alımını artırıyor.



KÜMES HAYVANLARI Protein, Potasyum, Magnezyum, B vitamini, Çinko Baş ağrısı sorununa karşı etkili, stresten arındırıyor.



GREYFURT Folikasit, C vitamini Kan basıncını azaltır, kan yapımını artırır.



YULAF Karbonhidrat, Demir, Magnezyum, B vitamini Enerji sağlıyor, kas kramplarını önlüyor, idrar söktürüyor.



KUŞBURNU Likopen, C ve E vitamini, Demir Soğuk algınlığı ve gribe karşı önleyici etkiye sahip.



RİNGA BALIĞI Omega3 yağ asidi, Sodyum, Potasyum Damar sertliğini ve yüksek tansiyonu önlüyor.



AHUDUDU C vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Demir, Folikasit Virüs ve bakterilere karşı koruyor, tümör oluşumuna engel oluyor.



MÜRVER Potasyum, B1 vitamini, C vitamini Terleten ve öksürüğü azaltan etkiye sahip.

Kabızlığa iyi geliyor.



YOĞURT Kalsiyum, Riboflavin, B12 vitamini Bağırsak kanserine karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.



FRENK ÜZÜMÜ C vitamini, Niasin, Kalsiyum Sinir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.



PEYNİR Protein, Sodyum, Potasyum, Kalsiyum Kemikleri güçlendiriyor, sinirleri koruyor.



HAVUÇ A vitamini, Selenyum Sperm üretimini sağlıyor, vücudu enfeksiyonlara karşı koruyor.



PATATES Mieraller, C vitamini, Bitkisel Protein, Potasyum Kansere karşı koruyucu, vücudu toksinlerden arındırıyor.



KEFİR Asit laktik, Asit laktik bakterileri Bağırsak enfeksiyonuna, kabızlığa ve gaza iyi geliyor.



KİVİ C vitamini, Karotionid, Flavonoid Zayıflatıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.



SARIMSAK Quercetin, Ajoene ve Allisin Kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.



SOM BALIĞI Omega3 yağ asidi ve D vitamini Kemikleri güçlendiriyor, meme kanseri riskini azaltıyor.



PIRASA Allisin, Çinko, Manganez, Selenyum Kan basıncını düşürüyor, kalbi ve damarları güçlendiriyor.



MERCİMEK Çinko ve Aminoasit Yorgunluğu gideriyor, strese karşı etkili



MISIR Çinko, Magnezyum ve B vitamini Stresle savaşıyor, bağırsak kanserini önlüyor.



USKUMRU Omega3 yağ asidi, D, B6-B12 vitaminleri ve İyot Kan basıncını düşürüyor, moral yükselten etkiye sahip



MANGO A ve B vitamini, Çinko Cinsel enerjiyi yükseltiyor,orgazm yeteneğini artırıyor.



DENİZ BİTKİLERİ Omega3 yağ asidi, Pantothenik asit Kolesterol düzeyini düşürüyor, kalp krizi riskini azaltıyor.



SİYAH TURP C vitamini, Kalsiyum, Potasyum, Demir Bağışıklık sistemini ve kan dolaşımını güçlendiriyor.



KAVUN Mahnezyum, Potasyum ve Kalsiyum Vücuttaki su düzeyini ayarlıyor, idrar oluşumunu artırıyor.



SÜT Kalsiyum, D, A ve B2 vitaminleri Kemik oluşumunu teşvik ediyor, bağırsak kanserine karşı koruyor.



PEYNİR SUYU Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Laktik asit bakterileri Sindirim sistemi şikayetleri ve mide yanmasına karşı iyi geliyor.



CEVİZ, FISTIK, FINDIK B ve E vitamini, Çinko, Demir Sakinleştiriyor, uyumayı sağlıyor, stresi azaltıyor.



ZEYTİNYAĞI Doymamış yağ asidi, E vitamini Kötü huylu kolesterol düzeyini düşürüyor, hücreleri koruyor



PORTAKAL B ve C vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Selenyum Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor.



PAPAYA Karotinoid, Enzimler, C vitamini Kalp hastalıklarını önlüyor, stresi azaltıyor



YEŞİL-KIRMIZI BİBER Capsaicin, A ve C vitamini, Çinko Baş ağrısı ve migrene karşı koruyucu etkiye sahip



ERİK Potasyum, Demir, B vitamini Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor, enerji veriyor.



KIRILMAMIŞ PİRİNÇ Protein, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum Mide anması ve gaza karşı etkili. Vücuttaki fazla suyu atıyor.



RAVENT Magnezyum, Manganez, Kalsiyum, B vitamini Sağlıklı kemiklerin oluşumuna katkıda bulunuyor.



DANA ETİ Demir, Protein ve Potasyum Soğuk algınlığı, öksürük ve gribe karşı iyileştirci etkiye sahip.



LAHANA TURŞUSU Laktik asit bakterileri ve B12 vitamini Tümör oluşumunu önlüyor.



KEREVİZ Potasyum, Sodyum, Kalsiyum, Magnezyum Kabızlık, mide ve bağırsak sorunlarına karşı etkili.



SHIITAKE MANTARI Lentinan, D vitamini Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kanser oluşumunu engelliyor.



SOYA Yağ, E vitamini ve Protein E vitamini hücreleri koruyor, kanser riskini azaltıyor.



ISPANAK A vitamini, Folik asit, Magnezyum, E vitamini, Manganez Sinirleri güçlendiriyor. Özellikle hamilelikte tavsiye ediliyor.



TOFU Protein, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum Metabolizmayı uyarıyor. Kemik yoğunluğu için önemli.



DOMATES Likopen, Folikasit, Tyrosin Likopen kansere karşı koruyor, folikasit hücre yapımını uyarıyor.



TON BALIĞI Omega3 yağ asidi, D vitamini, Potasyum, İyot Kolesterol düzeyini düşürüyor, sinir hücrelerini koruyor.



KABA ÖĞÜTÜLMÜŞ ÇAVDAR Magnezyum, Karbonhidrat, B vitamini Enerji sağlıyor, stresi azaltıyor.

__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 17.02.17, 23:23
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,466
Etiketlendiği Mesaj: 1587 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

KABA ÖĞÜTÜLMÜŞ BUĞDAY B vitamini, Demir ve Magnezyum Bacak kaslarındaki krampları yok ediyor. Uyku süresini azaltıyor.



KIRMIZI ÜZÜM Phyto-östrojen, Potasyum, Kalsiyum Yüksek tansiyona karşı iyi geliyor, trombozları önlüyor



BEYAZ-KIRMIZI LAHANA C vitamini, az oranda B vitamini, Kalsiyum Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, stres semptomlarıyla savaşıyor.

LİMON C vitamini ve Glucarate Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, mide kanserini önlüyor.





MADEN SUYU

Besin maddesi olarak mineraller iki gruba ayrılıyor: Bol (bulk) bulunan veya temel mineraller ve iz (kıt) mineralleri. Bol mineraller - kalsiyum (Ca), magnezyum (Mg), sodyum (Na), potasyum (K) ve fosfor (P) - insan vücudu için fazla miktarda gereken mineraller. Vücutta az miktarda bulunması gereken mineraller, yani iz mineralleri ise bor, krom, bakır, germanyum, iyot, demir, manganez, molibden, selenyum, silika, sülfür, vanadyum ve çinko.



Vücudun dengesi için çok önemli olan bu minerallerden birinin eksikliği ya da lüzumundan az olması, diğer mineralleri de etkileyerek vücudun dengesinin bozulmasına sebep oluyor.

Peki vücut mineral eksiğini nasıl tamamlayacak? Hangi mineralleri hangi gıdalardan alacak? Ne yazık ki bugün yediğimiz besinlerin büyük bölümü bu minerallerden yoksun. Zira yıllar boyu aynı tarlalarda aynı sebzeler yetiştirildiği için bu topraklar artık mineral bakımından eskisi kadar zengin değil. Hatta artık sadece Türkiye değil, dünyanın her yerindeki topraklar eskiden sahip oldukları 20'ye yakın minerali kaybetmiş durumda. Bu mineralleri almak için geriye tek bir kaynak kalıyor, o da maden suyu.



Çözünmüş halde mineral ve gaz ihtiva eden kaynak sularına maden suyu adı veriliyor. İlk çağlardan beri, bugünkü gibi şişelenmiş halde değilse de şifalı yeraltı sularını kullanıyor insanlar. Bugün gelinen noktada ise maden suyu içmek neredeyse sağlıklı bir hayat için mecburiyet haline geldi. Topraktaki azalan mineral seviyesinin sebzelere etkisi, tabii sebze - meyve tarımı yerine genetik olarak işlenmiş tohum kullanılarak tarım yapılması ve dünyada bazı şehirlerde içme suyu şebekelerinin giderek kirlenip mikroplandığı şüphesi sebebiyle, özellikle Batı'da her geçen gün maden suyu tüketimi artış gösteriyor. Avrupa ve Amerika'da sağlıklı olmasının yanı sıra güzellik ve gençlik verici özellikleri sebebiyle de maden suyu tercih ediliyor. Bugün Avrupa'da yıllık kişi başına maden suyu tüketimi 24 litre civarında. Mineral değeri bakımından Avrupa'ya göre 4- 5 kat daha zengin ve sağlığa çok daha yararlı kaynaklara sahip olmamıza rağmen Türkiye'de bu rakam henüz sadece 2.2 litre.



Modern hayatın bir neticesi olarak ne yazık ki artık tarladan, ağaçtan henüz koparılmış, taze sebze ve meyveler tüketemiyoruz. Muamele görmüş besinler ise belki bize ihtiyacımız olan kaloriyi sağlıyor ama sağlıklı bir hayat sürdürmemiz için gereken vitamin ve mineralleri veremiyor.

Yani Tarkan gibi günde üç kez küveti doldurup maden suyu banyosu yapmamız gerekmiyor ama vücudumuzun verdiği sinyalleri doğru değerlendirip eksik mineralleri doğru besinlerle ve maden suyu ile telafi etmemizde fayda var. Daha sağlıklı bir hayat için!



SODA VE MADEN SUYU AYNI ŞEY Mİ?

Jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yer altı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak elde edilmiş, çözünmüş katı madde muhtevası toplam 250 ppm'den daha az olmayan sulara maden suyu adı verilir. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz ihtiva eder. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda spesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler ihtiva etmeleridir. 500 ppm'den daha az mineral içerenlere düşük mineralli su, 1500 ppm'den daha fazla içerenlere yüksek mineralli su denilmektedir.



Genellikle maden suyu ile sodanın aynı şey olduğu zannedilir. Oysa bu ikisinin tek ortak noktası mideyi rahatlatma özelliğine sahip olmalarıdır. Soda, içilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklenmesi suretiyle yapılır. Yani musluk suyuna karbondioksit eklenerek soda elde edilebilir. Oysa maden suyu yerin en derin katmanlarından çıkar ve çıktığı yerin jeolojik özelliklerini taşır. Magmadan aldığı karbondioksit gazının basıncı vasıtasıyla yeryüzüne çıkan maden suları, yukarı doğru bu hareketleri esnasında geçtikleri toprak katmanlardan mineralleri toplarlar. Bu yüzden maden suları mineral bakımından çok zengindir. Soda ise mineral ihtiva etmez.

************************************************** ************************************************** *****

Vitaminler Minerallerle İşe Yarar

Vücut için gerekli besin maddeleri anıldığında ilk olarak vitaminler akla geliyor. Oysa vitaminler ne kadar gerekliyse mineraller de o kadar vazgeçilmez. Hatta mineralleri `Besinlerin Sinderellası` olarak tanımlayan Dr. Earl Mindell`a göre vitaminler ne kadar önemli olursa olsunlar mineraller olmadan faydalı değiller.

Mindell, en çok bilinen yedi mineralin kalsiyum, iyot, demir, magnezyum, fosfor, selenyum ve çinko olduğunu, vücudun düzenli fonksiyonları için ise gerçekte 18 mineral gerektiğini vurguluyor. Mindell, minerallerin yardımı olmadan vitaminlerin işlev gösteremeyeceğini savunarak, "Vücudunuz bu ikilinin birlikteliğine ihtiyaç duyar" diyor.



Mineraller



Kalsiyum



" Kemikleri ve dişleri korur, kemik kaybı ve kırılması riskini azaltır.

" Bağırsak kanseri riskinin azaltılmasına yardımcı olur.

" Uykusuzluğa iyi gelir.

" Sinir sistemine yardımcı olur.

" Doğal kaynakları: Süt ve süt ürünleri, tüm peynirler, soya fasulyesi, sardalya, fıstık, ceviz, ayçiçeği çekirdekleri, kuru fasulye, karalahana, brokoli, yeşil meyve ve sebzeler.



Demir



" Büyümeye yardım eder.

" Hastalıklara karşı direnci arttırır.

" Bitkinliği engeller.

" Demir yetersizliğine bağlı anemiyi tedavi eder ve önler.

" Doğal kaynakları: Karaciğer, kırmızı et, kurutulmuş şeftali, irmik, yumurta sarısı, istiridye, kabuklu yemişler, fasulye, pekmez, kuşkonmaz, yulaf ezmesi.



Magnezyum



" Yağların yakılmasına ve enerji üretimine yardımcı olur.

" Depresyonla mücadeleye yardım eder.

" Daha sağlıklı bir kardiyovasküler sistem sağlar ve kalp krizini önlemeye yardımcı olur.

" Dişleri sağlıklı tutar.

" Kalsiyumla birleşerek doğal bir sakinleştirici olarak çalışır.

" Adet öncesi sendromları (PMS) azaltır.

" Doğal kaynakları: Öğütülmemiş tahıllar, incir, badem, fındık, çekirdek, koyu yeşil sebzeler, muz.



Potasyum



" Beyne oksijen göndererek zihinsel faaliyetlerimize yardım eder.

" Vücut atıklarının çıkartılmasında yardımcı olur.

" Kan basıncını azaltmaya yardımcıdır.

" Alerji tedavisinde faydası vardır.

" Doğal kaynakları: Turunçgiller, domates, tüm yeşil yapraklı sebzeler, nane yaprakları, ayçekirdeği, muz, patates.



Selenyum



" Çeşitli kanserlere karşı korur.

" Kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaya yardım eder.

" Genç elastik dokuların korunmasına yardımcıdır.

" Sıcak basması ve menopoz sıkıntılarını yatıştırır.

" Kepeğin tedavisine ve önlenmesine yardımcı olur.

" Sperm sayısını ve erkekteki verimliliği arttırır.

" Doğal kaynakları: Deniz ürünleri, böbrek, karaciğer, buğday tohumu, kepek, ton balığı, soğan, domates, brokoli, sarmısak.



Çinko



" Dahili ve harici yaraların iyileşme süresini hızlandırır.

" Tırnaklar üzerindeki beyaz noktaları yok eder.

" Prostat sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

" Büyüme ve zihinsel uyanıklığı destekler.

" Zihinsel rahatsızlıkların tedavisine yardım eder.

" Soğuk algınlığının uzunluğunu ve şiddetini azaltmaya yardımcıdır.

" Doğal kaynakları: Et, karaciğer, deniz ürünleri (özellikle istiridye), buğday tohumu, bira mayası, balkabağı çekirdeği, yumurta, toz hardal.



Manganez



" Bitkinliğin giderilmesine yardımcı olur.

" Kas reflekslerinin yardım eder.

" Osteoporozun engellenmesine yardımcı olur.

" Belleği geliştirir.

" Sinirsel hassaslığı azaltır.

" Doğal kaynakları: Tahıl, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, bezelye, pancar.



Vitaminlerle ilgili şaşırtıcı gerçekler



" Bir sigara 25 - 100 miligram C vitaminini yok eder.

" Hava kirliliği güneşin ultraviyole ışınlarını emdiğinden kirlilik oranı yüksek şehirlerde yaşayanlar daha az D vitami alır.

" Her gün bir kadehten fazla alınan alkol, B1, B6 vitaminleri ve folik asidin tükenmesine neden olabilir.

" Yetişkinlere oranla çocuklar 1,5 - 2 kat kadar daha fazla proteine ihtiyaç duyar.

" Kanser araştırmacılarına göre C ve E vitaminleri ile lahana, Brüksel lahanası ve diğer sebzelerden elde edilen kimyasallar, kanserojen maddeleri engelliyor.

" B1 vitamini hava ve deniz yolculuğu rahatsızlıklarını engeller.

" Kırmızı turp, soğan, sarmısak ve pırasa `allicin` olarak adlandırılan tüm doğal antibiyotikleri içerir ve zaman içersinde zarar verici hastalıkları yok eder.

" Aspirin, C vitamini salgılama oranını üç kat artırır.

" E vitamini tamamlayıcıları kullanmak kalp hastalıkları riskini azaltır.

" Günlük düzenli alınan C vitamini tamamlayıcıları, katarakt gelişme riskini düşürür.



Vitaminlerin alfabesi - 3



Folik asit (Folate)



" Kalp hastalığı riskini azaltır.

" Bebekte doğumda oluşabilecek kusurları önler.

" Bağırsak parazitlerinden ve gıda zehirlenmelerinden korur.

" Daha sağlıklı görünen bir cilt sağlar.

" Ağrı kesici bir görev görür.

" Zayıflıkta iştah artırır.

" Aneminin etkisini azaltır.

" Doğal kaynakları: Yeşil yapraklı sebzeler, havuç, karaciğer, yumurta sarısı, kayısı, balkabağı, fasulye, esmer çavdar unu.



İnositol



" Kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur.

" Saç dökülmesini önlemede yardımcıdır.

" Egzamanın önlenmesini sağlar.

" Sakinleştirici bir etki yaratır.

" Doğal kaynakları: Karaciğer, bira mayası, greyfurt, kuru üzüm, buğday tohumu, pekmez, fıstık, lahana.



C vitamini



" Yaraları, yanıkları ve kanayan diş etlerini iyileştirir.

" İdrar yolları enfeksiyonu tedavisinde kullanılan ların etkinliğini artırır.

" Ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırır.

" Birçok viral ve bakteriyel enfeksiyonun önlenmesine ve genellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

" Kansere neden olan maddelerin oluşmasına karşı koymada yardımcı olur.

" Damarlardaki kan pıhtılaşmasını düşürür.

" Soğuk algınlığının tedavisinde ve önlenmesinde yardımcıdır.

" Protein hücrelerini bir arada tutarak yaşamı uzatır.

" Doğal kaynakları: Turunçgiller, meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, domates, karnabahar, patates ve biberler.



D vitamini



" Güçlü kemik ve dişler için kalsiyum ve fosforu kullanır.

" A ve C vitaminleriyle birlikte alındığında soğuk algınlığını önler.

" Konjonktivitin tedavisine yardımcı olur.

" Doğal kaynakları: Balık ciğeri yağı, sardalya, ringa, somon balığı, ton, süt ve süt ürünleri ile güneş ışığı.



E vitamini



" Hücresel yaşlanmayı yavaşlatarak daha genç görünmenizi sağlar.

" Daha fazla dayanma gücü vermek için vücuda oksijen sağlar.

" A vitaminiyle birlikte çalışarak akciğerleri hava kirliliğinden korur.

" Çeşitli kanserleri önlemeye yardım eder.

" Kan pıhtılaşmasını önler ve çözer.

" Yanıkların iyileşmesini hızlandırır.

" Kan basıncını düşürür.

" Düşüğün önlenmesine yardımcı olur.

" Kalp hastalığı ve felç riskini azaltır.

" Doğal kaynakları: Bitkisel yağlar, fındık, Brüksel lahanası, yeşil yapraklılar, ıspanak, kepek, tahıl, yumurta, buğday tohumu, soya fasulyesi.



Hangi mesleğe hangi vitamin



" Dansçılar: Kalsiyum - magnezyum kompleks (soya isoflavonoidler ile birlikte), sabah ve akşam 2 tablet, Koenzim - Q10, günlük 30 - 100 miligram, günlük 1000 mcg octocosanol en iyi tamamlayıcılardır.



" Atletler: Eğer hareketli sporlarla uğraşıyorsanız daha fazla kompleks karbonhidrat ve proteine ihtiyaç duyarsınız. Su kaybına karşı da taze ya da hazır meyve suları susuzluğu giderici en iyi, hızlı enerji içeceğidir. Tamamlaycı olarak günde iki kez 50 miligram B kompleks, günlük 30 - 100 miligram koenzim - Q10, günde 3 kez 1000 mcg. octocosanol alabilirsiniz.



" Koşucular: Çekirdek, yer fıstığı, C, E vitaminleri ve selenyum gibi antioksidan alımını arttırmalısınız. Ayrıca sabah ve akşam 50 miligram B kompleks almalısınız.



Alkole ilgiyi azaltanlar

Texas Üniversitesi`nde yapılan bir araştırma, alkolik deney hayvanlarının, besleyiciler ve vitaminl erle zenginleştirilmiş yiyeceklerle beslendiğinde alkole olan ilgilerini çabuk bir şekilde kaybettiklerini ortaya koydu. Alkol alışkanlığını yenebilmek, hatta ilgiyi azaltmak için kalsiyum, magnezyum, kolin, inositol, niasin ile birlikte A, D, E, C ve tüm B vitaminleri - özellikle B12, B6 ve B1 - ve yüksek proteinli bir diyet, en iyi sonuçları verir.



Cinsellik ve vitaminler

Çinko özellikle erkekler için dikkate değer bir seks besinidir. Cinsellikle E vitamini arasında da ilişki kurulmakta. Bir erkeğin vücudunda en yüksek çinko oranı prostatta bulunur ve mineralin yetersizliği prostat sıkıntısına neden olabilir. Eğer libidonuzu artırmak ve cinsel yaşamınızı canlandırmak istiyorsanız havuç, tarçın, ayva, çamfıstığı, istiridye, kuşkonmaz, tahıl, buğday tohumu gibi besinleri günlük diyetinize ekleyin.

__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 16.04.17, 15:26
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: United States
Mesajlar: 2,778
Etiketlendiği Mesaj: 64 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

bu güzel paylaşım için allah razı olsun

.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 16.01.18, 10:26
Üye
 
Üyelik tarihi: 03.01.18
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 49
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Teşekkürler

Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 17.05.20, 01:40
 
Üyelik tarihi: 02.04.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 116
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Güzel paylaşım,teşekkürler...

Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 17.05.20, 02:27
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 20.02.20
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 1,936
Etiketlendiği Mesaj: 169 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
SiLence Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
KABA ÖĞÜTÜLMÜŞ BUĞDAY B vitamini, Demir ve Magnezyum Bacak kaslarındaki krampları yok ediyor. Uyku süresini azaltıyor.



KIRMIZI ÜZÜM Phyto-östrojen, Potasyum, Kalsiyum Yüksek tansiyona karşı iyi geliyor, trombozları önlüyor



BEYAZ-KIRMIZI LAHANA C vitamini, az oranda B vitamini, Kalsiyum Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, stres semptomlarıyla savaşıyor.

LİMON C vitamini ve Glucarate Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, mide kanserini önlüyor.





MADEN SUYU

Besin maddesi olarak mineraller iki gruba ayrılıyor: Bol (bulk) bulunan veya temel mineraller ve iz (kıt) mineralleri. Bol mineraller - kalsiyum (Ca), magnezyum (Mg), sodyum (Na), potasyum (K) ve fosfor (P) - insan vücudu için fazla miktarda gereken mineraller. Vücutta az miktarda bulunması gereken mineraller, yani iz mineralleri ise bor, krom, bakır, germanyum, iyot, demir, manganez, molibden, selenyum, silika, sülfür, vanadyum ve çinko.



Vücudun dengesi için çok önemli olan bu minerallerden birinin eksikliği ya da lüzumundan az olması, diğer mineralleri de etkileyerek vücudun dengesinin bozulmasına sebep oluyor.

Peki vücut mineral eksiğini nasıl tamamlayacak? Hangi mineralleri hangi gıdalardan alacak? Ne yazık ki bugün yediğimiz besinlerin büyük bölümü bu minerallerden yoksun. Zira yıllar boyu aynı tarlalarda aynı sebzeler yetiştirildiği için bu topraklar artık mineral bakımından eskisi kadar zengin değil. Hatta artık sadece Türkiye değil, dünyanın her yerindeki topraklar eskiden sahip oldukları 20'ye yakın minerali kaybetmiş durumda. Bu mineralleri almak için geriye tek bir kaynak kalıyor, o da maden suyu.



Çözünmüş halde mineral ve gaz ihtiva eden kaynak sularına maden suyu adı veriliyor. İlk çağlardan beri, bugünkü gibi şişelenmiş halde değilse de şifalı yeraltı sularını kullanıyor insanlar. Bugün gelinen noktada ise maden suyu içmek neredeyse sağlıklı bir hayat için mecburiyet haline geldi. Topraktaki azalan mineral seviyesinin sebzelere etkisi, tabii sebze - meyve tarımı yerine genetik olarak işlenmiş tohum kullanılarak tarım yapılması ve dünyada bazı şehirlerde içme suyu şebekelerinin giderek kirlenip mikroplandığı şüphesi sebebiyle, özellikle Batı'da her geçen gün maden suyu tüketimi artış gösteriyor. Avrupa ve Amerika'da sağlıklı olmasının yanı sıra güzellik ve gençlik verici özellikleri sebebiyle de maden suyu tercih ediliyor. Bugün Avrupa'da yıllık kişi başına maden suyu tüketimi 24 litre civarında. Mineral değeri bakımından Avrupa'ya göre 4- 5 kat daha zengin ve sağlığa çok daha yararlı kaynaklara sahip olmamıza rağmen Türkiye'de bu rakam henüz sadece 2.2 litre.



Modern hayatın bir neticesi olarak ne yazık ki artık tarladan, ağaçtan henüz koparılmış, taze sebze ve meyveler tüketemiyoruz. Muamele görmüş besinler ise belki bize ihtiyacımız olan kaloriyi sağlıyor ama sağlıklı bir hayat sürdürmemiz için gereken vitamin ve mineralleri veremiyor.

Yani Tarkan gibi günde üç kez küveti doldurup maden suyu banyosu yapmamız gerekmiyor ama vücudumuzun verdiği sinyalleri doğru değerlendirip eksik mineralleri doğru besinlerle ve maden suyu ile telafi etmemizde fayda var. Daha sağlıklı bir hayat için!



SODA VE MADEN SUYU AYNI ŞEY Mİ?

Jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yer altı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak elde edilmiş, çözünmüş katı madde muhtevası toplam 250 ppm'den daha az olmayan sulara maden suyu adı verilir. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz ihtiva eder. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda spesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler ihtiva etmeleridir. 500 ppm'den daha az mineral içerenlere düşük mineralli su, 1500 ppm'den daha fazla içerenlere yüksek mineralli su denilmektedir.



Genellikle maden suyu ile sodanın aynı şey olduğu zannedilir. Oysa bu ikisinin tek ortak noktası mideyi rahatlatma özelliğine sahip olmalarıdır. Soda, içilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklenmesi suretiyle yapılır. Yani musluk suyuna karbondioksit eklenerek soda elde edilebilir. Oysa maden suyu yerin en derin katmanlarından çıkar ve çıktığı yerin jeolojik özelliklerini taşır. Magmadan aldığı karbondioksit gazının basıncı vasıtasıyla yeryüzüne çıkan maden suları, yukarı doğru bu hareketleri esnasında geçtikleri toprak katmanlardan mineralleri toplarlar. Bu yüzden maden suları mineral bakımından çok zengindir. Soda ise mineral ihtiva etmez.

************************************************** ************************************************** *****

Vitaminler Minerallerle İşe Yarar

Vücut için gerekli besin maddeleri anıldığında ilk olarak vitaminler akla geliyor. Oysa vitaminler ne kadar gerekliyse mineraller de o kadar vazgeçilmez. Hatta mineralleri `Besinlerin Sinderellası` olarak tanımlayan Dr. Earl Mindell`a göre vitaminler ne kadar önemli olursa olsunlar mineraller olmadan faydalı değiller.

Mindell, en çok bilinen yedi mineralin kalsiyum, iyot, demir, magnezyum, fosfor, selenyum ve çinko olduğunu, vücudun düzenli fonksiyonları için ise gerçekte 18 mineral gerektiğini vurguluyor. Mindell, minerallerin yardımı olmadan vitaminlerin işlev gösteremeyeceğini savunarak, "Vücudunuz bu ikilinin birlikteliğine ihtiyaç duyar" diyor.



Mineraller



Kalsiyum



" Kemikleri ve dişleri korur, kemik kaybı ve kırılması riskini azaltır.

" Bağırsak kanseri riskinin azaltılmasına yardımcı olur.

" Uykusuzluğa iyi gelir.

" Sinir sistemine yardımcı olur.

" Doğal kaynakları: Süt ve süt ürünleri, tüm peynirler, soya fasulyesi, sardalya, fıstık, ceviz, ayçiçeği çekirdekleri, kuru fasulye, karalahana, brokoli, yeşil meyve ve sebzeler.



Demir



" Büyümeye yardım eder.

" Hastalıklara karşı direnci arttırır.

" Bitkinliği engeller.

" Demir yetersizliğine bağlı anemiyi tedavi eder ve önler.

" Doğal kaynakları: Karaciğer, kırmızı et, kurutulmuş şeftali, irmik, yumurta sarısı, istiridye, kabuklu yemişler, fasulye, pekmez, kuşkonmaz, yulaf ezmesi.



Magnezyum



" Yağların yakılmasına ve enerji üretimine yardımcı olur.

" Depresyonla mücadeleye yardım eder.

" Daha sağlıklı bir kardiyovasküler sistem sağlar ve kalp krizini önlemeye yardımcı olur.

" Dişleri sağlıklı tutar.

" Kalsiyumla birleşerek doğal bir sakinleştirici olarak çalışır.

" Adet öncesi sendromları (PMS) azaltır.

" Doğal kaynakları: Öğütülmemiş tahıllar, incir, badem, fındık, çekirdek, koyu yeşil sebzeler, muz.



Potasyum



" Beyne oksijen göndererek zihinsel faaliyetlerimize yardım eder.

" Vücut atıklarının çıkartılmasında yardımcı olur.

" Kan basıncını azaltmaya yardımcıdır.

" Alerji tedavisinde faydası vardır.

" Doğal kaynakları: Turunçgiller, domates, tüm yeşil yapraklı sebzeler, nane yaprakları, ayçekirdeği, muz, patates.



Selenyum



" Çeşitli kanserlere karşı korur.

" Kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaya yardım eder.

" Genç elastik dokuların korunmasına yardımcıdır.

" Sıcak basması ve menopoz sıkıntılarını yatıştırır.

" Kepeğin tedavisine ve önlenmesine yardımcı olur.

" Sperm sayısını ve erkekteki verimliliği arttırır.

" Doğal kaynakları: Deniz ürünleri, böbrek, karaciğer, buğday tohumu, kepek, ton balığı, soğan, domates, brokoli, sarmısak.



Çinko



" Dahili ve harici yaraların iyileşme süresini hızlandırır.

" Tırnaklar üzerindeki beyaz noktaları yok eder.

" Prostat sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

" Büyüme ve zihinsel uyanıklığı destekler.

" Zihinsel rahatsızlıkların tedavisine yardım eder.

" Soğuk algınlığının uzunluğunu ve şiddetini azaltmaya yardımcıdır.

" Doğal kaynakları: Et, karaciğer, deniz ürünleri (özellikle istiridye), buğday tohumu, bira mayası, balkabağı çekirdeği, yumurta, toz hardal.



Manganez



" Bitkinliğin giderilmesine yardımcı olur.

" Kas reflekslerinin yardım eder.

" Osteoporozun engellenmesine yardımcı olur.

" Belleği geliştirir.

" Sinirsel hassaslığı azaltır.

" Doğal kaynakları: Tahıl, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, bezelye, pancar.



Vitaminlerle ilgili şaşırtıcı gerçekler



" Bir sigara 25 - 100 miligram C vitaminini yok eder.

" Hava kirliliği güneşin ultraviyole ışınlarını emdiğinden kirlilik oranı yüksek şehirlerde yaşayanlar daha az D vitami alır.

" Her gün bir kadehten fazla alınan alkol, B1, B6 vitaminleri ve folik asidin tükenmesine neden olabilir.

" Yetişkinlere oranla çocuklar 1,5 - 2 kat kadar daha fazla proteine ihtiyaç duyar.

" Kanser araştırmacılarına göre C ve E vitaminleri ile lahana, Brüksel lahanası ve diğer sebzelerden elde edilen kimyasallar, kanserojen maddeleri engelliyor.

" B1 vitamini hava ve deniz yolculuğu rahatsızlıklarını engeller.

" Kırmızı turp, soğan, sarmısak ve pırasa `allicin` olarak adlandırılan tüm doğal antibiyotikleri içerir ve zaman içersinde zarar verici hastalıkları yok eder.

" Aspirin, C vitamini salgılama oranını üç kat artırır.

" E vitamini tamamlayıcıları kullanmak kalp hastalıkları riskini azaltır.

" Günlük düzenli alınan C vitamini tamamlayıcıları, katarakt gelişme riskini düşürür.



Vitaminlerin alfabesi - 3



Folik asit (Folate)



" Kalp hastalığı riskini azaltır.

" Bebekte doğumda oluşabilecek kusurları önler.

" Bağırsak parazitlerinden ve gıda zehirlenmelerinden korur.

" Daha sağlıklı görünen bir cilt sağlar.

" Ağrı kesici bir görev görür.

" Zayıflıkta iştah artırır.

" Aneminin etkisini azaltır.

" Doğal kaynakları: Yeşil yapraklı sebzeler, havuç, karaciğer, yumurta sarısı, kayısı, balkabağı, fasulye, esmer çavdar unu.



İnositol



" Kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur.

" Saç dökülmesini önlemede yardımcıdır.

" Egzamanın önlenmesini sağlar.

" Sakinleştirici bir etki yaratır.

" Doğal kaynakları: Karaciğer, bira mayası, greyfurt, kuru üzüm, buğday tohumu, pekmez, fıstık, lahana.



C vitamini



" Yaraları, yanıkları ve kanayan diş etlerini iyileştirir.

" İdrar yolları enfeksiyonu tedavisinde kullanılan ların etkinliğini artırır.

" Ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırır.

" Birçok viral ve bakteriyel enfeksiyonun önlenmesine ve genellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

" Kansere neden olan maddelerin oluşmasına karşı koymada yardımcı olur.

" Damarlardaki kan pıhtılaşmasını düşürür.

" Soğuk algınlığının tedavisinde ve önlenmesinde yardımcıdır.

" Protein hücrelerini bir arada tutarak yaşamı uzatır.

" Doğal kaynakları: Turunçgiller, meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, domates, karnabahar, patates ve biberler.



D vitamini



" Güçlü kemik ve dişler için kalsiyum ve fosforu kullanır.

" A ve C vitaminleriyle birlikte alındığında soğuk algınlığını önler.

" Konjonktivitin tedavisine yardımcı olur.

" Doğal kaynakları: Balık ciğeri yağı, sardalya, ringa, somon balığı, ton, süt ve süt ürünleri ile güneş ışığı.



E vitamini



" Hücresel yaşlanmayı yavaşlatarak daha genç görünmenizi sağlar.

" Daha fazla dayanma gücü vermek için vücuda oksijen sağlar.

" A vitaminiyle birlikte çalışarak akciğerleri hava kirliliğinden korur.

" Çeşitli kanserleri önlemeye yardım eder.

" Kan pıhtılaşmasını önler ve çözer.

" Yanıkların iyileşmesini hızlandırır.

" Kan basıncını düşürür.

" Düşüğün önlenmesine yardımcı olur.

" Kalp hastalığı ve felç riskini azaltır.

" Doğal kaynakları: Bitkisel yağlar, fındık, Brüksel lahanası, yeşil yapraklılar, ıspanak, kepek, tahıl, yumurta, buğday tohumu, soya fasulyesi.



Hangi mesleğe hangi vitamin



" Dansçılar: Kalsiyum - magnezyum kompleks (soya isoflavonoidler ile birlikte), sabah ve akşam 2 tablet, Koenzim - Q10, günlük 30 - 100 miligram, günlük 1000 mcg octocosanol en iyi tamamlayıcılardır.



" Atletler: Eğer hareketli sporlarla uğraşıyorsanız daha fazla kompleks karbonhidrat ve proteine ihtiyaç duyarsınız. Su kaybına karşı da taze ya da hazır meyve suları susuzluğu giderici en iyi, hızlı enerji içeceğidir. Tamamlaycı olarak günde iki kez 50 miligram B kompleks, günlük 30 - 100 miligram koenzim - Q10, günde 3 kez 1000 mcg. octocosanol alabilirsiniz.



" Koşucular: Çekirdek, yer fıstığı, C, E vitaminleri ve selenyum gibi antioksidan alımını arttırmalısınız. Ayrıca sabah ve akşam 50 miligram B kompleks almalısınız.



Alkole ilgiyi azaltanlar

Texas Üniversitesi`nde yapılan bir araştırma, alkolik deney hayvanlarının, besleyiciler ve vitaminl erle zenginleştirilmiş yiyeceklerle beslendiğinde alkole olan ilgilerini çabuk bir şekilde kaybettiklerini ortaya koydu. Alkol alışkanlığını yenebilmek, hatta ilgiyi azaltmak için kalsiyum, magnezyum, kolin, inositol, niasin ile birlikte A, D, E, C ve tüm B vitaminleri - özellikle B12, B6 ve B1 - ve yüksek proteinli bir diyet, en iyi sonuçları verir.



Cinsellik ve vitaminler

Çinko özellikle erkekler için dikkate değer bir seks besinidir. Cinsellikle E vitamini arasında da ilişki kurulmakta. Bir erkeğin vücudunda en yüksek çinko oranı prostatta bulunur ve mineralin yetersizliği prostat sıkıntısına neden olabilir. Eğer libidonuzu artırmak ve cinsel yaşamınızı canlandırmak istiyorsanız havuç, tarçın, ayva, çamfıstığı, istiridye, kuşkonmaz, tahıl, buğday tohumu gibi besinleri günlük diyetinize ekleyin.


Müthiş faydalı bir paylaşım Allah razı olsun.

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
hangi, mineral, yariyor, İse


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Bilinmeyen Sırlarıyla Her Türlü Dilek için Rahman Suresi madlen Sure ve Ayet Havasları 1 21.03.23 11:36
Rahman Suresi ve Havassı-Faziletleri bitter Sure ve Ayet Havasları 16 15.02.23 00:56
Bu Nasıl Ayrılık? Modern Sofi Güzel Sözler & aŞka Dair 0 20.07.22 23:07
Rahman Süresi ve 2011 Yılı Hakkında Tuana Parapsikoloji & Spiritüalizm 0 26.03.17 23:14
Önemli ve Pratik bilgiler Adalet Pratik Bilgiler 4 26.01.17 21:37


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com
Havasokulu.com appears to be a website focused on "Havas ilmi," which involves various metaphysical and spiritual practices such as vefk (amulets), tılsım (talismans), bağlama (binding spells), celb (attraction spells), nazar (evil eye protection), rukye (healing through prayer), and other related topics like hadim, hüddam, and tasavvuf (Sufism). The site offers content related to personal development, metaphysical studies, and secretive or esoteric knowledge.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147