Üçüncü Göz: Epifiz - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Sağlık

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 16.02.17, 01:12
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,484
Etiketlendiği Mesaj: 1587 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Üçüncü Göz: Epifiz

Omurgalı canlıların “üçüncü göz”ü beynin ışığa hassas bir kısmıdır. “Gerçek” gözlerden farklı olarak “üçüncü göz” görme olayına karıştırılmaz. Biyologlar söz konusu bu göze pineal, pineal gözü, pineal organı ya da beyin epifizi demektedirler. Fosillerin ve günümüzdeki canlı türlerinin ilk omurgalılardan insana, kadar incelenmesi, epifizin beynin bir kısmının bir tür tomurcuklanması olduğu fikrini uyandırmıştır. Kafatası çeperi ile örtülü olsun ya da olmasın epifiz memeli olmayan canlılarda doğrudan, memeli canlılarda da dolaylı olarak ışığa hassas bir özellik arzetmekledir.







Epifizle ilgili neler biliyoruz ve canlılar ışığa hassas böyle bir organdan ne gibi bir fayda görürler? Epifizin insan vücudundaki varlığı, Antik dönemde bile biliniyordu. Descartes’a göre bu, vücutla ilgili bilgilerin alındığı ve vücudun kontrol edildiği bir merkezdir. 19. yüzyılda omurgalı canlılarda yapılan mikroskobik araştırmalara klinik gözlemler ve deneyler de yardımcı olmuştur. 20. yüzyılın ortalarına doğru, epifizi inceleyen araştırmacılar bunu nadir bir durum olarak kabul ettiler. 1959’da, epifızin salgıladığı ve melatonin denilen bir molekül keşfedildi.







Bazı türler epifize ilaveten bir oluşuma sahiptirler: Taşemen balığının ve diğer bazı balıkların parapineal organı, kurbağagillerin alın organı ve sürüngenlerin yan organları gibi. Balıkların, kurbağagillerin, kaplumbağaların ve kertenkelelerin pineal organında gözdekilere çok benzer yapıda ışığa duyarlı hücreler bulunur. Bu hücrelere “ışık alıcıları” (fotoreseptör) denir.







EPİFIZİN VAZİFELERİ







Epifızin özellikle gece salgıladığı melatonin, canlılara gündüz ve gece sürelerini bildirir; böylece günlük çalışma ritmini, deri renginin değişmesini, üreme faaliyetinin ritmini kontrol eder. Melatonin molekülünün salgılanma süresi gecenin süresine, ışığın yoğunluğuna ve tayf durumuna bağlıdır. Epifiz, melatonin aracılığıyla, soğukkanlı hayvanların vücudunu örten derinin renk değişimini başlatır. Balık ve kurbağagillerin yumurtalarında ve bazı yetişkinlerinde, sırt derisinin rengi, geceleri gözle görülecek şekilde netleşir. Mesela turna balığı gündüz daha koyu renkte olup geceleri rengi daha açıktır. Diğer araştırmalar, kurbağagillerdeki ve kuşlardaki epifizin, ısı düzenlenmesinde rolü olduğunu göstermiştir. Memeli hayvanların bazılarında epifiz ameliyatla çıkarıldığında kış uykusuna girme ve bunu devam ettirme kapasitelerinin azaldığı görülmüştür. Ayrıca melatonin, kertenkelelerde vücut ısısını aşağıya düşürür, serçenin iç ısısını azaltır ve sincaplarda kış uykusunun etkisini ve süresini artırır. Bazı kuşlarda melatonin günlük ritimleri eşzamanlı hale getirebilir veya değişikliğe sebep olabilir.







Memelilerin dinlenme ve hareket zamanlarının düzenlenmesinde, kortizol ve prolaktin gibi hormonların sentezinde epifiz etkili bir rol oynar. Birçok canlı türünde üreme faaliyeti günün süresine, ışığın geliş durumuna bağlı olarak düzenlenir. Memelilerde bu konuda en çok araştırma Hamster türü dağ faresi ile koyunlarda yapılmıştır. Uzun günlerde, kısa süreli melatonin salgılanması bu farelerde üreme faaliyetini teşvik etmektedir... Birçok canlıda kış mevsiminde görülen tüylenme şekli gün ışığının süresine bağlıdır.







İNSANDA MELATONİN







Normal, sağlıklı insanlarda, kış ve yaz mevsimlerinde melatonin salgılanma seviyelerinde farklılıklar vardır. Görme özürlü insanların birçoğunda melatonin salgılanmasında bir ahenksizlik hâkimdir. Psiko-maniakdepresif (PMD) ruhi rahatsızlığı bulunan kişiler sağlıklı insanlara nazaran zayıf ışığa karşı bile çok hassastırlar. İnsanlarda melatonin salgılanması ve bunun seviyeleri gündüz ve geceye bağlı olarak ahenkli bir değişim gösterir. Çocukluğun ilk senelerinde salgılanan melatonin miktarı yüksek iken yaş ilerledikçe bu miktar azalmaktadır. Bazı araştırmalarda, kadınların aybaşı dönemlerinde melatonin salgılanmasının değişikliğe uğradığı, benzer şekilde depresyon rahatsızlığı olan kişilerin melatonin seviyelerinde düşüş olduğu tespit edilmiştir. Psiko-manyak-depresif rahatsızlığı olan kişiler depresyon ilaçlarını aldığında, melatonin salgılanma oranı artmaktadır. İnsanların biyolojik sisteminin doğru çalışması, kişilerin ardışık olarak uygun miktarda gündüz ve gece periyotlarına sürekli girmesine bağlıdır. Bundan dolayıdır ki, Yüce Yaratıcı gündüz ve geceyi yaratmıştır ve Yüce Kitabında, gündüz ve geceyi ardı ardına birbirine taktığını, geceyi istirahat, gündüzü de çalışma vakti olarak düzenlediğini beyan etmiştir. Eğer insanlar hızlı bir şekilde gündüz ve gece periyotlarından çıkıp, biyolojik sistemleri anormal gündüz ve gece periyotlarına aniden maruz bırakılırsa, biyolojik yapıları birtakım rahatsızlıklarla karşılaşır. Bu rahatsızlıkların giderilmesi gayesiyle melatonin üzerinde araştırmalar yapılmaktadır. Mesela doğu-batı yönündeki uçak seyahatlerinde uykusuzluk veya körlük gibi ritim bozuklukları oluşur. İnsanda melatoninin gördüğü fonksiyonlarla ilgili birçok husus halen karanlıkta kalmış olup melatoninin salgılandığı Epifiz, bütün yönleriyle daha fazla keşfedilmeyi beklemektedir.

__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 18.04.17, 13:04
Drogo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 13.09.16
Bulunduğu yer: manisa
Mesajlar: 1,581
Etiketlendiği Mesaj: 17 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Üçüncü Göz havas ilminde neden önemlidir... Etrafınız da bu ilmi yapan kişiler görmüşsünüzdür. Hoca olan kişi hastayı alarak , hizmetlilerini çağırıp. Hasta üzerinde " Bu kişi üzerinde musallat varsa eğer, Yoksa eğer arkaya eğin der " Yani bu hoca olan kişinin yetersiz olduğunu gösteriyor.. Öne arkaya egdirmeden yanında ki hizmetlilere sorabilir.Eğer Üçüncü gözü açık olsaydı eğer hastayı KOBAY gibi öne arkaya doğrultmazdı.Seansta... Hesapta çıkartma yaptığını sanıyor. Musallatın bedenden çıktı mı? Yoksa çıkamadı mı? Onu dâhi bilemiyor. Bu hoca olacak kişinin eğer Üçüncü gözü açık olsaydı. Seans sırasında musallat 'ın çıkıp çıkmadığını rahatlıkla görecekti.... Eğer çıkartma yapan kişinin gözü açık olmasa da , kendi hocasından (üçüncü gözü açık olan) destek alıp yapıyorsa, o ayrı bir konu.... Diğer türlüsü zor
Hem tek başınasın hemde başında üstadın yoksa.... Her konuda eksiksin ...Kendini boş yere<< kahraman>> ilan etmeye gerek yok....

__________________
Hiç kimse vazgeçilmez değildir.
Ve kimse kendini vazgeçilmez sanan
biri kadar aptal değildir.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 14.12.18, 16:41
Üye
 
Üyelik tarihi: 26.12.14
Bulunduğu yer: Artvin
Mesajlar: 86
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Üçüncü göz denilen nedir?

Üçüncü göz Kur'ân'da var mı?

Resûl ve Nebî'lerin alınlarında nûr ile doğduğunun aktarılması, üçüncü göze işaret ediyor olabilir mi?

Üçüncü gözün, beynimizdeki "Epifiz bezi" ile alakası var mı?

Epifiz bezi, hangi duygularımızın işlevinde etkilidir?

Ben kimim, nasıl oldum, beni kim yarattı, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah var mı, Allah nedir? gibi soruların sorulması ve cevapların aranması epifiz bezi ile alakalı olabilir mi?

Ya'kup ve Yusuf sırrı nedir?

Üçüncü göz-Kalp gözü-Gönül gözü-İdrak şuuru-Basiret- Mânâ gözü aynı anlamlara mı geliyor?

Hazreti Yâ'kub’un kör olan gözünün açılması sırrı, üçüncü gözün yani kalp gözünün açılması olabilir mi?

Hazreti Yûsuf’un gömleğini babasının başına örtmesiyle açılan gözün sırrı nedir?

Yusuf Sûresi 96: .......elkâhu alâ vechihî fertedde basîrâ......"onun yüzüne sürdü, böylece onun görmesi açıldı"

Yusûf Sûresi 94:..... innî le ecidu rîha Yûsufe......" Yusuf'un kokusunu alıyorum"

Can şehrinden her an koku salınır
Bu gelen kokuyu hissetmeden
Kalp şehrinin gözü açılmaz

Beynimiz; milyarlarca sinir hücresini barındırır ve beynimiz elektriksel ve kimyasal dalgalanmalarla çalışır.

Beynimizin; duygu, düşünce, konuşma, işitme, değerlendirme, beslenme, dinlenme, gibi bir çok çalışma alanı vardır.

Bizim konumuz olan, üçüncü gözle ilgili alan hangisi olabilir bunu anlamaya çalışalım.

Kişi kendi aslını anlama düşüncesine girdiğinde beynin hangi bezi çalışır, hep konuşulmuştur.
Ve denir ki, kişinin manevi alan düşüncelerinde "Epifiz bezi" çalışır.
Epifiz bezi; aslımızı, varlığın geldiği kaynağın ne olduğunu anlama ile ilgili, bir düşünce içine girdiğimizde hangi hormonları salgılıyor ve bu hormonların az veya çok salgılama miktarı neye göre değişiyor, hep araştırılacak konulardır.

Epifiz bezinin salgıladığı hormonlardan biri olan"melatonin" hormonu sadece karanlıkta salgılanıyor diye bilinir.

Bu karanlıkta salınımın hikmeti çok düşünülmelidir.
Ve bu hormon ne kadar yüksek salgılanıyorsa, kişi o kadar derin düşünceler içine giriyor.
Tabi bu düşünce; benim aslım nedir, nereden geldim, nasıl var oldum, Allah nedir gibi, var oluşa ve var edene ait olan manevi düşünceler boyutudur.

Peki kişi varoluş ve var eden hakikatine nasıl ulaşılır.

İşte üçüncü göz yani kalp gözü, yani bâsiret, yani mânâ seyri hakikati, burada karşımıza çıkıyor.

Varlığın bir görünen ciheti vardır, bir de varlığın geldiği öz olan görünmeyen ciheti vardır.

Üçüncü gözün açılması, varlığın geldiği kaynak olan, yani görünmeyen ciheti olan özü görmektir.

Anlıyoruz ki; Üçüncü göz-Kalp gözü-Gönül gözü-İdrak şuuru-Basiret- Mânâ gözü aynı anlamlar taşıyor.

Kalp gözünün açılması; varlığın hakikatine ulaşmakla, varlığın özünü görmekle mümkündür.

Varlığın geldiği kaynağa ulaşmak nasıldır?

Varlık bir özden geldi.
Bu öz"Râhim" sırrıdır.
Özden gelen varlığın göründüğü boyut"Rahman" sırrıdır.

Yani tohumun öz boyutu "Rahim" sırrı.
Tohumdan açığa çıkan tüm sistem"Rahman" sırrıdır

Kişinin üçüncü gözünün yani kalp gözünün açılması ancak "İnsan Makamı"na ulaşmakla mümkündür.
Buna ulaşmak, ancak ve ancak; bir istekle bir niyetle, ilme dayalı bir tefekkürle, aşkla, samimiyetle, teslimiyetle mümkündür.

Kur'ân'da ki Yûsuf kıssasının mesajlarını anlarsak, kalp gözünün açılması yani üçüncü göz sırrının hakikatini anlarız.

Yûsuf-dan murad"Can"dır.
Ya'kub-dan murad"Kalp" tir.

Ya'kup, kelime olarak: Vuran, vurucu, döven, çalan yani kapıya vuran, can şehrinin kapısını çalan, kendini döven, buradaki kendini dövmekte ki maksat, kendi aslını anlamak için, kendi vücud varlığını irdelemek, incelemek anlamındadır.
Yani can şehrinden haber almak isteyen kalp şehrinin, can şehrinin kapısını çalmasıdır.

Niyâzi Mısrî’in mısralarında;
“Bugün Ya'kub-u kalbe Yusuf’u candan haber geldi” diye dizeler vardır.
Burada, Ya'kup denilen kalp cihetidir.
Yusuf denilen, Can cihetidir.

Candan beslenen kalp, sonunda görmeye başlar.

İşte kişinin hakikate ulaşması ancak ve ancak, varlığın yapısını incelemekle mümkündür.
İkrâ-oku denilen yer, kişinin kendi vücudu ve varlığın öz yapısıdır.
Tüm sırlar orada gizlidir.

İşte kişi, kendi bedenine dönüp, kendi enfûsi yolculuğunu yapması, kendi bedeninin özüne şahit olması tefekkürî ve zekvî boyutlarla mümkündür.
Mirâç'ın iki kısım olması boyutu da budur.
Yani bedenli ve bedensiz.
Kişi bu enfûsi yolculuğunu, kalp cihetiyle yapabilir.
Kalp ciheti dediğimiz, idrâkî ve şuhûdî boyuttur.

Teni tutan cana ulaşıldığında kalp gözü açılır.

Her ay tekrarlanan ay-ın hilal boyutundan dolunaya ulaştığı gibi, kalp gözü de yavaş yavaş açılır.
İlk başlarda Hakk'a ait olan tecellilere şahit olunur.
Daha sonra Hakk'la Hakk'a şahit olunur.

Kalp gözünün açılması, Muhammed makamına erişmekle mümkündür.
Muhammed makamına ulaşan da, Hazreti Muhammed'dir.

"Senden sana ya Muhammed" sırrı, kendi özünün kendi özünü görmesidir.
Canın canı görmesidir.
Damlanın deryayı seyretmesidir.
Damla derya bütünlüğüdür.

İşte kalp gözü açık olanın basireti açık olur.
Yani çevresinde olanları ve gelecekte olacak olanları fark etmesidir.

Yani tarlasına tohum eken çiftçinin, o tohumdan filizin, dalın, yaprağın, çiçeğin, meyvenin ne zaman çıkacağını, nasıl gelişeceğini bildiği gibi, kalp gözü açık olan da sürecin nereye gittiğini nasıl gittiğini ne olacağını bilir.

Kalp gözü açık olan, varlığın sûretini değil sîretini görür.
Kalp gözü açık olan, teni değil canı görür.
Her nereye nazar ederse etsin, Hakk'ın vechîne nazar eder.
Hakk'ın vechîne nazar eden tüm sırları görür.

Kalp gözü açık olan, baş gözü ile değil kalp gözü ile görür.

Kalp gözü açık olan er kişi; çevresindeki kişilerin sıkıntılarını, takıntılarını, korkularını, isteklerini, amaçlarını, öfkelerini, kinlerini, geçmişteki yaşadıklarını ve gelecekteki yaşayacaklarını görür.

Tüm Resûl ve Nebî'lerin doğduğunda alınlarında nûr vardır denmesinin hikmeti de, onların kalp gözlerinin açık olmasıdır.

İşte üçüncü göz, kalp gözünün açılmasıdır.

.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 20.05.20, 10:59
Acemi
 
Üyelik tarihi: 07.05.20
Bulunduğu yer: Uşak
Mesajlar: 6
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Güzel paylaşım emeğinize sağlık

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
epifiz, goz, ucuncu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Epifiz Bezi ve Çam Kozalağı Lady Parapsikoloji & Spiritüalizm 2 06.05.24 12:19
Epifiz Bezi - 3. Göz DiLara Tecrübe Ettikleriniz 3 28.12.23 16:15
Üçüncü Göz Açmak - Ajna Çakra HeartLess Aura - Çakra 13 14.12.23 21:23
Epifiz bezi Mucizesi Birdost45 Parapsikoloji & Spiritüalizm 3 01.04.23 06:30
Üçüncü Gözünü Açmak İsteyenlere - Balangıç Och Parapsikoloji & Spiritüalizm 0 08.08.20 01:06


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147