Reflü Belirtileri ve Çözüm Yolları - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Sağlık

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 10.02.17, 18:08
HeartLess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
 
Üyelik tarihi: 18.08.14
Bulunduğu yer: Dip..
Mesajlar: 4,680
Etiketlendiği Mesaj: 2258 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Reflü Belirtileri ve Çözüm Yolları


Reflü belirtileri:
"“ Göğüste yanma hissi
"“ Şişkinlik
"“ Geğirme
"“ Mide bulantısı
"“ Hıçkırık
"“ Kanlı dışkı ya da kusma
"“ Özofagus daraldığında disfaji
"“ Kilo kaybı
"“ Kuru öksürük ya da boğaz ağrısı

Reflüye ne iyi gelir: Reflü için bitkisel tedavi

1. Reflüye sakız iyi gelirmi?

Sakız çiğnemek tükürük üretimini artırır. Tükürük üretimi ile birlikte mide asidini dengeler. Midenin rahatlamasını sağlar.

2. Aloe vera reflü tedavisi

Aloe vera mideyi rahatlatan başka bir bitkisel çözümdür. Mideyi yatıştırır ve mide ekşimesini engeller. Gün içinde biraz aloe vera suyu tüketilebilir. Ayrıca olası iltihabı azaltır. Yemeklerden önce yarım fincan aloe vera suyu içilebilir.

3. Reflü için meyan kökü

Meyan kökü son derece rahatlatıcı ve asit reflü tedavisinde faydalı bir bitkidir. Çay şeklinde tüketilebilir. Mukus oluşumunu engeller ve asidi dengeler. Ayrıca mide astarını korur.

4. Reflüye iyi gelen bitki: Kaygan karaağaç

Asit reflü tedavisi için en iyi bitkisel çözümlerden biri de kaygan karaağaçtır. Özellikle kronik mide ekşimesinde önerilir. Patil şeklinde emilebilir. Ayrıca asit reflü nedeniyle oluşan öksürük ve boğaz ağrısında rahatlama sağlar.

5. Reflüye karbonat

Yarım çay kaşığı karbonat bir bardak suya eklenir ve içilir. Mide asidinin nötralize edilmesine yardımcı olur. Ancak tuz içeriği yüksek olduğu için kronik mide ekşimesi durumunda kullanılmamalıdır.

6. Reflü için bitkiler: Fesleğen yaprakları

Gün içerisinde birkaç fesleğen yaprağı çiğnenebilir. Bu yöntem mide asidinin dengelenmesine yardımcı olur.

7. Reflü için havuç suyu

Bir bardak havuç suyu asit reflünün yarattığı rahatsızlık hissini anlık olarak rahatlatır. Havuç suyunun yanı sıra lahana suyu da içilebilir.

8. Reflüye zencefil

Biraz zencefil ezilerek toz haline getirilir. Biraz limon suyu ile karıştırılarak tüketilir. Bu karışım asit reflü belirtilerini hızla yatıştırır.

9. Hint bektaşi üzümü (Amla)

Hint Bektaşi üzümü ham şekilde tüketilebilir. Asit reflü için en iyi tedavilerden biridir. Tat katması için bir tutam tuz eklenebilir. Bu sindirimi geliştirir ve asit reflüyü önlemeye yardımcı olur.

10. Reflüye bal iyi gelirmi?

Geceleri yatmadan önce bir kaşık bal alınabilir. Bal mideyi rahatlatır ve mide asidinin nötralize edilmesine yardımcı olur. Bu uyku sırasında asidin yutağa ulaşmasını engeller.

11. Papaya reflü belirtilerini azaltır mı?

Papaya da asit reflü için etkili bir çözümdür. Sindirim sistemine yardımcı olan enzimler içerir.

Reflü için hangi bitki iyi gelir?

12. Çemen tohumları

Biraz çemen tohumu suda ıslatılır ve bir süre sonra içilir. Çemen otu tohumu, asit reflü için hızlı bir çözüm sağlar.

13. Kasıkotu
Asit reflü tedavisi için kullanılan bir diğer bitki de kasıkotudur. Süt ile birlikte alınabilir.

14. Çördük otu

Çördük otu da asit reflü tedavisi için etkili bir bitkisel çözümdür. Mideyi yumuşatır ve mide asidi üretimini azaltır.

15. Reflüye papatya çayı

Mide ekşimesi tedavisinde kullanılan bir diğer bitki yatıştırıcı etkisi ile papatyadır. Papatya mideyi yatıştırır ve sindirim sistemi fonksiyonlarını geliştirir.

16. Rezene reflüye iyi gelirmi?

Asit reflü şiddetlendiğinde rezene tohumu da kullanılabilir. Rezene aynı papatya gibi yatıştırıcı ve rahatlatıcı etki yaratır.

17. Çiğ badem tüketmek

Çiğ badem iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Aynı zamanda asit reflü ve mide ekşimesi gibi sağlık sorunlarında oldukça etkilidir.

18. Elma sirkesi

1 ya da 2 çay kaşığı elma sirkesi bal ile karıştırılır. Karışım asit reflüyü önlemek için günde 1 ya da 2 kez tüketilebilir.

19. Reflü limonlu su tedavisi

Biraz limon suyu bir bardak ılık suda karıştırılır. Bu karışım asit reflü belirtilerini rahatlatmak için sabah aç kahvaltıdan önce aç karna içilir. Midede asit seviyesi dengesini korur ve bu nedenle asit reflüyü önler.

20. Kakule reflü tedavisi

İki parça kakule ezilerek toz haline getirilir. İçerisine yarım bardak su eklenerek yaklaşık 10 ya da 15 dakika kaynatılır. Ardından süzülür ve içilir. Bu karışım midede asit düzeylerini dengeler.

21. Reflüye karanfil

Mide asidi nedeniyle oluşan rahatsızlıkları önlemek için karanfil de kullanılabilir. Karanfil ot şeklinde çiğnenebilir.

22. Süt reflüye iyi gelirmi?

Asit reflüyü engellemek için soğuk süt içilebilir. Ancak laktoz hassasiyeti olan kişiler normal süt yerine yağsız ya da laktozsuz süt tüketmelidir.

23. Karabiber

Karabiber, sindirim sürecini uyarır. Bu nedenle, yemeklere eklenebilir. Alternatif olarak, karabiber toz olarak tüketilebilir. Zevke göre biraz kaya tuzu ve yarım çay kaşığı karabiber karıştırılır. Bu karışım sabah ve akşam yemekten önce alınır. Asit reflünün giderilmesinde son derece faydalıdır.

24. Kişniş ve kimyon tohumu

Eşit miktarda kişniş ve kimyon tohumu karıştırılır. İyice ezilerek toz haline getirilir. Günde iki öğün, 2 çay kaşığı karışım soğuk su alınabilir. Asit dengesini düzenleyen karışım midenin yatışmasını sağlar.

25. Muzun reflüye etkisi

Muz yüksek pH değerlerine sahiptir. Muz midede mukus salgılanmasını sağlar ve mide astarının tahriş olmasını engeller. Ayrıca asit reflü belirtilerini azaltır.

26. Nane yaprakları

Biraz nane yaprağı alınır ve doğranır. Bu yapraklar kaynar suya eklenir. Naneli su soğuması için bekletilir. Nane yaprakları ile kaynatılan su asit reflü için etkili bir tedavi yöntemidir.

Asit reflü için homeopatik ilaçlar
1. Arsenicum albüm: Mide asidi nedeni ile oluşan reflü kronik ağrılara neden olabilir. Ayrıca boğazda akut ağrılar oluşabilir. Bu tür durumların yatıştırılması için arsenicum albüm kullanılabilir. İshal gibi yan etkileri olabilir ancak bu ilaç asit reflüye bağlı ağrıları durur.

2. Manisa lalesi: Akut bir yanma hissi varsa manisa lalesi oldukça etkili bir çözümdür. Yemeklerden sonra kullanılabilir.

3. Fosfor: Asit reflü midede şişkinlik ve dolgunluk hissine neden olabilir. Bununla birlikte ağrı, yanma ve kusma gibi belirtiler de görülebilir. Bu belirtileri hafifletmek için fosfor da kullanılabilir.

4. Kara büken otu: Bu bitki midede var olan şişkinliği hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda karın ağrısı, bulantı, yanma ve asit reflü nedeniyle oluşan kusma gibi belirtilerin yatıştırılmasına yardımcı olur.

Reflü nasıl önlenir?
"“ Sağlıklı bir beslenme şekli
"“ Yağlı ve baharatlı yiyecek tüketiminden kaçınmak
"“ Besinleri düzgün çiğnemek.
"“ Narenciye ve kafeinli içeceklerden kaçınmak
"“ Fazla yemek yememek
"“ Bol su tüketmek
"“ Sigara ve alkol tüketmemek
"“ Yatarken başı yüksekte tutmak
"“ Her gün düzenli egzersiz yapmak
"“ Fazla kilolardan kurtulmak

__________________
öLürüm yoLuna öLürümde yine boyun eğmem, yakarım dünyayı uğruna ama sana eğiLmem.. öyLe sInIrsIz öyLe Derin öyLe Çok Severim ki KORKARSIN!! Kuruyup çöLe dönsemde Pare Pare oLsamda YENiLMEM!!..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10.02.17, 18:12
HeartLess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
 
Üyelik tarihi: 18.08.14
Bulunduğu yer: Dip..
Mesajlar: 4,680
Etiketlendiği Mesaj: 2258 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ek olarak :

Reflü ve mide yanması daha çok stres nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Fakat kronikleştiğinde rahatsızlık verici bir durum ortaya çıkabilir. Midenin gıdaları sindirmeye çalışırken yani asit salgılarken, bu asitlerin yemek borusuna çıkarak yemek borusunu tahriş etmesi ve genize kadar gelmesiyle oluşan reflü ağızda acı bir tat bırakır. Bazen de sağ göğüs ortasında sıkışma, ağrı veya rahatsızlık hissi ile mide ekşimesine neden olabilir. Mide ekşimesi ve reflüden kaçınmak için bazı önlemler alabilirsiniz.

1. Mide ekşimesine neden olacak gıdaları tüketmemeye özen gösterin.

Midenin sindirmeye çalışması için çok daha fazla asit salgıladığı besinlerden uzak durmalısınız. Bol kafeinli ve gazlı içecekler, çikolata, nane, turunçgiller, domates, soğan ve yağlı gıdaların tüketimini azaltırsanız reflünün oluşmasını engelleyebilirsiniz.

2. Yeme alışkanlıklarınızı değiştirin.

Öğünlerinizde küçük porsiyonlar yiyin. Gün içerisindeki öğün sayınızı da arttırın. Az ama sık sık yemek yiyerek aç kalmamaya özen gösterin. Yatmadan önce kesinlikle yemek yemeyin. Bir şeyler atıştırsanız bile 2 3 saat sonra yatabilirsiniz.

3. Badem tüketin.

Çiğ badem midedeki asiti dengeleyerek reflü oluşmasını engeller. Badem alkali bir gıdadır ve alkali gıdalar aynı zamdan vücudun pH seviyesini dengeler. Böylece badem yemek borusundaki yanma hissini ve asidi nötralize edebilir. Her yemekten sonra 2 ya da 3 tane badem yerseniz mide yanmanızın hafiflediğini fark edebilirsiniz.

4. Aloe vera suyu için.
Mucizevi bir bitki olan aloe vera mide yanmasının yanı sıra yemek borusu iltihabını da azaltabilir. Hatta asit nedeniyle oluşan reflüyü ve mide yanması nedeniyle oluşan mide hasarını iyileştirebilir. Her yemekten önce yarım fincan aloe vera suyu içebilirsiniz. Yalnız çok fazla tüketmemelisiniz, aleo veranın müshil özelliği olduğu için ishale sebebiyet verebilir.

5. Elma sirkesi kullanın.

Elma sirkesi mide ekşimesine iyi gelen bitkisel bir çözümdür. Uygulama için 1 çorba kaşığı elma sirkesini 1 bardak suya ekleyin. Her yemekten önce bu karışımı içebilirsiniz.

6. Zencefil ve papatya çayı için.

Mide ekşimesini çeşitli bitki çaylarıyla da yatıştırabilirsiniz.

7. Zencefil Çayı

Zencefil çayı bir asit tampon görevi görür.

• 3 gram zencefili yaklaşık 15 ila 20 dakika kadar suda kaynatın.

• Çayın içerisine 1 tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz. Bal da badem gibi, vücudun pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur ve mide asitlerini nötralize eder.

• Zencefil çayını her yemekten önce içebilirsiniz.

8. Papatya Çayı

• 1 bardak suyu cezvede kaynatın ve içerisine papatya yapraklarını ekleyin. Yaklaşık bir dakika kadar pişirin.

• Ocağın altını kapadıktan sonra 2 ila 3 dakika demlenmesini bekleyin.

• Daha sonra ılık haldeki papatya çayına bir tatlı kaşığı ve biraz limon suyu ekleyebilirsiniz.

•Her gece uyumadan önce papatya çayı içebilirsiniz.

Reflü Nasıl Geçer?

1 fincan ılık suyun içerisine 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyip için.

Yemeklerden sonra sakız (şekersiz sakız) çiğneyin. Bu şekilde boğaz ve yemek borusu asitlerden temizlenerek tükürük üretimi tetiklenir.

Mide ekşimesi antibiyotiklere bağlı ise pro-biyotik içeren yoğurt tüketilebilir.

Yemeklerden önce 1 adet muz tüketebilirsiniz.

Yemeklerinizde kereviz tüketmeye dikkat edin.

Tüm bu püf noktalarına dikkat ederek mide yanması ve reflüyü oluşumunu engelleyebilirsiniz. Fakat yine de asit reflü nedenleri kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Evde kendi kendinize bitkisel çözümler üreterek ya da bazı beslenme alışkanlıklarınıza dikkat ederek önlemler alsanız da konusunda uzman bir doktora başvurmanızı öneririz.

__________________
öLürüm yoLuna öLürümde yine boyun eğmem, yakarım dünyayı uğruna ama sana eğiLmem.. öyLe sInIrsIz öyLe Derin öyLe Çok Severim ki KORKARSIN!! Kuruyup çöLe dönsemde Pare Pare oLsamda YENiLMEM!!..
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 16.03.17, 15:48
Hovardas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özel Üye
 
Üyelik tarihi: 22.09.14
Mesajlar: 95
Etiketlendiği Mesaj: 29 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

ALLAH Razı olsun Allah Şifa versin

.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 17.03.17, 01:03
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,484
Etiketlendiği Mesaj: 1587 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Uykunun en güzel yerinde midemde ki asit boğazıma kadar tırmanıyor tırmanıyor ve yakıyor bir türlü de gitmiyor. Uyanıyorum koşarak su içmeye gidiyorum.

Allah şifamızı versin. . .


__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 10.05.18, 09:30
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.04.15
Bulunduğu yer: Nefes Aldığım Yerde
Mesajlar: 14,902
Etiketlendiği Mesaj: 900 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Reflü, mide asitinin mide kapakçığını geçerek yemek borusuna kaçmasıdır. Mide girişinde bulunan bir çift kas olan kapakçıkların zayıflaması ya da yemek borusu fıtığı sonucu oluşmaktadır.

Öncelikle Reflüden kurtulmak için, yapılmaması gerekenleri söyleyelim;

* Çok aşırı sıvı almamak,

* Fazla baharatlı ve acılı yemeklerden uzak durmak,

* Kırmızı eti çok fazla tüketmemek,

Reflüyü Anında Geçiren İşte o yöntem: 1,5 tatlı kaşığı anason, 1 tatlı kaşığı rezene tohumu, 2 tatlı kaşığı sarı leblebiyi yutun. Hemen arkasından da 1 avuç sarı leblebi yiyin. Leblebi, mide suyunun fazlasını alır, rezene ve anason ise, gaz şikayetlerini azaltır.

Bu işlemi yaptıktan sonra en az 20 dak.uyumayın ve dik olarak oturun. Yatarkende yüksek yastık kullanın.

__________________
Sözün kıymetini '' Lal'' olandan,
Ekmeğini kıymetini ''Aç '' olandan,
Aşkın kıymetini ''Hiç'' olandan öğren..

Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 23.11.20, 22:11
Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 57
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bir arkadaşım reflüden kurtulma hikayesini şöyle anlatıyor:

“Mide yanması, ağzıma mide asidi gelmesi, hatta geceleri ağzıma gelen mide asidi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirme gibi şikayetlerle doktora gittiğimde endoskopi yapıldı, gastrit ve reflü teşhisi konarak PPI türü ilaç reçete edildi, az az ve sık yemem gerektiği söylendi. Ben senelerce bu ilacı raporlu olarak kullandım, kimse kısa süre kullanılabileceği, uzun süre kullanılmasının sakıncalı olduğunu söylemedi. Bunun yanında bir antiasit çiğneme tableti de kullanıyordum. Tüm çantalarımda, başucumda, arabamda, ofisimde bu tabletler olmadan rahat edemiyordum.

2011 yılında beslenme şeklim değişip iki öğünlü beslenmeye geçmiş ancak korkudan mide ilacına devam ediyordum. Bir süre sonra çıktığımız bir yurtdışı seyahatinde ilacımı yanıma almadığımı fark ettim. Seyahatlerde de beslenme şeklimizi değiştirmiyoruz. Baktım ki ilaç olmadan da idare edebiliyorum. Sonra rahmetli Prof. Dr. Ahmet Aydın’ın Beslenme Bülteni sayfasında reflü ile ilgili yazdığı ezber bozan yazıyı okudum. İşte o zaman taşlar yerine oturdu ve sadece su içme zamanlamasının reflüden kurtulmakta ne kadar etkili olduğunu öğrendim. Yemeklerden yarım saat önce su içmeyi kesiyorum ki mide asidi seyrelmesin, yemekten iki saat sonrasına kadar da içmiyorum. Sonra da sürekli su içiyorum.”

Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 03.01.21, 21:51
 
Üyelik tarihi: 09.12.20
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 123
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ben ameliyat olup kurtuldum o hastalıktan dört sene oldu ama hala cikolata portakal vs yersem yatmada yine rahatsiz ediyor

Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 17.12.22, 12:56
Üye
 
Üyelik tarihi: 21.03.22
Bulunduğu yer: Giresun
Mesajlar: 86
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

20 yıldır çektiğim bir hastalık.Neler denemedim ki? Bu hastalığın tek tedavisi mide kapakçığı ameliyatı.Ama ameliyat olanlarda mutlu değil.Bir sürü komplikasyon gelişiyor ameliyat sonrası.

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
belirtileri, cozum, reflu, yollari


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Parazit Varlıklar ve Çözüm Yolları coşkun Metafizik 7 01.03.24 16:38
Yıldız düşüklüğü nedir? Belirtileri nelerdir ve yükseltmek için çözüm Sin Burçlar & Astroloji & Yıldızname 24 08.07.23 11:37
Define işaretleri ve çözüm yolları (Geniş Konu) Nani Define Uygulamaları 6 03.12.22 12:12
Reflü ve Mide Yanması için çözüm HeartLess Rukye ve Tedavi 6 28.04.19 15:58
Jinekoloji (kadın hastalıkları ve dogum) SiLence Sağlık 65 16.04.17 14:11


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147