çok uyumaktan şikayet eden kimse için - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Havas ilmi Genel Bilgiler > Rukye ve Tedavi

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 28.07.17, 17:22
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Azerbaycan
Mesajlar: 2,887
Etiketlendiği Mesaj: 222 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart çok uyumaktan şikayet eden kimse için

Çok uyumaktan şikâyet eden ve uykusunun
azalmasını isteyen bir kimse aşağıdaki tılsımı yazıp üzerinde taşır ise uykusu azalır.


Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 08.11.17, 16:28
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 14.03.17
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 594
Etiketlendiği Mesaj: 187 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun hocam. Ders çalışanlar için ideal bir terkip.

Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 08.11.17, 20:21
 
Üyelik tarihi: 13.05.17
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 150
Etiketlendiği Mesaj: 11 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu tılsımı baka baka yazabilir miyim veya çıktı alıp üzerine mi yazsak hocam?

.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 21.12.17, 10:20
 
Üyelik tarihi: 29.11.17
Bulunduğu yer: Belçika/Brüksel
Mesajlar: 182
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

benim şikyetimde az uyumak her gece 4-5 saat en fazla
günde 7-8 saat uyku uyuya bilsem hem daha sağlıklı hem daha verimli olurum
bu tılsımın normal uyku uyuyabilmek içinide lbilmek varmi acaba

Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 07.01.18, 16:53
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 12.09.17
Mesajlar: 2,837
Etiketlendiği Mesaj: 277 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Uykusu çok olanın ruhu hasta, işi zordur

Uykunun en iyisi 5 saati geçmeyendir. Yetişkin bir insan için 6 saat uyumak normaldir. Çocuklar, ağır çalışanlar, hasta ve zayıflar 7-8 saat uyuyabilirler. Akşam yemekten 2-4 saat sonra, saat 22:00-23.00'den 04.00-05:00'e kadar olan süre uyku için ideal bir zaman dilimidir. Hiç olmazsa, saat 24.00'e kadar yatılmalı ve güneş doğmadan kalkılmalıdır.

Hazreti Ömer (r.a.) "Sabahın erken vaktinde uyumaktan sakınınız! Zira ağız kokusu, ruhi dengesizlik ve tabiat (mizaç) bozukluğu meydana getirir." Ayrıca "Uyku, kuşluk vaktinde uyuyana akıl noksanlığı, ikindide uyuyana ise delilik getirir" demiştir.

Güneş doğmadan kalkmak ve güneş batmadan uyumamak çok önemlidir, çünkü bu saatlerde bütün organları ve sistemleri faaliyete geçiren hayati hormonlar üretilir. Uyku halinde tüm işlemler yavaşladığından hormonlar da yeterli derecede üretilemez. Böylece fazla uyku hormon denge- sizliğine ve buna bağlı hastalıklara, ayrıca psişik rahatsızlıklara sebep olur.

Sağlıklı insanlar uyurken nefes sayısı ve derinliği azalır, sağlıklı bebekler gibi sessizce nefes alıp verirler. Sağlıklı olmayanlar ise uyku esnasında derin nefes alıp verirler. Saatlerce derin nefes alıp-verme ile vücudun oksijen-karbondioksit dengesi bozulur. Bu dengesizlik de bazı hastalıklarla birlikte astım hastalığına yol açar.

Yatak sert, yastık yeteri kadar yüksek, yorgan veya battaniye yumuşak ve hafif, odanın havası taze ve serin olmalıdır. En iyi uyuma şekli sağ yana yatarak uyumaktır. Baş göğse doğru eğik, dizler karma doğru çekik, kollar göğse bitişik halde uyumak en iyi pozisyondur. Bu pozisyon kalbe, kan dolaşımına, enerji dolaşımına ve hazmedilmiş yemeğin mideden bağırsağa inmesine kolaylık sağlar. Ayrıca, uyku esnasında vücuda bir zarar gelecek olursa, iç organlar bu pozisyonla muhafaza edilmiş olur.

Hazmı zayıf olanlar, önce sol, sonra da sağ yana yatma ihtiyacı duyarlar. Omurga problemi yaşayanlar, kas ve iç organları zayıf olanlar ve yaşlı insanlar ise sırtüstü yatarlar. Hasta ve yaşlılar, çene kasları zayıf olduğu için, genellikle ağzı açık uyurlar.

Alçak yastıkla sırtüstü yatarken geniz akıntıları kesilir, yüksek yastıkla sırtüstü yatarken akıntı burun yerine, boğaza, akciğere ve mideye akar. Geniz akıntısı yakıcı ve zehirli olduğundan, dışarıya akamazsa, sinüslerde iltihaplanmaya ve baş ağrısına sebep olur. Boğaza akarsa, bademcikler ve ses telleri rahatsızlanır, boğaz ve yemek borusunda yanma ve yaralar meydana gelir. Mideye akarsa, mide bulantısına ve mide hastalıklarına, akciğere akarsa, akciğer hastalıklarına yol açar.

Yüzüstü yatış pozisyonuna ise eski alimler "şeytan yatışı" derler, bu pozisyonda yatmayı yasaklarlardı.
Yatmadan evvel bol ve karışık yemek yiyenin midesinde üretilen enzimlerden tükürük bezleri de etkilenir, tükürük çoğalarak uyku esnasında ağızdan akmaya başlar. Bağırsak kurtları da tükürük bezlerini aynı şekilde etkiler. Bağırsak kurtları için tavsiye edilen tedaviyi uygulayan, beslenme alışkanlıklarını düzelten ve az yiyen, yemekten en az 3-4 saat sonra uyuyan kimse tükürük akıntısından kurtulur.

Uykuda horlama, uykudan önce yeme alışkanlığından, hazımsızlıktan, kabızlık ve gazdan, kalın bağırsak bozukluğundan ve genişlemesinden, küçük dil şişliğinden ve kalp zayıflığından kaynaklanır. Sirke içinde şap eritilerek veya sirke içinde nar kabuğu kaynatarak gargara yapılırsa küçük dilin şişliğini alıp küçültür ve horlamayı azaltır.

Bağırsak tedavisi yapanlar ve yemeği azaltanlar şiddetli horlamadan kısa zamanda kurtulabilirler, ancak hafif horlama devam eder. Arap alfabesindeki "ayn" ve "ğayn" harflerini doğru telaffuz ederek, Kur'an-ı Kerimi nefes kontrolüyle okumaya çalışan kimse bu dertten de kurtulabilir. Ancak tabiata uygun olmayan, hazır yiyecekler ve sağlıksız gıdalar tüketenler, tıka basa yemek yiyenler, yemekten sonra meyve yiyenler, horlama probleminden kurtulamazlar.
Uyurken karabasan gelmesi ve kabus görülmesi, beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğunun işaretidir. Karaciğer, kan ve damar temizlemelerini yapmak, saunaya gitmek, hacamat yaptırmak, sülük tutturmak bu durumdan kurtulmak için yeterli olabilir.

Uykuda dişleri gıcırdatan yetişkinler sara hastalığına yakalanma riski taşırlar. Çocukların uykuda diş gıcırdatması ise yaş ilerledikçe geçer. Kışın güneş ışığının azlığından, yemeklerin ağırlığından uyku çoğalır. Ancak beslenme kurallarına uyan ve oruç tutanların durumu kışın da değişmez.

"Az ye, rahat uyu!" (Atasözü).
Çok uyumaktan kurtulmak için yemeği azaltmak, saunaya gitmek, anason, keten tohumu, kimyon ve sinameki kullanmak gerekir.
Uyuma zorluğu çekenlere ise hamama gitmek, uykuya yatmadan önce bal şurubu, yulaf suyu veya arpa suyu içmek, veya çimlenmiş arpa yemek, kafa derisine zeytinyağı sürmek, reyhan ve kediotu koklamak ve hacamat yaptırmak iyi gelir.

Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 26.05.18, 19:47
ebruss54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 12.05.18
Bulunduğu yer: Sakarya
Mesajlar: 214
Etiketlendiği Mesaj: 24 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Erickson ve Uykusuzluk Üzerine

Milton Erickson'un uyku sorunu (insomnia) yaşayanlara yaptığı ve başarılı olan bir yöntemi vardı bunu da isterseniz bir deneyebilirsiniz. Mesela geceleri uykusu gelmeyen bir bayan danışanına uyku tutmayan gecelerde yatağından veya oturduğu yerden kalkıp yorulana, uykusu gelene kadar temizlik yapma görevi vermişti. Kadın da bu öneriyi ciddiye almış ve uyku tutmayan gecelerde harıl harıl temizlik yaparak vücudunu yormaya, haliyle güçten düşmeye ve uyumaya başlamıştı.

Bir diğer yöntem ise vücudun otomatik refleks gibi çalışan döngülerini tersine çevirme yöntemidir. Mesela uykusu gelmeyen insan normal şartlarda uyumak için her şeyi yapar ve bu şekilde uykusu gelmez. Neden? Çünkü uyumaya odaklandığı ve uyumaya çalıştığı için uyku döngüsünü (loop) daha da güçlendirir. Yani siz bir şeyin üzerine gittikçe onu güçlendiriyorsunuz. Bunun için mantık şöyle işliyor: madem uykusu gelmeyen bir insan uyumak için çabaladıkça uykusuzluk daha da güçleniyorsa o zaman uyumamak için elinizden gelen her şeyi yapacaksınız. Mesela uykunuzun geldiğini hayal edebilir, vücudunuzun çok bitkin düştüğünü, gözlerinizin ağır ağır kapandığını hayal ederek bu imajinasyona bir oyun gibi inanabilir ve uyumamak, ayakta kalmak için elinizden gelen her şeyi yapabilirsiniz. Bu şekilde döngüyü tersine çeviriyor ve uyku uyuma döngüsünü daha güçlü hale getirebiliyorsunuz. Birkaç kere üst üste bunu deneyerek bir şans da buna verebilirsiniz. Yani bir kere denedim, olmadı diye hemen pes etmeyin.

Bunun yanına bir şey daha ilave edeyim. Şu an Milton Erickson'un külliyatını, tüm bilimsel makalele ve çalışmalarının toplandığı binlerce sayfalık İngilizce bir kitabı okuyorum. Haliyle modern hipnoz tarihinde çığır açan bu adam hakkında yeni şeyler öğreniyorum. Bunlardan ilgimi çekenler Erickson'un renk körlüğü, disleksi, kas ve eklem ağrıları (kitapta fibromilyaji geçmiyor ama olabilme şansı yüksek) ton sağırlığı gibi rahatsızlıkları var. Özellikle omzunda ve sırtındaki masif ağrılar geceleri uyku uyumasına çoğu zaman engel oluyor. Erickson bunun için kendi yöntemlerini geliştiriyor. Bunlardan bir tanesi vücudunda hipnozda çok sık kullanılan bir terim olan his yitimi (catalepsy) oluşturmak. Yani mesela kolunuzu tamamen yok ediyorsunuz. Yani kolunuz adeda yok gibi, iğne batırsalar, tıknakla çimdikleseler dahi bir şey hissetmiyorsunuz. Bu kısaca otohipnozdur ve bunu herkes çalışarak kimileri de doğuştan gelen doğal bir yetenekle başarabilir.

Ikincisi ağrısı olduğunda deneme yanılma yöntemi ile dikkatini çocukluğunun güzel anılarına yönlendirdiğinde ağrılarının hafiflediğini fark ediyor. Yani kısaca insan ağrıya odaklandığında daha çok acı çekiyor ama dikkatini başka bir yöne çevirdiğinde acının şiddeti azalıyor veya ortadan kaybolabiliyor. Yaptığı başka bir yöntem ise gece ağrılar içinde uyumak için yatak odasına geçtiğinde yatağının yanına bir sandalye çekiyor sırtını yatağa yaslayıp sandalyenin baş kısmına (sandalye ters olacak şekilde) boğazını dayıyor ve baskı uyguluyor. Haliyle boğazı acımaya başlıyor. Burada Erickson'un yaptığı ve özellikle belirttiği şey sırt veya eklem ağrılarının bizim isteğimiz dışında istemsiz bir şekilde, kontrolümüz dışında gelişen şeyler olduğu ama kendimize uyguladığımız (self-inflicted pain) ağrı/acı veren şeylerin ise bizim kontrolümüz dahilinde olduğunu belirtiyor. Milton Erickson dayanılmaz sırt ağrıları içinde boğazına sandalye ile baskı uygulayarak dikkatini kendi üzerinde uyguladığı kontrollü acıya odaklıyor, bu şekilde sırtındaki ağrılardan uzaklaşıyor ve bu şekilde kısa sürede uykuya daldığını belirtiyor. Sadece sabahları uyandığında boğazında hafif bir ağrı ile gözlerini açtığını belirtiyor.

Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 24.01.21, 11:21
Jared615 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04.05.19
Bulunduğu yer: Turkiye
Mesajlar: 269
Etiketlendiği Mesaj: 16 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
ogatek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ÇOK UYUMAKTAN ŞİKAYET EDEN KİMSE İÇİN
Hocam bunu kurşun kalemle yazalabilir miyim ve belirli bi saati varmıdır? Birde herkes yazabilir mi acaba havas erbabı olmayan insanlar da

Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 01.04.21, 10:27
Acemi
 
Üyelik tarihi: 20.04.17
Bulunduğu yer: hatay
Mesajlar: 28
Etiketlendiği Mesaj: 19 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Jared615 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam bunu kurşun kalemle yazalabilir miyim ve belirli bi saati varmıdır? Birde herkes yazabilir mi acaba havas erbabı olmayan insanlar da
niyet edip birde imkan varsa safran mürekkebi ile yazılması daha makbuldür

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
cok, çok uykudan şikayet etmek, çok uyumak, çok uyumaktan bıkmak, eden, fazla uyumak, icin, kimse, sikayet, sikayeten, tılsım, uykusuzluk, uyumak, uyumaktan, uyuyamamak


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Zikir saatleri - Utarid Saati aizen Sorularınız 15 02.10.24 19:28
Dua ve Sağlık HavasHoca Dualar & Dua Kardeşliği 4 15.09.24 16:56
açık ve kapalı okuma saatleri hesaplamak Sibel1982 Sorularınız 5 20.07.24 16:40
PEYGAMBERLER Tarihi 2 Cazgircinx Peygamberler 10 13.02.24 21:25
Hangi Sure Ne için Kaç Defa Okunur? HeartLess Sure ve Ayet Havasları 3 14.06.17 18:56


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147