Ramazanda Mide yanması ve ağız kokusu olanlar - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > islam & Tasavvuf > ibadetler > Ramazan & Oruç

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 16.08.19, 13:55
Acemi
 
Üyelik tarihi: 19.02.19
Bulunduğu yer: Belcika
Mesajlar: 4
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Ramazanda Mide yanması ve ağız kokusu olanlar

RAMAZANDA MİDE YANMASİ VE EKŞİMESİ OLANLAR, AĞIZ KOKUSU 'NDAN ŞİKÂYET EDENLER

Mide yanması ve ekşimesinin, ayrıca kokunun sebebi yemeğin hazmolmaması dır ve onun sebebide yemekden hemen sonra çok miktarda su icilmesidir. Su mide asidini seyrelttiginden dolayı hazım gerçekleşmiyor ve bu nedenle yediklerimiz bozuluyor bu da kokuya sebeb olur.bunun olmaması için sahuru imsakdan 2 saat önce yapıp suyu imsakda içmek gerekir. Ayrica iftardan sonra tatlı yemek, yemekte karışık yemek ve akşam 9 dan sonra bir şeyler yemek de aynı etkiye sebeb olduğundan bunlarda kokuya sebeb olur. Asagida beslenme hatalarını veriyorum. Bunlar her zaman dikkat etmemiz gereken kurallardır.

Beslenmedeki Hatalarımız

1)Karışık ve çok yemek; bir sofrada sadece tek çeşit yemek yemeliyiz. Çünkü midemiz sadece bir çeşit yemeğe enzim salgılar. Diğerine salgılanan enzim ya bu besine enzim salgılanmasına engel olur yada üretilen enzimlerin birbirini yok etmesine sebeb olduğundan o besin midede çürür ve bağırsağa geçer. Çürüyen besin toksin ve gaz olarak kana geçer ve kan ile tüm vücudumuza dağılır. Bu toksinler damarlarda tıkanıklığa, kalp hastalıklarına, yüksek tansiyon ve şeker hastalığına sebeb olur. Eklem yerlerinde birikerek romatizmal hastalıklara sebeb olur. Böbreklere zarar verir ve en önemlisi karaciğerde birikerek karaciğerin fonksiyonlarını bozar ve her türlü hastalıklar art arda oluşmaya başlar. Tabi bunlar yavaş yavaş olur. O yüzden tek çeşit yemek yiyelim. Mesela kahvaltıda et ürünleri ile süt ürünlerini beraber yemeyelim. Sucuk ve peynir gibi. Akşam kırmızı et ile tavuğu beraber yemeyin. Sadece birini yiyin.Yemegin biri hayvansal yağ ile diğeri bitkisel yağ ile yapılmış olmasın.

2)Bir yemeği yedikten sonra onun hazmı bitmeden başka bir yemeği yemeyin. İkinci yenen yemek çöp olur ve aynı şeyler yine olur. En az 6 saat sonra yiyebilirsiniz.

3)Çok yemek de aynı sonucu verir. Tıka basa yemek yendiğinde hepsinin hazmedilmeden bağırsağa geçmesine neden olur ve yine çöp olur.

4)Yemekten sonra tatlı veya meyve yemeyin. Ayni şekilde ikinci yenenler hazmedilmez ve çöp olur.İlla yenecekse bir sofrada önce tatlıyı yiyin.Kahvaltıda önce reçeli yiyin mesela.

5)Yemek esnasında ve sonrasında su içmeyin. Su enzimleri seyreltir ve tam hazmedilmeden bağırsağa geçmesine sebeb olur. En az 1.5 saat sonra biraz içilebilir.4 saat sonra içilmelidir.

6)Her mizacın kolay hazmettiği ve kolay hazmedemediği besinler vardır.Eger buna göre beslenirseniz; hayat boyu rahat edersiniz. Kan grubunu verirseniz listeyi atarım.

7)Akşam 9 dan sonra hiç bir şey yemeyin.cunku 9 dan sonra hazım olmaz ve yedikleriniz çöp olur.

8)Yapay gıdalardan uzak durun.Onlar hazmedilmez ve kana geçen kimyasalları karaciğeri ve böbrekleri bozar.

9)Isıtılmış ve bayat yiyeceklerden uzak durun.Yemeği günlük olarak tüketin.Bir yemeği çok yapıp 2-3 gün yemeyin.Bekleyen ve tekrar ısıtılan yemek zehir olur ve hazmedilmez.Yukardaki süreç tekrar eder.Aynı şekilde taze yeşillikler de öyledir.Beklediğinde solar ve atık mineral olur.

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 22.08.19, 15:00
Acemi
 
Üyelik tarihi: 19.02.19
Bulunduğu yer: Belcika
Mesajlar: 4
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart A grubu olanlar için faydalı yiyecek ve içecekler

KAN GRUBU A
FAYDALI OLAN YİYECEKLER

Et Ürünleri: Balık: morina, sazan, sardalya, uskumru, kırmızı levrek

Süt Ürünleri: Kefir ve kefir suyu; yoğurt ve yoğurt suyu

Yağlar: Zeytinyağı, ceviz yağı, badem yağı, kuyruk yağı/iç yağı

Karbonhidratlar: Buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski Türk buğdayı), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri

Sebzeler: Börülce fasulye, soya ve ürünleri (soya doğal, genetiği değiştirilmemiş olmalı), enginar, hindiba, marul, havuç ve havuç suyu, kırmızı pancar ve suyu, semizotu ve suyu, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, yer elması, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze
Bakliyatlar: Her tür mercimek, kuru fasulye (inci fasulye), nohut

Meyveler: Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği

Kuru yemişler: Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, acı badem, badem

Baharatlar: Zencefil, zerdeçal, kakule (kardamone), hardal, kedi otu, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye, doğal yetiştirilmiş aloe vera, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), karanfil, sinameki

Çaylar/İçecekler: Kuşburnu, taze kavrulmuş kahve, yeşil çay, biberiye, ıhlamur

Diğerleri: Pekmez

YENEBİLECEK OLANLAR
Et Ürünleri: Tavuk ve hindi eti (kurban bayramlarında ve 10 - 14 günde bir defa koyun, kuzu eti yenilebilir), taze yumurta

Süt Ürünleri: Koyun, keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peynir, mozarella; deve, koyun,keçi sütü (Peynirlerin sütü ve mayasına dikkat edilmelidir.)

Diğerleri: Bal, nöbet şekeri, kestane, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve ürünleri (yerli mısır, Amerikan genetiği değiştirilmiş mısır değil), arpa çeşitleri, barbunya, turp, nar ve “Zararlılar”a girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler

NOT: Kan grubu A olup 0 taşıyan gruplarda (A0) kırmızı et haftada bir tüketilebilir. 0 taşımayan A’lar ise (AA) kırmızı eti ancak iki haftada bir veya ayda bir tüketebilirler. AA’lar için bal tavsiye edilmezken, A0’lar ara sıra bal kullanabilirler.

ZARARLI OLAN YİYECEKLER
Her et (tavuk ve hindi hariç), deniz hayvanları (kerevit, kalamar v.b.) ve havyar, inek sütü, tereyağı ve herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, dana iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), patates, pul biber, domates, domates salçası, siyah çay,mandalina, portakal ve suyu, maden suyu
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince değil - ölçülü olarak tüketebilirler.

HERKES İÇİN ZARARLI OLAN YİYECEKLER
Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondurma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz,
katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)

Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 31.08.19, 23:39
Acemi
 
Üyelik tarihi: 19.02.19
Bulunduğu yer: Belcika
Mesajlar: 4
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Sıfır grubu olanlar için faydalı yiyecek ve içecekler

KAN GRUBU 0

Faydalı Olan Yiyecekler

Et Ürünleri: Dana, sığır, koyun eti ve yabani hayvan eti (biraz yağlı olabilir); balık; taze köy yumurtası.
Yağlar: Zeytinyağı, keten yağı, ceviz yağı, hayvani yağlar (iç yağı/kuyruk yağı)
Sebzeler: Enginar, karalâhana, brokoli, hindiba, marul, ıspanak, roka, maydanoz, pazı, her yeşil yapraklı sebze, turp
(bilhassa karaturp), kırmızı pancar, soğan, sarımsak, kabak, balkabağı,
Meyveler: İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm eriği, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango.
Baharatlar: Ceviz, kavrulmamış kabak çekirdeği, kırmızı pul biber, zencefil, safran, keçiboynuzu, zerdeçal, kimyon, kişniş,
keten tohumu.
Çaylar: Kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, yeşil çay, kekik, tarhun, biberiye, alıç, zeytin yaprağı, ayrıkotu
Diğerleri: Hakiki bal ve doğal maden suyu

Yenilebilecek Olanlar

Et ürünleri: Tavuk, hindi ve yabani kuş eti
Süt Ürünleri: Doğal üretim tereyağı, ara sıra kaymak, ev yoğurdu, ev yapımı kefir, doğal üretim çökelek, koyun ve keçi peyniri, eski kaşar, tulum peyniri - bunlar haftada 1-3 defa yenilebilir; koyun, keçi, deve sütü (inek sütü yalnızca sütlü tatlılarda tarçın ve zencefil ile tüketilebilir.)
Sebze ve Meyveler: Her çeşit çiğ lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç); yer elması, börülce, barbunya, yeşil fasulye, nohut; patlıcan, kereviz, mandalina ve zararlılar kategorisine girmeyen her meyve, sebze ve yiyecek.
Tahıllar: Pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğdayı (eski Türk buğdayı) çeşitleri; yerli mısır ve mısır ürünleri
Kuruyemişler: Susam ve ürünleri (tahinin ayçiçeği yağı ile karıştırılmamış olmasına dikkat ediniz), ceviz, kavrulmamış veya yeni kavrulmuş çam fıstığı, fındık, badem ve badem yağı, kestane.

Zararlı Olan Yiyecekler

Süt ve süt ürünleri (’’Yenilebilecek olanlar’’ hariç), buğday ve buğday ürünleri, yer fıstığı, karnabahar, portakal, aloe vera,domates salçası, kahve, siyah çay, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek ve içecek.
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince değil - ölçülü olarak tüketebilirler.

Herkes İçin Zararlı Olan Yiyecekler
Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondurma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz, katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)
KAN GRUBU B

Faydalı Olan Yiyecekler

Et Ürünleri: Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta,
Süt Ürünleri: Yoğurt, doğal süt, doğal beyaz peynir, eski kaşar peynir, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri Yağlar: Zeytinyağı, içyağı/kuyruk yağı
Karbonhidratlar: Yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri,
Sebzeler: Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her biber, kara hindiba, maydanoz ve her tür yeşillik
Bakliyatlar: Yeşil mercimek
Meyveler: Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü, şeftali, turunçgiller (mandalina, portakal, greyfurt, limon)
Kuruyemişler: Ceviz
Baharatlar: Kimyon, çemen, pul biber, köri, reyhan (fesleğen), magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), kişniş
İçecekler: Papatya, kekik, lavanta, horozibiği, nane, yeşil çay,
Diğerleri: Halis bal, pekmez

Yenilebilecek Olanlar

Et Ürünleri: Her et (tavuk ve kaz hariç),
Süt Ürünleri: Tereyağı, kaymak,
Karbonhidratlar: Arpa ve ürünleri
Bakliyatlar: Barbunya, beyaz fasulye, inci fasulye, yeşil fasulye,
Baharatlar: Sinameki, keçi boynuzu, nane, anason, kakao, nöbet şekeri, keten tohumu, kekik
İçecekler: İşlem görmemiş çay, taze kahve
Kuruyemişler: Tatlı badem
Sebze ve Meyveler: Mantar, kabak, ”Zararlılar”a girmeyen her meyve ve sebze, kestane

Zararlı Olan Yiyecekler

Deniz hayvanları, tavuk ve kaz eti, her mercimek, nohut, yer fıstığı, Antep fıstığı, ayçiçeği çekirdekleri, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, kara buğday ve ürünleri, enginar, aloe vera, Hindistan cevizi, her sıvı yağ (zeytin yağı, keten yağı hariç), kara biber, beyaz biber, domates salçası, soya sosu, tarçın.
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süres¬ince değil - ölçülü olarak tüketebilirler.
Herkes İçin Zararlı Olan Yiyecekler

Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri, genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondur¬ma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz, katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)

Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 06.09.19, 22:45
Acemi
 
Üyelik tarihi: 19.02.19
Bulunduğu yer: Belcika
Mesajlar: 4
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart B grubu olanlar için faydalı yiyecek ve içecekler

KAN GRUBU B

Faydalı Olan Yiyecekler

Et Ürünleri: Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta,
Süt Ürünleri: Yoğurt, doğal süt, doğal beyaz peynir, eski kaşar peynir, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri Yağlar: Zeytinyağı, içyağı/kuyruk yağı
Karbonhidratlar: Yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri,
Sebzeler: Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her biber, kara hindiba, maydanoz ve her tür yeşillik
Bakliyatlar: Yeşil mercimek
Meyveler: Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü, şeftali, turunçgiller (mandalina, portakal, greyfurt, limon)
Kuruyemişler: Ceviz
Baharatlar: Kimyon, çemen, pul biber, köri, reyhan (fesleğen), magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), kişniş
İçecekler: Papatya, kekik, lavanta, horozibiği, nane, yeşil çay,
Diğerleri: Halis bal, pekmez

Yenilebilecek Olanlar

Et Ürünleri: Her et (tavuk ve kaz hariç),
Süt Ürünleri: Tereyağı, kaymak,
Karbonhidratlar: Arpa ve ürünleri
Bakliyatlar: Barbunya, beyaz fasulye, inci fasulye, yeşil fasulye,
Baharatlar: Sinameki, keçi boynuzu, nane, anason, kakao, nöbet şekeri, keten tohumu, kekik
İçecekler: İşlem görmemiş çay, taze kahve
Kuruyemişler: Tatlı badem
Sebze ve Meyveler: Mantar, kabak, ”Zararlılar”a girmeyen her meyve ve sebze, kestane

Zararlı Olan Yiyecekler

Deniz hayvanları, tavuk ve kaz eti, her mercimek, nohut, yer fıstığı, Antep fıstığı, ayçiçeği çekirdekleri, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, kara buğday ve ürünleri, enginar, aloe vera, Hindistan cevizi, her sıvı yağ (zeytin yağı, keten yağı hariç), kara biber, beyaz biber, domates salçası, soya sosu, tarçın.
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süres¬ince değil - ölçülü olarak tüketebilirler.
Herkes İçin Zararlı Olan Yiyecekler

Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri, genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondur¬ma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz, katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
0 grubu yiyecekleri, a grubu yiyecekleri, b grubu yiyecekleri, hangi kan grubuna ne iyi gelir, kan gruplarına göre yiyecekler, ramazanda mide ekşimesi, ramazanda mide yanmasi, sıfır kan gurubu yiyecekleri


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147