Sirke Şifadır !!! - Sayfa 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Off Topic > Pratik Bilgiler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Alt 17.03.19, 16:39
Üye
 
Üyelik tarihi: 08.03.19
Bulunduğu yer: ...
Mesajlar: 92
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ben her akşam suya bi iki yemek kaşığı kadar koyup içiyorum ama yanlışmı yapıyorum? Ne gibi bi zararı var

Alıntı ile Cevapla
  #12  
Alt 26.10.19, 17:27
Jared615 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04.05.19
Bulunduğu yer: Turkiye
Mesajlar: 269
Etiketlendiği Mesaj: 16 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
seoizmir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sirke bakterilerle çok iyi savaşan maddeler içerdiğinden dolayı bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Sirke bol miktarda magnezyum, potasyum, fosfor, demir, florin ve bakır gibi mineraller içerir. Bu özelliği ile bir çok hastalığa iyi gelir, bu hastalıkları şu şekilde sıralayabiliriz.

Sirke İnsülün Duyarlılığını Geliştirir: Son çalışmalara göre, elma sirkesi vücutda insülin direnci gücünü azaltır. Yatmadan önce alınması durumunda da, kan şekeri seviyesini düşürür. Diyabet ve sorunu olan insanlar için% 19,% 34 oranında insülin duyarlılığını artırır.

Sirke Kan Şekeri Seviyesi düşürür: Sirkesi Glisemik İndeksi (Gİ) düzenleyerek vücuttaki kan şekeri düzeyini düşürür. Sirke GI azaltarak vücutta metabolik süreci dengeler.

Uzmanlar sirkeyi diğer maddelerle inceltmeden kullanmayı önermiyorlar, bu yüzden sirke mutlaka, bal, su ve benzeri maddelerle inceltirlerek tüketilmelidir.
Sirkenin diyabet hastaları için bazı faydaları var ama yanlış ve fazla tüketimi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Tercih edilen dozaj günde en fazla 1-2 yemek kaşığıdır, bu dozaj diyabet hastaları için geçerlidir. Bunun yanında mümkün olduğunca minimum miktarda tüketilmelidir ve her zaman organik, pastörize edilmemiş sirkeler tercih edilmelidir. Ayrıca sirkenin sindirim sitemi mukus zarına zarar verdiğini göz önünde bulundurmalısınız.

Sirke Sedef Hastalığı Tedavisinde Kullanılır: Dünya çapında sedef hastalığından etkilenen çok sayıda insan vardır. Sedef kronik ve sık sık tekrar eden farklı bir deri hastalığıdır. Bu kırmızı lekeler papül ve plaklar şeklinde karakterize edilir. Bu tür hastalık sorunları yaşayanlar aynı zamanda duygusal problemlerde yaşamaya başlarlar.

Bu hastalığın tedavisi için şimdiye kadar bir çok bilimsel araştırma yapıldı ve bazı yöntemler geliştirildi ama kesin sonuç yok. Bunun için alternatif tedavi olarak sirke önerilmektedir. Bu konuyla alakalı olarak yapılan araştırmalar vücuttaki pH faktörünü dengelediği için sirke sedef hastalığına iyi gelmektedir.

Sirke Cilt Sağlığını Korur: Elma sirkesi sedef başta olmak üzere bir çok cilt hastalığına karşı etkili bir alternatif tedavi şeklidir. Bunun yanında genel anlamda cilt sağlığına ciddi katkılarda bulunabilir. Bu yüzden yüz maskelerinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bir miktar elma sirkesini salatalık suyu ile karıştırın ve cildinize uygulayın. Bu uygulama cildinizin sıklaşmasını ve cil gözeneklerini açmasını sağlayacaktır. Bunun yanında cildi temizler.

Bir çay kaşığı sirke ve iki çay kaşığı balı karıştırın ve maske olarak cildinize uygulayın. Bu uygulamaya bir hafta boyunca devam edin. Yumuşak ve pürüzsüz ciltler için çok fazla yardımcı olur.

Soğuk bir bardak su ile yarım fincan elmas sirkesini akrıştırın ve buzdolabında bir süre soğutun. Pamuk yardımıyla günde birkaç kere cildinize uygulayın. Yaşlılıktan kaynaklanan lekeleri ve kırışıklıkları giderir.

Bu karışım şampuana alternatif olabilir. Bir miktar sirkeye kabartma tozu karıştırın ve saçlarınıza uygulayın. Bu uygulama hem kepekten kurtulmanızı sağlayacak hem de sağlıklı saç görünümü sağlayacaktır.

Ayak sağlığı için de sirke kullanmak mümkün, bunun için bir leğen suya bir bardak sirke katın ve ayaklarınızı 20 dakika boyunca içinde tutun. Bu uygulama hem ayak kokusunu giderecektir, hem de ayakların dinlenmesini sağlayacaktır.
Sirke Kilo Vermeyi Kolaylaştırır: Sirkenin dikkat çeken diğer bir özelliği de kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Bu alanda da çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun için farklı sebze ve meyvelerle karıştırılarak maksimum derecede fayda sağlanır.

1 fincan sirke ile ince doğranmış soğan ve bir miktar su ile 3 çay kaşığı zeytin yağı karıştırılarak salatada kullanılır.

Bir fincan sirkeye iki bardak su,bir çay kaşığı bal, bir tatlı kaşığı limon suyu, bir yemek kaşığı çiğ üzüm, bir çay kaşığının yarısı kadar tarçın katılır ve bu karışım iyice karıştırılıp içilier.

Patates, havuç, soğan,tuz, süzme yağ ve sirke ekleyerek lezzetli bir yemek yapılabilir.

Havuçlara elma sirkesi ekleyerek yenilebilir.

Yeşil salatalara aynı şekilde elma sirkesi eklenerek tüketilebilir.
Elma Sirkesinin Yapılışı: Elma sirkesinin doğal olarak yapılması hem faydalarından maksimum derecede yararlanmamızı sağlar hemde sağlıklı bir ortamda hazırlandığından emin oluruz. Hazır olarak satılan elma sirkeleri bir çok açıdan özelliğini yitirimiştir diyebiliriz. Yazıda farklı uygulamalar için sirkenin tariflerini verdim şimdi genel anlamda farklı sirkelerin nasıl yapılacağını inceleyeceğiz.

Malzemeler:
5 Kg Elma
5 yemek kaşığı elmas sirkesi
2 Fincan Toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Kaynamış ve soğutulmuş temiz su

Elma Sirkerinin Tarifi: Elmaları ve muhafaza edeceğimiz kavanozu temizlendiğine emin olana kadar yıkayalım. Kavanozun sıcak su ile denezfekte edilmesi ( yıkanması) daha iyi. Elmaların hepsini dörde bölerek preslemek suretiyle suyunu çıkaralım ve kabuklarından, çekirdeklerinden suyu temizleyelim ( küçük paralar halinde de olabilir). 3.5 kl elma için 3.5 litre kaynattığımız ve soğuttuğumuz suyu ekleyelim, suyu biraz daha fazla koyarak daha fazla sirke elde etmek mümkün ama genelde elma miktarı kadar su eklemek daha iyi. Daha sonra tuzu ve toz şekeri ekleyelim.

Kavanoza konulan elma sirkesinin hava alması bakteriler için önemlidir. Bu yüzden elma sirkesini kapağını bir tülbentle kapatalım, sinek ve arıların içine girmemesi için, bunun yanında daha kolay hava alması için. 17-20 derecelik bir ortamda saklamamı faydalıdır. Belirli aralıklarla elma sirkesini mutlaka karıştırmamız gerekiyor. Sirkeyi güneşin almadığı bir yerde muhafaza etmeliyiz.
Elmas sirkesinin yapım süresini hızlandırmak için önceden elimizde bulunan elma sirkesinden katabiliriz. Ortama ve elma çeşitlerine göre sirkenin bekleme süresi 4 ila 7 hafta sürebilir. Bu süre sonunda elde edilen elma sirkesi 4-5 kat tülbentten süzülerek kabuklardan ve elma parçalarından arındırılır ve uzun süre saklayabileceğimiz hava almayan şişelere veya uygun kablara aktarılır.Hava almaması için kapakları sıkıca kapatılır.

Evde yapılan elma sirkeleri için en yaparsak yapalım fermantasyona engel olamayız ama her halukarda hazır satılan sirkelerden çok daha etkilidirler. Çünkü aşırı sıcaklıkta hazırlanan sirkeler bir çok vitamin, asit, mineral ve maddelerin özelliğini yitirir.

Üzüm Sirkesinin Tarifi: Üzüm sirkesi de tıpkı elma sirkesinde olduğu gibi evde yapıldığında daha sağlıklı ve faydalı olur.

Malzemeler:
5 kg üzüm
4lt su
2 dilim ekmek
1 şeker kaşığı bulgur
1 avuç nohut

Üzüm sirkesinin yapımında üzümün çekirdekli çekirdeksiz , siyah veya beyaz olması önemli değildir. Plastik kaplarda üzüm sirkesi yapılabilir ama daha sağlıklı olması için cam kavanozları tercih etmenizi öneririz. Üzüm sirkesi için üzüm sapları ve çürük üzümler de kullanılabilir. Çürük üzümler için üç katı su kullanmalısınız, yani 1 kilo üzüm için 3 litre su omalıdır.

Tıpkı elma sirkesinde olduğu gibi su ve üzümleri bir kavanoza yerleştirin ve beklemeye bırakın, kavanozun ağzını yine bir tülbentle kapatın, bir süre sonra üzüm sirkesinin üst kısmı köpükleşecektir, bu olması gereken bir sonuçtur, sirkenin bozulduğunu düşünmeyin. 16 gün boyunca bu şekilde bekletin, üzümler ve sapları yumuşadıktan sonra bir tülbentte süzün. Geri kalan artıkları çöpe atın. Geriye kalan suyun içerisinde 1-2 dilim ekmek içi ekleyin,3-4 tane nohut ve 2 çay kaşığı tuz ekleyin. Bunu yaptıktan sonra kavanozun ağzını sıkı hava almayacak şekilde kapatarak 50-60 gün bekletin, üzüm sirkesini ne kadar fazla bekletirseniz o kadar faydalı ve etkili olur.

Sirkenin Zararları: Sağlık açısından bir çok faydası olan sirkenin aşırı kullanımı sonucu bazı yan etkilere neden olması mümkün. Özellikle çocukların tüketimine dikkat edilmelidir. Çocuklar ve bazı hastalıklarla mücadele eden yetişkinler incelterek tüketebilirler. Sirkenin daha çok cilt hastalıklarına faydalı olduğunu görüyoruz, fakat kanama ve iltihaplı yaralarda kullanılmamalıdır. Tıbbi amaçlı ve kısa süreli kullanıldığında mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.

Son zamanlarda kilo vermek için de kullanıldığından dolayı daha fazla kilo vermek için daha fazla tüketilmesini öneren uzmanlar var, biz buna karşıyız ve kesinlikle önermiyoruz. Az ve öz kullanılmalıdır..

Günde ortalama 8 gram ve uzun vadeli tüketim aşırı potasyum kaybına neden olabilir.


Özel Uyarı : Hamilelik döneminde anne adayının tedavi amaçlı sirke kullanmasının güvenli olup olmadığına dair her hangi bir bilimsel araştırma sonucu ve bilgi yoktur. Bu yüzden anne adaylarının tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekir.

Özel Uyarı: Diyabet hastalarında sirkenin kan şekerini düşürme ihtimali vardır. Bu yüzden dozu ve tüketimi konusunda mutlaka doktorlarına danışmalıdırlar.
çok güzzel paylaşım öncelikle teşekkür ederim,nacizane bir şey katmak isterim yazınıza bu sirke tabiki organik olursa bu güzel etkiler daha iyi görülür.çünkü marketten alınan sirkelerin içinde e 223 denilen bir madde vardır antioksidan diye geçer çoğunlukla ama dna ya kadar zarar veren bir maddedir.dikkatli olalım.

Alıntı ile Cevapla
  #13  
Alt 03.12.19, 00:07
 
Üyelik tarihi: 26.09.19
Bulunduğu yer: gaziantep
Mesajlar: 257
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

bundan sonra sirke evde bulundurmalı

Alıntı ile Cevapla
  #14  
Alt 23.12.19, 22:27
 
Üyelik tarihi: 21.12.19
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 161
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sirke evizindeki negatif enerjilerin giderilmesi, evinizin enerjisinin güzelleşmesi için de mükemmel bir nimettir. Eşyalarınızı, masalarınızı sirke ile silerek veya sirkeyi eve fıs fıs ederek bunu sağlayabilirsiniz.

Alıntı ile Cevapla
  #15  
Alt 08.12.20, 00:00
Lady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dost Üye
 
Üyelik tarihi: 09.11.16
Bulunduğu yer: Nederland
Mesajlar: 590
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Metabolizmayı güçlendiren ve enerjiyi yükselten elma sirkesi; hazma yardım eder, trombosit üretimini normalleştirir, koyu kanı inceltir, kansızlığı giderir, adetleri düzenler, damarları açar ve sinirleri rahatlatır.
· Sirke başa sürülürse kepeğe, saç dökülmesine ve baş ağrısına iyi gelir.
· Egzama, uçuk, yılancık, sedefe sürülürse, iyileşmeyi sağlar.
· Sinameki ile birlikte kaynatılarak egzamaya ve yaralara sürülürse iyileşmesini sağlar.
· Sirke içilirse, kanamaları durdurur, balgamı inceltir ve keser.
· Bir parça yün veya pamuk sirkeye batırılıp yeni oluşmuş eziğe koyulursa şişmesine mani olur,- eski yaraya koyulursa büyümesini durdurur,-morluklara pansuman yapılırsa morluğu geçirir, ateşle oluşan yanıklara koyulursa ağrıyı dindirir ve kısa zamanda iyileşmesini sağlar.
· Ateşli hastalıklarda zeytinyağı ile karıştırılarak başa sürülürse, baş ağrısını dindirir, ateşli vücuda sürülürse, ateşi düşürür.
· Şap, sirke içinde eritilip bununla ağız yıkansa, diş etlerini ve dişleri kuvvetlendirir, gargara yapılsa küçük dil şişliklerini küçültür.
· Evde sirke buharı ile buğu yapılsa, sinüsleri açar. Ilık olarak yudumlanırsa, kronik olan öksürüğü hafifletir, her tür zehirlenmeye iyi gelir. Suya katıldığında her tür suyu arındırır.

Elma ve üzüm sirkesi limon suyu yerine geçer. Fakat sirkeyi devamlı içmek iyi değildir. 2-3 haftalık kürleri (her sabah 30-50 gr. sirke su ile içilir) 3-4 ay ara vererek yapmak gerekir. Hz. Cabir'den rivayet edilen (r.a.) Hadis-i Şerifte: "Allah-ü Teala sirke yiyene iki melek memur eder. Yiyinceye kadar ona istiğfar ederler" buyrulmuştur. Doğal elma ve üzüm sirkesi, sirke asidiyle karıştırılmamalıdır. Sirke asidi (sirke ruhu) ağır zehirdir, tüm organ ve sistemleri tahribata sürükler.

Kanser, diyabet, sindirim, detoks için sirkenin kullanımı

Sirke şu maddeleri içerir;
Vitaminler
Mineraller
Aminoasitler
Polifenoller
Uçucu olmayan yağ asitleri (sitrik, laktik, tartarik, malik asitler)

SİRKE VE İNSAN SAĞLIĞI

Halk arasında sirke her derde deva diyenler çoktur. Bazı bilimsel çevreler ise sirkenin yararları çok abartılmıştır, olsa olsa plasebo etkisi yapar demektedirler. Yazımızın bu bölümünde sirke ile yapılan araştırmaları kısaca inceleyeceğiz.

Sirkenin MÖ 5000 yıllarından beri (Babillilerden beri) kullanıldığı sanılmaktadır. Sirkeyi tıpta kullandığı bilinen ilk hekim milattan önce 400’lü yıllarda yaşayan Hipokrattır . Büyük tıp alimi İbn-i Sina sirkeyi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanmıştır.

Sirke-Enfeksiyon

Hipokrat sirkeyi yara tedavisinde kullanmıştır. 10. Yüzyılda Çinli doktor SungTse enfeksiyonlardan korunmak için otopsilerden önce ellerin sirkeli suyla yıkanmasını önermiştir. Günümüzde yapılan araştırmalarda sirkenin Escherichia coli, Listeria monocytogenes ve Salmonella gibi bakterileri ve çocuk felci virüsünü etkisizleştirdiği gösterilmiştir.

Sirke-Hipertansiyon

Her ne kadar insanlar üzerine yapılan bir araştırma yok ise de hayvan çalışmaları sirkenin tansiyon düşürücü bir etkisinin olduğunu göstermiştir. Sirkenin bu etkisini renin-angiotensin sistemini yavaş çalıştırarak yaptığı sanılmaktadır.

Sirke-Kan yağları

Farelerde ve tavşanlarda yapılan araştırmalarda sirkenin kan yağlarını (kolesterol ve trigliseridler) düşürdüğü gözlenmiştir.

Sirke- Diyabet

Sirkenin kan şekerini düşürücü etkisi ilk kez farelerde gösterilmiştir. Daha sonraki yıllarda insanlarda yapılan araştırmalarda da benzer şekilde sirkenin yemek sonrası kan şekerini, insulini ve iştahı azalttığı gösterilmiştir. Hayvanlarda balsamik sirkenin insulin üreten beta-hücrelerinin fonksiyonlarını artırdığı da saptanmıştır.

Sirke- Sindirim

Etlerin marinasyonunda kullanılan balsamik sirkenin sindirimi kolaylaştırdığı saptanmıştır.

Sirke-Kanser

İnsan hücresi ve hayvan araştırmalarında sirkenin antikanser özellikler taşıdığı gösterilmiştir. Sirkenin bu özelliğinin asetik asit ve içerdiği çok sayıda polifenollere bağlı olduğu sanılmaktadır.

SİRKE ÇEŞİTLERİ

Sirke çeşitli meyvelerden yapılabilir. Gül, çilek, üzüm, karadut, elma, vişne… Hepsi ayrı güzel, hepsi farklı lezzettedir. Hakiki sirke, sirke bakterilerin yaptığı sirkedir. Hakiki sirke taze meyvelerin sıcak ortamda doğal fermantasyonu ile oluşur. Uzun zaman içinde ve emekle oluşan hakiki sirke inanılmaz faydalı özelliklere sahiptir.

Eski hekimler bu sebeple yıllanmış sirkeyi hem ilaç, hem ilaç malzemesi, hem içecek, hem de yemek malzemesi olarak kullanmışlar.

__________________
Yarına kaldı şarkılar aman
Bu yaraya deva değil zaman
Ateş düştüğü yeri yakar
Bu düzeni bozuk dünya yalan..
Alıntı ile Cevapla
  #16  
Alt 08.12.20, 00:36
Yazbahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 21.06.19
Bulunduğu yer: Dünyada
Mesajlar: 805
Etiketlendiği Mesaj: 87 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Lady Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Metabolizmayı güçlendiren ve enerjiyi yükselten elma sirkesi; hazma yardım eder, trombosit üretimini normalleştirir, koyu kanı inceltir, kansızlığı giderir, adetleri düzenler, damarları açar ve sinirleri rahatlatır.
· Sirke başa sürülürse kepeğe, saç dökülmesine ve baş ağrısına iyi gelir.
· Egzama, uçuk, yılancık, sedefe sürülürse, iyileşmeyi sağlar.
· Sinameki ile birlikte kaynatılarak egzamaya ve yaralara sürülürse iyileşmesini sağlar.
· Sirke içilirse, kanamaları durdurur, balgamı inceltir ve keser.
· Bir parça yün veya pamuk sirkeye batırılıp yeni oluşmuş eziğe koyulursa şişmesine mani olur,- eski yaraya koyulursa büyümesini durdurur,-morluklara pansuman yapılırsa morluğu geçirir, ateşle oluşan yanıklara koyulursa ağrıyı dindirir ve kısa zamanda iyileşmesini sağlar.
· Ateşli hastalıklarda zeytinyağı ile karıştırılarak başa sürülürse, baş ağrısını dindirir, ateşli vücuda sürülürse, ateşi düşürür.
· Şap, sirke içinde eritilip bununla ağız yıkansa, diş etlerini ve dişleri kuvvetlendirir, gargara yapılsa küçük dil şişliklerini küçültür.
· Evde sirke buharı ile buğu yapılsa, sinüsleri açar. Ilık olarak yudumlanırsa, kronik olan öksürüğü hafifletir, her tür zehirlenmeye iyi gelir. Suya katıldığında her tür suyu arındırır.

Elma ve üzüm sirkesi limon suyu yerine geçer. Fakat sirkeyi devamlı içmek iyi değildir. 2-3 haftalık kürleri (her sabah 30-50 gr. sirke su ile içilir) 3-4 ay ara vererek yapmak gerekir. Hz. Cabir'den rivayet edilen (r.a.) Hadis-i Şerifte: "Allah-ü Teala sirke yiyene iki melek memur eder. Yiyinceye kadar ona istiğfar ederler" buyrulmuştur. Doğal elma ve üzüm sirkesi, sirke asidiyle karıştırılmamalıdır. Sirke asidi (sirke ruhu) ağır zehirdir, tüm organ ve sistemleri tahribata sürükler.

Kanser, diyabet, sindirim, detoks için sirkenin kullanımı

Sirke şu maddeleri içerir;
Vitaminler
Mineraller
Aminoasitler
Polifenoller
Uçucu olmayan yağ asitleri (sitrik, laktik, tartarik, malik asitler)

SİRKE VE İNSAN SAĞLIĞI

Halk arasında sirke her derde deva diyenler çoktur. Bazı bilimsel çevreler ise sirkenin yararları çok abartılmıştır, olsa olsa plasebo etkisi yapar demektedirler. Yazımızın bu bölümünde sirke ile yapılan araştırmaları kısaca inceleyeceğiz.

Sirkenin MÖ 5000 yıllarından beri (Babillilerden beri) kullanıldığı sanılmaktadır. Sirkeyi tıpta kullandığı bilinen ilk hekim milattan önce 400’lü yıllarda yaşayan Hipokrattır . Büyük tıp alimi İbn-i Sina sirkeyi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanmıştır.

Sirke-Enfeksiyon

Hipokrat sirkeyi yara tedavisinde kullanmıştır. 10. Yüzyılda Çinli doktor SungTse enfeksiyonlardan korunmak için otopsilerden önce ellerin sirkeli suyla yıkanmasını önermiştir. Günümüzde yapılan araştırmalarda sirkenin Escherichia coli, Listeria monocytogenes ve Salmonella gibi bakterileri ve çocuk felci virüsünü etkisizleştirdiği gösterilmiştir.

Sirke-Hipertansiyon

Her ne kadar insanlar üzerine yapılan bir araştırma yok ise de hayvan çalışmaları sirkenin tansiyon düşürücü bir etkisinin olduğunu göstermiştir. Sirkenin bu etkisini renin-angiotensin sistemini yavaş çalıştırarak yaptığı sanılmaktadır.

Sirke-Kan yağları

Farelerde ve tavşanlarda yapılan araştırmalarda sirkenin kan yağlarını (kolesterol ve trigliseridler) düşürdüğü gözlenmiştir.

Sirke- Diyabet

Sirkenin kan şekerini düşürücü etkisi ilk kez farelerde gösterilmiştir. Daha sonraki yıllarda insanlarda yapılan araştırmalarda da benzer şekilde sirkenin yemek sonrası kan şekerini, insulini ve iştahı azalttığı gösterilmiştir. Hayvanlarda balsamik sirkenin insulin üreten beta-hücrelerinin fonksiyonlarını artırdığı da saptanmıştır.

Sirke- Sindirim

Etlerin marinasyonunda kullanılan balsamik sirkenin sindirimi kolaylaştırdığı saptanmıştır.

Sirke-Kanser

İnsan hücresi ve hayvan araştırmalarında sirkenin antikanser özellikler taşıdığı gösterilmiştir. Sirkenin bu özelliğinin asetik asit ve içerdiği çok sayıda polifenollere bağlı olduğu sanılmaktadır.

SİRKE ÇEŞİTLERİ

Sirke çeşitli meyvelerden yapılabilir. Gül, çilek, üzüm, karadut, elma, vişne… Hepsi ayrı güzel, hepsi farklı lezzettedir. Hakiki sirke, sirke bakterilerin yaptığı sirkedir. Hakiki sirke taze meyvelerin sıcak ortamda doğal fermantasyonu ile oluşur. Uzun zaman içinde ve emekle oluşan hakiki sirke inanılmaz faydalı özelliklere sahiptir.

Eski hekimler bu sebeple yıllanmış sirkeyi hem ilaç, hem ilaç malzemesi, hem içecek, hem de yemek malzemesi olarak kullanmışlar.
Ne güzel bilgiler. Ama bir damlasına maruz kalsam koca bir gün siddetli migren ve bulantilarla boğuşuyorum.
Sirke ve ben asla kavusamiyoruz

__________________
"Onlara, Allah neyi indirdiyse ona uyun dendi mi dediler ki: Hayır, biz atalarımız neye uyduysa ona uyarız. İyi ama atalarınızın aklı bir şeye ermiyorsa ve doğru yolu bulmadılarsa ne olacak?"
Bakara ,170
Alıntı ile Cevapla
  #17  
Alt 17.12.20, 19:15
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 13.12.20
Bulunduğu yer: Alemde
Mesajlar: 94
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

kokusu kotu ama cok faydalidir sirke

Alıntı ile Cevapla
  #18  
Alt 25.01.21, 00:08
Ada Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 02.02.16
Mesajlar: 1,116
Etiketlendiği Mesaj: 87 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

SİRKE Resulullah(sav)buyurdular ki:"""sirke ne güzel katıktır.Başka bir hadiste şöyle buyurmuştur:Allah'ım!sirkeyi bereketli kıl!O, benden önceki peygamberlerin azığıdır.Sirke hakkındaki başka bir hadis ise şöyledir:İçinde sirke bulunan bir ev fakir olmaz.(Sirkenin Faydaları): Üzüm sirkesi,iltihaplı mideye faydalıdır ve safrayı dindirir.Öldürücü ilaçların zararını def eder.Boşlukta donan süt ve kanı çözer.Dalağa fayda verir.Mideyi sepiler,buna karşılık kabız yapar,susuzluğu keser ve oluşmak üzere olan şişliğe mani olur.sindirime yardımcı olur,balgamı parçalar,katı gıda maddelerini yumuşatır ve kanı inceltir.Sirke tuz ile birlikte içildiği zaman,yenen zehirli mantarlara karşı faydalıdır.Yudum yudum içildiği zaman damak köküne yapışan kanı koparır.Sıcak iken gargara yapıldığı zaman diş ağrısına karşı faydalıdır.ve diş etlerini kuvvetlendirir.Sirke,dolamaya,tırnaklara,ateşli şişliklere ve ateş yanığına karşı faydalıdır.İştahı açar ve mideyi yumuşatır.Gençler ve yaz mevsiminde sıcak bölgelerde oturanlar için iiyidi.Özellikle elma sirkesi,kandaki yağları azaltır.Yemekle beraber yeşil salata suyu üzerinde bir kaşık kadar alındığı zaman yağları eritir.Çünkü sirke asetik asittir.Sirke,özellikle elma sirkesi,yemeklerde yeşil salata ile veya bir bardak suya küçük bir kaşık katarak düzenli bir şekil alınırsa,vücudun yağ seviyesini korur.

__________________
O kadar kimsesizim ki
Hani ölsem
Cesedim geçmişin tozuna karışır gider
Yediğim yemekten içtiğim suya kadar tadsızım
Saçının telinden ayak parmaklarının ucuna kadar özledim seni..
Alıntı ile Cevapla
  #19  
Alt 26.03.21, 22:05
Üye
 
Üyelik tarihi: 10.03.19
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 60
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Faydalıdır . Dişleri beyazlaşıyor çay yapıp içersen

Alıntı ile Cevapla
  #20  
Alt 27.03.21, 03:04
 
Üyelik tarihi: 07.03.21
Bulunduğu yer: ANTALYA
Mesajlar: 109
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

ben tozlu pencereyi sirkeli suyla sildim cam ve çerçeveleri tertemiz yaptı.

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
sifadir, sirke


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sirkelerin faydalari (Hangi Sirke neye iyi gelir) Tolga60 Alternatif Tıp ve Bitkiler 2 24.02.24 10:17
Rüyada Sirke Görmek NGB S-Ş Harfleri Rüya Tabirleri 0 11.11.23 12:12
Evinizde Bolca Sirke Bulundurun Yusuff Nazar ve Büyü Uygulamaları 0 03.08.21 18:51
Birçoğunuzun Gençlik İksirini Duymadığına Eminim Och Alternatif Tıp ve Bitkiler 0 11.02.20 21:42
Rüyada Sirke Görmek Havasokulu S-Ş Harfleri Rüya Tabirleri 0 06.10.17 10:39


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147