Sirke Şifadır !!! - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Off Topic > Pratik Bilgiler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 10.06.16, 02:46
Acemi
 
Üyelik tarihi: 10.06.16
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 11
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Sirke Şifadır !!!

Sirke bakterilerle çok iyi savaşan maddeler içerdiğinden dolayı bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Sirke bol miktarda magnezyum, potasyum, fosfor, demir, florin ve bakır gibi mineraller içerir. Bu özelliği ile bir çok hastalığa iyi gelir, bu hastalıkları şu şekilde sıralayabiliriz.

Sirke İnsülün Duyarlılığını Geliştirir: Son çalışmalara göre, elma sirkesi vücutda insülin direnci gücünü azaltır. Yatmadan önce alınması durumunda da, kan şekeri seviyesini düşürür. Diyabet ve sorunu olan insanlar için% 19,% 34 oranında insülin duyarlılığını artırır.

Sirke Kan Şekeri Seviyesi düşürür: Sirkesi Glisemik İndeksi (Gİ) düzenleyerek vücuttaki kan şekeri düzeyini düşürür. Sirke GI azaltarak vücutta metabolik süreci dengeler.

Uzmanlar sirkeyi diğer maddelerle inceltmeden kullanmayı önermiyorlar, bu yüzden sirke mutlaka, bal, su ve benzeri maddelerle inceltirlerek tüketilmelidir.
Sirkenin diyabet hastaları için bazı faydaları var ama yanlış ve fazla tüketimi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Tercih edilen dozaj günde en fazla 1-2 yemek kaşığıdır, bu dozaj diyabet hastaları için geçerlidir. Bunun yanında mümkün olduğunca minimum miktarda tüketilmelidir ve her zaman organik, pastörize edilmemiş sirkeler tercih edilmelidir. Ayrıca sirkenin sindirim sitemi mukus zarına zarar verdiğini göz önünde bulundurmalısınız.

Sirke Sedef Hastalığı Tedavisinde Kullanılır: Dünya çapında sedef hastalığından etkilenen çok sayıda insan vardır. Sedef kronik ve sık sık tekrar eden farklı bir deri hastalığıdır. Bu kırmızı lekeler papül ve plaklar şeklinde karakterize edilir. Bu tür hastalık sorunları yaşayanlar aynı zamanda duygusal problemlerde yaşamaya başlarlar.

Bu hastalığın tedavisi için şimdiye kadar bir çok bilimsel araştırma yapıldı ve bazı yöntemler geliştirildi ama kesin sonuç yok. Bunun için alternatif tedavi olarak sirke önerilmektedir. Bu konuyla alakalı olarak yapılan araştırmalar vücuttaki pH faktörünü dengelediği için sirke sedef hastalığına iyi gelmektedir.

Sirke Cilt Sağlığını Korur: Elma sirkesi sedef başta olmak üzere bir çok cilt hastalığına karşı etkili bir alternatif tedavi şeklidir. Bunun yanında genel anlamda cilt sağlığına ciddi katkılarda bulunabilir. Bu yüzden yüz maskelerinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bir miktar elma sirkesini salatalık suyu ile karıştırın ve cildinize uygulayın. Bu uygulama cildinizin sıklaşmasını ve cil gözeneklerini açmasını sağlayacaktır. Bunun yanında cildi temizler.

Bir çay kaşığı sirke ve iki çay kaşığı balı karıştırın ve maske olarak cildinize uygulayın. Bu uygulamaya bir hafta boyunca devam edin. Yumuşak ve pürüzsüz ciltler için çok fazla yardımcı olur.

Soğuk bir bardak su ile yarım fincan elmas sirkesini akrıştırın ve buzdolabında bir süre soğutun. Pamuk yardımıyla günde birkaç kere cildinize uygulayın. Yaşlılıktan kaynaklanan lekeleri ve kırışıklıkları giderir.

Bu karışım şampuana alternatif olabilir. Bir miktar sirkeye kabartma tozu karıştırın ve saçlarınıza uygulayın. Bu uygulama hem kepekten kurtulmanızı sağlayacak hem de sağlıklı saç görünümü sağlayacaktır.

Ayak sağlığı için de sirke kullanmak mümkün, bunun için bir leğen suya bir bardak sirke katın ve ayaklarınızı 20 dakika boyunca içinde tutun. Bu uygulama hem ayak kokusunu giderecektir, hem de ayakların dinlenmesini sağlayacaktır.
Sirke Kilo Vermeyi Kolaylaştırır: Sirkenin dikkat çeken diğer bir özelliği de kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Bu alanda da çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun için farklı sebze ve meyvelerle karıştırılarak maksimum derecede fayda sağlanır.

1 fincan sirke ile ince doğranmış soğan ve bir miktar su ile 3 çay kaşığı zeytin yağı karıştırılarak salatada kullanılır.

Bir fincan sirkeye iki bardak su,bir çay kaşığı bal, bir tatlı kaşığı limon suyu, bir yemek kaşığı çiğ üzüm, bir çay kaşığının yarısı kadar tarçın katılır ve bu karışım iyice karıştırılıp içilier.

Patates, havuç, soğan,tuz, süzme yağ ve sirke ekleyerek lezzetli bir yemek yapılabilir.

Havuçlara elma sirkesi ekleyerek yenilebilir.

Yeşil salatalara aynı şekilde elma sirkesi eklenerek tüketilebilir.
Elma Sirkesinin Yapılışı: Elma sirkesinin doğal olarak yapılması hem faydalarından maksimum derecede yararlanmamızı sağlar hemde sağlıklı bir ortamda hazırlandığından emin oluruz. Hazır olarak satılan elma sirkeleri bir çok açıdan özelliğini yitirimiştir diyebiliriz. Yazıda farklı uygulamalar için sirkenin tariflerini verdim şimdi genel anlamda farklı sirkelerin nasıl yapılacağını inceleyeceğiz.

Malzemeler:
5 Kg Elma
5 yemek kaşığı elmas sirkesi
2 Fincan Toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Kaynamış ve soğutulmuş temiz su

Elma Sirkerinin Tarifi: Elmaları ve muhafaza edeceğimiz kavanozu temizlendiğine emin olana kadar yıkayalım. Kavanozun sıcak su ile denezfekte edilmesi ( yıkanması) daha iyi. Elmaların hepsini dörde bölerek preslemek suretiyle suyunu çıkaralım ve kabuklarından, çekirdeklerinden suyu temizleyelim ( küçük paralar halinde de olabilir). 3.5 kl elma için 3.5 litre kaynattığımız ve soğuttuğumuz suyu ekleyelim, suyu biraz daha fazla koyarak daha fazla sirke elde etmek mümkün ama genelde elma miktarı kadar su eklemek daha iyi. Daha sonra tuzu ve toz şekeri ekleyelim.

Kavanoza konulan elma sirkesinin hava alması bakteriler için önemlidir. Bu yüzden elma sirkesini kapağını bir tülbentle kapatalım, sinek ve arıların içine girmemesi için, bunun yanında daha kolay hava alması için. 17-20 derecelik bir ortamda saklamamı faydalıdır. Belirli aralıklarla elma sirkesini mutlaka karıştırmamız gerekiyor. Sirkeyi güneşin almadığı bir yerde muhafaza etmeliyiz.
Elmas sirkesinin yapım süresini hızlandırmak için önceden elimizde bulunan elma sirkesinden katabiliriz. Ortama ve elma çeşitlerine göre sirkenin bekleme süresi 4 ila 7 hafta sürebilir. Bu süre sonunda elde edilen elma sirkesi 4-5 kat tülbentten süzülerek kabuklardan ve elma parçalarından arındırılır ve uzun süre saklayabileceğimiz hava almayan şişelere veya uygun kablara aktarılır.Hava almaması için kapakları sıkıca kapatılır.

Evde yapılan elma sirkeleri için en yaparsak yapalım fermantasyona engel olamayız ama her halukarda hazır satılan sirkelerden çok daha etkilidirler. Çünkü aşırı sıcaklıkta hazırlanan sirkeler bir çok vitamin, asit, mineral ve maddelerin özelliğini yitirir.

Üzüm Sirkesinin Tarifi: Üzüm sirkesi de tıpkı elma sirkesinde olduğu gibi evde yapıldığında daha sağlıklı ve faydalı olur.

Malzemeler:
5 kg üzüm
4lt su
2 dilim ekmek
1 şeker kaşığı bulgur
1 avuç nohut

Üzüm sirkesinin yapımında üzümün çekirdekli çekirdeksiz , siyah veya beyaz olması önemli değildir. Plastik kaplarda üzüm sirkesi yapılabilir ama daha sağlıklı olması için cam kavanozları tercih etmenizi öneririz. Üzüm sirkesi için üzüm sapları ve çürük üzümler de kullanılabilir. Çürük üzümler için üç katı su kullanmalısınız, yani 1 kilo üzüm için 3 litre su omalıdır.

Tıpkı elma sirkesinde olduğu gibi su ve üzümleri bir kavanoza yerleştirin ve beklemeye bırakın, kavanozun ağzını yine bir tülbentle kapatın, bir süre sonra üzüm sirkesinin üst kısmı köpükleşecektir, bu olması gereken bir sonuçtur, sirkenin bozulduğunu düşünmeyin. 16 gün boyunca bu şekilde bekletin, üzümler ve sapları yumuşadıktan sonra bir tülbentte süzün. Geri kalan artıkları çöpe atın. Geriye kalan suyun içerisinde 1-2 dilim ekmek içi ekleyin,3-4 tane nohut ve 2 çay kaşığı tuz ekleyin. Bunu yaptıktan sonra kavanozun ağzını sıkı hava almayacak şekilde kapatarak 50-60 gün bekletin, üzüm sirkesini ne kadar fazla bekletirseniz o kadar faydalı ve etkili olur.

Sirkenin Zararları: Sağlık açısından bir çok faydası olan sirkenin aşırı kullanımı sonucu bazı yan etkilere neden olması mümkün. Özellikle çocukların tüketimine dikkat edilmelidir. Çocuklar ve bazı hastalıklarla mücadele eden yetişkinler incelterek tüketebilirler. Sirkenin daha çok cilt hastalıklarına faydalı olduğunu görüyoruz, fakat kanama ve iltihaplı yaralarda kullanılmamalıdır. Tıbbi amaçlı ve kısa süreli kullanıldığında mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.

Son zamanlarda kilo vermek için de kullanıldığından dolayı daha fazla kilo vermek için daha fazla tüketilmesini öneren uzmanlar var, biz buna karşıyız ve kesinlikle önermiyoruz. Az ve öz kullanılmalıdır..

Günde ortalama 8 gram ve uzun vadeli tüketim aşırı potasyum kaybına neden olabilir.


Özel Uyarı : Hamilelik döneminde anne adayının tedavi amaçlı sirke kullanmasının güvenli olup olmadığına dair her hangi bir bilimsel araştırma sonucu ve bilgi yoktur. Bu yüzden anne adaylarının tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekir.

Özel Uyarı: Diyabet hastalarında sirkenin kan şekerini düşürme ihtimali vardır. Bu yüzden dozu ve tüketimi konusunda mutlaka doktorlarına danışmalıdırlar.

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10.06.16, 03:56
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 31.03.16
Mesajlar: 464
Etiketlendiği Mesaj: 101 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Maşallah her derde deva sedefe iyi geldigini ogrendigim iyi oldu cevremde sedef hastasi olanlar var Allah razi olsun

__________________
Rabbin Sana Darılmadı...
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 23.06.16, 17:08
Acemi
 
Üyelik tarihi: 23.06.16
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 13
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

teşekkür ederim

---------- Post added at 17:08 ---------- Previous post was at 17:07 ----------

çok faideli bilgiler

.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 05.05.17, 23:20
Manevi
 
Üyelik tarihi: 31.05.15
Mesajlar: 2,185
Etiketlendiği Mesaj: 84 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Elma sirkesi nasıl yapılır !!!

Öncelikle hangi meyveden sirke yapacaksanız mümkün olduğunca o meyvenin doğal olanını bulmaya çalışın.Bulduğunuz doğal, mumsuz ve ilaçsız elmaları güzelce yıkayın ve mutlaka tamamen kurumalarını sağlayın. Kurumuş olmaları çok önemli. Fermantasyonun başlaması için elmaların üzerindeki doğal floraya ihtiyaç var çünkü. Kuruyan elmaları küçük küçük doğrayıp ağzı geniş cam bir kavanozun içine atın. Elmaları kabukları ile birlikte doğrayın. Kavanozun en az yarısına kadar doğranmış elmalar gelmeli. Üzerini içme suyuyla tamamlayın ama sakın kavanozu ağzına kadar doldurmayın ve sakın musluk suyu kullanmayın. Kavanozun ağzını 4 parmak boş bırakmanız, gaz çıkışı esnasında kavanozun taşmamasını sağlar. Kavanozun içine varsa sirke anası, yoksa bir çay bardağı kadar gerçek ev sirkesi ilave edin isteğe bağlı olarak bir kaşık bal yada pekmez koyabilirsiniz Güzelce karıştırıp kavanozun üzerine bir tülbent örtüp, paket lastiğiyle sabitleyin. Sirke kavanozunun üzerine tarih yazan bir etiket yapıştırın ve kavanozu mutfağın kuytu loş bir köşesine koyun. Artık tek yapmanız gereken, elmalar suyun altına çökene kadar her gün temiz bir kaşıkla kavanozu bir ya da iki kez karıştırmak. Elmaların çökmesi takribi olarak 3 hafta sürüyor. Elmalar suyun altına çökünce karıştırmayı bırakın. Artık sirkenin üzerinde incecik tül gibi sirke anası oluşmaya başlayacak, sakın dokunmayın. Sirke anası oluşumunu tamamladığında o da elmalar gibi suyun altına çökecek. İşte o zaman sirke anasını içinden bir kaşık yardımıyla alın ve sirkenizi bir tülbentten süzün. Süzülen sirkenin tadına bakın, eğer sirkeleşme olmuş tadı sirke gibi keskin ise şişelere doldurup ağzı kapaklı olarak loş bir yerde muhafaza edin. Bu şekilde sirkede ki fermantasyon devam eder. Sirkeniz henüz keskinleşmemişse süzdükten sonra yine kendi kavanozuna dökün, posasını çöpe atın. Kendi anasını da içine bırakın,Tülbentle kapatıp, fermantasyon sürsün diye kavanozu yerine koyun. Bundan sonra yine beklemeniz gereken süre, bu zamana kadar geçen süreyle aşağı yukarı aynı olacak. Bu süreyi sirkenin tadı belirleyecek. Sirke keskinleşip, sirke gibi olduğu zaman, tekrar sirkenizi süzün ve bu sefer kapaklı bir cam şişeye sirkeyi koyup, ağzı kapalı olarak loş bir yerde fermente olmaya devam etmesi için bırakın. Sirkeyi süzdüğünüz tarihi de not edip, şişenin üzerine yapıştırın. Etiketin üzerine ne sirkesi olduğunu da yazmanız, ileride başka yapacağınız sirkelerle karışmaması için faydalı olacaktır. Bu esnada içine bir fiske tuzu farmatasyonu dursursun diye atabilirsiniz. Artık sirkenizi dilerseniz kullanmaya başlayabilirsiniz. Sirke ne kadar uzun zaman bu şekilde dinlenirse o kadar lezzeti ve kıymeti artar. Sirkeden aldığınız sirke anasıyla yeni bir sirke kurabilirsiniz, atmayın.

Elma sirkesi yapmanın püf noktaları

Doğal elma kullanın,Tatlı elma kullanın, ekşi elma kullanmayın,Mutlaka içme suyu kullanın,Mutlaka cam kavanoz kullanın,Elmaları çok iyi kurutun, bezle kurulamayın, kendi kendisine kurumasını bekleyin,Maya olarak sirke kullanacaksanız asla hazır sirke kullanmayın, mutlaka doğal sirke kullanın,Elmalar suyun altına çökene kadar, her gün en az bir kez mutlaka karıştırın,Suyu çok elması az olmasın karışımınız dengeli olsun. Elma sudan daha çok olursa daha yoğun bir sirke olur.Sirke anası varsa tek başına mayalamak için yeterlidir.

Yukarıda yazdığım püf noktaları benim defalarca kez yaptığım sirke tecrübelerimle oluştu. Bu noktalara dikkat ederseniz, sirke kurmakta kesinlikle başarıya ulaşırsınız. Bu arada bir de şunları eklemek istiyorum;

Sirke anası elimin altında hep var olduğu için artık sirkelerimi sadece sirke anasıyla kuruyorum.

Sirke anası yeterli büyüklükte ise, sadece ana ile, sirke ilave etmeden sirke kuruyorum. Sirke anasını ile kurulan sirke daha çabuk olgunlaşıyor, sirkeniz garanti oluyor.

Eğer anayı saklamak istiyorsanız yaptığınız sirkeden küçük bir kavanoza koyun, anayı bu kavanozda ağzı kapaklı olarak saklayın. Ya da sirkelerinizin bir tanesinin içine atarak da anayı muhafaza edebilirsiniz.

Sirkenizi süzmeden önce anayı zarar vermeden bir kaseye alın, sirkeyi ondan sonra süzün.

Afiyet olsun.

Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 16.08.18, 00:03
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.04.15
Bulunduğu yer: Nefes Aldığım Yerde
Mesajlar: 14,902
Etiketlendiği Mesaj: 900 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Allah-u Zülcelal razı olsun.

__________________
Sözün kıymetini '' Lal'' olandan,
Ekmeğini kıymetini ''Aç '' olandan,
Aşkın kıymetini ''Hiç'' olandan öğren..

Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 02.12.18, 02:13
 
Üyelik tarihi: 18.11.17
Bulunduğu yer: Baku
Mesajlar: 274
Etiketlendiği Mesaj: 18 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Teşekkurler.Not aldım.

Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 11.01.19, 11:45
 
Üyelik tarihi: 30.11.18
Bulunduğu yer: sakarya
Mesajlar: 273
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
madlen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Elma sirkesi nasıl yapılır !!!

Öncelikle hangi meyveden sirke yapacaksanız mümkün olduğunca o meyvenin doğal olanını bulmaya çalışın.Bulduğunuz doğal, mumsuz ve ilaçsız elmaları güzelce yıkayın ve mutlaka tamamen kurumalarını sağlayın. Kurumuş olmaları çok önemli. Fermantasyonun başlaması için elmaların üzerindeki doğal floraya ihtiyaç var çünkü. Kuruyan elmaları küçük küçük doğrayıp ağzı geniş cam bir kavanozun içine atın. Elmaları kabukları ile birlikte doğrayın. Kavanozun en az yarısına kadar doğranmış elmalar gelmeli. Üzerini içme suyuyla tamamlayın ama sakın kavanozu ağzına kadar doldurmayın ve sakın musluk suyu kullanmayın. Kavanozun ağzını 4 parmak boş bırakmanız, gaz çıkışı esnasında kavanozun taşmamasını sağlar. Kavanozun içine varsa sirke anası, yoksa bir çay bardağı kadar gerçek ev sirkesi ilave edin isteğe bağlı olarak bir kaşık bal yada pekmez koyabilirsiniz Güzelce karıştırıp kavanozun üzerine bir tülbent örtüp, paket lastiğiyle sabitleyin. Sirke kavanozunun üzerine tarih yazan bir etiket yapıştırın ve kavanozu mutfağın kuytu loş bir köşesine koyun. Artık tek yapmanız gereken, elmalar suyun altına çökene kadar her gün temiz bir kaşıkla kavanozu bir ya da iki kez karıştırmak. Elmaların çökmesi takribi olarak 3 hafta sürüyor. Elmalar suyun altına çökünce karıştırmayı bırakın. Artık sirkenin üzerinde incecik tül gibi sirke anası oluşmaya başlayacak, sakın dokunmayın. Sirke anası oluşumunu tamamladığında o da elmalar gibi suyun altına çökecek. İşte o zaman sirke anasını içinden bir kaşık yardımıyla alın ve sirkenizi bir tülbentten süzün. Süzülen sirkenin tadına bakın, eğer sirkeleşme olmuş tadı sirke gibi keskin ise şişelere doldurup ağzı kapaklı olarak loş bir yerde muhafaza edin. Bu şekilde sirkede ki fermantasyon devam eder. Sirkeniz henüz keskinleşmemişse süzdükten sonra yine kendi kavanozuna dökün, posasını çöpe atın. Kendi anasını da içine bırakın,Tülbentle kapatıp, fermantasyon sürsün diye kavanozu yerine koyun. Bundan sonra yine beklemeniz gereken süre, bu zamana kadar geçen süreyle aşağı yukarı aynı olacak. Bu süreyi sirkenin tadı belirleyecek. Sirke keskinleşip, sirke gibi olduğu zaman, tekrar sirkenizi süzün ve bu sefer kapaklı bir cam şişeye sirkeyi koyup, ağzı kapalı olarak loş bir yerde fermente olmaya devam etmesi için bırakın. Sirkeyi süzdüğünüz tarihi de not edip, şişenin üzerine yapıştırın. Etiketin üzerine ne sirkesi olduğunu da yazmanız, ileride başka yapacağınız sirkelerle karışmaması için faydalı olacaktır. Bu esnada içine bir fiske tuzu farmatasyonu dursursun diye atabilirsiniz. Artık sirkenizi dilerseniz kullanmaya başlayabilirsiniz. Sirke ne kadar uzun zaman bu şekilde dinlenirse o kadar lezzeti ve kıymeti artar. Sirkeden aldığınız sirke anasıyla yeni bir sirke kurabilirsiniz, atmayın.

Elma sirkesi yapmanın püf noktaları

Doğal elma kullanın,Tatlı elma kullanın, ekşi elma kullanmayın,Mutlaka içme suyu kullanın,Mutlaka cam kavanoz kullanın,Elmaları çok iyi kurutun, bezle kurulamayın, kendi kendisine kurumasını bekleyin,Maya olarak sirke kullanacaksanız asla hazır sirke kullanmayın, mutlaka doğal sirke kullanın,Elmalar suyun altına çökene kadar, her gün en az bir kez mutlaka karıştırın,Suyu çok elması az olmasın karışımınız dengeli olsun. Elma sudan daha çok olursa daha yoğun bir sirke olur.Sirke anası varsa tek başına mayalamak için yeterlidir.

Yukarıda yazdığım püf noktaları benim defalarca kez yaptığım sirke tecrübelerimle oluştu. Bu noktalara dikkat ederseniz, sirke kurmakta kesinlikle başarıya ulaşırsınız. Bu arada bir de şunları eklemek istiyorum;

Sirke anası elimin altında hep var olduğu için artık sirkelerimi sadece sirke anasıyla kuruyorum.

Sirke anası yeterli büyüklükte ise, sadece ana ile, sirke ilave etmeden sirke kuruyorum. Sirke anasını ile kurulan sirke daha çabuk olgunlaşıyor, sirkeniz garanti oluyor.

Eğer anayı saklamak istiyorsanız yaptığınız sirkeden küçük bir kavanoza koyun, anayı bu kavanozda ağzı kapaklı olarak saklayın. Ya da sirkelerinizin bir tanesinin içine atarak da anayı muhafaza edebilirsiniz.

Sirkenizi süzmeden önce anayı zarar vermeden bir kaseye alın, sirkeyi ondan sonra süzün.

Afiyet olsun.
Bu değerli bilgiler için Allah razı olsun hocam

Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 11.01.19, 15:35
Üye
 
Üyelik tarihi: 20.09.18
Bulunduğu yer: .
Mesajlar: 71
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Teşekkürler paylaşım için

Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 11.01.19, 16:10
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 03.12.18
Bulunduğu yer: H
Mesajlar: 1,100
Etiketlendiği Mesaj: 144 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Cinolarda sevmiyor diye biliyorum

Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 27.02.19, 20:19
 
Üyelik tarihi: 30.12.18
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 104
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bilgilendirme için teşekkürler. Ev temizliği içinde temizlik suyunun içine katılıyor. Ve sinüzit içinde yine suda seyrelterek burna çekildiği zaman bütün sinüsleri boşaltıyor

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
sifadir, sirke


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sirkelerin faydalari (Hangi Sirke neye iyi gelir) Tolga60 Alternatif Tıp ve Bitkiler 2 24.02.24 10:17
Rüyada Sirke Görmek NGB S-Ş Harfleri Rüya Tabirleri 0 11.11.23 12:12
Evinizde Bolca Sirke Bulundurun Yusuff Nazar ve Büyü Uygulamaları 0 03.08.21 18:51
Birçoğunuzun Gençlik İksirini Duymadığına Eminim Och Alternatif Tıp ve Bitkiler 0 11.02.20 21:42
Rüyada Sirke Görmek Havasokulu S-Ş Harfleri Rüya Tabirleri 0 06.10.17 10:39


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147