Ayasofya cami olmuştur hayırlı olsun - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Off Topic > Haber & Siyaset

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 10.07.20, 17:22
Üye
 
Üyelik tarihi: 03.11.19
Bulunduğu yer: Isparta
Mesajlar: 50
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Ayasofya cami olmuştur hayırlı olsun

Bana göre gerek yoktu lakin açıldı herşeyin hayırlısı

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10.07.20, 17:40
 
Üyelik tarihi: 05.01.19
Bulunduğu yer: koyna
Mesajlar: 109
Etiketlendiği Mesaj: 21 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Yokmuydu bir bakın isterseniz atacağım videoya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 10.07.20, 17:52
Üye
 
Üyelik tarihi: 03.11.19
Bulunduğu yer: Isparta
Mesajlar: 50
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu zamanda gerek yoktu öncelikli değildi gelir kapısı kapandı

Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 13.07.20, 18:43
Üye
 
Üyelik tarihi: 08.07.20
Bulunduğu yer: anadolu
Mesajlar: 61
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Semihfuat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu zamanda gerek yoktu öncelikli değildi gelir kapısı kapandı
Rızkı veren Allah bir gelir kapısı kapanır Allah daha hayırlısını açar.

Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 14.07.20, 00:37
Üye
 
Üyelik tarihi: 03.11.19
Bulunduğu yer: Isparta
Mesajlar: 50
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sadece gelir olsa iyi İslami siyasi hale getirdiler ona kızıyorum. 1-2 sene önce asla açtırtmam diyen adam şimdi kötü koşullarda açarım diyor ve hala bunu dinleyen kesim var.

Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 14.07.20, 00:39
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 27.06.20
Bulunduğu yer: Bozkır
Mesajlar: 167
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Hayırlı olsun insanlar artık avuç içeri dirsekleri ve alınları nasır tutana kadar orada namaz kılarlar

Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 14.07.20, 12:21
Bro Bro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 10.06.20
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 119
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Ayasofya ve bilinmeyenleri

Dünya mimarisinin en önemli şaheserlerinden birisi olarak kabu ledilen Ayasofya hakkında ilginç efsaneler var. Bunlar ı bir araya getiren Ayasofya Efsaneleri adlı kitap, eski çağlardan beri anlatılan bu söylenceleri günyüzüne çıkarıy

1500 yıllık bir tarih barındıran, dünyanın sekizinci harikası Ayasofya, İstanbul'un en önemli yapılarından biri. Ayasofya efsaneleri ise yüzyıllar içinde kulaktan kulağa yayıldıkça yayıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş de dünya mirasinin en önemli eserlerinden biri kabul edilen Ayasofya'nın efsanelerini Kültür- Medeniyet Serisi kapsamında bir araya getirdi. Dokuz yıl boyunca efsaneler hakkında araştırma yapan Dr. Ferhat Aslan, kitapta Bizans'tan Cumhuriyet'e kadar Ayasofya ile ilgili efsaneleri kronolojik ve detaylı bir şekilde anlatıyor. Hz. Meryem'in gözyaşlarıyla ıslanan sütundan işçileri koruyan meleğe, Kutsal Kase ile kaybolan papazdan Hz. Hızır'ın yazdığı kıyamet tarihine kadar birçok efsane okuyucuya sunuluyor. Üstelik eser sadece efsanelerle tarihe ışık tutmuyor, Ayasofya'nın tarihini ve mimari özelliklerini de gözler önüne seriyor.
AYASOFYA'NIN SIRLARI
1: Ayasofya'yı bekleyen melek: Ayasofya'nın inşaatında çalışan ustalar bir gün yemeğe giderken araç gereçlerini genç bir işçiye emanet etmiş. Bir süre sonra, inşaat alanında ortaya çıkan kişi gence "İş çok uzun süre bırakıldı, artık ustaları çağırmalısın" deyince delikanlı, "Araç ve gereçleri bırakıp gidemem" demiş. Bilinmez kişi de, "Sen gelene kadar onları korurum, buradan bir yere ayrılmam" diye cevap vermiş. Delikanlı durumu ustalara anlatınca, İmparator delikanlıya gördüğü adamla ilgili sorular sormuş ve bunun bir melek olduğuna inanarak delikanlıyı başka bir memlekete göndermiş ki kıyamete kadar melek Ayasofya'yı bekleyip korusun!
2: Tılsımlı kapılar: Efsaneye göre Ayasofya'nın toplam 361 kapısı var fakat bu kapılardan 101'i büyük ve tılsımlı. Çünkü ne zaman bu kapılar sayılsa fazladan bir kapı daha ortaya çıkıyormuş.
3: Hz. İsa'nın Kutsal Emanetleri: İmparator, Hıristiyan söylemine göre Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği haç ve Hz. İsa'yı çarmıha gerdiklerinde kullanılan çivileri Kudüs'ten getirtip Ayasofya'nın gizli bölümlerinden birinde saklatmış. Kutsal Emanetleri Ayasofya'ya saklamalarının sebebiyse Hz. İsa'nın 40 bin yıl sonra dünyada Ayasofya'ya inecek olmasıymış.
4: Kıyamet tarihi: Binanın güney yönündeki kapıdan girince, üçüncü sırada bulunan sütunun üzerine Hz. Hızır'ın kıyametin kopacağı tarihi yazdığı söyleniyor. Sütunda "On sekizinde yevm-i Pazar, sene 1038" yazılı.
5: Şeytan Ayasofya'da hapis: İstanbul'un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'nın camiye çevrilmesini emredince Akşemsettin'i de bu işten sorumlu tutmuş. İşçiler cuma namazına yetiştirmek için çabalasa da şeytan Ayasofya'nın cami olmasını istemediği için işçilere her türlü vesveseyi veriyormuş. Akşemsettin bu durumu anlayınca secdeye kapanıp dua etmiş. Duasını kabul eden Allah, şeytanı Ayasofya'daki bir mermere hapsetmiş.
6: Ayasofya'nın kıbleye çevrilmesi: Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettikten sonra ilk cuma namazını Ayasofya'da kılacakmış. İmamlığa geçtiğinde ilk iki tekbirde namazı bozmuş, üçüncüde tekbir getirmiş ve ilk cuma namazını kıldırabilmiş. Bunun nedenini merak eden ahali sorunca Fatih Sultan Mehmet: "İstedim ki namaz sırasında bana ve bütün cemaate Kabe görünsün! Bu niyetle birinci ve ikinci tekbirlerde Kabe görünmeyince namazı bozdum, ancak üçüncü tekbirde gözlerimin önüne geldi" demiş. Cemaat bunun sebebini Akşemsettin'e sorduğunda o şunları söylemiş: "Hz. Hızır saf tutmak için gelirken Terler Direğ'e parmağını soktu ve Ayasofya'nın yönünü kıbleye doğru çevirdi. Ondan sonra da namaza durdu. Böylece padişah üçüncü kez tekbir getirdikten sonra Kabe'yi tam karşısında gördü."
7: Hz. Meryem'in gözyaşlarıyla delinen sütun: Ayasofya'nın içindeki Ağlayan Sütun, Meryem Ana'nın evindeki bir sütunmuş. Bir gün Meryem Ana'ya, Hz. İsa'nın yakalandığını ve kendisine işkence edildiğini söylemişler. Hz. Meryem, onun işkence görmesine dayanamamış ve gözyaşlarına boğulmuş, gözyaşı damlalarından biri yaslandığı bu sütunu kezzap gibi eritmiş. Ayasofya yapılırken de kilisenin kutsanması için imparator bu sütunu Meryem Ana'nın evinden getirerek Ayasofya'ya diktirmiş. Bu nedenle taş kutsal olarak görülüyor. Herhangi bir dileği olanlar bu sütundaki Meryem Ana'nın gözyaşıyla oluşan deliğe parmaklarını sokup çeviriyor ve dilek diliyor.
8: Kutsal Kase ile kaybolan papaz: İstanbul fethedildiği sırada Ayasofya'ya bir papaz vaaz vermekteymiş. Papaz kutsal çanağın Müslümanların eline geçmesini istemediği için Kutsal Kase ile bir kapıdan geçip gitmiş. Kapı da kapanmış. Ama Müslümanlar papazın oradan geçtiğini görmüş. Papazın gözden kaybolduğu yere vardıklarında dümdüz bir duvarla karşılaşmışlar. Efsaneye göre papaz hâlâ Kutsal Kase ile birlikte beklermiş orada. Bir gün İstanbul geri alındığında kapı açılacak ve papaz çıkıp vaaza devam edecekmiş.
9: Ayasofya'daki levhaların sırrı: Ayasofya camiye çevrilirken bu mabedin bir İslam mabedine dönüşmesini sağlamak için yapıya pek çok İslami motif eklenmiş. Bunlardan biri Ayasofya'nın kubbesine yazılı olan "Allah, göklerin ve yerin nurudur" ayeti. Allah, Hz. Muhammed ve dört büyük halifenin isimleri de levhalara yazılarak asılmış. Cumhuriyet döneminde Ayasofya camiden müzeye çevrileceği zaman bu levhaları çıkarmak istemişler ama çok çabalamalarına rağmen çıkaramamışlar. Zaten bu levhalar, Ayasofya'dan çıkarılamasın, yapı yeniden kiliseye dönüştürülmesin diye cami içerisinde, giriş kapılarından daha büyük olarak yapılmış.
10: Tavadan sıçrayan balıklar: Ayasofya'da İmparator Kapısı'nın önünde bir balık figürü var. Söylenceye göre Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u kuşattığı sırada Ayasofya'daki papazlar bu kapının yanında balık kızartıyormuş. Tavada kızaran balıklar, İstanbul'un fethedileceğini anlayınca isyan etmiş ve kızgın yağın içerisinden fırlayıp taş kesilmiş.

Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 30.09.20, 15:09
Ada Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 02.02.16
Mesajlar: 1,114
Etiketlendiği Mesaj: 87 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

İnsanların sevinci, içlerindeki ibadet etme aşkından dolayı değil, ibadet edecek yer sıkıtısı olduğundan da değil, memleketteki sorunlar bitiyor diye hiç değil. Bunu bazılarının anlaması gerekiyor.
Mevzuyu küçük göstermek için, aşağılamak için paylaşımlar yapmaya başladılar.
Ayasofyanın açılışı, milli bir güç gösterisidir.
Bu sevinç rumların, yahudilerin ve tüm hainlerin canını sıkan bir durum. Onlar bir şeye kızıyorsa, sevinmekle doğru olanı yapıyoruz demektir.
Türk isen, müslüman isen sevin.
Şişip durma öyle. Heves kaçırmaya da çalışma.
En azından müslüman mahallesinde yaşadığın için yap bunu.
Yapamıyorsan da, git "Türkiyede beni eziyorlar" diye sığınma talep et. Hemen alırlar.
Cemaat olarak üzül gittiğin yerde.
Allah kederini kabul etsin.

__________________
O kadar kimsesizim ki
Hani ölsem
Cesedim geçmişin tozuna karışır gider
Yediğim yemekten içtiğim suya kadar tadsızım
Saçının telinden ayak parmaklarının ucuna kadar özledim seni..
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 13.11.21, 13:12
Üye
 
Üyelik tarihi: 13.08.21
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 60
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bazı şeyler semboliktir ama işin özüne gelirsek insanın düşüncesini İslam çerçevesinde yoğurmadan adım başı camii yapsalar ne yapmasalar ne.

Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 13.11.21, 15:22
Resul aksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01.11.21
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 379
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Semihfuat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana göre gerek yoktu lakin açıldı herşeyin hayırlısı
Muslumlardan çok çıplak turist dolu içi, ve tavanda şeytan figürleri,

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Cumanız Mübarek Olsun Hayırlı Cumalar oguz4141 Özel Günler & Bayramlar 18 15.09.23 13:20
Ayasofya'daki Resimler Arma Derin Konular & Beyin Fırtınası 1 02.11.20 21:21
hayırlı bir eş ve hayırlı bir çocuk için Havas HavasHoca Celb & Muhabbet & Kısmet 3 18.04.20 22:37
işle ilgili manilerim yok olsun, hayırlı kapılar açılsın Logos Dua Kardeşliği 9 04.02.20 23:04


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147