28.11.18, 09:26
|
Gayretli üye
|
|
Üyelik tarihi: 12.09.17
Mesajlar: 2,831
Etiketlendiği Mesaj: 277 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Havasokulu Nickli Üyeden Alıntı
Cenab-ı Hak ,yapılan her türlü iyilik ve hayra,salih amel ve güzel davranışlara en iyi şekilde karşılk veren ve kullarının birini en az onla mükafatlandırıp,sevapşa ödüllendiren.Daha doğrusu kullarının gerek kendi rızasını kazanmak niyetiyle gerekse kendi çıkarları için yapmış oldukları her iyiliği mükafatlandırıp,özellikle dinine hizmet edenlere yaptıklarının kat kat fazlasıyla veren ve onların en ufak bir iyi davranışını bile zayi etmeyendir.
Ebced değeri ve zikir saati: Bu mübarek ismin zikri (526) adettir.Zikir saati Güneş,günü Pazardır.
Bu ismi usülune göre okuyan kimseler,her türlü kaza ve belalardan korunur.Cenab-ı Hak, bu ismi okuyup virt edinen kimseyi büyük-küçük her türlü fenalıklardan korur.
Her gün 526 defa zikreden kimse,verilen nimetlere şükretme lezzetini,ibadete devam etme zevkini ve muhtaç olanlara da ikram etme özelliğini kazanır.
Bu ismin zikrine devam eden kimse,sağlıklı kalır ve çok mal sahibi olur.
Ağır cüsseli ve nefes darlğı çeken kimseler,41 defa yazıp su ile silip bozulduktan sonra bu sudan içse şifa bulur.Görme zorluğu veya göz ağrısı çeken kimseleri gözüne bu sudan sürülürse gözünün nuru artar.
“Kendisine yapılan şükre, çok ecirle mukabele eden.”
“Cüz’î ibadetlere karşı küllî mükâfatlar, yüksek dereceler ve çok sevaplar veren.”
“Eğer Allah’a güzel bir borç verecek olursanız, onu sizin için kat kat artırır ve sizi bağışlar. Allah Şekûr’dur, Halîm’dir.” (Teğâbün Sûresi, 64/17)
Bir âyet-i kerîme:
“And olsun ki, şükrederseniz elbette size daha fazla veririm. Ve eğer nankörlük ederseniz, haberiniz olsun ki azabım çok şiddetlidir.” (İbrahim Sûresi, 14/7)
Şükretmek Allah’ın sonsuz nimet ve ihsanlarının kıymetini bilmek demektir ve küfranın zıddıdır.
Cenâb-ı Hak, bu insanlık görevini yerine getiren mü’min kullarına kat kat mükâfat vereceğini bu âyet-i kerîmeyle müjde veriyor.
Nur Külliyatı'nda, “Fıtrat-ı beşeriyede cemâle karşı bir muhabbet ve kemâle karşı perestiş etmek ve ihsana karşı sevmek vardır.” buyrularak, şükretmenin insanın yaratılışında mevcut olduğu ders verilir.
Bu dünyada bir çekirdeğe karşılık bir ağaç ihsan eden Allah, dünyada yapılan ibadet ve şükürlere öyle mükâfatlar verecektir ki, Allah Resûlünün(a.s.m.) ifadesiyle, “Ne gözler görmüş, ne kulaklar işitmiş ne de insanın kalbine, hatırına gelmiştir.”
Şekûr isminin Cennetteki tecellisi işte böyle muhteşem, böyle harika ve böyle azim olacaktır.
Kula yakışan ve yaraşan, fırsatı çok iyi değerlendirip şu kısa dünya hayatını şükür ve ibadetle geçirmek, böylece ebedî saadete mazhar olmaktır.
Bu isimden nasiplenen bir kul, insanlardan gördüğü iyiliklere karşı da teşekkürle mukabele eder. Nankörlükten ve nimeti küçümsemekten sakınır.
Nitekim, Allah Resûlü(a.s.m.) “İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a şükretmez.” buyurmuşlardır.
|
Şükrümüzü artıracak herşeye yaklaşmakta fayda var.
Allah razı olsun mübarek hocam
|