Cevşeni Kebir 1001 Esma - Latin Harfleriyle - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Evradiyeler & Azametler > Cevşen ve Havassları

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 06.11.19, 18:29
Celcelutiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.12.17
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 5,355
Etiketlendiği Mesaj: 3171 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Cevşeni Kebir 1001 Esma - Latin Harfleriyle

Cevşen, Hz. Peygamber (S.a.v.) ve Ümmetine hediye edilmiş emsalsiz bir sırr-ı pür-esrar bir hazinedir. Cevşen-i Kebirin okunması gibi taşınmasının da zırh mesabesinde olduğu Hz. Peygamber (SAV) tarafından nakledilmiştir.

Hz. Peygamber (SAV) bir gün zırhını giymiş halde Uhud dağına gidiyordu. Hava çok sıcaktı. Kendileri şöyle buyurdular; Gök yüzüne baktım ve Allaha dua ettim, gök kapıları açıldı, Cebrail (AS) nura bürünmüş halde nazil oldu. Dedi ki sana Cenab-ı Hakdan selam ve hediye getirdim. Üzerinden şu zırhı çıkar, bu duayı oku. Bu duayı okur ve üzerinde taşırsan zırhdan daha büyük tesiri vardır. Hz. Peygamber sordu; Bu duanın tesiri yalnız bana mıdır yoksa ümmetime de şamil midir? Cebrail (AS), bu dua Allah tarafından sana ve ümmetine bir hediyedir buyurdular.Onun (okumanın) sevabını ise,Ancak Allah bilir. Kim ki onu taşır ve okursa,ister sabah,ister akşam,evinden çıktığında Allah hakkında o kişiye salih amel yapmış muamelesi vacib olur. Öyle ki,sanki o kul Tevrat ve İncil,Zebur ve Furkan (Kur’an) okumuş gibi sevab verir.Ve onların her harfine mukabil Huril Îyn-lerden iki zevce verir ve cennette onun için bir ev yapar. Ve ona Tevrat,İncil,Zebur,Furkan,İbrahim suhûfunun harfleri sayısı kadar sevab verir ve İbrahim Halil,Musa Kelim,İsa Ruhullah,Muhammed Hatemi Nebi sevabı kadar sevab verir.

Cevşen’in birçok derde deva, müşküllere çare olduğu ehl-i havas indinde tecrübeyle sabittir. Okuma esnasında hulus-ı kalb, niyet-i tam ile şuruta uymak icab eder.

Sözlükte “zırh, savaş elbisesi” anlamına gelen Cevşen, Arapça bir kelimedir. “Büyük zırh” manasında olan meşhur Cevşen-i Kebîr duası ise Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) büyük bir münacatıdır. Bu münacatla Efendimiz (s.a.v.), Cenâb-ı Hakk’a bin bir ismiyle dua eder ve ateşten O’na sığınır.

Bediüzzaman Said Nursi, Cevşen’in “Âl-i Beytin manevî ve gayet mühim bir mirası ve bir feyiz kaynağı” olduğunu belirterek Allah’ı tanıyıp tarif etme konusunda Cevşen’in bir benzeri olmadığını söylüyor. Allah (c.c), Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hakikatini, ulûhiyetinin tecellilerine kapsamlı bir ayna yapmış ve bütün isimlerinin en büyük ve en yüksek mertebelerine onu mazhar ederek Kur’ân’dan çıkmış “Cevşen” gibi harika bir münacatı O’na nasip etmiştir.


Dördüncü katta da bir beyt vardır ki,ona Beyt-i Ma’mur denilir her gün oraya yetmiş bin melek girer,çıkar. Ve öyle ki kıyamete kadar oraya dönmez. (Bir daha kendine sıra gelmez.) İşte Allah bu duayı okuyanlara bu melaikeler kadar sevab verir.

Hangi kul ki şek ve şüphe göstermeksizin halis bir niyet ile bu duayı Ramazanın evvelinde veya sonunda veya her Cuma gecesi veya gündüzünde okursa,Allah ona kadir gecesini gösterir ve Allah Kadir gecesini yaratır ki onda yetmiş bin melek vardır. Her semada yetmiş bin melek vardır. Mekke’de yetmiş bin melek,Medine-i Münevvere de yetmiş bin melek,doğuda yetmiş bin melek,her meleğin yirmi bin başı vardır,her başta yirmi bin ağız,her ağızda yirmi bin dil Allah’ı muhtelif sözlerle tesbih ederler. Ve onların sevabını bu duayı yapana verir. Allah ile bu duayı yapan arasında da perde kalmaz. Perdesiz olaraktan… Ve Allah’dan her ne şey isterse Allah ona verir.

Cevşen’in faziletine ait Mecmuatü’l-Ahzab’daki ilgili bölümde çok uzun bir rivayet naklediliyor. O rivayette Cevşen duasını okuyanlar için, Tevrat, İncil, Zebur, Kur’ân ve Hz. İbrahim’in (a.s.) sayfalarındaki harfler sayısı kadar sevab verileceği; Hz. İbrahim, Hz. Mûsâ ve Hz. İsâ’nın (aleyhimüsselâm) sevapları kadar sevap kazanacağı; meleklerin kendisine hürmet edip onu tehlikelerden koruyacağı; hem dünya hem ahiret nimetleri için ona dua edecekleri gibi daha birçok faziletlerden bahseder.

Oradaki rivayet hakkında Üstad Bediüzzaman şu yorumda bulunur:
“Bir biçare vesveseli ve hassas ve dinsizlerle görüşen bir adam, meşhur dua-i Nebevî olan Cevşenü’l-Kebîr hakkında ve akıl haricindeki sevap ve faziletine dair bir hadisi görmüş, şüpheye düşmüş.

Demiş: “Râvi, Ehl-i Beyt’in imamlarındandır. Hâlbuki hadsiz bir mübalâğa görünüyor. Meselâ içinde der: ‘Bu duaya Kur’ân kadar sevap verilir.’ Hem ‘Göklerdeki büyük melâikeler, o dua sahibini gördükçe kürsilerinden inip ona pek büyük bir tevazu ile hürmet ederler.’ Bu ise, aklın ve mantığın mikyaslarına gelmez” diye, Risale-i Nur’dan imdat istedi. Ben de Kur’ân’dan ve Cevşen’den ve Nur’lardan gayet kat’î ve tam akıl ve hikmete mutabık bir cevap verdim. Size gayet kısa bir icmalini beyan ediyorum. Şöyle ki, ona dedim:

Evvelâ: Yirmi Dördüncü Sözün Üçüncü Dalında on adet “usul” var, böyle şüpheleri esasıyla keser, izale eder. Ona bak, cevabını al.

Saniyen: … Zât-ı Ahmediye Aleyhissalâtü Vesselâm, o duanın kendi hakkında o azîm mertebesini görmüş, ona haber veren Cebrail Aleyhisselâm’dan işitmiş, başkalarını kendine kıyas etmiş veya edilmiş. Demek o pek fevkalâde ve acip sevap, zât-ı Ahmediye’nin (s.a.v.) velâyet-i kübrâsından ona gelmiş. Küllî, umumî değil, belki o duanın mahiyetinde böyle harika bir kıymet var ve İsm-i Âzam mazharı olan zâtın tebaiyetiyle başkalara dahi o sevap mümkündür; fakat gayet ehemmiyetli şartları var, yalnız okumak kâfi gelmez. Yoksa muvazene-i ahkâmı bozar, farzlara ilişir.

Salisen: …O duadaki yüzer Esmâ-i Hüsnâ’nın hakikatlerine baktığı zaman, değil mübalâğa, belki onların nihayetsiz tecellîlerinden gelmesi mümkün..

Rabian: …Hem İslâmiyet’te her sevabın, her fazilet-i a’mâlin en evvel mazharı ve bizlerin bir duada bir zerre sevabımızda, o duada bir dağ kadar sevap ve feyzi kazanan zât-ı Ahmediye (s.a.v.), hususî virdler ve dualar ve şeriat ve risalet cihetiyle değil, belki velâyet-i Ahmediye noktasında ve umumî olmayan derslerinde, kendine verilen en yüksek mertebeyi beyan eder. Kendine tam tebaiyet eden has vârislerini, o noktalara teşvik eder.”

Ayrıca Üstad Bediüzzaman böyle dua ve virdlerin faydalarını düşünerek okuma hakkında şu prensibi de ders veriyor:

“Ubudiyet, emr-i İlâhî’ye ve rıza-yı İlâhî’ye bakar. Ubudiyetin dâîsi emr-i İlâhî ve neticesi rıza-yı Hak’tır. Semerâtı ve fevâidi uhreviyedir. Fakat ille-i gaiye olmamak, hem kasten istenilmemek şartıyla, dünyaya ait faydalar ve kendi kendine terettüp eden ve istenilmeyerek verilen semereler, ubudiyete münâfi olmaz. Belki zayıflar için müşevvik ve müreccih hükmüne geçerler. Eğer o dünyaya ait faydalar ve menfaatler o ubudiyete, o virde veya o zikre illet veya illetin bir cüz’ü olsa, o ubudiyeti kısmen iptal eder. Belki o hâsiyetli virdi akîm bırakır, netice vermez.

İşte bu sırrı anlamayanlar, meselâ yüz hâsiyeti ve faydası bulunan Evrâd-ı Kudsiye-i Şah-ı Nakşibendî’yi veya bin hâsiyeti bulunan Cevşenü’l-Kebîr’i, o faydaların bazılarını maksud-u bizzat niyet ederek okuyorlar. O faydaları göremiyorlar ve göremeyecekler ve görmeye de hakları yoktur. Çünkü o faydalar, o evradların illeti olamaz ve ondan, onlar kasten ve bizzat istenilmeyecek. Çünkü onlar fazlî bir surette, o hâlis virde talepsiz terettüp eder. Onları niyet etse, ihlâsı bir derece bozulur. Belki ubudiyetten çıkar ve kıymetten düşer.

Bu sırdandır ki , cevşen okurken niyet ve maksat, dünyevi ve uhrevi faydalar olmayıp, sadece rıza’i ilahi olmalıdır. Zaten içerisinde ki manalar ve faziletler bellidir. Sizler isteme talebinde bulunmasanız da, Rabbim fazlından dolayı bu faziletleri sizlere ihsan edecektir inşeallah.


Yukarıda bahsedilen niyet kısmı çok önemlidir..

Cevşeni Kebir okumaya başlamadan korunmak için niyet edersen korunma üzerine olur.Şifa dersen şifa talebinde bulunursun,büyü bozmak dersen Allahın izniyle o olur.Fakat dersen ki ; "Niyet ettim Allah rızası için Cevşeni Kebir okumaya Allah'a 1001 ismiyle münacaat etmeye." 1001 fazilet yaşanır.Cevşeni Kebir okurken buna çok dikkat edin.Ardından elleri açıp dua edebilirsiniz ; Allahım 1001 esman ile senden istiyorum diye başlarsınız ama niyet sadece Allah rızası için olsun lisanen söyleyin bunu.

Cevşeni Kebir hakkında yorumda bulunmak haddime değildir fakat sadece kendi müşahedatımı yazmak isterim ; Bana büyü yapıldı,cinler benle uğraşıyor,nazara çok geliyorum,evde uçuşan cisimler görüyorum,rüyalarımda saldırıyorlar vs. vs.. uzar gider. İnsan Allah rızası için abdestli olarak Cevşeni Kebir okuduğu zaman ; Ne cin yaklaşabilir,ne büyü tutar,ne bi yaratılmış tarafından zarara uğrar.

Bi hayal kuralım..

*Allah muhafaza birimiz şirk'e düştük,bedende bi cinni var ve tövbe edilene kadar orda durması için izni var..Cevşeni Kebir okuduğunuzda tesiri geçene kadar yaklaşamaz bedene

*Size büyü yapıldı,auranıza yapışmış bi ruhani var.Peki siz Cevşeni Kebir okuduğunuzda auranıza ne yapışabilir ?


Herkese Cevşeni Kebir oku diyoruz kaynak göstermiyoruz Eksikliği bu gün fark ettim,bu zamana kadar Cevşeni Kebir oku diyip kaynak göstermediklerimi hakkını helal etsin bana

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
ve lakin cürmümüz vağfur,hatamız cümlece meşhur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 06.11.19, 20:51
Üye
 
Üyelik tarihi: 31.10.19
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 49
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Hocam Allah razı olsun sizden, gönülden yardım ediyorsunuz üstüne bide Cevşen’e ulaşalım diye onuda koyuyorsunuz.

Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 06.11.19, 23:08
 
Üyelik tarihi: 17.10.19
Bulunduğu yer: Boşlukta
Mesajlar: 132
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Cevap

Bugüne kadar hiç okumadım Ne kadar kıymetli olduğunu anlattınız varolun hocam. Okuycam inşallah

.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 12.11.19, 15:45
 
Üyelik tarihi: 23.10.19
Bulunduğu yer: Turkiye
Mesajlar: 339
Etiketlendiği Mesaj: 11 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Hocam butun paylasimlarinizdan bir seyler ogreniyoruz Allah razi olsun sizden.
Niyet kisminda Allah rizasi icin demissiniz ben butun dualarimda bu niyeti yapiyorum bu dogru mu? Bazi konularda goruyorum okumaya baslamadan niyetinizi belirtin sirri burada diyor yani dileginizi soyleyin diyor. Hangisi dogru? Allah rizasini kazanmadan dilek dilemek ne kadar dogru? @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 12.11.19, 16:23
Celcelutiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.12.17
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 5,355
Etiketlendiği Mesaj: 3171 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Ugurlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam butun paylasimlarinizdan bir seyler ogreniyoruz Allah razi olsun sizden.
Niyet kisminda Allah rizasi icin demissiniz ben butun dualarimda bu niyeti yapiyorum bu dogru mu? Bazi konularda goruyorum okumaya baslamadan niyetinizi belirtin sirri burada diyor yani dileginizi soyleyin diyor. Hangisi dogru? Allah rizasini kazanmadan dilek dilemek ne kadar dogru? @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Amelden amele değişir

Zikir çalışmasında amel belirmek gerekir ki nokta atışı olsun,dua vakitlerinde Allah rızası için demek daha doğrudur veya Niyet ettim .......... olmasına vesile olması niyetiyle Allah rızası için zikretmeye.. Hale göre hareket etmeli,kalbine danışmalısın bu konuda

__________________
ve lakin cürmümüz vağfur,hatamız cümlece meşhur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 16.11.19, 17:07
Raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 14.11.19
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 118
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cevşen, Hz. Peygamber (S.a.v.) ve Ümmetine hediye edilmiş emsalsiz bir sırr-ı pür-esrar bir hazinedir. Cevşen-i Kebirin okunması gibi taşınmasının da zırh mesabesinde olduğu Hz. Peygamber (SAV) tarafından nakledilmiştir.

Hz. Peygamber (SAV) bir gün zırhını giymiş halde Uhud dağına gidiyordu. Hava çok sıcaktı. Kendileri şöyle buyurdular; Gök yüzüne baktım ve Allaha dua ettim, gök kapıları açıldı, Cebrail (AS) nura bürünmüş halde nazil oldu. Dedi ki sana Cenab-ı Hakdan selam ve hediye getirdim. Üzerinden şu zırhı çıkar, bu duayı oku. Bu duayı okur ve üzerinde taşırsan zırhdan daha büyük tesiri vardır. Hz. Peygamber sordu; Bu duanın tesiri yalnız bana mıdır yoksa ümmetime de şamil midir? Cebrail (AS), bu dua Allah tarafından sana ve ümmetine bir hediyedir buyurdular.Onun (okumanın) sevabını ise,Ancak Allah bilir. Kim ki onu taşır ve okursa,ister sabah,ister akşam,evinden çıktığında Allah hakkında o kişiye salih amel yapmış muamelesi vacib olur. Öyle ki,sanki o kul Tevrat ve İncil,Zebur ve Furkan (Kur’an) okumuş gibi sevab verir.Ve onların her harfine mukabil Huril Îyn-lerden iki zevce verir ve cennette onun için bir ev yapar. Ve ona Tevrat,İncil,Zebur,Furkan,İbrahim suhûfunun harfleri sayısı kadar sevab verir ve İbrahim Halil,Musa Kelim,İsa Ruhullah,Muhammed Hatemi Nebi sevabı kadar sevab verir.

Cevşen’in birçok derde deva, müşküllere çare olduğu ehl-i havas indinde tecrübeyle sabittir. Okuma esnasında hulus-ı kalb, niyet-i tam ile şuruta uymak icab eder.

Sözlükte “zırh, savaş elbisesi” anlamına gelen Cevşen, Arapça bir kelimedir. “Büyük zırh” manasında olan meşhur Cevşen-i Kebîr duası ise Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) büyük bir münacatıdır. Bu münacatla Efendimiz (s.a.v.), Cenâb-ı Hakk’a bin bir ismiyle dua eder ve ateşten O’na sığınır.

Bediüzzaman Said Nursi, Cevşen’in “Âl-i Beytin manevî ve gayet mühim bir mirası ve bir feyiz kaynağı” olduğunu belirterek Allah’ı tanıyıp tarif etme konusunda Cevşen’in bir benzeri olmadığını söylüyor. Allah (c.c), Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hakikatini, ulûhiyetinin tecellilerine kapsamlı bir ayna yapmış ve bütün isimlerinin en büyük ve en yüksek mertebelerine onu mazhar ederek Kur’ân’dan çıkmış “Cevşen” gibi harika bir münacatı O’na nasip etmiştir.


Dördüncü katta da bir beyt vardır ki,ona Beyt-i Ma’mur denilir her gün oraya yetmiş bin melek girer,çıkar. Ve öyle ki kıyamete kadar oraya dönmez. (Bir daha kendine sıra gelmez.) İşte Allah bu duayı okuyanlara bu melaikeler kadar sevab verir.

Hangi kul ki şek ve şüphe göstermeksizin halis bir niyet ile bu duayı Ramazanın evvelinde veya sonunda veya her Cuma gecesi veya gündüzünde okursa,Allah ona kadir gecesini gösterir ve Allah Kadir gecesini yaratır ki onda yetmiş bin melek vardır. Her semada yetmiş bin melek vardır. Mekke’de yetmiş bin melek,Medine-i Münevvere de yetmiş bin melek,doğuda yetmiş bin melek,her meleğin yirmi bin başı vardır,her başta yirmi bin ağız,her ağızda yirmi bin dil Allah’ı muhtelif sözlerle tesbih ederler. Ve onların sevabını bu duayı yapana verir. Allah ile bu duayı yapan arasında da perde kalmaz. Perdesiz olaraktan… Ve Allah’dan her ne şey isterse Allah ona verir.

Cevşen’in faziletine ait Mecmuatü’l-Ahzab’daki ilgili bölümde çok uzun bir rivayet naklediliyor. O rivayette Cevşen duasını okuyanlar için, Tevrat, İncil, Zebur, Kur’ân ve Hz. İbrahim’in (a.s.) sayfalarındaki harfler sayısı kadar sevab verileceği; Hz. İbrahim, Hz. Mûsâ ve Hz. İsâ’nın (aleyhimüsselâm) sevapları kadar sevap kazanacağı; meleklerin kendisine hürmet edip onu tehlikelerden koruyacağı; hem dünya hem ahiret nimetleri için ona dua edecekleri gibi daha birçok faziletlerden bahseder.

Oradaki rivayet hakkında Üstad Bediüzzaman şu yorumda bulunur:
“Bir biçare vesveseli ve hassas ve dinsizlerle görüşen bir adam, meşhur dua-i Nebevî olan Cevşenü’l-Kebîr hakkında ve akıl haricindeki sevap ve faziletine dair bir hadisi görmüş, şüpheye düşmüş.

Demiş: “Râvi, Ehl-i Beyt’in imamlarındandır. Hâlbuki hadsiz bir mübalâğa görünüyor. Meselâ içinde der: ‘Bu duaya Kur’ân kadar sevap verilir.’ Hem ‘Göklerdeki büyük melâikeler, o dua sahibini gördükçe kürsilerinden inip ona pek büyük bir tevazu ile hürmet ederler.’ Bu ise, aklın ve mantığın mikyaslarına gelmez” diye, Risale-i Nur’dan imdat istedi. Ben de Kur’ân’dan ve Cevşen’den ve Nur’lardan gayet kat’î ve tam akıl ve hikmete mutabık bir cevap verdim. Size gayet kısa bir icmalini beyan ediyorum. Şöyle ki, ona dedim:

Evvelâ: Yirmi Dördüncü Sözün Üçüncü Dalında on adet “usul” var, böyle şüpheleri esasıyla keser, izale eder. Ona bak, cevabını al.

Saniyen: … Zât-ı Ahmediye Aleyhissalâtü Vesselâm, o duanın kendi hakkında o azîm mertebesini görmüş, ona haber veren Cebrail Aleyhisselâm’dan işitmiş, başkalarını kendine kıyas etmiş veya edilmiş. Demek o pek fevkalâde ve acip sevap, zât-ı Ahmediye’nin (s.a.v.) velâyet-i kübrâsından ona gelmiş. Küllî, umumî değil, belki o duanın mahiyetinde böyle harika bir kıymet var ve İsm-i Âzam mazharı olan zâtın tebaiyetiyle başkalara dahi o sevap mümkündür; fakat gayet ehemmiyetli şartları var, yalnız okumak kâfi gelmez. Yoksa muvazene-i ahkâmı bozar, farzlara ilişir.

Salisen: …O duadaki yüzer Esmâ-i Hüsnâ’nın hakikatlerine baktığı zaman, değil mübalâğa, belki onların nihayetsiz tecellîlerinden gelmesi mümkün..

Rabian: …Hem İslâmiyet’te her sevabın, her fazilet-i a’mâlin en evvel mazharı ve bizlerin bir duada bir zerre sevabımızda, o duada bir dağ kadar sevap ve feyzi kazanan zât-ı Ahmediye (s.a.v.), hususî virdler ve dualar ve şeriat ve risalet cihetiyle değil, belki velâyet-i Ahmediye noktasında ve umumî olmayan derslerinde, kendine verilen en yüksek mertebeyi beyan eder. Kendine tam tebaiyet eden has vârislerini, o noktalara teşvik eder.”

Ayrıca Üstad Bediüzzaman böyle dua ve virdlerin faydalarını düşünerek okuma hakkında şu prensibi de ders veriyor:

“Ubudiyet, emr-i İlâhî’ye ve rıza-yı İlâhî’ye bakar. Ubudiyetin dâîsi emr-i İlâhî ve neticesi rıza-yı Hak’tır. Semerâtı ve fevâidi uhreviyedir. Fakat ille-i gaiye olmamak, hem kasten istenilmemek şartıyla, dünyaya ait faydalar ve kendi kendine terettüp eden ve istenilmeyerek verilen semereler, ubudiyete münâfi olmaz. Belki zayıflar için müşevvik ve müreccih hükmüne geçerler. Eğer o dünyaya ait faydalar ve menfaatler o ubudiyete, o virde veya o zikre illet veya illetin bir cüz’ü olsa, o ubudiyeti kısmen iptal eder. Belki o hâsiyetli virdi akîm bırakır, netice vermez.

İşte bu sırrı anlamayanlar, meselâ yüz hâsiyeti ve faydası bulunan Evrâd-ı Kudsiye-i Şah-ı Nakşibendî’yi veya bin hâsiyeti bulunan Cevşenü’l-Kebîr’i, o faydaların bazılarını maksud-u bizzat niyet ederek okuyorlar. O faydaları göremiyorlar ve göremeyecekler ve görmeye de hakları yoktur. Çünkü o faydalar, o evradların illeti olamaz ve ondan, onlar kasten ve bizzat istenilmeyecek. Çünkü onlar fazlî bir surette, o hâlis virde talepsiz terettüp eder. Onları niyet etse, ihlâsı bir derece bozulur. Belki ubudiyetten çıkar ve kıymetten düşer.

Bu sırdandır ki , cevşen okurken niyet ve maksat, dünyevi ve uhrevi faydalar olmayıp, sadece rıza’i ilahi olmalıdır. Zaten içerisinde ki manalar ve faziletler bellidir. Sizler isteme talebinde bulunmasanız da, Rabbim fazlından dolayı bu faziletleri sizlere ihsan edecektir inşeallah.


Yukarıda bahsedilen niyet kısmı çok önemlidir..

Cevşeni Kebir okumaya başlamadan korunmak için niyet edersen korunma üzerine olur.Şifa dersen şifa talebinde bulunursun,büyü bozmak dersen Allahın izniyle o olur.Fakat dersen ki ; "Niyet ettim Allah rızası için Cevşeni Kebir okumaya Allah'a 1001 ismiyle münacaat etmeye." 1001 fazilet yaşanır.Cevşeni Kebir okurken buna çok dikkat edin.Ardından elleri açıp dua edebilirsiniz ; Allahım 1001 esman ile senden istiyorum diye başlarsınız ama niyet sadece Allah rızası için olsun lisanen söyleyin bunu.

Cevşeni Kebir hakkında yorumda bulunmak haddime değildir fakat sadece kendi müşahedatımı yazmak isterim ; Bana büyü yapıldı,cinler benle uğraşıyor,nazara çok geliyorum,evde uçuşan cisimler görüyorum,rüyalarımda saldırıyorlar vs. vs.. uzar gider. İnsan Allah rızası için abdestli olarak Cevşeni Kebir okuduğu zaman ; Ne cin yaklaşabilir,ne büyü tutar,ne bi yaratılmış tarafından zarara uğrar.

Bi hayal kuralım..

*Allah muhafaza birimiz şirk'e düştük,bedende bi cinni var ve tövbe edilene kadar orda durması için izni var..Cevşeni Kebir okuduğunuzda tesiri geçene kadar yaklaşamaz bedene

*Size büyü yapıldı,auranıza yapışmış bi ruhani var.Peki siz Cevşeni Kebir okuduğunuzda auranıza ne yapışabilir ?


Herkese Cevşeni Kebir oku diyoruz kaynak göstermiyoruz Eksikliği bu gün fark ettim,bu zamana kadar Cevşeni Kebir oku diyip kaynak göstermediklerimi hakkını helal etsin bana

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Cevşeni Kebir için belirli bir zaman var mıdır? Gün,saat,gezegen saati vesaire?

Şimdiden teşekkürler

Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 16.11.19, 17:29
Celcelutiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.12.17
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 5,355
Etiketlendiği Mesaj: 3171 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Raven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cevşeni Kebir için belirli bir zaman var mıdır? Gün,saat,gezegen saati vesaire?

Şimdiden teşekkürler
Nefes alınan her an makuldur

Sadece seçme şansım olsa ve zaman aralığım olsa - imkanım olsa gece herkes uyurken okumayı tercih ederdim ve sokakta ağazımdan çıkanlara çok dikkat ederdim (evdede dikkat ederdim ama sokakta başka dikkat ederdim,Altında binlerce görevlisi olan ruhaniler Cevşeni Kebir okuyanı gördüklerinde tahtlarından inip selam verirler)

__________________
ve lakin cürmümüz vağfur,hatamız cümlece meşhur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 30.11.19, 14:39
 
Üyelik tarihi: 25.07.19
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 295
Etiketlendiği Mesaj: 12 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nefes alınan her an makuldur

Sadece seçme şansım olsa ve zaman aralığım olsa - imkanım olsa gece herkes uyurken okumayı tercih ederdim ve sokakta ağazımdan çıkanlara çok dikkat ederdim (evdede dikkat ederdim ama sokakta başka dikkat ederdim,Altında binlerce görevlisi olan ruhaniler Cevşeni Kebir okuyanı gördüklerinde tahtlarından inip selam verirler)
Vird edinenler için midir bu dediğiniz sokakta daha çok ruhani mi oluyor anlamadım biraz açar misiniz

Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 30.11.19, 15:34
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 25.10.19
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 268
Etiketlendiği Mesaj: 16 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Arapça bilmeyenler türkçe çevirisi okusa ama ondada a yazılanlar grnelde e olarak okunuyır. Düzgğn okumuş olurmuyuz

Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 30.11.19, 16:55
Celcelutiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.12.17
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 5,355
Etiketlendiği Mesaj: 3171 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Bluerose Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arapça bilmeyenler türkçe çevirisi okusa ama ondada a yazılanlar grnelde e olarak okunuyır. Düzgğn okumuş olurmuyuz
Sen yukarda linkte belirtilen dosyanın içindeki gibi oku

---------- Post added 30.11.19 at 16:57 ----------

Alıntı:
Sevdali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vird edinenler için midir bu dediğiniz sokakta daha çok ruhani mi oluyor anlamadım biraz açar misiniz
Biraz açamayız gereğinden fazlada açmışız bundan sonrası kulun gayretine bağlıdır..

Benim burda anlattığım sizinde okuduğunuz ve amel etmediğiniz herşey benim kirlenmiş sirrimdir,daha fazlasını almayı isteme benden.Yazilanlar yeterli olsun senin için

__________________
ve lakin cürmümüz vağfur,hatamız cümlece meşhur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
1001 esma, cevşen, cevşeni kebir, esma, latin harfleriyle


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yastık altinda Cevşeni kebir bilmeje Sorularınız 8 29.01.24 14:54
Cevşeni kebir ile tanışmam 1071 Tecrübe Ettikleriniz 2 02.04.22 22:52
Tecrübe Ettiğim Çevşeni Kebir Carter Slade Tecrübe Ettikleriniz 39 22.06.21 11:53
Cevşeni Kebir Havvası caspercrazy Kitap & E-Kitap 0 09.04.21 17:39
Cevşeni Kebir taşımak musallatlardan korur mu Aslı1 Sorularınız 12 05.11.19 07:58


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com
Havasokulu.com appears to be a website focused on "Havas ilmi," which involves various metaphysical and spiritual practices such as vefk (amulets), tılsım (talismans), bağlama (binding spells), celb (attraction spells), nazar (evil eye protection), rukye (healing through prayer), and other related topics like hadim, hüddam, and tasavvuf (Sufism). The site offers content related to personal development, metaphysical studies, and secretive or esoteric knowledge.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147