Kabızlık için Bitkisel Tarif - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Alternatif Tıp ve Bitkiler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 02.02.17, 11:40
HeartLess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
 
Üyelik tarihi: 18.08.14
Bulunduğu yer: Dip..
Mesajlar: 4,832
Etiketlendiği Mesaj: 2252 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kabızlık için Bitkisel Tarif

Kabızlık - Bitkisel Destek:

Yoğurt:

2 çorba kaşığı evde yapılmış yoğurt
1 çorba kaşığı Pul Biber
Yarım Limon suyu

Hazırlanışı: Bir kâseye yoğurt koyunuz. Üzerine pul biber ve yarım limonu sıkınız. Uyumadan yarım saat önce yemek gerekir. Bu karışımdan sonra asla bir şey yenmemelidir.

Zeytinyağı ve Limon:

1 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Limon suyu

Hazırlanışı: zeytinyağı üzerine limon suyunu ilave edip, aç karına sabah içilir. Düzenli yapıldığında kabızlık sorunu çözülmüş olur.

Limon ve Ilık su:

1 adet limon
1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı: bir su bardağı ılık su içerisine limonu sıkıp, içiniz. Düzenli içildiğinde kabızlık sorunu ortadan kalkacaktır.

Keten Tohumu Yağı:
Keten tohumu lif ve omega-3 yağ asitleri sayesinde tıbbi özellikleri oldukça fazladır. Ayrıca müshil özelliği vardır.

1 su bardağı yeni sıkılmış portakal suyu (Posalı)
1 çorba kaşığı Keten Tohumu yağı

Hazırlanışı: Sıkılan portakal suyu (posası ile birlikte) içine keten tohumu yağı ilave ediniz. Karıştırarak içiniz. Keten tohumu yağı kabızlık için oldukça basit bir ev çözümüdür. Düzenli kullanılır ise kısa zamanda kabızlık sorunu çözülür.

Erik suyu:

2 su bardağı erik suyu
Hazırlanışı: Kabızlığı rahatlatmak için sabah ve akşam mümkünse taze sıkılmış erik suyu içmekte fayda vardır. Erik doğal bir müshildir. Kuru erikte yiyebilirsiniz.

Karahindiba çayı:

1-2 çay kaşığı Karahindiba
1 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: 1 su bardağı sıcak su içerisine karahindiba koyup, 8-9 dakika ağzı kapalı olarak demlemeye bırakınız. Günde 3 kez içiniz.

Rezene Çayı:
Sindirim sisteminde düz kas hareketini teşvik etmek sindirim güçlüğü, şişkinlik, kabızlığın ve hassas bağırsak sendromu gibi sorunlarını tedavi etmek için yararlıdır.

1 su bardağı Rezene tohumu kavrulmuş
1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı: Rezeneyi iyice ezerek kapaklı kavanoza koyunuz. Günlük olarak 1 su bardağı ılık su içerisine yarım çay kaşığı rezene koyup, içiniz.

İncir:
İncir lifi çok yüksek ve doğal bir müshildir. Kabızlık tedavisi için, hem taze hem de kuru incir kullanılabilir. Taze incir mevsiminde lif bakımından ve kalsiyum etkinsinden dolayı tercih edilmelidir.

Bal:
Bal, hafif müshil gibi kabızlık için oldukça faydalıdır. Günde 2 çay kaşığı 3 kez alabilirsiniz.
İkinci seçenek ise 1 su bardağı ılık su içersine bir çorba kaşığı bal ve limon suyunu karıştırınız. Sabah aç karına içilmelidir.

__________________
öLürüm yoLuna öLürümde yine boyun eğmem, yakarım dünyayı uğruna ama sana eğiLmem.. öyLe sInIrsIz öyLe Derin öyLe Çok Severim ki KORKARSIN!! Kuruyup çöLe dönsemde Pare Pare oLsamda YENiLMEM!!..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 05.06.17, 23:18
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,492
Etiketlendiği Mesaj: 1587 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kronik Kabızlık İçin Karnıyarık Otu

Latince adı Plantago psyllium’dur. Dünyanın pek çok bölgesinde yetiştirilen küçük çalı görünümlü bitkidir. Genellikle 1,5-2 cm boyutundaki kırmızımsı kahverengi tohumları kullanılır.




Karnıyarık otu ülkemizde olduğu gibi Hindistan ve Çin geleneksel tıplarında da kullanılmaktadır.

Karnıyarık otu meyvesi lif açısından oldukça zengin bir ürün olduğundan özellikle kronik kabızlık için müshil olarak kullanılmaktadır. Dışkıyı yumuşatarak bağırsaklardan geçişini kolaylaştırması nedeni ile özellikle hemoroid ve anal fissür problemleri ve bunların ameliyatlarından sonra önerilmektedir. Meyvelerin kaplı olduğu zamksı madde bağırsağı uyararak yağlanmasını ve atıkların daha kolay geçişini de sağlar.

İlk bakışta çelişkili gibi görünmesine karşın karnıyarık otu ishal tedavisinde ve huzursuz bağırsak sendromunda da kullanılmaktadır. Bağırsaktan geçerken suyu emen meyveler bağırsaktaki sıvı miktarını azaltarak dışkının katılaşmasını sağlar.

Karnıyarık otunun diğer faydası günlük olarak belirli ölçüde alınmasının doymuş yağ oranını düşürerek, kötü kolesterolü dengelemesidir. Bu bağlamda da kalp ve damar hastalıkları riskini azaltmaktadır.

Karnıyarık otu mide ve bağırsak ülserleri, tip 2 diyabette insülin dengesi sağlamadada kullanılmaktadır. Tokluk hissini uzun süre koruyup, midenin daha yavaş boşalmasını sağladığından zayıflama yardımcısı olarakta kullanımı vardır.

Kalın bağırsaktaki toksinleri emerek vücuttan atılımını sağlayan bitki kolon (bağırsak) kanseri riskini de azalmaktadır.

Karnıyarık otu tohum (meyve) kabukları toz halinde kullanılabilir. 7 gram kabuk tozu bir bardak sıcak suya eklenir ve günde iki defa içilir.

Karnıyarık otu tüm müshiller gibi uzun süre kullanılmamalıdır. Bağırsak hastalığı ve reflü olan ya da şüphesi bulunan kişilerin kullanması doğru değildir. Genel kullanım için güvenli olmasına karşın hamilelik, emzirme ve bebeklik dönemlerinde kullanılmaz. Alerjik bünyeli kişilerde uzun kullanım reaksiyona neden olabilir. Kullanımdan sonra birer bardak su içilmesi önerilir.
Ender olmakla birlikte bulantı ve kusma gibi yan etkiler görülebilir.

Bağırsak ve midedeki emilimi azalttığından ilaçların emilim süresini uzatabilir bu nedenle ilaç kullanımda devam edilmemelidir.














__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 05.06.17, 23:41
Manevi
 
Üyelik tarihi: 31.05.15
Mesajlar: 2,187
Etiketlendiği Mesaj: 84 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Kabızlık için evde yapılabilecek kolay tarif

Terkibi: bir kilo havuç, 500 gram şeker.
Hazırlanması: bir kilo havuç meyve suyu sıkma makinesiyle sıkılıp suyu çıkartılır. Şeker eklenilir, düşük ateşte 40 dakika kaynatılır.
Kullanımı: günlük üç sefer, her seferinde 30-50 ml kadar içilir.
Etkisi: bütün vücudu kuvvetler, kan damarlı açar, kabızlığı giderir.

Not:
Havuçun geleneksel uygur tabetinde kullanımı

Tabiatı: ikinci derece nemli sıcak

Hususiyeti: “Tabiatı” kuvvetlime, kalbi kuvvetlime, akciğer kuvvetlime, büyük abdestin atılmasını kolaylaştırma (kabızlığı giderme), gönülü ferahlatma, reis azaları (beyin, kalp, karaciğer) kuvvetlime, mideyi kuvvetlime, meni çoğaltma, idrar söktürme. Balgam yumuşatıma, öksürük azaltma, Ödem dağıtma hususiyetleri var.
Uygur tababetinde kullanılan hastalıklar: kalp zayıflığı, kalp çarpıntısı, öksürük. Astım, idrar yanması, böbrek ve mesane taşı hastalıkları, akciğerdeki ödem, kabızlıklar için kullanılır.
Kullanım miktarı: uygun miktarda kullanılır.
Yan etkisi: hazzımı zor (çiğ havucun)

Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 07.06.17, 17:09
 
Üyelik tarihi: 16.11.15
Mesajlar: 1,493
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kabızlık İçin Kayısı ve Ceviz Suyu

Kabızlık sorununuz varsa Kayısı ve Ceviz ile hazırlanan bu su tam size göre…
Kabızlık sorunu günümüzde, her yaştan hem bayanların hem de bayların sorunu olmuş durumdadır. Önemli bir sağlık sorunu olan kabızlık; başta şişkinlik ve ağrılar olmak üzere nefes darlığına ve uykusuzluğa bile neden olabilmektedir.

Kabızlığa Karşı Ceviz ve Kayısı Suyu
Kayısı – Ceviz suyunu hazırlamak oldukça basittir. Bunun için geceleyin bir tane ceviz içini ve 1 adet kuru kayısıyı bir bardak suyun içine atın ve sabaha kadar bekletin. Sabahleyin uyandığınızda önce dişlerinizi fırçalayın ve karnınız daha açken bu ceviz ve kayısı suyunu için ardından içindeki ceviz ile kayısıyı tüketin. Kabızlık sorununuzun çözümü bu kadar basit. Çünkü ceviz ve kuru kayısı, bağırsak hareketlerini hızlandırır ve sindirimi kolaylaştırarak kişide dışkılama sıklığını arttırır.

Kabızlığa İyi Gelen Besinler
Kabızlık sorunundan kurtulmak isteyen kişilerin ilk uygulaması gereken; beslenme şeklinde, posa içeriği yüksek olan gıdalara daha çok yer vermesidir. Çünkü posa içerikli gıdalar, sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olmaktadır. Örneğin öğünlere salata eklemek veya ara öğünlerde posalı olan meyveleri kabukları ile tüketmek iyi birer seçenektir.

Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek gruplarından yana tercih yapılmalıdır.

Şişkinlik sorunu yaşanmadığı sürece haftada 2 veya 3 defa kuru baklagil tercih edilmelidir.

Ara öğünlerde kuru incir, kayısı ve erik ile hazırlanmış olan kompostolardan 1 kase tüketmek sindirim sisteminizi rahatlatıcı etki gösterecektir.

Sebze ve meyve seçiminde; armut ve kayısı gibi bağırsakların hareketlerini arttırıcı meyvelerin tercih edilmesi daha iyi olacaktır.

Kuru incir, kuru kayısı ve kuru erik tüketimin günlük olarak düzene sokulması ile dışkılama sistemi de terbiye edilmiş olunur.

Ispanak, pazı, roka, maydanoz, kırmızı turp, havuç, enginar ve elma tüketmekte kabızlık sorununa iyi gelmektedir.

Vücuda alınmış olan posaların daha rahat suyu tutabilmesi için gerekli ölçüde mutlak su içilmelidir. Gerekli ölçüde su içilmediği zaman ortaya çıkan sorunlardan bir tanesini kabızlık oluşturmaktadır. Bol su tüketimi, farklı hastalıklarında tedavisinde çözüm sağlayabilmektedir. Vücudumuzun genel sağlığı için su, temel maddelerden birisidir.

Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 08.02.21, 20:39
Üye
 
Üyelik tarihi: 28.01.21
Bulunduğu yer: Zonguldak
Mesajlar: 63
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kabızlık için bitkisel çözüm

Çavdar ekmeği yemeye devam edilir. Birer kaşık keten tohumu toz haline getirilerek içilmeli. Erik hoşafı içiniz..

Kaynak: İmam Süveydi

Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 19.03.21, 08:47
Üye
 
Üyelik tarihi: 05.02.21
Bulunduğu yer: Şanlıurfa
Mesajlar: 84
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Düzenli olarak Aç karnına 3 adet kayısı yemekte fayda sağlayacaktır

Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 25.03.21, 17:26
Üye
 
Üyelik tarihi: 15.06.20
Bulunduğu yer: Atlantis
Mesajlar: 50
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Zeytinyağı içebilirsiniz şalgam suyu çok iyi geliyor.

Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 12.04.23, 15:30
Teyrebaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Manevi
 
Üyelik tarihi: 25.10.22
Bulunduğu yer: Alem-i Lahutiye
Mesajlar: 3,316
Etiketlendiği Mesaj: 199 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kabızlık ve Akciğer için çok faydalı bir tarif.

1 Çay bardağı Saf Zeytinyağı
1 Tatlı kaşiğı Pulbiber
1 Tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı zerdeçal (tepelemeolmasın)
1 tatlı kaşığı zencefil (bir karşıktan 2 cm az)
Yarım limon
Hepsini karıştır.
Kahvaltıda 2 veya 3 ekmek
bandırıp yemek yeterli.

__________________
Ya ALLAH
La ilâhe illallâh
Yâ bâkî entel bâkî


2023..(Saff - 8)..2053

Hayat akıp gidiyor. Ertelemek, zaman kaybından başka bir şey değil. Sonrası olur da, sen olur musun acaba...?
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 16.08.24, 04:40
 
Üyelik tarihi: 24.04.24
Bulunduğu yer: Burdur
Mesajlar: 319
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Keten yağı içebilirsiniz yalnız taze sıkılmış ve buzdolabında saklama koşulu var. çok hızlı etki verecektir

Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 23.08.24, 17:43
Üye
 
Üyelik tarihi: 14.08.24
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 50
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Aksamdan suda bekletilmek kayisi suyu içmek tabi bunu sürekli yapmak bagirsak tembelliğin yol açabilir asıl nedeni bulup sorununkokten çözmek gerek...tiroidler az çalıştığı için mi,beslenme şeklinden mi,hareketsiz yasam şekli mi ya da başka bisey mi...

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bitkisel, icin, kabizlik, kabızlık için bitkisel çözüm, karniyarik, kronik, otu, tarif, İcin


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Fatiha-ı Şerife-nin Sırları ve Havassları Adalet Sure ve Ayet Havasları 53 23.08.24 20:18
Halk ilaçları (1000 yıllık tecrübe) RvP Alternatif Tıp ve Bitkiler 2 03.08.24 11:40
Esma okuma saatleri Yanliz Sorularınız 3 16.04.24 03:36
Esma ile organların şifası desperado Rukye ve Tedavi 3 07.09.22 00:15
Hangi Sure Ne için Kaç Defa Okunur? HeartLess Sure ve Ayet Havasları 3 14.06.17 18:56


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147