Karaciğer Temizliği - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Alternatif Tıp ve Bitkiler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 08.12.19, 02:26
DiLara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Manevi
 
Üyelik tarihi: 28.11.15
Bulunduğu yer: Yesil Gunes
Mesajlar: 630
Etiketlendiği Mesaj: 29 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Karaciğer Temizliği

Karaciğer Temizliği İçin Ön Hazırlık
Hekim farklı bir şey önermediyse, kronik hastalar ve 50 yaşın üstündekiler ön hazırlık yapmalı, sonra 3 gün süren karaciğer temizlemesini uygulamalıdır. Ön hazırlık olarak 28-35 gün boyunca aşağıdaki beslenme programı uygulanır.

Sabahtan öğleye kadar meyve ve salata yenir veya meyve ve sebze suyu içilir. (Limon suyu, greyfurt suyu, elma suyu, havuç suyu, ıspanak suyu+havuç suyu karışımı veya elma suyu+havuç suyu karışımı)
Öğlen, salata veya yoğurtla bir çeşit sebze yemeği ya da sadece salata veya maydanozlu ve sarımsaklı yoğurt yenir.
Akşam, salata veya meyve yenir. İsteyen bunun yerine sadece bal ile zencefil çayı ya da yeşil çay içebilir. (Bal çaya karıştırılmaz, çayın yanında yenir)
Yatmadan önce 30 gr. sarımsaklı zeytinyağı+30 gr. limon suyu karışımı içilir.
Gençler ve sağlıklı olanların ise bu beslenme programını 14 gün uygulaması yeterlidir.
Not: Hazırlık boyunca haftada 1 -2 günü sadece meyve suyu veya havuç suyu karışımıyla geçirmek daha iyi olur. Kabızlık sorunu olanlar salata veya yemeğin üzerine öğütülmüş sinameki serpmelidir. Sinameki yerine keten tohumu suda bekletilerek içilebilir.

Hem ön hazırlığa, hem karaciğer temizlemesine başlarken niyet edilir. Niyet çok önemlidir çünkü karaciğer çalışmasını, yapılan niyete göre planlar.

Karaciğer Temizleme Programı
Karaciğer temizliği
Karaciğeri temizleme süresi 3 gündür. Temizlemeye başlamadan önce ki akşam, tercihe göre magnezyum sülfat ya da öğütülmüş sinameki içerek veya lavman yaparak bağırsaklar boşaltılmalıdır.

Ertesi sabah lavman yapılır. Lavman seti içindeki jel ve sıvı madde kullanılmaz, yalnızca torba ve hortumu kullanılır. Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı da hortumun ucundaki plastik aparattır. Uygulama esnasında hortumun ucundan çıkıp bağırsak içine kaçabileceği için bu aparat da kullanılmamalıdır.

Lavman suyunun 35-36 derece olması gerekir. Bir buçuk litre lavman suyuna 1-2 limon suyu katılabilir. Hortumun ucuna zeytinyağı sürülür ve makattan 15 cm kadar içeri doğru yavaş yavaş sokulur.

Karaciğer Temizliği 1. gün
Bağırsakları boşalttıktan sonra meyve veya sebze suyu içmeye başlanır. Karaciğer temizlemesi için en uygunu elma suyu kullanmaktır. Ancak greyfurt suyu, limon suyu, ıspanak suyu ve havuç suyu da içilebilir.

Meyve ve sebzeler taze olmalı, içileceği anda sıkılarak bekletilmeden içilmelidir. Meyve veya sebze suları, bardağın 1/4’ünü su oluşturacak şekilde suyla karıştırılır. En az 1,5 litre olmak şartı ile 3 litreye kadar içilebilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de mevsim meyve ve sebzelerinin kullanılmasıdır.

Karaciğer Temizliği 2. Gün
karaciğer temizliği ve Sebze suyu
Birinci gün gibi, meyve veya sebze suları içmeye devam edilir.

Çalışanlar iş yerinde ilk 2 gün 2-3 elma, limon veya greyfurt yiyebilir.

Meyve yiyenler 2. günün akşamı, büyük abdeste çıkmadıysa magnezyum sülfat veya toz sinameki içmeli ya da lavman yapmalıdır.

Karaciğer Temizliği 3. Gün
Bütün gün meyve veya sebze suyu içmeye devam edilir. Akşam saat 17:00’de bir çorba kaşığı magnezyum sülfat bir bardak suda eritilir ve içilir. (Magnezyum sülfat bulunamazsa, yarım çay kaşığı öğütülmüş sinameki içilmelidir).

17:00’den 19:00’a kadar hiçbir şey içilmez. Saat tam 19:00’da sağ tarafa, karaciğer üzerine ılık su torbası koyarak yatılır. 50 gr. sızma zeytinyağı (rafine olmamış) 50 gr. limon suyu ile karıştırıp 15 dakikalık aralar verilerek içilir.

Bedene göre zeytinyağı ölçüleri
Boylu ve kilolu olanlar için miktar, 300 gr zeytinyağı + 300 gr limon suyu = 600 gr olmalıdır.
Orta boylu ve orta kilolu olanlar için miktarın tamamı 250 gr zeytinyağı + 250 gr limon suyu = 500 gr olmalıdır.
Kısa boylu, genç ve zayıf olanlar ve 50 kilodan ağır olmayanlar için 200 gr zeytinyağı + 200 gr limon suyu = 400 gr yeterlidir.
Limonlu su
Limon suyu, her defasında içilirken, taze sıkılmalıdır eğer yağ içme esnasında mide bulantısı olursa, ağzı açıp derin nefes alıp vererek; yutmamak kaydıyla nane veya ayva çiğneyerek bulantı durdurulabilir.

Yağ içme araları daha uzun veya daha kısa tutulabilir ancak öyle ayarlanmalıdır ki, zeytinyağı + limon suyu karışımı saat 21 :00’e kadar bitirilmiş olmalıdır.

Saat 19:00’dan 23:00’e kadar ılık torba karaciğerin üzerinde olacak şekilde yatmaya devam etmeli ve tuvalet ihtiyacı dışında kalkılmamalıdır. Aksi halde mide bulantısı olup, kusulabilir. Kusmamaya gayret etmek gerekir, çünkü içilen karışım çıkartılırsa, temizleme işlemi gerçekleşmez.

Saat 24:00’den sonra kusma ihtiyacı olursa mutlaka kusmak gerekir. Bu karaciğerin temizlenmeye hazır olmadığına veya karaciğerde çok miktarda ağır toksin toplandığına işarettir.

Açığa çıkan bu toksinler uzun bir yol olan bağırsaklar yerine kusmayla en kısa yoldan dışarı atılır; böylece kana karışmamış olur. Bu, bağışıklık sisteminin vücudu korumak için geliştirdiği mükemmel bir yöntemdir.

karaciğer temizliği Lavman kit
Gece saat 23:00-02:00 arası 2-3 defa büyük abdeste çıkmak gerekir. Saat 02.00’ye kadar büyük abdest gelmezse, lavman yapılmalıdır.

Büyük abdeste kendiliğinden veya lavmanla çıkılsa bile, her iki durumda da ertesi sabah 07:00’de tekrar lavman yapılmalıdır.

Bağırsaklardan atılanları daha detaylı gözlemlemek için, mutlaka lazımlık (hatta süzgeç) kullanılmalıdır. Lavmandan sonra yağsız-tuzsuz 2-3 kaşık pirinç lapası yiyerek karaciğerin kapanması sağlanır.

Temizleme işleminden sonra büyük abdestle karaciğerdeki ve bağırsaklardaki kurtlar, safra kesesindeki taşlar, bağırsak ceplerinde toplanan dışkısal taşlar ve siyah, petrol renkli pislikler dışarı atılır. Dışarı atılan kurtlar, karaciğerin durumuna ve zehirli madde miktarına bağlı olarak canlı veya ölü olabilirler.

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 08.12.19, 03:16
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 03.12.18
Bulunduğu yer: H
Mesajlar: 1,100
Etiketlendiği Mesaj: 144 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Meşakateliymiş, siz tecrübe ettiniz mi

Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 02.01.20, 15:13
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 01.01.20
Bulunduğu yer: Evimde
Mesajlar: 244
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Yağlanmayada iyi gelirmi

.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 11.11.20, 13:42
Torlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 17.09.18
Mesajlar: 851
Etiketlendiği Mesaj: 30 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

KARACİĞER RAHATSIZLIKLARININ GÖRSEL BELİRTİLERİ

Karaciğer rahatsızlıkları kendini daha çok karnın üst kısmında şişlik veya dolgunluk ile gösterir

Sarılık, yani cilt ve göz akında sararma en önemli belirtilerdendir ama iş bu noktaya geldiğinde çoğu kez karaciğerdeki rahatsızlık da oldukça ilerlemiştir.

Özellikle idrar renginin koyulaşmasıyla birlikte olan sarılıkların karaciğer hastalıklarıyla ilişkili olması daha yüksektir.

Kronik karaciğer hastalıklarında karında ve ayaklarda şişme.

Erkeklerde göğüslerde büyüme ve tüy dökülmesi de ortaya çıkabilir.

Sorun karaciğer yetmezliği aşamasına ulaştığında ciltte kuruma, pullanma, kaşınma, damarsal genişlemeler, avuç içlerinde kızarma, saç ve kaşlarda azalma.

KARACİĞER HASTALIKLARINI BELİ EDEN DİĞER UNSURLAR

İltihap veya sıvı birikimi nedeniyle birdenbire büyüdüğünde üzerini saran zar gerildiği için ağrı yaşanabilir.

Karaciğer sorununun klasik belirtisi halsizlik ve yorgunluktur.

Karaciğer rahatsızlıklarında, bulantı, iştahsızlık gibi belirtiler de ortaya çıkar.

Panik ataklar, hemen aynaya koşup gözlerine bakacak biliyorum. Ama panik olmanız için değil, bu konuda uyanık olun diye paylaşıyorum bu iletiyi.

Karaciğerimiz midemiz gibi bir organ değil. Yanık yağlı bir yemek yeseniz mideniz hemen tepki verir, duman solusanız akciğeriniz tepki verir... Fakat karaciğer tepki vermez. Verse de bizim duyabileceğimiz şekilde olmaz.
Doğduğunuz günden bu zamana kadar, kim bilir kaç kez zehirlendiniz. Bunca yıldır, kaç kilo tarım ilacı, kaç kilo kimyasal gıda katkısı, kaç kilo metal aldınız vücudunuza, bir fikriniz var mı? Kaç kez restoranda yemek yediniz ve kazınmış teflon tavada pişirilmiş bir yemek kondu önünüze?
Peki, bu kadar zehir, sizi neden öldürmedi sizce?
Sizi, karaciğeriniz korudu. Size zarar verecek maddeleri absorbe ederek sizin zarar görmenize mani oldu.

Siz de onun zarar görmesine mani olun.

Enginar yaprağı çayı, şahtere çayı, karadut, sarımsak, elma, ceviz, limon, erken hasat zeytinyağı, zencefil, zerdeçal, koyu yeşil sebzeler yiyerek, açlıklarla ve hayvansal gıda perhizi yaparak, sizi korumak için kendini feda eden bu organı koruyun.


__________________
Nesimi'ye sormuşlar;
O YAR ile hoş musun?

Hoş olayım olmayayım o YAR benim
Kime Ne!
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 24.12.20, 00:05
Lady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dost Üye
 
Üyelik tarihi: 09.11.16
Bulunduğu yer: Nederland
Mesajlar: 590
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

KARACİĞER YAĞLANMASINI ÖNLEMEK İÇİN 10 ÖNEMLİ KURAL

Göbek yağlanması, karaciğer ve pankreas yağlanmasının da göstergesidir.

Karaciğerinde yağlanma olan birinin şeker metabolizması bozulmuş, insülin direnci gelişmiş demektir.

Karaciğer yağlanması, obezite, tip 2 diyabet, kalp krizi ve felçler, kanserler ve diğer tüm kronik hastalıklara davetiyedir.

Bu bir hastalık değildir, yanlış beslenme ve hayat tarzındaki yanlışlardan kaynaklanan geçici bir rahatsızlıktır.

Karaciğer yağlanmasının ilacı yoktur, çaresi adam gibi beslenmedir.

Tıptan uzak sağlıklı hayat ile ilgili görsel sonucu:

BİR:
Tatlı meyvelerden uzak durun, günde 250 gramı geçmeyin.

İKİ:
Her türlü şeker ve suni tatlandırıcı ilave edilmiş yiyecek ve içecekleri mutfağınıza sokmayın.

ÜÇ:
Hazır gıdaların alayının adını bile ağzınıza almayın.

DÖRT:
Alkolün zerresi bile zararlıdır. Su, ayran, maden suyu için. Çay ve kahvede aşırıya kaçmayın, tabii ki şekersiz içilecek.

BEŞ:
Olabildiğince hareketli olun, uzun süre oturur durumda kalmayın.

ALTI:
Masadan kemerinizi gevşeterek kalkmak zorunda kalmayın yani tıka basa yemeyin.

YEDİ:
Günde iki öğün beslenmeye alışın, ara öğünleri hayatınızdan çıkarın. Haftada birkaç gün de olsa 14 saati aşan açlık süreleriniz olsun

SEKİZ:
Mayalı gıdalar (yoğurt, turşu, sirke gibi), lifli besinler ve bakliyat (fasulye, nohut, mercimek, bezelye gibi) sofrada eksik olmamalıdır.

DOKUZ:
Mutfağın temel iki yağı köy tereyağı ve soğuk sıkma zeytinyağıdır. Diğer Bitkisel yağları mutfağa sokmayın.

ON:
Restoranlardan olabildiği kadar uzak durun, her zaman evde yemek yapın, tencere yemekleri yiyin.

Atalarınız gibi beslenin, onların yiyip içtiklerini, onlar gibi yiyip için, kısacası adam gibi beslenin.

__________________
Yarına kaldı şarkılar aman
Bu yaraya deva değil zaman
Ateş düştüğü yeri yakar
Bu düzeni bozuk dünya yalan..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Rüyada Karaciğer Havasokulu K Harfi Rüya Tabirleri 1 19.09.23 12:27
Elma suyu ile karaciğer temizliği Tuana Alternatif Tıp ve Bitkiler 1 05.10.18 08:49
havas ilmine başlamadan karaciğer temizliği önemlimidir yaseri2222 Sorularınız 3 15.07.18 01:43
Karaciğer yağlanması aşk Beslenme & Diyet & Zayıflama 5 21.05.18 09:53
Karaciğer ne işe yarar? Tuana Sağlık 3 11.05.18 10:45


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147