Attığımız şifalı çöpler - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Alternatif Tıp ve Bitkiler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.07.19, 10:04
Ada Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 02.02.16
Mesajlar: 1,116
Etiketlendiği Mesaj: 87 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Attığımız şifalı çöpler

Meyveler, bakliyatlar kokmadan, çürümeden nasıl duruyor, hiç düşündünüz mü?

Meyveleri soyunca iki-üç gün açıkta kalsa hem çürür hem de kokar. Biz meyvenin kabuğunu soyup çekirdeklerini çöpe atarız. Meyveyi çürümekten koruyan o kabuklar ve çekirdekler bizi de hastalıklardan korur.

Meyvelere has kokular, genellikle kabukta yoğunlaşmıştır. Bu kabuklardan imbikle uçucu yağlar çıkarılır. Biz ise meyvenin en kıymetli yerlerini çöpe atarız. Şimdi attığımız “Şifalı Çöpleri” beraberce inceleyelim:

ELMA KABUĞU: Hazmı kolaylaştırır. Öksürük, grip vakalarında kaynatılıp içilirse çok faydalı olur.

Böbrek taşlarında, 1 kg suya 2 adet elmanın kabuğu ve 50 gr armut yaprağı konulur, 15 dk kaynatılır içilirse taşı düşürmede yardımcı olur. Mafsal romatizmasında da yardımcı olur.

Balgam söktürmek için, elma kabuğu, ıhlamur, keten tohumu beraberce kaynatılıp içilir.

Elma kabuğunu en iyi değerlendirme yöntemi evde sirke yapılmasıdır.

Elma Sirkesi Yapımı: Yediğimiz elmanın kabuklarını ve çekirdek yuvalarını temiz bir cam kavanoza koyup üzerini örtecek kadar klorsuz su konulur. Mayalanması için miktara göre şeker yerine bal tercih edilmek üzere yemek kaşığı ile ilave edilir, maya olmak üzere de yarım bardak kadar elma sirkesi konur. Üzerine temiz bir tülbent kapatılır. Loş ve sıcak bir ortamda her gün tahta kaşıkla karıştırılarak olgunlaşması beklenir. Bir ay süreyle kontrol edilerek sirkeleşmesinden emin olduğumuzda iki katlı tülbentten süzerek cam şişelere doldurulur. Rengi hazır satılanlardan daha koyu olmalıdır. Doğal yaşam iksiri olan elma sirkesinin faydalarıyla daha sonraki yazımızda ayrı bir konu başlığında buluşmayı diliyorum.

Elma sirkesi veya elma suyu ile uçuklara kompres yapıldığında uçukları iyileştirir.

ELMA ÇEKİRDEĞİ; toz haline getirilip içilirse bağırsak kurtlarını döker. Elma çekirdeği yenildiğinde, antioksidan özelliği olan içeriğindeki “leatril” maddesi nedeniyle kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Leatril maddesi başkaca acıbadem ve kayısı çekirdeğinde de bulunmaktadır. Bu madde nedeniyle hepsinin de tadı acıbademe benzer. Bunların sık tüketildiği bölgelerde kanser olayına çok az rastlanmaktadır.

ARMUT ÇEKİRDEĞİ; aç karına 10 gr. içilirse bağırsak kurtları ölür.

AYVA ÇEKİRDEĞİ, çocuk ishallerinde 4-6 gr, bir bardak suda 15-20 dk kaynatılıp içilir. Ayva çekirdekleri toz haline getirilir, 8 gr nöbet şekeri ile hap yapılır. Ağızda emilerek kullanılırsa şiddetli öksürüğü giderir. Ciğere çok faydalıdır. Harareti tekin eder.

Ayva çekirdeğinin soğuk suda bekletilmesi ile elde edilen hellemsi madde öksürük, bronşit, mide ve bağırsak hastalıklarında tesirli bir yumuşatıcıdır. 100 gr suya 5 gr çekirdek konulur. Bir gece bekletildikten sonra kullanılır. Kaynatmak sureti ile de kullanılabilir.

Ayva çekirdeği boğaz ağrılarında (anjinde), boğazdaki kızarıklıklarda ve gıcıkta bir bardak suya 4-6 gr çekirdek konur. 15-20 dk kaynatılır. Bu su ile gargara yapılır.

Ayva çekirdeği cilt yumuşatıcısı olarak, ayrıca yanık vs. karşı kompres şeklinde kullanılır. Dudak ve meme çatlaklarında ve egzamada kullanılır. Göz iltihaplarında göze banyo yapılır. Ayva çekirdeği kaynatılıp jeli yüze sürüldüğünde cildi gençleştirir, kırışıklıkları giderir.

Uygulama: Ayva çekirdekleri ezilir, misli kadar su ile karıştırılıp 2-3 gün bekletilir. Jel haline gelince süzülür ve balla krem yapılır. Yüze sürülür. Kırışıklıklar için mükemmeldir.

Elma-Armut-Ayva çekirdekleri mikrop öldürücüdür. Mikrobik hastalıklarda ezilip kaynatılır. Balla tatlandırılarak içilir.

ERİK ÇEKİRDEĞİ: Solucan düşürmek için kullanılır. Haricen, erik sirkeye batırılır. Egzama, kaşıntı, sivilce gibi hastalıklarda cilde sürülürse faydalı olur. Erik kendi zamkı ile ezilir egzamaya sürülürse faydalı olur.

KAYISI ÇEKİRDEĞİ: 3,5 gr yenilirse solucanı düşürüp öldürür. Günde üç adet yenilir. Fazlası zararlıdır. 5-6’yı geçmemelidir. Haricen; basurda şeftali çekirdeği yakılır, dumanı ile tütsü yapılır.

Şeftali çekirdeğinin yağı kulağa damlatılırsa kulak ağrısını ve uğultusunu giderir. Şakaklara sürülürse baş ağrısını giderir.

İshalde, şeftali çekirdeğinin kabuk kısmı (odunsu kısım) toz haline getirilir. 3-4 gr içilir.

Şeftali zamkı (püsü) sirke ile eritilip içilirse kan tükürmeyi keser, göğsün ve akciğerin balgam ile dolu ince damarlarını yumuşatır ve temizler. Mesane taşlarını parçalar.

Kayısı çekirdeği yağı, cilt bakımı ve kırışıklıklarında son derece etkilidir.

KAVUN ÇEKİRDEĞİ; ezilir su ile içilirse eski öksürüğe ve göğüs ağrılarına faydalıdır. Ciğer tıkanıklıklarını açar, meniyi artırır, kumları döker, böbrekleri yağlandırır. İçte olan yaraları geçirir.

Öksürükte, 100 gr kavun çekirdeği 1 kg suda yarıya ininceye kadar kaynatılır. Doza bakılmaksızın içilir.

Kavun çekirdeklerinde elde edilen mayi, ispirtolu özütün solucan düşürücü olarak etkisi deneylerle ispatlanmıştır.

KABAK ÇEKİRDEĞİ: Dahilen; bağırsak kurtlarını (solucan-tenya-şerit) dökmek için kullanılır. Zehirliliği olmayan solucan ve şerit düşürücü olarak, bilhassa çocuklara rahatlıkla verilebilir. Kabuğu ayıklanmış çekirdek içinden çocuklara 30-40 gr, büyüklere 50-100 gr, bir defada iç karına yedirilir. Çekirdekler yenildikten bir saat sonra parazitleri kolaylıkla dışarı atabilmek için büyüklere 30-40 gr hintyağı içirilir. Hint yağının içimini kolaylaştırmak için kahve, portakal veya limon suyu ile beraber içilebilir veya İngiliz tuzu içilir. Hintyağı, birkaç damla acıbadem yağı ile içilirse tadını ve kokusunu güzelleştirir, içimini kolaylaştırır.

Bal kabağının çekirdeğinden 300 gr ayıklanmış çekirdek yenilir veya su ile ezerek süt gibi elde edilen mayi 1 defada içilir. Çekirdeklerin alınmasından 3 saat sonra ishal için İngiliz tuzu içilir. Çocuklar için 4 yaşına kadar 75 gr, 5-7 yaş çocuklara 100 gr, 10-12 yaş çocuklara 150 gr yedirilir. Çocuklara yukarıda tarif edildiği üzere suda ezilen çekirdeklerin içine bal, kakao, hardal vs. karıştırılarak içilir.

Çekirdekler kaynatılıp suyu içilirse idrar söktürücü olarak faydalıdır. Su kabağı çekirdeği idrar artırıcı, müshil, ateş düşürücü, dimağa ve göğse faydalıdır. Çekirdekler kaynatılarak içilir. 12 gr çekirdek yenildiğinde idrar zorluğunu geçirir, safradan ileri gelen sıtmada nöbet şekeri ile yenirse faydası görülür. 12 gr çekirdek yenildiğinde idrar zorluğunu geçirir, safradan ileri gelen sıtmada nöbet şekeri ile yenirse faydası olur.

Prostatta günde 1 fincan kabak çekirdeği yenilir. Kabak çekirdeği cinsi arzuyu azaltır. Kabak sebzesi cinsi gücü artırır, deniz tutması ve kusmaya karşı çok faydalıdır.

KİRAZ SAPI: İdrar söktürücüdür. Kekikle karıştırılıp kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilirse zayıflamaya yardımcı olur. Yüksek tansiyonda, üremi, albümin, romatizma, idrar artırıcı, ishal kesici ve kuvvet verici, idrar yolları taşı, safra taşı, nefrit, böbrek taşları, gut, ödem (kalp zayıflığı neticesi) sistit, uretritte kullanılır.

Kullanılışı ;1 bardak kaynar suya , 4 gr. ufalanmış kiraz çöpü konur, 10 dak . bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. İçerinse mısır püskülü de ilave edilebilir. Zayıflatıcı olarak da mısır püskülü el beraber kullanılır.

İdrar zorluğunda; 25 adet kiraz çekirdeği dövülür, toz haline getirilir, suyla ıslatılır, ipek bir bezle süzülüp içilir.1-2 defa tekrar edilir. Kiraz yaprağı, kabızlığı gidermek için kullanılır.

Kiraz çiçeği; göğüs yumuşatıcı olarak kullanılır.

MISIR PÜSKÜLÜ: Dahilen: İdrar yolları ve safra yolları hastalıklarında faydalıdır. İdrar söktürücü, taş düşürücü, bağırsakları yumuşatıcı, idrar yollarındaki taşları düşürmede, kalp suyu ödeminde, böbrek ve mesane iltihabında, gut ve romatizmada çok faydalıdır. Böbrek koliklerinde kullanılır. Kolesterolü düşürür, karaciğer için çok faydalıdır. Altını ıslatan çocuklara fayda verir. Zararsız bir zayıflama ilacıdır. Nefrit ve (artrozda) kireçlenmelerde, üreyi, üre asidini, tuzu ve oksalatı dışarı atar. Kiraz sapı ile beraber haşlanıp içilirse daha etkili olur. Zayıflamak için de kiraz sapı ile beraber içmek daha iyi netice verir.

Mafsal romatizmasında; 1 kg suya 1 yemek kaşığı taze veya kuru mısır püskülü konur. 10 dk kaynatılır, balla tatlandırılır, 1 günde tüketilir. Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 6-15 gr püskül, 4-6 gr kiraz sapı konur, 10 dk bekletilir. Günde 3 bardak içilir veya 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr püskül konur, 10 dk bekletilir. Günde 3 bardak veya daha fazlası içilir.

NAR KABUĞU: İshali keser. Kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı soğuk olarak içilir. Nar kabuğunun tozu, kanamalı yaraların üzerine konulduğunda kanamayı durdurur.

KAVUN-KARPUZ KABUĞU: İç kısmı cildi temizler. Güneş lekelerini giderir. Kavun kabuğu yemeklere katılınca çabuk pişmesini sağlar.

Karpuz kabuğunun suyu sıkılarak içilirse böbrek ve mesane taşlarını eritip düşürür.

Karpuz çekirdekleriyle beraber yenilirse idrarı artırır ve kemikleri geliştirir.

KARPUZ KABUĞU REÇELİ:

Malzemeler: 1 kg karpuz kabuğu

1,5 kg toz şeker

750 gr su

1 limon suyu

7-8 adet karanfil

Yapılışı: Karpuz kabuğu reçeli için yeşil kısımları temizlenen kabuklar küp şeklinde parçalara ayrılır. Önceden hazırlanan kireç suyuna konur. Bunun için 250 gr sönmemiş kireç, 4 lt suda karıştırılarak söndürülür. Kireçli su bir müddet kendi halinde bırakılarak durulması beklenir. Üst kısmında toplanan duru kireç suyu karpuz kabukları üzerine dökülür. Bir gece bekletildikten sonra kaynamakta olan şurup içine atılarak pişirilir. Karanfiller ilave edilir. Şeffaf bir durum alınca limon suyu ilave edilerek 1-2 dk daha kaynatılır ve pişirmeye son verilir. Sıcak olarak temiz ve kuru kaplara doldurulur.

PORTAKAL KABUĞU: At kuyruğu ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse kemik erimesine fayda verir. Kabuklar kaynatılıp lapa haline getirilir dişler fırçalanırsa ağız kokusu giderilmiş olur. Portakal kabuğu ve elma kabuğu kaynatılıp günde 3-5 su bardağı içilirse kanserli hastalarda vücuda direnç verir. Bir adet portakal kabuğu bir bardak kaynar suya atılıp kaynatılır. Günde bir defa, 3-4 gün süreyle içilirse kabızlığa iyi gelir.

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ:

Malzemeler: 3 adet portakal kabuğu

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

2 adet karanfil

1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı: Portakallar iyice yıkanıp kabuklar ince tabaka şeklinde alınır. Şeritler halinde kesilir ve kabuklar tekrar küçük şeritler haline getirilir. Tencereye üstünü geçecek kadar su ilave edilerek bir gece bekletilir. Dökülüp tekrar su konulur ve kaynatılır. Bu su da dökülür. 4 kere bu işlem tekrarlanır, acı suyunun çıkması için. Şeker ve su ile şerbeti hazırlanarak kabuklarla beraber kaynatılır ve karanfil ile limon kabukları ilave edilir. İstenilen kıvama gelince ocak kapatılıp soğutulur ve cam kavanozlara konulur.

Güçlü bir antioksidan olan Üzüm Çekirdeğini ise ayrı bir başlık ile başka bir yazıda paylaşmak istiyorum inşaallah.

Bütün ni’metlerin insan için özel tasarlandığını, herbirine farklı özellikler yüklendiğini ve bizim çok da değer vermediğimiz kabuk ve çekirdeklerde bile Rabbimizin bizi düşünerek hikmetler sunduğunu beraberce hatırlamış olduk. Akleden bir toplum olabilmemiz dilekleriyle…

Sıhhatle ve sevgiyle kalın…

__________________
O kadar kimsesizim ki
Hani ölsem
Cesedim geçmişin tozuna karışır gider
Yediğim yemekten içtiğim suya kadar tadsızım
Saçının telinden ayak parmaklarının ucuna kadar özledim seni..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 11.07.19, 18:47
Acemi
 
Üyelik tarihi: 16.05.19
Bulunduğu yer: İSTANBUL
Mesajlar: 28
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Elma kabuğundaki ziraii ilaçlar yıkamayla bile çıkmıyor, mecbur soyuluyor.

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
şifalı taşlar ahmet27300 Sorularınız 8 05.07.20 16:52
şifalı bitkiler -z- gümüş35 Alternatif Tıp ve Bitkiler 2 17.05.18 08:36
Şifalı Bitkiler Adalet Sağlık 2 02.05.18 22:54
En İyi 15 Şifalı Bitki Havasokulu Alternatif Tıp ve Bitkiler 1 16.11.17 09:50


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147