Bir çok insan kendi içinde senin yaşadığın mücadeleyi veriyor sen onların sesi oldun.
Mücadelen ve gayretin için ayrıca seni takdir ve tebrik ediyorum.
Ben de düzenli namaz kılma alışkanlığını çooook geç edinenlerdenim.
Benim dönüm noktam okuduğum bir yazıydı.
" Sen namaz kılmamakla nefsinin rahatını bozmak istemediğini sanırsın ama aslında Rabbin seni huzuruna çağırmıyordur" diyordu.
Aman Allahım! Ben nasıl bir insanım ki Rabbim beni huzurunda istemiyor diye kendi içimde kendimi sorgulamaya başladım.
Önce küçük küçük nefsim istemese de Rabbimizin hoşuna gidecek ve daha önce yapmadığım şeyler yapmaya başladım. Daha pozitif düşünmeye, gördüğüm şeylerde Rabbimizi aramaya tefekkür etmeye başladım ve Rabbimden beni kendine yakınlaştırmasını, huzuruna çağırmasını istedim. Çünkü Rabbimiz kendisine yakınlaşmak isteyeni geri çevirmez.
Uzun süre kendi içimde bu mücadeleyi verirken 3 aylara girdik.Kendime küçük bir hedef koydum. Bu vesileyle en azından bırakmadan 3 ayların sonuna kadar namaz kılmaya karar verdim.
3 ayların sonunda mazaretlerim dışında aralıksız namaz kılarken, namaz kılmadığımda vicdanen rahatsız oluyor buldum kendimi.
Nasip eden Rabbime sonsuz şükürler olsun🤲
İnşallah benim hikayem size kendi yolunuzda ilham olur. Önce içselleştirin ondan sonra eyleme geçin.
Siz boşvermiş değilsiniz. Rabbimiz sizden ümidini kesmemiş. Sonunda başaracağınıza tüm samiiyetimle yürekten inanıyorum.
|