Benim de yaşadıklarım var, bizim işlemler ağır olduğu için çözemeyen hocalar oldu. Gerçekten uğraşıp da yapamayanlar da oldu, onlara birşey demiyorum. Uğraştı gerçekten ama olmadı, illa ki eksik birşey vardır.
Ama bir tanesi vardı, adam kitaptan (matbaa baskısı) alıp aynen yazıyor safran ile, ama kitaptakinin birebir aynısını yazıyor, istediği rakamlar 700 dolar civarı. Boş kağıt taşımakla onları taşımanın bir farkı yok, bir de koli bandıyla kaplamış üstünü. Açık baktım en son bu nedir diye, üç beş harf yazıp katlamış şarlatan. sirkeye basıp attım çöpe. İsmini isteyene atarım özelden.
Konyadan bir tane bulduk, adam bakım yaptı, büyü var, musallat var, kent var marlboro var dedi... ben para almıyorum dedi hayır için yapıyorum vs. Eyvallah dedik. İnternetten sözleşme göndermeye kalktı, sözleşmeye baktım sadece malzeme ücreti ödenir yazıyordu, yine tamam dedik. 650 TL'lik gümüş gerekiyormuş, onun parasını istiyor. Dedim takı dükkanı mı açıyoruz musallat mı alıyoruz!
Sözleşme mailini görseniz gülmekten kırılırsınız; gece 3'te arayamazsınız, arasanız hizmeti sonlandırırım diye madde koymuştu ilimsiz efendi.
Eşim Mardin veya Adıyaman'da bir hocaya gitmiş çocukken, hoca okurken ağzı eğrilmeye başlayınca odadan kaçıp gitmiş 20 sene önce. 16 saat yol gidip bunu yaşayıp dönmüşler.
İşsiz kaldığım dönem, bütün kapılar kapanıyor, ismini hatırlamadığım birini buldum, iş için yardım istedim, adam o zaman benden 3 bin tl kadar para istedi. Dedim ulan işsizim, bu para istenir mi, işsiz adamım ben, neye göre isityorsun, malzeme parasıymış, para almıyormuş, ne malzemeymiş mübarek... Bu paraya Kabe'ye gider dua ederim lan ben!
|