bazı yeni yetme hocalar ilahiyatçılar diyorki istek için zikir edilmez ALLAH RIZASI İÇİN EDİLİR HAŞA siz HZ MUHAMMED MUSTAFA PEYGAMBER EFENDİMİZ SAS den daha mı büyük hocasınız, o diyor fakirlik için şunu okuyun, hastalık için bunu okuyun, her hacetinizi ALLAH cc dan iğneden ipliğe kadar isteyin diyor ,zaten ALLAH CC kendisinden istenmesinden razı, asıl kullardan istemek yerine her şeyi ALLAH tan istersen rızasına nail olursun, yine peygamber EFENDİMİZ HZ MUHAMMED MÜÇTEBA SAS buyuruyor ALLAH cc dan bişey isterken isteğinizle ilgili ismini zikredin mesela şifa isterken YA ŞAFİ bana şifa ver rızık isterken YA REZZAK bana rızık ver işte bunlar dinimizin özüdür DUA KULLUĞUN ÖZÜDÜR havas ilmininde özü KURAN SÜNNET VE ESMALLAR LA EDİLEN DUALARDIR DUA ETMEYİ İSTEMEYİ BİLMEKTİR RIZIK İSTERKEN YA ŞAFİ ŞİFA İSTERKEN YA REZZAK DEMEMEKTİR ,İLİM ÖĞRENMEK HER MÜSLÜMANA FARZDIR, LAKİN AMELSİZ İBADETSİZ İLİM BİLMEK KİTAP TAŞIYAN EŞŞEĞİN HALİNE BENZER ,O SEBEPLE HADİSİ ŞERİFTE BUYRULDUĞU GİBİ SİZ BİLDİKLERİNİZLE AMEL EDERSENİZ ALLAH CC SİZE BİLMEDİKLERİNİZİ öğretir, bana özelden mesaj atanlar var BİZE HAVAS İLMİ ÖĞRETİN diyorlar saçlar açık,tesettğr yok , kimine soruyorum namaz kılıyormusun hayır ama havas ilmi öğrenmek istiyorum, buraya ilim için yazdıklarım zaten kitaplardada var,eğer kitap okuyarak havas ilmine tam vakıf olunuyorsa herkes olur ,kitaplar piyasada satılıyor , ASIL İLİM MEVLAYA DÜZGÜN KUL OLMAKTIR NEFSİNE HAKİM OLMAKTIR ,ELİNE DİLİNE BELİNE HAKİM OLUP BİLDİĞİNLE AMEL ETMEKTİR, GERİSİNİ ZATEN MEVLA ÖĞRETİR, ÖNCE DÜZGÜN MÜSLÜMANLIK LAZIM ,DÜZGÜN İBADET OLMAZSA FARZLARA UYUP GÜNAHTAN KORUNULMAZSA, TÜM ZİKİRLERi, TÜM HAVAS DUALARINI, TÜM HAVAS KİTAPLARINI EZBERE BİLSENİZ ,HİÇBİR İŞE YARAMAZ, İLİM İLİM BİLMEKTİR İLİM HADDİN BİLMEKTİR, KUL OLDUĞUNU BİLMEKTİR, ACZİYETİNİ BİLMEKTİR ,SEN HADDİNİ BİLMEZSEN YA NİCE OKUMAKTIR ,YUNUS EMRE HZ LERİ İLİM KENDİN BİLMEKTİR DEYİNCE İNSAN FİZYOLOJİSİNİ KAST ETMEDİ ,İNSANIN ACİZ BİR KUL OLDUĞUNU İDRAK EDİP ,ONU YARATAN ALEMLERİN RABBİNE KUL OLDUĞUNU BİİLİP, İBADET ETMESİDİR DEDİ İLİM, O VAKİT ÖNCE İBADET EDELİM ,SONRA ZATEN MEVLA HEPİMİZE İLİM VERİR İNŞEALLAH