"HAYIT" IN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
KADINLAR İÇİN ŞİFA, ERKEKLER İÇİN İSE TAM BİR KABUS !!
Özellikle her yaştaki kadın üzerinde sayısız faydası bulunan, adeta kadınlara özgü olan hayıt ağacı, erkekler içinse dikkat edilmesi gereken bir bitki. Erkeklerde cinsel arzuları körelten bu bitki, dikkatli kullanılmadığı takdirde istenmeyen sağlık sorunlarına neden olabiliyor
Tam bir kadın otu olarak bilinen hayıt, tarihin eski çağlarından beri kadınların yaşadığı tüm hastalıklar ve hormonsal sorunların devası olarak kullanılır.
Faydaları doktorlar tarafından da kabul edilen hayıt otu ile ilgili yapılan araştırmalarda elde edilen sonuçlara göre, kadınlarda göğüs ağrılarını ve adet sorunlarını büyük oranda giderdiği bilimsel olarak tespit edilmiştir. Sancılı adet görme, adet dışı rahim kanaması (metroraji ), amenore ( adet yetmezliği), oligomenore ( seyrek adet görme ) gibi sorunlarda oldukça etkili olduğu görülmüştür.
ERKEKLER ÜZERİNDE ETKİSİ
Kadın hastalıkları için birebir etkili olan hayıt otu, erkeklerde ise cinsel arzuları köreltir.
Çalı veya maki görünümüne sahip, menengiçler familyasından olan ve Haziran-Temmuz aylarında mor çiçek açan hayıtın erkekler için başka bir etkisi de, prostat kanseri önlenmesinde bitkisel ilaç olarak kullanılmasıdır.
Prostat kanseri başlamadan önce, hayıt otu ile erken tedavi edilmesi mümkündür. Kansere neden olan hormonların düzenlenmesinde etkindir.
CİNSEL İSTEĞİ AZALTIR
Kadınlarda cinsel isteği dengede tutan hayıt, erkeklerde tam tersi etki oluşturur.
Hayıt otu erkeklerde cinsel isteğin azalmasına sebep olur.
DUYGU DEĞİŞİMLERİ ve DEPRASYONA İYİ GELİR
Kadın ruh halindeki duygusal değişimleri normal duruma getirmek ve depresyon gibi ruhsal sorunları giderebilmek açısından hayıt otu tüketimi oldukça faydalıdır. Düzenli olarak kullanıldığı takdirde düzelmeleri birkaç gün içinde fark edebilirsiniz.
HAYIT AĞACININ FAYDALARI
Hamile kalma şansını artırır
Adet gecikmelerini düzenler
Ağır adet dönemlerini düzenler
Hormonal dengesizlikten kaynaklanan doğurganlığı düzenler
Adet öncesi gerginlik giderici
Menopoza geçişi kolaylaştırır
Adet kesilmesi, sık sık adet görme, seyrek adet görme, uzun ve çok kanamalı adet görme durumlarında
Uykusuzluğu karşı
İştahsızlığa karşı
İktidarsızlığa karşı
Prostat iltihaplanmasına karşı
Kısırlığa karşı
Yumurtalık iltihaplanmasına karşı
Rahim ağrılarına karşı
Şişkinliğe ve göğüslerin yeterince süt yapmaması ve de ağrımasına karşı
Ayrıca yine bayanlarda görülen progesteron hormon yetmezliğine bağlı kısırlık tedavisinde hayıt otu ekstreleri başarı ile kullanılmıştır.
HAYIT TOHUMU NASIL KULLANILIR?
Yarım tatlı kaşığı hayıt tohumu hafifçe ezilir. Orta boy bir su bardağı dolusu kaynar su ile haşlanır. Daha sonra üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlenir ve süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş bu çay soğutulmadan öğün aralarında içilir.
Menopoz döneminde kullanmak isteyenlerin sabah ve akşamları olmak üzere günde 2 kere içmeleri önerilir.
Kısırlık tedavisi için kullanılacaksa kısırlık sorunu olan kadının 3 ay süresince sabah ve akşamları birer bardak hayıt çayı içmeleri öneriliyor. Hayıt suyu adet düzene girdikten sonra ya da gebe kalındıktan sonra artık içilmez.
HAYIT BALININ FAYDALARI
Hayıt bitkisinin en önemli ürünü hayıt balıdır. Hayıt balı, ilk hasat edildiğinde berrak ve çok hafif kırmızıya çalan sarı renklidir. Ancak zaman geçtikçe rengi koyulaşmakta, altı ay sonra koyu kırmızı bir renk almaktadır. Araştırmalar, balın kansere karşı doğal bir koruyucu olduğunu ortaya koymuştur. Hayıt balı, bu bakımdan da dikkatle incelenmesi gereken bir baldır. Bu bitkinin balı hoş kokulu, nispeten geç kristalize olan, son derece kaliteli bir baldır ve de pahalıdır.
Hayıt balı kansızlık, kısırlık, kadın hastalıklıkları, hormonal rahatsızlıklar, mide rahatsızlıkları başta olmak üzere anne sütünü artırıcı ve kanserden koruyucu özelliklere de sahiptir.
Hayıt bitkisinin suyu da oldukça faydalıdır. Pek çok hastalığa şifa olmaktadır. Cilt rahatsızlıkları, diş hastalıkları, kadın hastalıkları, spazm problemleri ve sinirsel rahatsızlıklar dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların doğal tedavisinde kullanılır.
.
|