Emir Buhari Hizbi
Emir Buhari hazretleri şöyle buyurmuştur. Her kim bu hizbi şerifi sabah okusa, akşama kadar gökten kaza yağmuru yağsa onun bir kılına zarar gelmez. Akşam okusa sabaha kadar yine bir kılına zarar gelmez. Allah teala’nın izniyle 70 Melaike onu sabah ve akşam muhafaza eder.
Bu hizbi kim okuyup, üzerine üflese o kimseye gerek yer ve gerekse gök ehlinin zararı dokunsa bana lanet ede. Bu durum hayatımızda olduğu gibi, vefat ettikten sonrası için de geçerlidir.
Hizbi şerif budur:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ يَاعُدَّتِى عِنْدَ شِدَّتِى وَيَاغَوْثِى عِنْدَ كُرْبَتِى وَيَا حَارِثِى عِنْدَ كُلِّ مُصِيبَتِى وَيَاحَافِظِى عِنْدَ كُلِّ بَلِيَّتِى وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَعَلَى جَمِيعِ اْلاَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِينَ وَالْحَمْدُ ِِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Bismillâhirrahmânirrahîm. Allâhümme salli alâ muhammedin ve âlihi ve sahbihi ve sellim. Yâ uddetî ınde şiddetî ve yâ ğavsî ınde kurbetî ve yâ hârisî ınde külli musîbetî ve yâ hâfizî ınde külli beliyyetî ve salli alâ muhammedin ve âlihi ve alâ cemîıl enbiyâi vel mürselîne vel hamdülillâhi rabbil âlemîn.
(Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.
Ey Allah’ım, Peygamberimiz Hazreti Muhammed s.a.v. efendimize ve ehli beytine salat, ashabınada selam olsun.)
Ey, şiddetli sıkıntı ve darlık anımda güç ve kudretiyle benim müdafa silahım olan ve yardımıma hazır bulunan,
Ey, gamlı ve kederli zamanımda imdadıma yetişen,
Ey, her musibete uğradığımda beni bekleyip gözeten ve koruyan,
Ve ey, her bir belaya düştüğümde benim muhafızım olan ve beni güvenliğine alan Rabbim. Bana her an yardım elini uzat yâ Rabbi.
Hazreti Muhammed s.a.v. efendimize, aline ve ashabına ve bütün nebi ve mürsellere salat et.
Bütün övgüler, alemlerin Rabbi olan Allah’a c.c. layık ve mahsustur).
Usulül Bast,Cild-3
İdris ÇELEBİ
|