Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Fetva aldığın dinimiz islam sitesi Işıkçılara ait bir site, fetva verenler Osman ünlü ve mehmet ali demirbaş
Bu siteye sorulan bir soruya karşı verdikleri fetva
Sual: Yabancı kadınların resimlerine veya TV’deki görüntülerine bakmak caiz midir?
CEVAP
Kadınların, saç, kol gibi bakılması haram olan yerlerinin, aynadaki veya sudaki görüntülerine şehvetsiz bakmak caizdir. Bunları görmek, kendilerini görmek gibi olmaz. Resimlerine, TV’deki ve bilgisayardaki görüntülerine bakmak, aynadaki hayallerine bakmak gibidir. Hepsine şehvetsiz bakmak caiz olup, şehvetle bakmak veya şehvete sebep olacak görüntülerine bakmak haramdır. Yani şehvete sebep olacak görüntüyse, şehvetsiz de olsa, buna bakmak haramdır.
İşte bu
|
Haklısınız haddini aştım hakkınızı helal edin. O sitedeki Osman denen adamın ehli sünnet olmadığını biliyorum ama ulaşabileceğim site onlar olduğu için onlara sormuştum. Kusura bakmayın.hakkınızı helal edin.
Alıntı:
ulubatlihasan Nickli Üyeden Alıntı
dinini doğru düzgün tanımadığın, ümmet tarafından ve ümmetin kabul görmüş alimleri tarafından tanınmayan kimselerin cebine mi koyacaksın?
"Haram bir şeyi elde etmek için dua eden kişi kafir olur."
bu hükme sana fetvayi veren hangi kaidelerle varmış? kim yaptı bu teşriyi?
4 mezheb imamı ve onların takipçileri arasındaki hangi muteber alim "haramı elde etmek için dua eden kafir olur" demiş?
"haramı elde etmek için dua eden kafir olur" diyen kişinin hücceti nedir? buradaki küfür nedir?
|
Kusura bakmayın ben söylediğim şeyden vazgeçtim. Haksızmışım. O siteye girmeyin. Hakkınızı helal edin