Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
inkar etmedigi surece harama dua eden dunden cikmaz,
mesela
adam Yarabbi zengin olmak istiyorum ister helal yoldan ister haram yoldan diye dua etse dinine zarar gelmez
adam yil başinda piyango bileti alipta oturur dua ederse büyük piyango bana ciksin diye, dinden cikmaz...
|
Şimdi söyle bir şey düşünelim. Allah CELLE CELALUHU diyor ki zina etme bu sana haramdır ama buna rağmen zina edebilmek için dua etmek size mantıklı geliyor mu? Bu işe besmele ile başlamak dahi insanı kâfir ediyor (ki siz bunu biliyorsunuz) e harama Allahın CELLE CELALUHU adı ile harama başlamak insanı kâfir ediyorda bunun için dua etmek insanı kâfir etmez mi?
Ben bu soruyu "dinimiz İslam"sitesine gmail üzerinden yazdım aldığım cevabı kopyala yapıştır yapıyorum (isyerseniz ekran görüntüsü de atarım ama buraya nasıl fotoğraf atılıyor bilmiyorum)
"Efendim, zaten böyle dua eden kimse de iman kalmamış ki zaten küfre girmiş"
Bana gelen cevap bu. Kaldı ki harama dua etmek konusunda haklı isem harama helal dendiği için Allah CELLE CELALUHU korusun iman bu sebepten de gider.
Hem o cevap yazan nureddinden almış linki o adam sıkıntılı en iyisi uzak durmak.
Alıntı:
Svg Nickli Üyeden Alıntı
Kimse kimsenin ne yaşadığını tam olarak bilemez. Tabii ki çok çaba harcadım. Yoksa boş boş dua etmiyorum. Çalışmadan olmaz. Benimki çalıştığım halde olmuyor. Sınavda bildiim halde yanlış yapıyorum ve o birkaç tane yanlış benim için çok kötü oluyor. Atamaları 1 puan etmez farklarla kaçırıyorum. Niyetim kötü değil. Allah'a emretmiyorum yalvarıyorum. Acizliğimin hiçliğimin farkındayım. Ne kadar çok yalvardığımı, ne kadar çok ihtiyacım olduğunu Allah biliyor.
Anne baba yanında ya da koca yanında ekmek elden su gölden bedava yaşayan rahat biri değilim.
|
Sizi anlıyorum. Yük ommak istemiyorsunuz ama ilk yorumunuzu bir okuyun öyle bir yazmıssınız ki haşa emretmek gibi olmuş.