Alıntı:
lindaa Nickli Üyeden Alıntı
Ne yazık ki bu eşiği geçemeyenlerde var .Kadından evliya bile olmaz diyenler.Neyseki Lütfü veren Allah .
|
Kadınlardan evliya var ve nerdeyse çok eminim fazlası da var. Kendini anlatmayan ve şöhretten uzak duran insanlar mutlaka vardır.
Ama hüddamlık çokta kadınlara göre değil. Bu kadar merhameti yoğun insanlar, kırılgan ve duygusal insanlar için bu ilim biraz zor. Müslüman varlıklarla çalışabileceklerini sanmıyorum.
Kadınlarda tüm duygular baskın.
Örnek duygular: Sevgi, Hoşgörü, şefkat, Öfke, Kıskanma, İntikam, fevri hareket. Özetle duyguları ile düşüp hareket ediyorlar. Bu varlıklarda duygulara hükmediyor. Dolayısı ile olaya bir nevi yenik başlamaktır bu. Münker ve Nekil melekleri, ki melek olmalarına karşın hiddetle ve çok korkunç halde görünüp sorguluyor. Hesap soruyorlar.
Zaten cinler duygulara hükmettiği içinde erkeler üzerinde çokda baskın bir role sahipo olamıyorlar.
Bu arada şunu da belirtmeliyim ki elbette feminen erkekler olduğu gibi maskülen kadınlarda var. genel cinsiyet özelliklerinden bahsetmekistedim hepsi böyledir demedim diyemem de.
Şimdi ben iğne oyası ile 2 kişilik yatak örtüsü ören, milyonlarca ilmek atarak halı dokuyan anne ve bacılarımı gördüm. Eğer ahd etse ve vefa gösterip her ilmekte " Allah Celle Celali Hu " dese, Kalpten inanıp itikadı sağlam olsa dışarı çıkmadığı, zihnini kirletmeden helal yoldan çalışıp kazandığı v e ibadetlere gark olduğu için ve dahi milyonlarca salavat getirdiği için Allah ödüllerini verir mi?
Bu soru ya" hayır " demek Allaha iftiradır. Şimdi lerde nerde böyle kadınlar ( göremediğimiz için yok sayıyoruz )
Neyse konu derin Allaha emanetsiniz.
Kadınlardan evliya var ve nerdeyse çok eminim fazlası da var.
Bu cümlede Kadın peygamber var değil fazlaca evliya vardır diye tahmin yürütülmektedir. Yanlış anlaşılmasın.