Alıntı:
lindaa Nickli Üyeden Alıntı
Neden evliya denince sadece erkekler geliyor akla.Guneşin yakıcı sıcağında nafile oruçlarla riyazetle kendini zikrde unutmuş ve dualarıyla da nice güzelliklere eriştğm kadınlardı.Ellerinden öptüm elbette duasinıda aldm.Lakin herkese nasip olmaz öyle sakalsız cuppesiz dünyadaki söhretsiz evliyalar.Ha birileri kadından evliya olmaz der ise herkes istediğine inanmakta serbest .Mühim olan nasiplenme ve duaların karşılığını bereketini gani gani almaktır.Keza evliya bir zat görsem dede vs.ne el etek öperim nede böyle işlere girişirim .Bir dua ister yoluma bakarım Şeriat her yerde geçerli.
|
Kardeş ben heyecanımı paylaştım sanırım yanlış anlaşıldım. "Bulduğun ben evliyayım diyen ilk kişinin eteğini öp" demek değildi kastım. Oturup onu seyretmek bile Allahın sevdiği kulu görmek anlamında yeterli gelir.
Kadından evliya neden olmasın. İlmek ilmek örme kabiliyeti yani sabır kandınlarda ziyadesi ile var. Allaha sevdalı, Peygamberimize sevdalı olacak biri de o kapıdan geri mi çevrilecek sanmıyorum. Bu konunun cinsiyetle alakalı olduğunu da sanmıyorum. Tüm kadınlar evliya olamayacağı gibi tüm erkeklerde olamaz diye düşünüyorum. Kalbe bakar Allah
Terbiyeden yoksun bir servet insanı Karunlaştırır.
Ahlâksız ilim insanı Bellamlaştırır…
Güç zehirlenmesine müptela olmuş lâ dini düzen dünyaya bir yüktür.
“Kibirlenenler için cehennemde bir yer mi yok?” (Zümer Suresi 39:60 ).
Belam= terbiyesiz, aç gözlü, pisboğaz, obur
2. Bel'am din pazarlamacısıdır
|