Korunmanın Sırrı: iman ve Sünnet
defalarca gördüm şahit oldum ve duydum ki delinmeyecek koruma yoktur. En iyi şeyh bile yapsa, bir günahınızla o kapıları açmanız ve delinmesi an meselesidir. Bu yüzden Peygamber Efendimiz (sav), her gece **Muavvizeteyn** surelerini (Felak ve Nas) okuyup bedenine üflerdi. İmanla Korunma Peygamber Efendimizin Yoluydu.Tazelemek için imanı günlük ne kadar ilim ,ibadet zikir?
Peki, neden koruma takmak yerine okuyordu? Çünkü insanın nefesi, taze imandan gelen **"Hay"** esmasıyla hayat verir ve aurayı onarır.
Ben bunu yaşadım gördüm bunu bilirim . Korunma için en etkili yol, sünneti yaşamak ve farzları yerine getirmektir. Ama eğer bunları yapmadan sadece koruma peşine düşüyorsanız, o korumaların sizi muhafaza etmesini beklemek boş bir hayaldir. Bunun yanısıra tamamlayıcı bir bilgi olarak teşvik amaçlı olsun diye
Size, musallat olmaktan korunmak ve korkulardan emin olarak zikir çekme tecrübemden bahsetmek istiyorum. Peygamberimiz (sav) ve ashabına salât-ü selam getirdikten sonra Allah rızası için niyet ederek zikre başlayın. Burada bahsedeceğim çalışmaların büyü, celp ya da benzeri amaçlarla yapılan uygulamalarla hiçbir ilgisi yoktur; zaten bu tür işlere yönelenler çoktan zarar görmüşlerdir.
Ben genelde zikre pek ihtiyaç duymazdım.Hamd olsun çunku aynı zamanda ilimle de mesguldum (hakla meşgul olmazsan batıl seni işgal eder) Ancak herhangi bir negatif his oluştuğunda mutlaka **Ya Hadi***Ya Selam** isimlerini beraber gücüm yettiğince 131 ya da 313 defa zikrederdim. Bu varsa negatif nefsani his ve korkuyu zail eder.
Bu çalışmalar arasında Kur’an surelerinden okumalar, Esmaü’l-Hüsna’dan yapılan zikirler ve kırk günlük, aylık hatta yıllık sürelerle devam eden uygulamalar da yer alıyor. Hatta bazı çalışmalarda kırk gün değil, kırk binlik çalışmalar bile yapılır. Çoğu zaman sayıları bile tam tutmazdım, önemli olan niyetti.Ancak emin olun enaz binlik çalışmalar olurdu günlük .
Sonuç mu? Uzun süren ve sayıca fazla olan bu zikirlerden alınan manevi huzurun tarifi imkânsız. İlk zamanlarda hafif kabusumsu sıkıntılar yaşasam da sinek vızıltısydı o manevi huzur sokağında ve hiç umursamadım. Daha sonra öyle güzel rüyalar görmeye başlarsınız ki... İnsan bu güzellikleri yaşayınca, Bin kabus yeğ gelir bir rüya için dyor.Tabi herkesin gayret ve kararlılığına bağlı .Benim imanım toz zerresiyken bana bişy olmadiysa rahat olun size hicbisey olmaz.Yeterki niyetlerde rızai ilahi olsun.
|