Dua, müminin silahıdır; o silahı kullandığımız dönemlerde ne kadar güçlü olduğumuzu hatırlayabilsek, bunu en iyi şeytan bilir. Adem (a.s)’dan, en küçük imanı olan kula kadar, dua ve zikirle nefes alınıyor. Fakat zamanla vesveseler, korkular ve yalanlar icat ettiler. Zikirden bile korkar hale geldik. Allah ile yakınlaşmaktan, O'na sığınmaktan korkuyoruz. Neden? Çünkü korku olmasaydı, belki yeni Rabialar, yeni Veysel Karâniler, bir duasıyla ümmetin yaralarını saracak, zalimi yok edecek kullar gelecekti. Şeytan bir kamçıydı; o kamçıyı her salladıkça, Allah’a gitmek yerine nefsimize tabi olmasaydık, bugün bu kadar acz ve fakr içinde olmazdık. İslam ümmeti, bu haliyle hep ihlâssız imandan ve aşkısız duadan dolayı bu noktaya geldi.Bize yeni rabialar yeni veysel karaniler (r.a).lazım sarılın zikirlerinize Allah rızası için .Zikir ,zikir zikir.(İbadetler).Allah musallatı zikirde takdir ettiyse buda aşktan deyip yürümek gerek kadere razı olmak aşkla .Bunu yaptım yıllardır tek bir dert çekmedim.aksine bıraktğm zamnalarda maddi manevi sıkıntılar başladı .
İşte bu yüzden, Allah rızası için zikrimize olan farkındalığımızı arttıralım ve bu eşikleri geçelim. Belki yakında öleceğiz; kalan son nefesimizde sevdiğimiz bir ayeti, bir sureyi, bir esmayı çekmemenin zararını yaşamayalım. Çünkü Rabbimle olan her an şifadır. Ondan geriye kalan her an ise pişmanlıktır. Vallahi billahi tüm kalbimle söylüyorum ki, içten bir niyetle "Rabbim, ben sana şu ayet, esma veya zikirle yakınlaşmak istiyorum" dediğinizde, musallatların zerre bir etkisi olmayacaktır. Oluyorsa, orada sünnete aykırı bir şey veya yanlış bir mevzu vardır.
Ben Allah’a yaklaştıkça, gelecek şeytanlar elbette olacaktır. Efendimiz (s.a.v) bile, miracta iken rahatsız edilmediler mi? O ne yaptı? Aşkla yürüdü. Hz. Geylani efendimiz, riyazetinin en çetin zamanlarında uğramadı mı? Ne yaptı? Aşkla yürüdü. Hz. Rabia, uzun namazlarında uğramadılar mı? Ne yaptı? Aşktan hiçbir şeyi gözüm görmüyor dedi.Seytani dahi ağlattı. Eğer aşk yoksa orda zannmz var ve sivrisinekler bile bir ordu gibi görünur; ama aşk varsa, bir ordu bile sivrisinek gibi görülür. Mesele, kamçılandıkça uyanmak ve daha da ilerlemektir.
Son sözüm budur bu hususta. Eğer sürçü lisan ettiysem veya eden ile ilgili büyüklere karşı yaş itibaren kusur ettiysem afedersiniz , bu benim özümden, inancımdan değil.Lakin bu fikrim nettir keskindir sabittir. Şimdi vakit zikir vakti. Önce dua silahını bırakmış ümmetin boşluğundan, kâfirin elinde kan ağlayan çocuklar ve ümmet için. İçimden, kalbimden hangi ayet, sure, esma geçiyorsa, müsaadenizle... Vesselam.
|