Alıntı:
lindaa Nickli Üyeden Alıntı
İcazet almak, özellikle tasavvuf ve bazı dini uygulamalarda, kişinin bilgiyi ve yetkiyi doğru bir kaynaktan alması açısından önemli görülür. Ancak bu durum, her zaman ve her konuda geçerli değildir. Eğer bir hoca, icazet almanın mühim olduğunu belirtiyorsa, bu genellikle manevi bir yolculukta, tasavvufla ilgili özel bir eğitimde veya belirli bir zikir yöntemini doğru şekilde uygulamak için geçerli olabilir. Ancak, İslam'da, Allah’a doğrudan yönelmek ve Kur’an ile sünnete uygun bir hayat sürmek de en doğru yoldur.İcazet Olmadan da Doğru Yoldan Yürümek Mümkündür:
Eğer çevrenizde veya bulunduğunuz yer gibi bir yerde icazetli bir hoca bulunmuyorsa, bu durum sizi İslamî uygulamalardan geri tutmamalıdır. Kur’an ve sünnete sıkı sıkıya bağlı kalmak, zikir çekmek, dua etmek ve Allah’a yönelmek, herhangi bir icazet olmadan da etkili bir yoldur. Her birey, Allah’a ve Resulüne yönelerek, samimi bir niyetle zikre devam edebilir.
Ne yani ben Allah'a yakınlaşmak istiyecem ama icazetli hoca yok diye icazet yok diye geri durucam ve belki yarın ölecem .Cennetin en iyisini neden icazetli hoca buldu diye ben bulamadım diye kaybedeyim ki Verhasıl ,herşey nasip ben hamd olsun okudum hemde birçok zamn birçok ayet sure ve Esma vallahi billahi icazetsiz ve güzellikten öte bişey yaşamadım gerisi sizlere kalmış elbette vesselam.
|
İtikadını, iman seviyesini, maneviyatını bilmediğiniz görmediğiniz tanımadığınız birine çek bir şey olmaz (özetle belirtiyorum) demekte çok doğru değil diye düşünüyorum, günümüzde bir çok insan nefs ayrıntısını unutarak yaptığı ibadetlerde, zikirlerde nefs ile arayışla yapmaktadırlar, bu da zarar getirmekte, bu yüzden öncelikle bolca tevhid,salavat ve kuran ile öncelikle iman seviyesini üst mertebelere çıkarmak daha uygundur bence. Kuran ışığında ilme yönelmek lazım, ilim konusunda direkt olarak ilermlemeye çalışıp takıldığımız yerde Kuran'a bakmak doğru olmayacaktır.