Alıntı:
observer Nickli Üyeden Alıntı
Allah razı olsun kardeşim. Dediğiniz doğrudur , geçen zamanla benim anladığım o ki , duayı eden şahsın manevi derecesi önemli o duanın kabul edilmesinde. Kendi kendine ettiğin duanın kabul olması ise çok daha büyük bir mucize bence. Duası kabul olanlar kıymetini bilsin zira büyük ayrıcalık . Nazar , haset le ilgili bilinen anlatılan ne varsa eksiği yok fazlası varmış. Allah kimseye isabet etitirmesin
|
Bence sizin eksiğiniz sürekli farklı duaya geçmek bir uygulama yapıp bırakmalıydınız mesela 313 ayetel Kürsi iş için tamamdır belki bunu üçlerdiniz o kadar yada bikaç esma seçip onları düzenli olarak her gün okumak
Sonrasında unutmak yani kalbinizin iş diye yanıp tutuşmaması duanın kabul olduğuna emin olarak onu unutmak tek seferlik uygulama da olsa hergğn esma da çekseniz unutmak
Neden unutmak veya çok önemsememek mesela size 3 ay sonra birisi çok güzel bir iş vereceğini söylese 3 ay boyunca bana iş ver bana iş ver hani nerde benim işim demezsiniz
O kadında öyle yapmış 50 gün sonra iş bulacağınızı söylemiş sonrasında tek kaldığınız için bunu kendi başınıza yapamamışsınız yani size birinin 50 gğn sonra iş bulacağınızı söylemesi duanızın kesin kabul olacağını söylemesi gibi bir şeydir
Allah'ın hazinesi sonsuzdur ve size bir şey vermekle eksilmez vermemesi için de bence bir sebep yoktur çünkü ona hayırlı bir şekilde hayırlı bir şekle çevirip vermek ağır gelmez
Ben kabul olmayan duaların duanın kabul olacağına şüpheden dolayı olduğunu düşünüyorum