Alıntı:
sahinoz79 Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar ben her gün salavat çekiyorum Allah'a yaklaşmak için yanlız bende herhangi bir değişiklik olmuyor ben mi acele ediyorum yoksa ahiretemi saklanıyor sevabı acaba
|
Resulullah (s.a.v.) salavat-ı şerife okumakla alakalı bütün tavsiyelerinde Müslümanlara, kendisine dua ve salat göndermenin en iyi yolunun Allah’a: ‘’Allahım! Muhammed’e salat et’’ diye dua etmek olduğunu söylemektedir. Bunu tam anlamıyla kavrayamayan bir kısım kimseler hemen ‘’Yüce Allah bize, Resulüne salat etmemizi emrediyor, fakat biz buna karşılık Allah’tan o’na salat etmesini istiyoruz’’ diye düşünebilirler. Ancak Hz. Peygamber (s.a.v.) bu tavsiyelerde bulunmuştur: ’siz isteseniz de bana salat ü selam göndermekte tam muvaffak olamazsınız. Bu nedenle bana salat etmesi için sadece Allah’a dua edin’’ Bu ifadelerden de açıkça anlaşıldığı gibi, bizim ümmeti olarak Nebiler Serveri (s.a.v.)’e borcumuzu tam olarak ödememiz, o’na hak ettiği vefayı göstermemiz mümkün değildir. Bu sebeple dua ve selamlarımızı Efendimiz (s.a.v.)’e iletmek üzere Allah’a arz ederek bu vazifemizi yerine getirmiş oluyoruz. Çünkü Efendimiz (s.a.v)’i sadece Allah mükâfatlandırabilir. Allahu Teala Müslümanlara inayetini ve desteğini göndermedikçe onların Efendimiz (s.a.v.)’in nam-ı celilini yüceltme ve her tarafa duyurma gayretlerinde muvaffak olmaları mümkün değildir. Hz. Peygamber (s.a.v)’in sevgisi de kalplerimize ancak Allah’ın yardımı ile yerleşebilir. Kaynak: Tüm Yönleriyle Akaid hadisleri Prof. Dr. Yavuz Köktaş sayfa 151)