Alıntı:
serkanbahtiyar2 Nickli Üyeden Alıntı
Hz mehdi neden saklanıyor sorusu hep kafamda takılıyor 12.imam mehdi as olduğuna göre neden gizleniyor saklanıyor ben hz mehdi neden saklanıyor diye google aramadan araştırdım fakat doğru sonuç bulamadım hz mehdi neden gizleniyor saklanıyor ?
|
Kaynaklardaki bilgilere göre Hz. Hüseyin’in 680’de Kerbelada şehit edilmesi üzerine Muhtar es-Sekafi öncülüğündeki Keysaniyye’ye bağlı bir grup Hz. Ali’nin Havle binti Ca’fer el-Hanefiyye isimli hanımından doğan oğlu Muhammed b. El-Hanefiyeye’nin müslümanların yegane kurtarıcısı olduğunu iddia etmiştir. Yine bu grup Muhammed b. El-Hanefiyye 700 yılında vefat edip Medinedeki Cennetülbaki kabristanına defnedildiği halde onun ölmediğini, Medine’nin batısındaki Radva dağında yaşadığını yanındaki bir Aslan ve kaplan tarafından korunduğunu, sabah akşam yiyeceğinin verildiğini günün birinde mehdi sıfatıyla geri gelip dünyada adaleti tesis edeceğini ileri sürmüştür. Bu bilgiler ışığında medhdilik ve recat dünyasının İslam dünyasında ilk defa hicri 1. Asrın ikinci yarısında Keysaniyye grupları tarafından ortaya atıldığı ve zaman içerisnde diğer Şiiler arasında yayıldığı söylenebilir.
(Kaynak: Halil İbrahim Bulut ‘’Şii Fırkalarda Gaybet ve Recat inancı’’ İslamiyat Dergisi, cilt.8, ss.139-156, 2004)