Alıntı:
Svg Nickli Üyeden Alıntı
Haklısın. Şeytan sadaka da verdirir sonra da sadaka veren kişinin bununla övünmesini sağlar. Demek ki kişi Allah rızası için bir şey yaptığında bununla övünüp kibirleniyorsa bu şeytandandır.
|
Budur kardeşim Allah idrakını dahada arttırsın inşallah. Şeytanın hileleri diye bir kitap vardı yazarını hatırlamıyorum ince bir kitap okumanızı tavsiye ederim.
İnce ince işliyor. Hep iyiliği emrediyor. Ta ki tam anlamı ile güvenini kazandıktan sonra ahiretini mahfediyor.
Bunlar şekilden münezzeh, her kılığa girebiliyor su gibi şeffaf bir kapta istediği şekilde oluyor. Ne erkek, dişi ne de Müslim, gayri müslim kalp gözün açık değilse anlayıp tedbir almak imkansıza yakın.
Cinler alemi deyince bazıları onları zenci kendini de ingiliz sanıyor. Oysa hayvanlar aleminde bile seni parça parça edebilecek bir sürü hayvan var.
evet insan eşrefi mahluktur, ama kendi öz kızına tecavüz edebilen en şerefsiz mahluka dönüşebiliyor. Sonra birileri çıkıp onlar bana birşey yapamaz ben eşrefi mahluğum diyor.
Kendini bir iman aynasında görebilse, kalp gözü ile görebilse belkide hjayvandan farkı olmadığını anlayacak ya neyse.
Allaha Emanet.