Alıntı:
Abdulsamed04 Nickli Üyeden Alıntı
Rüyamda uyurken camide yerde otururan sırtı bana dönük birini gördüm beyaz giyinmiş birini başımı yukarı doğru çevirdim duvarda büyük şekilde yazılmış Vav harfini gördüm ve uyandım bunun bir sebebi varmıdır yoksa normal bir ruyamıdır
|
Öncelikle rüyanız inşallah hayırlara vesile olur. Tabir etme melekesine sahip değilim lakin bilhassa Vav harfine İbnü’l-Arabi hazretleri tarafından çok önem atfedildiğini ifade etmek isterim. İbnü’l-Arabî nefes ile var olan harflerin ilkinin hâ (ه), sonuncusunun ise vâv olduğunu söyler. Hâ, göğsün ortasından dudakların dışına doğru bir hareket yaparak başladığı yere dönerken; vâvın mahreci dudaklardan başlar, buradan göğse doğru iner, sonra o da başladığı yere avdet eder ve bu hareketi esnasında bütün harflerin mahreçlerine uğrar. Bu itibarla mahreci sonra olan her harf, önce gelen tüm harflerin potansiyelini de uhdesinde taşır; böylece vâv a gelindiğinde cümle harfler hususiyetlerini ona vermiş olurlar. Bu durumda fiil bakımından en güçlü harf hâ iken, kuvve bakımından ise vâv olmaktadır. Tıpkı berzah olan insanın kendisinden önceki tüm mertebelerin özelliklerini kendisinde taşıması gibi.