Alıntı:
provenzano Nickli Üyeden Alıntı
İyi de hocam 1.5 haftadır deniyorum. Rüya göremiyorum. 3 kere tesbih istiharesi yaptım, niyetim olumlu çıktı. 1 kere kuran istiharesi bir kere de uyanık namazla istihare yaptım. Namazda yine olumlu çıktı. Kuran istiharesi denilen şeyde ise bu ayetler çıktı. Bu istihare yöntemlerini rüya göremediğim için yaptım. Ancak sizin gibi hocalarımız uygun olmadığını söyledikleri için şüphe duyuyorum sonuçlarından.
|
Herhangi bir işle ilgili olarak iki rekât istihâre namazı kılmak, ardından Allah’a dua ederek hayır murad etmek sahih rivayetlerde geçmektedir.[ Buhârî, Deavât (80), bâbu’d-duâ inde’l-istihâre (48), rakam: 6382] Dolayısıyla kul namaz ve dua ile Allah’tan hayır diler. Hadislerde bahsedilen bu şekilde lakin bazı alimler uykuda görülen rüya ile kılınacak namazda okunacak süreleri tavsiye etmişlerdir. Hülasa şunu anlatmaya çalışıyorum mutlaka uykuya yatıp rüya görmen ve rüyadaki sembollere göre hareket etmen gerekmez. İki rekat istihare namazı kılıp hayırlısını dilersin kalbine ilk gelen hissi doğru kabul edersin. Buna göre amel edersin.