Alıntı:
trhakan Nickli Üyeden Alıntı
Kelime i şahadet ve kelimei tevhid getiren birine biz başka bir hükümde bulunamayız. İlk şartı yerine getirir sonrada Peygamberimizi yada diğer inanç temellerini red ederse o kişiden uzak durmakta fayda var. Alevilerin sapık inanışlara sahip olanlarının en büyük kocu çok insancıl olmalarıdır. ( bizim kabemiz insandır ) Göz boyarlar, iyilik yapar, hayır yapar ve kibar insanlardır ( yada öyle gösterirler ) Sakın aldatmasın Bu türleri ne Kurana ne peygambere inanmaz ve şeytanın oyuncaklarıdır. Takiyye ile göz boyar ve senin inançlarını sorgulatmaya hatta şirke düşürmeye çalışırlar. Eğer onları dost edinirsen ahirette onların safında olursun maazallah. Allaha iftira, peygambere iftira, kurana iftira atanlarla dost olanlar bilsin ki Allahın sevmediği bir ameli gerçekleştirmiş olurlar.
Bu durumda toplumun her zerresinde buluınan bu insanlarla tavrımız nasıl olacak?. Mecburi diyaloglarımızda, biz de onlarea takiyye yapacağız. Dini konuları hiç açmadan, insani ve ahlaki konulardaki ortak paydalar üzerinden sohbetlerimiz olacak ve sohbetler kısa ve öz tutularak o ortamlardan kaçınacağız.
Bunlar benim görüşlerim ve kendime tavsiyelerimdir. Doğrusunu Allah bilir ama bunlar hep kendini yanlış, olduğundan farklı gösterirler.
Allaha emanet olun.
Not: Ben Alevi düşmanı değilim. Allahla dost olmayan benle de dost olamaz. Net. ve Nokta...
|
Cevaplarınız için Allah razı olsun. Söylediklerinizde çok haklısınız. Ben de yazdıklarınızın bir kısmını bazılarında gözlemledim.