Müridin yapması gereken önemli işler :
Bin kerre salevât okumak ve istigfâr okumak bu
yolda bulunanların her zemânki hâlleridir. Hazret-i Müceddidin “radiyallahü anh” (Mektûbât)ından derki ikindiden sonraları devâm etmelidir. Böyle yapılırsa, se’âdet kapısı açılır. ımâmı Rabbânî hazretlerinin “radıyallahü an” (Mektûbât) kitâbı,şeriat mes’elelerini, tarîkat sırlarını, hakîkat ma’rifetlerini, sülûkun nüktelerini, tesavvufun inceliklerini ve Allahü teâlâ ile berâber olma nûrlarını açıklamakdadır. Hizbü’l-bahr düâsı, sabâh akşam vazîfesi, hazret-i Hâcegânın hatmini, hergün müflkillerin halli için okumalıdır. Oniki rek’atlik teheccüd nemâzından ne kadarını kılmak mümkin olursa, ıhlâs sûresini veyâ Yâsin-i şerîf sûresini okuyarak kılmalıdır. Dört rek’at işrâk nemâzı ve dört veyâ altı rek’at kuşluk nemâzı, zevâlde bir selâm ile dört rek’at nemâz kılmalıdır. Akşam nemâzının sünnetinden sonra altı veyâ yirmi rek’at, yatsının sünnetinden sonra dört rek’at nemâz kılmaya, ikindinin sünnetine ve abdest aldıkdan sonra kılınan nemâza (abdest tehiyyesine) devâm etmelidir. Bir iki cüz’ Kur’ânı kerîm okumak, yüz def’a kelime-i temcîd
(Lâ havle...), yüz def’a kelime-i tevhîd, sabâhleyin ve yatarken yüz kerre
(Sübhânellahi ve bi hamdihî)
demek, sahîh hadîs-i şerîflerde belli vaktlerde okunması bildirilen düâları okumayı vazîfe edinmelidir. Fakat bunları yaparken kalb huzûru mutlakâ lâzımdır.
Azizler kardeşlerim mürid olan kisilerin tasavvufta seyru suluku neleri gösterirler nereleri gösterirler kisaca yazayim inşaALLAH.
Önce Sana Kâinatı Ve Âlemleri Anlatayım Ama Bil ki C.Hakk Hiçbir Şeyi Boşu boşuna Ve İçi Boş Olarak Yaratmaz. Bu Âlemlerde Bu Kâinatta Neler Var Neler Bir Bilsen Bir Tanesini Bile Görebilsen Hayretler İçerisinde Kalırsın.
Ben Sana Anahtarı Verdim Kapıyı Açmaya Çalıştım Yolu da Tarif Edeyim ki: Kendi Kabiliyetin Miktarı Oralara Yalnız Gideceksin. C.Hakk Senin Ve Bu Aciz Kulun Ve Bütün Müslüman Kardeşlerimin Yardımcısı Olsun. Yol Budur Azizim.
|