Alıntı:
kardelen06 Nickli Üyeden Alıntı
Benim annem Bir hafta önce hakkın rahmetine kavuştu. Annem için neler yapabilirim. 52. Mevlidi duydum ama bilmiyorum ne zaman ne yapmalıyım. Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın. Çok acı veriyor.
|
Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Benim annem babm 6 senen evvel peşpeşe rahmetli oldular.Bugün boşta olduğum için mezarlarını ziyaret edicem.
Senin yapman gerekenler kadınalr genelde yaparlar 7-40-52 diye o günlerd etoplanıp evlerde kuranı kerim okurlar.Akrabada bunları yapan varmı yokmu bilmiyorum bizde yaptılar.
Eski kaynaklarda der ölene,in amel defteri kapanmaz işte bir tanesi onun adıma okul-cami-çeşme gibi bir eser kalırsa ordan faydalanan olduğu için sevap yazılır.Yada arkasından kalan hayırlı evlatları varsa onların edeceği dualar ameline yazılır diyor.
Üstte evlat demedim dikkat edersen hayırlı evlat kasıtlı yazdım.Çünkü çok ölen var haliyle ölen ölmüş işte eski aralarındaki olan eski meseleleri kafaya takıp bir fatiha okumaz gibi düşün.
70 bin la ilahe illallah zikri çekerler ve peşine hatim duası okuyup ölünün ruhuna hediye ederler.
Sen namaz kılıyorsan namaz kıl sevabını annenin ruhuna hediye et.
Birde sadaka cariye derler yani 3-5-10 tl gibi arada cami kurankursu gibi yerlerde bağış kutusu olur oraya çaktırmadan at.Atarkende annemin hayrına atıyorum kendin içinde Allahım üzerimde olan belayı musbieti def eyle diyebilrsin.
Selametle.
|