Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
Bâzı âlimler derler ki; kulun yapacağı amellerin en alt derecesi, Rabbinden hoşnutluk duyması ve razı olmasıdır. Nitekim bu anlama ayette “/bu sizin için bir mükâfattır” ifadesiyle işaret olunmuştur. Amellerin en üst derecesi kulun -Rabbi katında- kendisinden hoşnut olunan bir kul olmasıdır. Nitekim ayette “/ameliniz makbul olmuştur” ifadesi ile de bu gerçeğe işaret olunmuştur. Yine kulun “kendisinden hoşnut olunan kul” olabilmesi, elde edeceği derecelerin en yükseği bulunduğu için ebrârın elde edebileceği mertebeler bu mertebenin zikri ile noktalanmıştır.et-Tevilâtü’n-necmiyye müellifi bu âyeti şöyle anlıyor: “Şüphesiz bu sizin için bir mükâfattır.” Yâni bu sizin için fıtrî istidadınızın gereğine uygun bir mükâfattır. “Ameliniz makbul olmuştur”. Ameliniz riyâ sebebiyle zayi olup gitmemiş, aksine makbul olmuştur (İnsan suresi 22.ayet)
|
Birde hocam buna benzer olayları çok yaşadım yaşıyorum fakat bundan herseyi açıkça yazamıyorum fakat bu konuda desteğe ihtiyacım var sizler ilim sahibisiniz ALLAH rızası için bana yardımcı olabilir misiniz duaciniz olurum