Alıntı:
Garip1isi Nickli Üyeden Alıntı
Numereoloji nasıl öğrenilir internetten yada kitaptan öğrenmede sakınca var mıdır sıkıntı yoksa kitap önerir misiniz ?
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocamı etiketliyecektim unutmuşum
|
Maalesef her geçen gün İslam toplumları, farklı dinlere hatta dinden uzak kesimlere ait düşünce ve ritüelleri sorgulamadan içselleştirmektedirler.
Hz. Peygamber, Müslümanların adım adım bu batıl yollara savrulacağını haber vermektedir:
‘’ Sizler karış karış arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz, onların inanç ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler (kertenkele) deliğine girecek olsalar, siz de onları takip edeceksiniz. ‘’ (Muvatta Kader 3)
(hazret-i Peygamberin gelecekle ilgili bu ürpetici açıklaması üzerine biz sahabiler) sorduk:
‘’ya Resulullah (izlerini) takip edeceğimiz bu topluluklar) Yahudiler ve Hristiyanlar mı olacak?
‘’ya başka kimler olacaktı?’’ (Müslim, İlim 6)
Bu batıl yollara uyanların ise onlardan sayılacağını bildirmektedir:
‘’Kim bir kavmin karaltısını artırırsa onlardandır. Kim bir kavmin yaptığı işten razı olursa, o işi yapanlarla ortak olur.’’ (İbn-i Hacer el-Metalibü’l-aliye 8.cilt sayfa 319)