Alıntı:
Serasker Nickli Üyeden Alıntı
Çıktıysa yorumlarinizi yaşadıklarını anlatacak var mi eğer hiç biriniz mahkemeye cikmadiysaniz vay halinize boşuna biz havas alimiyiz demeyin
|
Sen çıkmışsın gibi konuşuyorsun merakımdan soruyorum sen çıktın mı? Nasıl bir yer?
Alıntı:
trhakan Nickli Üyeden Alıntı
Kardeş sen hiç insan mahkemesine çıktınmı, daha önce hakim savcı gördünmü, mahkeme salonu nasıl biliyormusun
bunları yaşamadan ölen insanlar var suça karışmadan insan mahkemeye çıkar mı. Havas hocası o hukuka hakim değilse o işle uğraşırmı.
soru çokta cevap nasıl olacak bilmem.
Benim eniştenin bir akrabası çıkmış. Sabah karanlığında elinde kürek ahıra girerken ara mesafede kara bir köpek birden yakınında belirince ani bir refleks o köpeği öldürmüş. O günün gecesinde evden 2 tane jandarma almaya gelmiş derhal bizimle geliyorsun deyip yalın ayak yollara düşürmüş. Gittiği yerin dağ başı ve ormanlık alan olduğunu görünce adam anlamışki bunlar cin sesini çıkarmadan devam etmiş. Mahkemeye çıkarmışlar hakim soruyor sen bizden birinin ölümüne neden oldun bunlarda ailesi diye bir kadın ve 21 çocuğu göstermiş. Adam ben sabah köpek öldürdüm adam öldürmedim deyince hakim o bizden biriydi islam hukukuna göre cinayet işledin hükmün idamdır demiş. Adam can havliyle haykırmış Peygamberimiz S.A. "zararlı hayvanın katli caizdir" hadisi var ben o an bana saldıracak sandım ve o kurt yada köpekti insan şeklinde olsa ben ona vurumuydum der.
Hakim ( kadı) Derhal mekke cin taifesine bir ulak gitsin ve hadis araştırılsın der ve 2 dk sonra gelen ulak hadisi doğrular ve berati verilir. Adam yalınayak başı kabak patika yoldan eve döner gün ağarmıştır eşine durumu anlatır.
Bu olayda yaşanmış bir suçluluk istinadı var. Karanlıkta küllüklere, çöplere, duvar köşelerine ve hatta incir ağacı dibine sıcak su dök belki sende çıkabilirsin.
Bu konu ile alakalı okadar çok hikaye okudum ki sadece bir tanesiydi bu ve yaşandığına emin olduğum bir hikayeydi...
Düzeltme: "21 çocuk" sehven yazılmıştır. Aslı "2 çocuk" olacaktı
|
Hocam cin mahkemesi berzah aleminde olmuyor muydu? ben mi yanlış biliyorum?