Alıntı:
Jersey Nickli Üyeden Alıntı
Yok üstadım kimseyle dalga geçmek gibi bir gayem yok. Ama namaz kılmayışın bunu neden engellediğini anlamadım. Allah'ın rızası için söyleniyor, namaz olsa daha iyi olur evet.
Yani şimdi ben bu sürece/zikre devam etmeyeyim mi? Faaliyeti durdurmalı mıyım?
|
Kesinlikle durmanızı tavsiye etmem. Bende asla namaz kılamazdım, hiç bir zaman devamlılık sağlayamadım, çok istesem bile bir türlü devam ettiremezdim. Ayetel Kürsi'nin faydasını çok gördüm namaz dahil pek çok konuda.
Hatta namaz olmadan zikir ve dua olmaz, kabulüde olmaz gibi düşüncelerim vardı, o yüzden zikri duayı fazla yapmazdım, kalbimde istek olsa bile bu namazssız hiç bir şey olmaz gibi şeyler hep durdururdu, bu da aslında şeytanın vesvesesi, önemli olan bir şeyi yapamıyorsun diye diğer daha az da olsa yine de çok önemli olan bir şeyi yapmamakda hata. Bir şeyi yapmıyoruz veya yapamıyoruz(sürdüremiyoruz) diye diğer yapabildiğimizi bırakmak, sonrası için ileride yapmadığımız ve yapamadığımıza giden yoluda kesip kapatıcı bir şey olarak tecrübe ettim genel olarak.
Sonuçta namaz en önemlisi ve farz, hafife alınmamalı ve ruhun gıdasıdır. Bununla birlikte namaz kılmayan biri içinde ruhun gıdası olmaya devam ediyor Kur'an-ı Kerim. Ve Ayetel Kürsi de en büyük ayet.