Alıntı:
BirKul41 Nickli Üyeden Alıntı
Allah razı olsun. Yani fiili olarak bir eylem yapmam gerek, bunun yanında da dua ile desteklemem gerekiyor. Yanlış anlamadıysam. Fakat benimkisi bir gönül meselesi. Eğer bir fiili işlem yaparsam (karşı tarafa yazmak gibi) bu ters tepecektir diye düşünüyorum. Yani fiili bir eylem gerçekleştiremiyorum maalesef. Ne kadar koşarsam o kadar kaçar mantığıyla, çoğu hanım böyledir. Şimdiye kadar çok uğraştım ama Allah’tan ümit kesilmez diye bırakmak istemiyorum. Aslında çok istediğim için de bırakmak istemiyorum. Aynı yöne çıkıyor. Fiili bir eylem ne yapacağımı bilmiyorum. Bu yüzden istiharelere yatıyorum, Allahım ne yapmam gerek bana rüyamda göster diye yatıyorum. Ona göre bir eylemde bulunup duanın yanına bunu da eklemek istiyorum. Önereceğiniz bir istihare gibi bir şey var mıdır? Ben Allah’ımdan bir kulu olarak bana yol göstermesini rüyamda bana bildirilmesini istiyorum. Aşka düşen insanın halini bilirsiniz hocam. Eylem ne yapacağım bilmiyorum. Mesaj atarsam geri tepecek diye düşünüyorum.
|
Ben genelde Dua bahsi üzerine bu yazıyı yazdım senin konuna gelince senin fiiliyatın bence hiçbir şey yapmamak olanlara rıza göstermek ve kaderin akışına uymak olmalı zira Muhtaçlık, bir erkek başkalarının algılarına kendisine dair algısından daha fazla öncelik verdiğinde ortaya çıkar. Muhtaç bir adamın eylemleri ve sözleri öncelikle başkalarını etkilemeye ve onların onayını almaya yönelik olacaktır. Muhtaç olmayan bir erkek kendine ilişkin algısını daha öne koyacaktır. Demek ki muhtaç olmayan bir erkeğin eylemlerini ve sözcüklerini öncelikle motive eden kendi değerlerine ve arzularına sahip çıkmasıdır. Kadınlar bir erkeğin davranışlarının ve sözlerinin ardındaki niyeti sezerek bilinçdışından muhtaçlığı fark ederler. Bu nedenle kadınlar en olmayacak zamanda edilen en önemsiz bir sözle birden adamdan soğurlar. Bilinçli olarak söz ya da eylem zararsızdır, ama bilinçdışından, statünüz hakkında bilmek istedikleri her şeyi onlara iletir ve o da şudur: eylemlerinizi sürekli onay ihtiyacınıza göre ayarlamak.