Alıntı:
BirKul41 Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm.
Benim yaşadığım bir sıkıntı halim var. Yüce Allah'tan istediğim bir hacetim var. Araştırmalar yaptım hacet namazları, hacet duaları, uygulamalar vs. çok fazla şey araştırdım. Ama kafamda bir sürü soru birikti ve çıkmaza girdim. Lütfen bilen ve bilgili insanlar bu konuda bilgilendirsinler.
1) "Allah'a çokca dua etmeliyiz ve duamızdan dönmemeliyiz, sonuna kadar Allah'tan dileğimizi istemeliyiz, vereceğine inanmalıyız, asla umut kesmemeliyiz" diye bir görüş var. Yani duada ısrarcı olmak. Buna katılıyorum. Allah Kadir'dir, onun için hiç bir şey zor değildir. Mucib'dir duaları kabul eder. Ben bu görüşe katılıyorum ve doğru buluyorum.
Bununla beraber kimisi de diyor ki Allah'tan iste ama ısrar etme, vermiyorsa hayırlı değildir.
E şimdi hayırsızı hayırlıya çevirebilen Allah'tır. Ben zaten hayırsızsa hayırlıya çevir diye dua ediyorum. O zaman da diyorlar ki Allah'ın işine karışma. Onun iradesini ortadan kaldıracak dualar etme. Ama Allah'tan isteyeceğiz her şeyi, Allah verecek o zaman ben dua etmeyi mi bırakacağım? (Şimdi buna şöyle cevap verebilirsiniz: dua etmeyi bırakmayacaksın ama hayırlısıyla olsun diye dua edeceksin. Ama hayırsızsa hayırlıya çevir Allah'ım da bir dua. Ben böyle dua etmemeli miyim?)
2)Bir çok sitede bir çok dua var, örneğin Ayetel kürsiyi şu kadar okursan hacetin gerçek olur, özellikle sayı ile verilen dualar. Ya da örneğin bu duayı bir sahabe yapmış ve kabul olmuş. Bunu şu günde şu kadar yaparsan duan muhakkak kabul olur deniyor. Kesin kabul olma müjdeli dualar bile var büyük alimlerin paylaştığı. Hatta çok etkili 12 rekatlık hacet namazı diye bir şey gördüm geçen gün. Tanınmış bir alim youtube'da paylaşmış. Bunlar rivayetle günümüze kadar gelmiş.
Bu 12 rekatlık hacet namazını araştırdığımda bunu rivayet eden kişinin yalancı olduğu söylemiyle karşılaştım. Böyle bir şey görünce de kendi kendime dedim ki "çok fazla uygulama var o zaman ben hacetim için hangisini yapmam gerekiyor?"
Kimisi de diyor ki sayılarla alakası yok, gönülden yaptığın dua ile Allah'a ulaşabilirsin ve duanı kabul eder. Tabi ki elbette öyle. Allah bütün dualarımızı görüyor ve biliyor. Pekala bu sayı ile dua etmenin, normal dua etmekten farkı nedir? Sonuçta Allah iki şekilde de duamızı duyuyor, kabul etmek onun kararıdır.
3) Havas ilminde belli bir sayı ile bir ayet okuyup o surenin hadiminden yardım istemek de var. Örneğin dün gördüğüm Ayetel Kürsi uygulamasında ayetel kürsinin görevlisinden isteğini istiyorsun.
Fakat Allah buyuruyor ki "Yalnız benden isteyin". O zaman Allah'tan istemek ile bu uygulamaları yapmak arasındaki fark nedir?
Gerçekten aklımı kaybedeceğim. Başka bir dua var bir yerde 9999 adet okursan böyle olur diyor. bir yerde 1001 kere okumalısın diyor.
Ben günlük yaşantımda saygılı bir insanım. Emin olabilirsiniz ki bir mecliste olsak sizler gibi bilgili hocalarım yanında saygıyla otururdum. Bu imajla değerlendirmenizi isterim ve beni ukala olarak görmenizi istemem. öğrenmek için sizlere soruyorum.
Allah razı olsun.
|
Sabırlı olmak lazım.
Sakın vazgeçme.. Allah, duasında ısrar edenin hayalini nasip eder.
Eğer Allah nasip etmiyorsa da bir hikmeti vardır. Muhakkak sen hayırlısını nasip et diye dua edip bekleyeceksin vazgeçmeden. Eğer Allah sana nasip etmiyorsa belki seni kötü bir durumdan koruyordur ama sen bilmezsin .
Ayetel kursi veya baska duayı oku kesin olacak diye bir şey yok .Allah bilir herseyi belki sen kötü birsey istiyorsan olmayabilir. Olacaksa bile zamanını sen bilemezsin.Çünkü o an anlamıyorsun neyin iyi ya da kötü olduğunu.
Dua ederken inanıp istemek önemli. Küçük yaşta dua ederken kitapta 'ihlasla okuyun diye yazıyordu' ben onu ihlas duasını okumak olarak algıladığım için okudum ve olmuştur.